ano, dle toho vinu je tam determální s deštákem,
tvoje sklo stojí v BMW 13 671 + cca 2000kč bausety a lepící sada, a za dalších cca 4000kč se kupuje detektor mlžení, kterej sice jde přelepit, ale většinou pak nefunguje, plus cca 3ka práce, tzn celkem 22 671 Kč za komplet výměnu se vším tak jak má být, pak můžeš nedat ten detektor a dát neorigo sklo které není determální a vlezeš se s odřenýma ušima do 10ky, ale už to bude bastl.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Automatická světla E61
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automatická světla E61
Tak to si určitě připojisti, protože těch 700 éček je jen za to vokno. Ve skutečnosti jsem platil:redy19 píše:... tak cena je těch 700e ?
- přední okno 5131 7070298 => 686 Euro
- opravný set 8319 0444141 => 50 Euro
- zakrytí skla 5131 7166841 => 17 Euro
- 8ks klip 5131 7064098 => 6 Euro
- výměna okna 5131011 => 330 Euro (40 x 5 min Arbeitsvorgabezeit)
- DPH 19% z 1090 Euro => 207 Euro
- CELKEM 1.297 Euro
A pojišťovna zaplatila pouze 5.000 a ještě si strhla -500 za spoluúčast a protože jsem si to nenechal opravit v České republice v jejich smluvním servisu. A v tom českém servisu mi nabídly pouze opravu (nikoliv výměnu jak napsal autorizák) a pouze uprostřed týdne, i když jsem byl pracovně u Bodensee. Takže si český servis nevydělal a pojistku už mám také jinou.

Co máš redy19 za okno najdeš zde https://www.etkbmw.com/bmw/CS/search/se ... CE/51_5900
Tak to je hodně slušny, hold moje první "lepši auto" tak pomalu zjištuji co a jak.
..
Jakto že ti zaplatila jen 5 000?
To jako proto že jsi si to dal mimo ČR nebo jen né do jejich smluvního servisu?
Co si mám jinyho představit pod opravou skla než výměnu ?

Jakto že ti zaplatila jen 5 000?
To jako proto že jsi si to dal mimo ČR nebo jen né do jejich smluvního servisu?
Co si mám jinyho představit pod opravou skla než výměnu ?

-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Zaplatila jen 5tKč, protože jsem vůl a nevšimnul jsem si, že změnili výši úhrady okna u balíčku povinného pojištění s připojištěním oken, vandalismem a střetem se zvířaty => "to se potom nějak udělá". Tak teď jsem to udělal jinak já a naopak se divila pojišťovna. Mínus 500, protože jsem to nedal do jejich smluvního servisu, který by se to pokusil zalepit (= vybrousit, vyleptat, zalejt nečím), i když (přeložený) verdikt německého autorizáku zněl jasně - "v zorné poli řidiče opravovat nelze ! ". Ale v Německu je zase nižší DPH 19% než v ČR a ceny dílů i práce jsou stejné jako v ČR. Jen to Euro bylo v květnu t.r. ještě nad 27Kč.
na to opravování pozor, oni ti to totiž opraví, za 2 roky se to rozleze z toho opravovanýho místa a pojištovna ti řekne "výměnu skla vám nezaplatíme, protože už je jednou opravovaný"
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
S tímto naprosto souhlasím. Pokud chceš ušetřit 500,- , dáš to ke smluvnímu opravci pojišťovny. Ten to zalepí, Ty mu dáš 1.000,-, kterou Ti proplatí pojišťovna. Tím se cesta uzavírá, protože už to bylo jedno opravováno - pojišťovna ušetřila, vydělal i smluvní opravce, Tobě zůstalo poškozené neopravitelné okno.
Jedno zalepení ťukance před spolujezdcem u smluvního prodejce jsem již absolvoval, to opravené místo se dalo snadno najít, mělo to jiný lom světla, jako by tam byla slabá čočka. Asi za 14 dní se to odseparovalo a vylouplo se to jako zfušovaná zubní plomba. Tak jsem navštívil německý Carglass, nejlepší vyměnit okno, máte Voll-Kasko, máte All-Risk, máte - máte .. , ne nemám nic, zkuste to opravit. Odhad byl 60-85 Euro, za půl hodiny hotovo, skutečně jsem zaplatil 99€, skoro se to nedalo najít a možná by to vydrželo dodnes.
Jak mi bylo vysvětleno, lze opravit kulatá poškození (Kuhauge = kravské oko), ze kterých se nerozbíhají praskliny. Oprava a odbroušení těch prasklin (Stern a Kombi-bruch), aby se to dále nerozbíhalo je 50/50.
Příklad:

Jedno zalepení ťukance před spolujezdcem u smluvního prodejce jsem již absolvoval, to opravené místo se dalo snadno najít, mělo to jiný lom světla, jako by tam byla slabá čočka. Asi za 14 dní se to odseparovalo a vylouplo se to jako zfušovaná zubní plomba. Tak jsem navštívil německý Carglass, nejlepší vyměnit okno, máte Voll-Kasko, máte All-Risk, máte - máte .. , ne nemám nic, zkuste to opravit. Odhad byl 60-85 Euro, za půl hodiny hotovo, skutečně jsem zaplatil 99€, skoro se to nedalo najít a možná by to vydrželo dodnes.
Jak mi bylo vysvětleno, lze opravit kulatá poškození (Kuhauge = kravské oko), ze kterých se nerozbíhají praskliny. Oprava a odbroušení těch prasklin (Stern a Kombi-bruch), aby se to dále nerozbíhalo je 50/50.
Příklad: