Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
7er vs ostatní prémiové vozy
Re: 7er vs ostatní prémiové vozy
Já v tom právě nejel, ale všichni to chvalej. Určitě to vyzkouším, až bude příležitost. Proto se ptám jestli jste v tom někdo nejel.
- soukupadam
To je spíš kategorie BMW 3 GC.
Naposledy upravil(a) soukupadam dne sob 20.04.2024 12:57, celkem upraveno 1 x.
Ne to není. Porovnávali to se 430kou a ta prohrála. Spíš to patří do segmentu Arteon a A7. Ono je to prý docela prostorný. Jenže pořád slyším já jsem slyšel a nikdy od nikoho. Já v tom jel a stojí to za hovno. Další auto už nic tak velkého neseženu. E66 zatím OK, ale proč někdy nezkusit něco jiného, novějšího. Jen mě to zajímalo. Navíc většina aut už nedělají víc jak 4 válce. Tohle má aspoň 6V.
- soukupadam
Tak jestli po tom toužíš a máš na to, tak si to pořiď. Nikdo ti k tomu nic neřekne, protože jich je strašně málo. Nikdo to nekupoval. To taky znamená, že na to nic neseženeš, motor tady v Evropě rarita a v servisu ti to akorát dojebou.
https://auto.bazos.cz/inzerat/181771768 ... -prins.php
https://auto.bazos.cz/inzerat/181771768 ... -prins.php
Zatím to necháme tak, jak to je. Mně vždycky něco přelítne přes nos a pak zase pěkně vystřízlivím
. Ona ta sedma zatím slouží dobře. Teď vyřeším pár much a bude to zase OK. Ono to stejně nejspíš časem dopadne, že budu shánět nějaký indiviguálek, abych pak nemusel poslouchat, že mám socku
. Když pak poslouchám a čtu ty problémy u přímovstřových motorů, tak jsem uplně v klidu. Od Jaraxe jsem taky dostal klystýr
.

Tak od Jaraxe snad nic jiného ani čekat nejde, ne? 

Ad A8 4H - akt. tuším 227t km, za celou dobu 1 táhlo na xenon/výšku, termostat, zadní brzdy (preventivně, resp. koupil jsem nové origo za pár eur), klikátko/aretace držáku na brýle (kilo na Ali), víčko nádobky ostřikovačů (Ali), guma k víčko nádrže (Ali), uložení stabilizátoru, přetěsnění výměníku mezi hlavama, podložky vstriků.
Jinak oleje, filtry… celé auto je vespod suché, což jako majitel Bmw neznám
Bez sw to má 0-100 za 6.1s, teď o trochu líp… dojezd běžně přes 1100 na nádrž… AdBlue jsem doplňoval 2x co to auto mám 
LPG je fajn, ale tohle má také svůj půvab…
Jinak oleje, filtry… celé auto je vespod suché, což jako majitel Bmw neznám

LPG je fajn, ale tohle má také svůj půvab…
- Přílohy
-
- BFD9D6D5-F15B-4D22-B9D3-18AEA218141E.jpeg (59.23 KiB) Zobrazeno 1479 x
-
- 0AD1E748-DA03-4F68-BCFF-EA33FE4F6459.jpeg (94.75 KiB) Zobrazeno 1479 x
“Ability is what you're capable of doing.”
O máš 3.0d?
Dnes jsem měl po dlouhé době v ruce dieselový auto s fungujícím DPF. Fujky, málem jsem se z toho smradu doblil. Nevím, jestli bych to snesl na každodenní jízdu.
Pajku nejsi tak trochu citlivka?
Když si vzpomenu na vojnu, tak bys ji asi celou problil v kuse
tatrovky, V3S, bévépéčka a T55 by Tě asi úplně zabily 

No pravda, zlatej ZIL nebo UAZ.
benzíny, ale žraly jako tryskáč 

- Don
Mám pocit, že vás svrbí dobré bydlo 

Asi měsíc zpátky jsem ze S/M pohnutek šel objet zoufalství českého rybníku na téma S-max v ropě… auta 2018 a výš… po startu neskutečný smrad, majitelé prominou, ale fakt si neumím představit to nastartovat v garáži…Pajk85 píše:Dnes jsem měl po dlouhé době v ruce dieselový auto s fungujícím DPF. Fujky, málem jsem se z toho smradu doblil. Nevím, jestli bych to snesl na každodenní jízdu.
ta A8 má naprosto čistý výfuk a nesmrdí vůbec nijak, jak to dělá netuším, ale krom rozvodů (které dle používání - start/stop, město/dálnice mají dát 150-250tis km, cenově kolem 70-80tis) nemůžu nic vytknout (ok, není to sportovní motor, má to spíš plochý krouťák a turbo díru velikosti kopacího balónu, ale ve spojení s 8q to není poznat při normální jízdě). Myslím, že sériová 335i by téhle potuňené A8 měla problém vůbec ujet

“Ability is what you're capable of doing.”
Téhle části uděluji osm filozofů a půl sníženýho termostatu.Jaris330D píše:Ono je to prý docela prostorný. Jenže pořád slyším já jsem slyšel a nikdy od nikoho. Já v tom jel a stojí to za hovno.
řešíš kia blitku co nejde pod kolik, pod půl míče? Za to nejde sehnat nějakej velkej střep jo?Jaris330D píše: Další auto už nic tak velkého neseženu.

novější to je, jinak je to ale co jako? Nějaká chudá rádoby napodobenina panamery? Je to hnusný venku a ještě hnusnější vevnitř. Ta přístrojovka to se posrali. Aspoň 6V prej. Radši německej čtyřválec než tohle. Ano, většina aut nedělají víc než čtyřválce, to ale neznamená, že šestiválce i vosmiválce furt neseženeš na lusknutí tak co řešíšJaris330D píše: E66 zatím OK, ale proč někdy nezkusit něco jiného, novějšího. Jen mě to zajímalo. Navíc většina aut už nedělají víc jak 4 válce. Tohle má aspoň 6V.

smrad z dýzla no dobrý

Už jsem si řikal, co to bude muset být za příspěvek, aby jsi nám zase napsal 

mátě někdo zkušenosti s Jeep wk2 nebo dodge durango? ročníky 2014 a výš s motorem hemi 5.7?
Chtel bych vetší rodinné auto a zároven se vyhnout moderní naftě.
Zkušenost s nima ještě úplně nemám, ale mám na cestě Pacificu RU s 3.6 jako rodinnej dostavník místo 3.0 Viana a RAMku 5.7 pro sebe pro radost a na práci (místo sedmičky) ke služební G31.. Po těch několika E65/E66 doufám, že s těmahle krámama bude život aspoň trochu jednodušší 

Máme ho v práci, rok asi 2018. Bohužel to není V8, ale nafta. Kupovano s nájezdech necelých 20 tisíc km, nyní něco málo přes 100 tisíc. Je ve vybave Overland na vzduchovem podvozku. Že by se autem něco dělo, to ne. Dostává to běžný servis, jen čidlo na teplotu oleje (nebo nějaka podobna blbost) se měnilo. Každopádně jsem kdysi někdy četl, že zákazníci Jeepu jsou nejčastěji zklamání z nového auta a na to bohužel něco bude. Je to celé takové nedotazene, sedacky nic moc, vnitřní prostor nic moc. Pokud to chceš jako rodinné auto, tak dětem se do toho špatně nastupuje a vystupuje (deti 5 a 7 let, je to na ně moc vysoké ikdyz se sníží do parkovaci polohy), špatně se zapinaji pásy, když se dava před dětskou sedačku, kufr průměrný a není samostatne sklopná střední část zadních sedaček. Dálnice se tomu moc nelíbí, město se tomu taky moc nelíbí a do terénu by to chtělo menší kola s jiným obutím. Za mě je to auto pěkné na fotku, uživatelsky nic moc. Zrovna ho mám doma, dneska jsem s ním najel tak 250 km.kourk píše:mátě někdo zkušenosti s Jeep wk2 nebo dodge durango? ročníky 2014 a výš s motorem hemi 5.7?
Kdyby nějaká otazka, ptej se.
Tak ono jde hlavně o to, že jsem si chtěl zkusit velké auto s velkým motorem. Rodinné auto je taková moje hláška doma, abych si to obhájil. Jsme tři.
Ještě koukám na escalade, ale to by se mi už nevešlo na parkovací místo před barákem.