Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 4.8is ... zkusenosti

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sweden

Re: X5 4.8is ... zkusenosti

#241 Příspěvek od Sweden »

Chlape zainvestuj pár stovek do inpy od iceblejda, to bych viděl jako počátek všeho, lze tam sledovat různé hodnoty podvozku, ať už čidla, kolik dává kompresor, kolik je v zásobníků, ladit jednotlivé měchy a já nevím co ještě, jako kupovat nový kompresor beru jako poslední možnou variantu. Mě osobně zatlačí po jakkoliv dlouhém stání, ať stojí X5 týden anebo 5hodin, intenzita je rozdílná, od pěti vteřin do půl minuty, přibližně, to že tobě spíná a opět zapíná bych viděl na ochranu před přehřátím, co jsem to sledoval přeš diag. tak se celkem zapotí než natlakuje zásobník.

Jinak pozitivní zpráva u mě je ta že od návštěvy Jaraxova si to asi pro jistotu alternátor rozmyslel a přestal zlobit, asi dostal z Jaraxe strach :D :D
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
laik

#242 Příspěvek od laik »

Sweden, po dlouhé době dobrá zpráva.
Zajedem se do JaraXova preventivně otočit každého půl roku, třeba všichni najednou ať to má Jarda odbytý, a máme po problémech. Opečem kus flákoty a večer domů. Ale chtělo by to na jaře a na podzim, skrze parkování někde na poli. Někde na krajnici by mohla být fronta až do Olmiku :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od JaraX »

ty jo, ale to zní jako moc dobrý nápad, nějaké hromadné grilování
laik

#244 Příspěvek od laik »

Jak to bylo? Pobijeme sviňu.... :D
Sweden

#245 Příspěvek od Sweden »

Jsem pro, jenom s tim casem je to porad nejak bida.
Jinak panove zacinam asi starnout, iso zacinam mit rad vic jak coupe ktere jsem prozatim vytahnul z garaze jenom jednou, dneska jsem po tydnu sednul do x5 otocil Prahu tam a zpet a fantazie, ten buracejici motor proste miluju. Nevim cim to je, proste u e63 mi to tak neprijde, asi je to dano celkovych dravejsim vzhledem, ale u e53 ktera vypada dost nevine a celkove na to to auto nevypada, a pak tomu clovek trochu slapne a ono to leti a ono to buraci a lidi v novych karach s pidimoturky ale v IN autech cuci co ze to je za monstrum... :D ten pocit proste miluju.

Horsi je ze mi dneska manzelka na dalnici rekla, kdyz nas predletela e65 FL, ze 7er by se ji libila misto 6er :cry: :D
laik

#246 Příspěvek od laik »

Doprdelky, jestli pofrčím teďka Prahu pro tažné, tak mě musíš konečně svézt.
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od Kolafa »

laik píše:To s tím rádiem jsem jaksi nepochopil. Me se musí po lopatě všechno :D
Ku++a, doufám, že jsi mě nálepky odstranil, jestli tam někde byly:D Nálepky jsem nesnášel už na Š 110 R, tehdy české, natož nějaké čínské :D Nerad bych si tě znepřátelil, když tu sleduji některé story.
Teď vážně, něco mi zase uniklo - nabastlený nálepky na BMW jsem si ještě nevšiml. Zase nějaký sarkazmus předpokládám.
Kolega myslel asi toto ...... coz je samozrejme pouze pro matení Ekoteroristů ... :)
====

Jinak rádio .... original se sekal, vypinal se mi display, sekala se navigace ...
2 moznosti - pracne to opravit, novy sw, mechaniky atd., nebo
koupit alternativu.

V zasade jsou na trhu 2 moznosti, s Win, coz jsem zavrhl a pak Android.
U androidu jsou ruzní výrobci a typ androidu. Strávil jsem hodně času na Youtube hledaním doporučení.
Ty uplný mrdky za 150€ jsem zavrhnul a koupil jsem Eonon 6166 s A5.1.1 (uz je bohuzel 6ka, zkusim pres wifi upgradovat) .. US recenze zde: https://www.youtube.com/watch?v=wce7aS1x5fc

po 2 tydnech zkusenosti ...
- dela to vse, co jsem chtel, az na zadni kameru, ktera jeste blbne (podezrivam eletrikare, ze si neprecetl navod)
- radio stanice to chyta velmi dobre, zvukove stejne jako orig., nebo mozna lepsi
- nainstaloval jsem si navi iGO
- predni kamera nataci na USB,
- MP3 z microSD bez problemu
- propojeni telefon BT bez problemu, handsfree funguje docela dobre
- ovladani na volantu bez problemu
- ma to wifi, pro aplikace treba pro ten OBDII snanner, coz by mi pak melo ukazovat udaje o aute na monitoru (jeste nemam)

co mi vadi:
- po nastartovani po delsi dobe to trochu dýl nabíhá
- predni kamera nataci jenom mensi rozliseni
- ta zadní kamera, ale to snad vychytám
- napis dole uprostred
===
Jinak koukal jsem se znova na tu recenzi a treba design monitoru radia, ktery mam v zasade furt zapnuty mam lepsi. Todle je US verze 6166X, ja mam 6166 ......
Přílohy
123 male.jpg
123 male.jpg (313.93 KiB) Zobrazeno 2724 x
laik

#248 Příspěvek od laik »

Děkuji za info. Já naštěstí rádio poslouchám výjimečně, ještě netuším, jestli vůbec funguje dvd changer. A kdybych měl kvůli čínskýmu rádiu přijít o Jardu, tak to raději shodím ze skály :D . Než aby mě pak nějaký amatéři co tomu nerozumí dobastlili nakonec celý auto.
Dnes už je stejně čínský skoro všechno i to, o čem si myslíme že ne.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od JaraX »

těch nevýhod je samozřejmě mnohem víc
- nepřesný zesilování, prostě proti origo je ten krok při zesílování mnohem větší
- dělá si to co chce
- nepřesny zobrazení, v menu radia to vypada jak omalovánky
- nekomunikuje to s autem, bc na urovni origa nemožny, a komunikace s BC na budíkách je uplně nemožná
- neumí to fungovat opačnym směrem, posílat na budíky info z navi
- neumí to ovládat webasto
- neumí to ovládat ventilaci
laik

#250 Příspěvek od laik »

:idea: to jsou ale zásadní věci :!:
Don

#251 Příspěvek od Don »

Tak jsem neco takoveho koupil do E39 a je to takove... no rekneme nedomyslene.

- Koleckem lze rolovat po menu, ale uz ne potvrdit vyber.
- Nemeni se hlasitost podle rychlosti auta
- Zesilovac ma moc velky vykon a hlasitost pak clovek neustale honi na urovni 1-5
- Monitor je zakriveny pro X5 takze nahore zaleza do palubky

To je z te laicke casti... no a pak to co psal Jarax :)
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Sweden

#252 Příspěvek od Sweden »

Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od Kolafa »

dogeatdog píše:
Kolafa píše:to by treba na ten mech padalo ne? treba pri stani vic dni v garazi??
Nepadalo, i kdyz je jeden mech uplne prazdnej tak auto porad stoji v dokonale rovine. Ten druhej to proste udrzi.
Po par dnech stani musis ten mech rukou prohmatnout, jestli je tvrdej jak sutr nebo mekkej, kdyz je mekkej mas jasno. Me uchazel jeden predni skrz chybejici tesneni na hadicce, prisel na to az snejk.
Kupovat kompresor jen tak bez zjisteni priciny je strelba od pasu s velmi nejistym vysledkem.
Jo, to je dobra rada, to vyzkousim, ale v garazi to nepujde, neb se k tomu fakt nedostanu ... tak to budu muset nekam / k nekomu odstavit a tam to oprubovat ....
Přílohy
měchy.jpg
měchy.jpg (132.7 KiB) Zobrazeno 2898 x
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od Kolafa »

k tomu rádiu .... vypada to takto ... jasny, ze jsem o par veci prisel, ale ze sekajícího se rádia s nefunkcni navi mam radio (zatim) funkni, navigace taktez ... u te budu muset udelat jednu zmenu ... dat antenu GPS ven a ne, jak mi to dal eletrikar nekam pod palubku, tzn. i pod pokoveny okno! ..... Kdybych mu to nerikal, ale ne, vsechno se musi delat X-krat .....
s tim zvukem, jak psal Jarax, to jsem zaregistroval taky, ze si na to lidi na YT stěžovali ... proto jsem koupil dražší ... podle mě je to odstupňováno dobře, zkusim natočit nejaky video ...
Přílohy
eonon.jpg
eonon.jpg (96.57 KiB) Zobrazeno 2898 x
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od JaraX »

- to video jen tak nenatočíš, musel bys mít decibelmetr a k dispozici jak origo tak neorigo origo řešení. hlasitost zvuku se nedá přes net rozumně přenýst.
- ten vzhled je přesně co jsem říkal, nejen že to vypadá neoriginálně a nepasuje to do designu interieru, ale to menu je desně nepřehledny, nasypany seznam radii nahodně, všude pismneka, nikde žadné ohraničení, žádná tabulka, origo je 1000x přehlednější
- s autem to nikdy rozumně komunikovat nebude, ještě jsem nikdy neviděl aby to umělo komunikovat s webastem atd a zrovna nezavislou ventilaci má každá X5 a je to super funkce, jen ty si ji už nikdy nepustíš.
- a gps anténa je další problém, potřebuješ ju nahoře na autě, ale tak aby si to auto samo sobě nestínilo, takže jediny možny místo je ve spoileru 5 tých dveří, jenže abys to tam natáhl potřebuješ tak 5-6m kabel, ale ten bude mít tak velkej utlum GPS signálu že ti toho signálu moc nezbude. né nadarmo mají všechny ty auta GPS počítač v kufru, aby měl kabel 1m a né 6m.

když už bych šel cestou toho co se do X5 nedávalo, tak bych šel cestou CIC .

https://www.youtube.com/watch?v=DusKlcGABEM
https://www.youtube.com/watch?v=rlWI1XnhPCA
dogeatdog

#256 Příspěvek od dogeatdog »

Kolafa> no nevim clovece, moje radio se neseka a hraje jak vino, GPS je presnejsi a spolehlivejsi nez applovske nebo androidove navigace, ja si teda nemuzu stezovat... a to jezdim po cely Evrope, takze to dostava solidni zahul. Hodne to je znat treba na vyjezdech z tunelu kde je hned odbocka, tahle navigace ma po vyjeti z tunelu okamzite presnou polohu.
Nez tyhle experimenty, tak bych nechal opravit to co ti blbne (me pred dvema lety odesel zesilovac a prestalo to hrat, u falcona oprava neco pres litr na pockani), navic si myslim ze vzhledove tam proste pasuje bezvadne. A zvuk vubec neni spatny, spis naopak.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od JaraX »

jo a vlastně ještě jedna kurevsky velká nevýhoda, origo navigace si bere krom GPS signálu ještě info ze dvou kol o otáčkách, pokud GPS nemá dostatečný signál (zástavba, tunel, les) tak se doplnují data ještě tím signálem z kol, kde auto pozná krásně kterým jede směrem, krásně to je vidět když plníme převodovku, auto je na zvedáku a točí se kola, tak GPS uhání někam směr Olomouc :)
laik

#258 Příspěvek od laik »

nezávislá ventilace - to je to tuším 3tí tlačítko vpravo se zhora pod klimou? Něco mi tam mladý zamáčkl :D, od té doby svítí...ale co to je? Přibírá vzduch zvenčí nebo tak nějak?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od JaraX »

v menu navi máš "Standluft" nebo "indep. vent" a tam si nastavíš že třeba v práci koncíš v 15hod, tak si nastavíš 14:40, venku je třeba 30 stupnu, v autě 70 stupnů, a když přijdeš do auta, bude ventilatorem vyvětrany a bude v autě třeba 40 stupnu. no a dá se to použít i když třeba necháš psa, dítě, ženu cokoliv na pár minut v autě, tak to zapneš at to větrá.
dogeatdog

#260 Příspěvek od dogeatdog »

JaraX píše:jo a vlastně ještě jedna kurevsky velká nevýhoda, origo navigace si bere krom GPS signálu ještě info ze dvou kol o otáčkách..
Ha, tak TOHLE je ono! A ja si rikal, ze kdyz jedu fakt dlouhym tunelem a treba je zasekanej, jak je mozne ze ta navi neblbne jak neorigo (ktera vesele jede dal, protoze vychazi z posledni udane rychlosti). Tak uz jsem doma.
Odpovědět