Největší legrace v těch odkazech je, že na těch cca 15 - 20 stránkách napsali jen asi 2 lidi, jak to opravdu mají. Zbytek si to spletl s diskuzí o řidičákách a drtivá většina z nich tam plácala nesmysly.
Ale už jsem si to dohledal. Při konfiguraci novýho auta byly 2 nabídky tažnýho. Standardní na 2,7t a dražší na 3,5t. Nepsali tam, co je všechno jiný, ale nejspíš nějaký výztuhy, či jiný uchycení. Asi proto jsem našel řadu X5 s tažnym na 3,5t. Paradoxně njvíc v rakousku.
Zajímalo by mě, jestli u nás někdo dodělával a přihlašoval tažný na X5. V jednom odkazu to někdo dělal, ale už nenapsal kolik mu napsali. Jde mi o to, jestli někdo kouká na štítek auta. Já jsem na Mazdu koupil tažný (vybral jsem to s nejvyšší nosností), namontoval, zajel na technickou, kde mi dali razítko do typovýho listu a pak na úřad. Ouřada pak do techničáku napsal čísla z typovýho listu tažnýho zařízení. A to zrovna ten náš ouřada je s velkym O! Třeba vlek jsem kvůli těm píčovinám, co si navymejšlel, přihlašoval jinde.
Jinak vyhláška to říká jasně. Auta tohoto typu smí tahat vlek o 1,5 násobku celkové hmotnosti. Asi teda když výrobce nestanoví jinak.

Na E61 jsem měl v německých dokladech 2,5t. Náš ouřada z toho udělal 2t. Nehádal jsem se, protože mi to stačilo.