Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 repro
13cm repro Ti nezahraje žádné basy. Subwoofer taky ne. Ty 6x9 pěkně vyplní díru mezi předníma 13cm komponentama a subem.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé

Tak já tam mám 13cm a už tam teda někdo předemnou udělal díru pro 13cm ale říkám že tam ta plastová ozvučnice dole není u mě, hraje to jak debil. Mít kvalitnější rádio tak se dostanu stopro na úroveň jakou zahraje HK.

Stačí 13cm a zainvestovat do nich tak 5000. Kupovat koax za 999 v akci v kauflandu electro world apod jsou zbytečně vyhozený prachy

Ty nekvalitní koaxy za pár šupů nikdy nezahrajou pořádný bassy, ono stačí mít repro třeba i 5cm průměr s kvalitní ozvučnicí a udělá to mnohem víc než nějakej ovál.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Já tam teď mám zapasovaný nějaký noname 13 a bez ozvučnice a hraje mi to jen do kufru a hraje to... ale kašlu na nějaký řezání a podobně, kdo se stím má sr*t. Ještě když to budu prodávat tak to bdue vypadat na hovno, tak si tam radši dám ty koaxy od Powerbassu, který tam padnou přesně a myslím si, že to bude daleko lepší no.
Jste jak natvrdlý
O hudbu do aut se zajímám několik let a trochu o tom vim jak se s hudbou dá pracovat a co se dá koupit. Když vezmeš v potaz to že ten váš slavnej koax má např frekvenční rozsah 100Hz-20kHz tak je to naprostý hovno jen to tam bude vzádu chrastit, navíc citlivost jestli bude 85dB tak i to bude hodně. To co vám v papírech udávaj 99dB a rozsah 20Hz-22kHz to je sice krásný. Ale je to v laboratorních podmínkách a 99dB je výkon většinou vejšek, protože ty umí nejvíc řvát a jdou nejvíc slyšet proto daj 99dB ale ten sub kterej 20Hz zahraje jen v přesně vypočítaný bedně jestli bude mít citlivost 80dB butere rádi, citlivost kolem 85dB bude tak cca 150-250Hz a 150-190Hz je to nejpříjemný hučení. Někomu to nevadí uhučený a myslí si jak to strašně duní.
http://www.ahifi.cz/reproduktory-focal- ... 30-kr.html
Tohle mám v autě já, nedával jsem to tam já už jsem to s tim autem koupil a ten kdo to tam dával předemnou neměl v hlavě nasráno a trochu u toho přemejšlel. Mám tam vyšší řadu která má 140W rms a max má 280W frekvence má 60Hz-20kHz, dneska už se nevyrábí. Je to sice drahý jak debil když to bude stát 7 000 jenom za zadek, ale ten zvuk je z toho neskutečnej, zatim co kupovat repra za 1400 nedivim se že jste každej nespokojenej s tim zvukem. A navíc za 7 000 kupovat skoro to nejkvalitnější a mít středobas vejšku a výhybku to je ještě hodně levný. Samotná výhybka kolik stojí
Mám v kufru ještě na posilu sub a hudba ideální jen na mě už je to slabý budu dávat silnější sestavu.

O hudbu do aut se zajímám několik let a trochu o tom vim jak se s hudbou dá pracovat a co se dá koupit. Když vezmeš v potaz to že ten váš slavnej koax má např frekvenční rozsah 100Hz-20kHz tak je to naprostý hovno jen to tam bude vzádu chrastit, navíc citlivost jestli bude 85dB tak i to bude hodně. To co vám v papírech udávaj 99dB a rozsah 20Hz-22kHz to je sice krásný. Ale je to v laboratorních podmínkách a 99dB je výkon většinou vejšek, protože ty umí nejvíc řvát a jdou nejvíc slyšet proto daj 99dB ale ten sub kterej 20Hz zahraje jen v přesně vypočítaný bedně jestli bude mít citlivost 80dB butere rádi, citlivost kolem 85dB bude tak cca 150-250Hz a 150-190Hz je to nejpříjemný hučení. Někomu to nevadí uhučený a myslí si jak to strašně duní.
http://www.ahifi.cz/reproduktory-focal- ... 30-kr.html
Tohle mám v autě já, nedával jsem to tam já už jsem to s tim autem koupil a ten kdo to tam dával předemnou neměl v hlavě nasráno a trochu u toho přemejšlel. Mám tam vyšší řadu která má 140W rms a max má 280W frekvence má 60Hz-20kHz, dneska už se nevyrábí. Je to sice drahý jak debil když to bude stát 7 000 jenom za zadek, ale ten zvuk je z toho neskutečnej, zatim co kupovat repra za 1400 nedivim se že jste každej nespokojenej s tim zvukem. A navíc za 7 000 kupovat skoro to nejkvalitnější a mít středobas vejšku a výhybku to je ještě hodně levný. Samotná výhybka kolik stojí

Mám v kufru ještě na posilu sub a hudba ideální jen na mě už je to slabý budu dávat silnější sestavu.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
no a ty koax jsou tyhle
http://www.ahifi.cz/reproduktory-powerbass-s-693.html
parametry maj lepší. ale jak píšeš.. některý parametry jsou prostě laboratorní, jenže když se zeptáš na powerbass odborníků, tak ti každej řekne že powerbass patří k těm lepším a paramtery celkem seděj. Nicméně řešíš tady basy znich a podobně. Ale tady někdo lehce zapomněl, o čem je se sestava satelitů a subwooferu a jak se poslední dobou používá. Jo, můžeš tam na satelity nechat napálený plný basy a ještě požít sub. Ale to já nemíním dělat. Já si ze satelitů oříznu spodní pásmo a nechám to hrát subwoofer přeci. Takže mi je celkem jedno, jak ty satelity uměj dunit nebo ne, stejně mi budou hrát jen středy a vejšky a jen mírně takové basy, které mi nepokryje subwoofer.
http://www.ahifi.cz/reproduktory-powerbass-s-693.html
parametry maj lepší. ale jak píšeš.. některý parametry jsou prostě laboratorní, jenže když se zeptáš na powerbass odborníků, tak ti každej řekne že powerbass patří k těm lepším a paramtery celkem seděj. Nicméně řešíš tady basy znich a podobně. Ale tady někdo lehce zapomněl, o čem je se sestava satelitů a subwooferu a jak se poslední dobou používá. Jo, můžeš tam na satelity nechat napálený plný basy a ještě požít sub. Ale to já nemíním dělat. Já si ze satelitů oříznu spodní pásmo a nechám to hrát subwoofer přeci. Takže mi je celkem jedno, jak ty satelity uměj dunit nebo ne, stejně mi budou hrát jen středy a vejšky a jen mírně takové basy, které mi nepokryje subwoofer.
Taky mám v kufru sub na posílení basů. Mě je to jedno dávejte si tam co vy chcete, jen říkám na hudbě se šetřit moc nevyplácí. A když jsou lidi kteří nemají v autě sub tak je lepší koupit pořádný a kvalitní komponenty než levnější koax. Udělá to větší službu už z toho principu, že je tam výhybka a ne kondenzátor před vejškou
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty nezlob se na me ale tady fabledwarrior se podle me snazi zlepsit muziku v aute o nejaky stupen a ne z toho udelat kdovi co, ramecek s repro je schudna a finance zajimava alternativa jak se dostat k lepsi, nez originalni muzice. Ty ses tady rozvasnil o tom ze tomu rozumis a kdesi cosi, pritom on jasne napsal, z ceho bude vychazet a co ma vybrane za komponenty a to je myslim i cesta k jeho dotazu. To ze mu poradis at si koupi tak zbytecne drahy 13cm repro je myslim uplne zcestne. A klidne mi na to napis ze ses mistr sveta a rozumis tomu ze vsech nejvic, a ze ja o tom nevim nic. Dle Tvych prispevku me to absolutne neprekvapi...
Tot za me vse k prispevkum fabledwarriora, zdar
Tot za me vse k prispevkum fabledwarriora, zdar
Trochu k ceně.Nevím kolik lidí je schopno za jízdy vnímat a využít kvalitu hudby za asi tak 50000 pokud jsou kompa za 7000 tak to tak vychází/10 radio,10 zesík,7 předek,8 Sw k tomu kabeláž ,tlumení ... / .Takže pro normální poslech stačí i slušné koaxi mám vyzkoušeny od Alpine,MTX nebo RF s cenou 2-2500 dozadu,předek jednoznačně kompa tak kolem 3000 a na ušetření zkusit třeba aukro nebo lépe auto HI-fi club.Pokud se doplní SW tak kompa i dozadu.A pozor na citlivost ,na rádio je potřeba vyšší,jinak může být zklamání že to hraje slabě,nejlíp kupovat nové u prodejců autohifi,ty to znají a poradí. Je to na běžný poslech. Samozřejmě pro hifisty je tohle naprosto nedostatečné ale ty za tuto cenu pořídí maximálně tlumení a kabeláž.Při doplnění SW zkusit dostat zvuk do interieru,u E36 jsem odstranil vak na lyže a otvor zakryl průzvučnou tkaninou
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu