Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E46 320d nestartuje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
TurboShnek

Re: BMW E46 320d nestartuje

#21 Příspěvek od TurboShnek »

Kabourek píše:palivovej a ostatní filtry ted cca 2t zpět, to nemá vliv, asi ta jednostka a nebo slabá baterka??? tu zkusím nabít ale i start přes druhou, což jsem zkoušel neměl vliv
Ale má to vliv, filtr se ti časem ucpává nečistotama, a když je mráz, nafta se stává hustší a teď když máš starej, ucpanej filtr nebude skrz něj téct tak lehce. A nebo prostě tankuješ nekvalitní naftu, zkus natankovat u jiný benzínky, třeba EuroOil nebo Benziny.

Když jsem měl já špatný svíčky kouřilo mi to bíle na celou ulici jako kdybych pálil v ohni mokrý větve. :lol: Proto si nemyslím že je to svíčkama nebo modulem svíček ale problém s dodáváním paliva. ;)

Teď s novýma svíčkama mi taky žhaví jenom pár vteřin, před tím žhavil dlouho.
_kekyn_ píše:Ahoj, mám taky problém se startováním, ztratil jsem klíč, ale mám náhradní.
Jenže s tím náhradním můžu jen odemknout auto, když chci nastartovat, tak jen naběhne elektrika, ale nestartuje.
Co teď s tím? Kladno
Budeš muset nechat vyrobit duplikát, já bych si nechal vyrobit rovnou dva protože správně máš mít 2x klíč s ovladačem, 1 šedivěj a 1 plastovej.

Před tím než koupíš novej, musíš zjistit jakou frekvenci měl starej ovladač, protože pokud se nemýlím v některých zemích mají jiný frekvence, myslím že jsou 3 varianty 433 MHz, 315 MHz a dokonce i 224 MHz ve Francii.

Anténa se nachází tady za levým zadním krytem sloupku, jak je to světýlko na čtení.

https://www.bmwgm5.com/Images/FZV/FZV_C-Pillar.jpg

Podle čísla součástky zjistíš jakou má frekvenci.

65 25 6 906 074 je 433 MHz, dál nevím.

Potom koupíš klíč se stejnou frekvencí, necháš vyřezat vrozek a musíš ho naprogramovat a o tom už nic nevím. :D
Kabourek

#22 Příspěvek od Kabourek »

na kladně je bmw doctoe u nemocnice, napojí tě na pc a pomůže
http://www.bmwkladno.cz/ridici-jednotka ... kladno.php

tak koukám že je už jinde ale to nic nemění
matiz
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od matiz »

Byt to v okoli opavy nebo v rozumne dojezdove vzdalenosti tak ti to udelam levou zadni at je tomu cokoliv, klidne i novy klic, ale kladno je uz moooc dalkeko. At se ti podari nekoho sehnat. Ja se tak nudim ze asi pujdu vytrit podlahu nebo co...
Kabourek

#24 Příspěvek od Kabourek »

kalasnikov471 píše:
Kabourek píše:palivovej a ostatní filtry ted cca 2t zpět, to nemá vliv, asi ta jednostka a nebo slabá baterka??? tu zkusím nabít ale i start přes druhou, což jsem zkoušel neměl vliv
Ale má to vliv, filtr se ti časem ucpává nečistotama, a když je mráz, nafta se stává hustší a teď když máš starej, ucpanej filtr nebude skrz něj téct tak lehce. A nebo prostě tankuješ nekvalitní naftu, zkus natankovat u jiný benzínky, třeba EuroOil nebo Benziny.

Když jsem měl já špatný svíčky kouřilo mi to bíle na celou ulici jako kdybych pálil v ohni mokrý větve. :lol: Proto si nemyslím že je to svíčkama nebo modulem svíček ale problém s dodáváním paliva. ;)

Teď s novýma svíčkama mi taky žhaví jenom pár vteřin, před tím žhavil dlouho.
_kekyn_ píše:Ahoj, mám taky problém se startováním, ztratil jsem klíč, ale mám náhradní.
Jenže s tím náhradním můžu jen odemknout auto, když chci nastartovat, tak jen naběhne elektrika, ale nestartuje.
Co teď s tím? Kladno

špatně si mne pochopil, mám filtry nové, také jsem si myslel že je to nima, zbývá mi jen modul

Budeš muset nechat vyrobit duplikát, já bych si nechal vyrobit rovnou dva protože správně máš mít 2x klíč s ovladačem, 1 šedivěj a 1 plastovej.

Před tím než koupíš novej, musíš zjistit jakou frekvenci měl starej ovladač, protože pokud se nemýlím v některých zemích mají jiný frekvence, myslím že jsou 3 varianty 433 MHz, 315 MHz a dokonce i 224 MHz ve Francii.

Anténa se nachází tady za levým zadním krytem sloupku, jak je to světýlko na čtení.

https://www.bmwgm5.com/Images/FZV/FZV_C-Pillar.jpg

Podle čísla součástky zjistíš jakou má frekvenci.

65 25 6 906 074 je 433 MHz, dál nevím.

Potom koupíš klíč se stejnou frekvencí, necháš vyřezat vrozek a musíš ho naprogramovat a o tom už nic nevím. :D
Kabourek

#25 Příspěvek od Kabourek »

sprry za blbý duplikát, filtry mám nové 2 týdny a je to asi modul tedy dle mne
_kekyn_

#26 Příspěvek od _kekyn_ »

Super, díky za rady, sedej a plastovej klíč mám a k tomu ještě jeden normálně s dálkou.
Zkusím teda zajet jak tu psal výše.
Myslím ze by teda mělo stačit jen nejak nakodovat tenhle klíč co mám.
TurboShnek

#27 Příspěvek od TurboShnek »

_kekyn_ píše:Super, díky za rady, sedej a plastovej klíč mám a k tomu ještě jeden normálně s dálkou.
Zkusím teda zajet jak tu psal výše.
Myslím ze by teda mělo stačit jen nejak nakodovat tenhle klíč co mám.
Když máš ještě originální klíč tak možná stačí nechat si udělat duplikát a "naprogramovat" si ho sám. Na internetu jsem viděl že máš do zapalování dát funkční kíč, pak rychle ten novej, 5 krát ho otočit do pozice I a zpátky, pak ho vyndat, 3x zmáčknout knoflík otevřít dveře a na potřetí až ho budeš mačkat, zároveň s ním zmáčknout knoflík zamknout nebo co. :lol:

To už opravdu nevím, nikdy jsem klíč neztratil, ale vrtal jsem se v rádiu, chtěl jsem si do auta dát novější model s AUX ale ten už má jinou anténu, došel jsem k tomu že by se musel vyměnit ten modul kterej je zároveň anténa na klíč a že jsou různý frekvence klíčů tak jsem se na to vybodl. :lol:

EDIT: Ale když máš klíč tak na něm je to taky napsaný, já mám 433,92Mhz.
Odpovědět