Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Věčný boj Dieslu s Benzínem :-)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
skautik Čestný člen
Čestný člen

#261 Příspěvek od skautik Čestný člen »

to je onicem, pravdou je, ze diesel bez turba by byl o nicem, pravdou je, ze se takove diesly uz pomalu nevyrabi (u vetsich objemu), pravdou je, ze diesel muze jezdit stejne dobre jako benzin za mene penez, pravdou je, ze si s dieslem neuzijes tolik funu a prijdes o pekny zvuk
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od Bombarder »

a jeste jednu vyhodu ma diesel - vypouští krásně černý dým !!
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od RuDoSh »

podle me ma TDS jeden z nejhezcich zvuku.........jinak uz je to tady jen hadka o nicem ;-) Snad je vetsina nas normalni a vi ze diesel neni nic extrasportonvi taxe furt nepredhanejte jak mali jarini kdo ma stovku o deseti lepsi atd. Navic 99% porovnani motru je stejne o ridici.....to by musel testovat jeden a muselo by se to merit necim gut :) (pruznost a 0-1000m, kruh atd.)

Baxone : vetsina aut co jsi psal jsou francouzke mrdky ;) navic to turbo co odeslo muze byt o stylu jizdy a to oprava cerpadla me stala 10k takze to zas tak hrozne neni.... ;) :gopivo:
Kriznik

#264 Příspěvek od Kriznik »

jediny objektivni mereni motoru je snad jenom v laboratori :D
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#265 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal Baxon
[B]P405 1.9d - 3roky starej (koupenej jako funglovka) prdlá hlava
Laguna - (koupená 2 roky stará) ráno to hulilo a škubalo, vyměnit střiky a žhaviče a bylo to O.K., ale 7tis v prdeli
e34 touring TDS (koupenej jako 4 roky starej serviska 79.000km)
prodával se 118.000km. Maník po mě najel 10.000km a měnil turbo.
e38 TDS - (koupenej jako funglovka) za 4 roky najeto 220.000km a naftový čerpadlo dělalo pá pá - rychle prodat
mladá - Ford Orion 1.8D 80.000km dle servisky - zůstala stát z ničeho nic v zimě ve městě s kámoškama, když jela z nákupů. Zamrzlá voda v palivovým filtru. Oprava asi za 800,- , ale těch starostí.
A6 TDI zatím super, ale něco tam občas klepe. Nějakej střik či co, oprava by stála kolem 15.000,- , ale zatim se to prej nemusí řešit.

s benzínama jsem nikdy takový starosti neměl
hodně dobrý svíčky stojí tak 160,- jinak kolem 100,- :)

to je pravda, ale moje 520i žere míň jak TDs-ko, který na mě nemá :)

Tak to nevim cemu rikas hodne dobry svicky... :D
520i zere min jak tds a nema na Tebe?, bych rekl pravej opak... :) Jsem 320i mel, jede stejne jako TDs bez cipu...
N54 PWR
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#266 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal skautik
[B]to je onicem, pravdou je, ze diesel bez turba by byl o nicem, pravdou je, ze se takove diesly uz pomalu nevyrabi (u vetsich objemu), pravdou je, ze diesel muze jezdit stejne dobre jako benzin za mene penez, pravdou je, ze si s dieslem neuzijes tolik funu a prijdes o pekny zvuk

S tou posledni vetou nesouhlasim... :)
N54 PWR
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#267 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

jak jinak :D
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#268 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal LOPOLO
[B]jak jinak :D

Myslim ze mam dost zkusenosti to posoudit :), rok jsem mel 320i a ted mam rok a pul TDs... Fanu si stim uziju minimalne stejne a mit hlasitejsi vyfuk nepotrebuju, ted je to presne tak jak jsem chtel... :)
N54 PWR
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#269 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Nikdo tu nemluvil o hlasitosti ale "peknosti". Je samozrejme vseobecne znamo ze diesel ma lepsi zvuk .. a to i motoru :D:D:D:D

Zetor je myslim taky fain :D
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od Bombarder »

:lool2:
Kriznik

#271 Příspěvek od Kriznik »

mno hodne dobrej zvuk ma Tatra8x8 :D

ja mam s naftakama asociovanou scenu, kdy jednu zimu asi tak pred 5ti lety soused behal kolem sierry a bedoval ze mu ztuhla nebo zmrzla nafta :)
a to ze ridici dekuji OMW za "lepsi" netuhnouci naftu :)

to jsou dve funny veci, co se mi vybavujou... ale jinak lukasovi to jezdi pekne, a kdo chce mluvit o nejakych imho zanedbatelnych rozdilech ve spotrebe at si koupi Corsu ECO ne? :D
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#272 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

tak ... ne kazdej je nutne socka aby musel mit naftaka :D
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#273 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal LOPOLO
[B]Nikdo tu nemluvil o hlasitosti ale "peknosti". Je samozrejme vseobecne znamo ze diesel ma lepsi zvuk .. a to i motoru :D:D:D:D

Zetor je myslim taky fain :D

Lopolo Ty uz dobre ulitavas... :) Ok tak jinak, nepotrebuju ani hlasitejsi ani peknejsi, libi se mi (a nejen me) tak jak to je... :)
N54 PWR
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od RuDoSh »

Originál zaslal Kriznik
[B]a kdo chce mluvit o nejakych imho zanedbatelnych rozdilech ve spotrebe at si koupi Corsu ECO ne? :D

vickrat uz ne! :D
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#275 Příspěvek od Baxon »

Originál zaslal skautik
[B]ja teda nevim, ale myslim, ze pri stejnem zp. jizdy bude to tds zrat min :)

opravdu nevíš, měl jsem obě. litr k dobru pro benzin

Baxone : vetsina aut co jsi psal jsou francouzke mrdky ;) navic to turbo co odeslo muze byt o stylu jizdy a to oprava cerpadla me stala 10k takze to zas tak hrozne neni.... ;) :gopivo:

většina ne, jen dvě :) měl jsem i francouzké mrdky v benzínu a do těch jsem nesypal ;-)
styl jízdy? známý otřepaný argument :D neznám nikoho, kdo jezdí pořád podlahu a pořád v červenym a už vůbec ne se svým autem :) nebo jsi chtěl říc že s dieslem můžu jezdit max. do 140km/h když udělá 200 kilča? :bigok:

[i]Originál zaslal Lukas H.
[B]Tak to nevim cemu rikas hodne dobry svicky... :D
520i zere min jak tds a nema na Tebe?, bych rekl pravej opak... :) Jsem 320i mel, jede stejne jako TDs bez cipu...

do 535i origo z BMW (opíšu to z faktury) svíčka zapal. W8LCR 151,28Kč s DPH. Kolik stojí ty žhaviče origo, když s tím pojedeš do autorizovanýho servisu jako já?

s TDS jsem jezdil 9,5l/100km a s 520i jezdím 8,5l/100km (stejnej řidič, stejnej styl - srovnávám pětky)

se Superbem 2.5 TDI na dálnici, identický zrychlení od nějakejch 130km/h a pojel jsem ho až na maximálce do mýrnýho kopečka, vlastně až na horizontu :). Pochybuju, že TDs pojede toho Superba. Hned jak na dálnici chytím TDs-ko tak na něj s klidným srdcem a úsměvem na rtech nastoupím taky :)
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#276 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Originál zaslal Lukas H.
[B]Lopolo Ty uz dobre ulitavas... :) Ok tak jinak, nepotrebuju ani hlasitejsi ani peknejsi, libi se mi (a nejen me) tak jak to je... :)

To je jeste hovno kemo, to bys cumel jakej umim bejt brilantni demagog kdyz se dostanu do raze .. tohle je slabej vodvarek :D

To nejen me znamena ze se to libi jeste Lukkovi a tvy matce? :D
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#277 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal Kriznik
[B]mno hodne dobrej zvuk ma Tatra8x8 :D

ja mam s naftakama asociovanou scenu, kdy jednu zimu asi tak pred 5ti lety soused behal kolem sierry a bedoval ze mu ztuhla nebo zmrzla nafta :)
a to ze ridici dekuji OMW za "lepsi" netuhnouci naftu :)

to jsou dve funny veci, co se mi vybavujou... ale jinak lukasovi to jezdi pekne, a kdo chce mluvit o nejakych imho zanedbatelnych rozdilech ve spotrebe at si koupi Corsu ECO ne? :D

No on to zas tak zanedbatelnej rozdil neni, jestli s TDs projedu 50k v nafte za rok tak s 320i bych projel 100k...
N54 PWR
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#278 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal LOPOLO
[B]To je jeste hovno kemo, to bys cumel jakej umim bejt brilantni demagog kdyz se dostanu do raze .. tohle je slabej vodvarek :D

To nejen me znamena ze se to libi jeste Lukkovi a tvy matce? :D

Mno ty voe, ty mas den... :D
N54 PWR
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#279 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originál zaslal LOPOLO
[B]tak ... ne kazdej je nutne socka aby musel mit naftaka :D

Kdyz uz teda nebudu socka tak si nekoupim takovou mrdku jako je 325 nebo 328 ale pujdu do Mka, to ma teprve smysl...
N54 PWR
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#280 Příspěvek od Baxon »

Originál zaslal Lukas H.
[B]No on to zas tak zanedbatelnej rozdil neni, jestli s TDs projedu 50k v nafte za rok tak s 320i bych projel 100k...

ale di ty brebto :)
Odpovědět