Asi taksoukupadam píše:Jaraxe mam rad, na sedmicky je to frajer. Ale ty vole ty kecy typu nasca, ciganwagen, kratka, superb, nafta atd. Uz by to chtelo nejaky novy vtipky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Problemy e66
Re: Problemy e66
Taky se musím pochlubit, jak se mnou teď pečou auta. Včera jsem umyl motor, ošetřil ho, vyměnil svíčky a cívky a pochvaloval si, jak pěkně jede. Přijedu večer domů a jdu s klidem spát. Včera mamce umřela baterka v Golfu. Tak ji nabíjíme a opravdu baterka KO. Tak ze rano zajedu pro novou. Sednu rano do sedmy, chci nastartovat a hovno. Ani cvak, tak si říkám "kurva to není možný, protože jsem večer normálně jezdil". Tak dávám sedmu na nabíječku a opravdu baterka KO. Po 7,5 letech umřela bez jediného varování. Jenže mám LPG nádrž a kvůli ní ji prostě nevyměnim, takže budu muset vyspekulovat, jak nádrž vyndat a to jsem včera natankoval 50 litrů LPG. Navíc příští týden jedu na dovolenou
. Takže jsem v koncích a nejspíš si budu muset někde půjčit auto. Asi bratrův Mercedes.

Jarisi jen pro info, exide přišel s novu baterií EK960. Držím palce, abys našel někoho, kdo Ti to dokáže rychle prohodit.
https://www.exidegroup.com/eu/en/battery/EK960
https://www.exidegroup.com/eu/en/battery/EK960
Já tam mám asi tu Exide 950. Nevyměni mne ji nikdo, buď ještě zkusím místního plynare a nebo na to zítra mrknem s bráchou jestli bychom to nezvládli. Reduktor a tyhle kokotiny jsem si udělal sám. Do toho se ještě peru s Golfem, kde mne nejdou načíst koncové polohy řízení a to jsem už vyměnil vše. Jenže jsem to dělal přes Delphi a tak to ještě zkusím přes VAG. Díky za radu
Nějak nevidím rozdíl 950 a 960
Proud i Ah jsou stejné, tak v čem je ta inovace?
Edit Už vidím 1Ah

Edit Už vidím 1Ah

Jaris330D píše:Já tam mám asi tu Exide 950. Nevyměni mne ji nikdo, buď ještě zkusím místního plynare a nebo na to zítra mrknem s bráchou jestli bychom to nezvládli. Reduktor a tyhle kokotiny jsem si udělal sám. Do toho se ještě peru s Golfem, kde mne nejdou načíst koncové polohy řízení a to jsem už vyměnil vše. Jenže jsem to dělal přes Delphi a tak to ještě zkusím přes VAG. Díky za radu
Jarisi, všechno zlý k něčemu dobrý, teď na základě Tvého příběhu začne Jarax u svých zákazníků preventivně měnit baterky každé tři roky

-
- Kontaktovat uživatele:
Menit baterku ve sporaku je velka mnamka. Ne ze by to neslo, ale je to opruz a jebanicko.
A ještě, když máš natankováno. Naštěstí jsem bral jen 50 litrů a ne 95. To stejné nevymýšlím, že umřou 2 baterky během dvou dnů. V Golfu vydržela 6 roku a beru do všech aut jedině Exide.
Hele 7,5 roku v takové elektrárně, která nejezdí úplně pravidelně je za mě hoodně dobrej výsledek 

Dnes mne Jarax psal, ať to nabíjí a jedu projet. Že se prý ta baterka zpamatuje. Tak jsem najel něco málo přes 100 km a teď má baterka kapacitu 850 A, tak ji ještě dobiju na plno a uvidíme. Udělám novou registraci a snad to bude dobrý. Ještě, že napsal. Už jsem spekuloval, jak tu nádrž vytáhnu. 

Originál baterka mě vydržela 14 let a teď mám 4 roky akumu, jsem zvědav jak dlouho vydrží, ale výměna mě naštěstí žíly netrhá. Jarisi vezmeš si na dovolenou nabíječku s sebou a problém je vyřešen
Nabijíš ctekem?

Před apartmánem budu mít nataženou nabíječku a vyměním značky za EL, aby to nevypadalo blbě
. Spíš koupím nějaký booster, kdyby něco. Nabíjím to nějakou chytrou nabíječkou speciálně pro Start-Stop. Dává 12 A.

Co te vede k nove registraci? Naopak bych predpokladal, ze kdyz je vybita a stara, tak ji sedma poradne nabije...nez kdyz bude predpokladat, ze se jedna o baterku novou.
Nic registrovat nebudu. V úterý jsem byl na výletě v Brně a zatím drží. Takže si vemu booster a jak říkal Jarax. Je to nepříjemnost nad kterou není potřeba stresovat
. A má pravdu.