Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zna ji nekdo?

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Zna ji nekdo?

#261 Příspěvek od JaraX »

- zrovna to světlý dřevo je v 6er pecka
- to s tou brzdou měla už sice první E65 v roce 2001 ale E63 bohužel nikdy, ani poFL, až Fxx
vita11 Moderátor
Moderátor

#262 Příspěvek od vita11 Moderátor »

zddan01 píše:- převodovka - jako plus vidím ty pádla a komfortnější ovládání (mám na mysli to, že nemusíš držet brzdu při stání, atd.), předpokládám, že to 6 má taky, viděl jsem to v X6 s touhle převodovkou
Toto 6er neumí. A pokud jo, tak jsem zatím neobjevil jak :D Výhoda FL převodovky proti předFL je rychlejší řazení ve sport modu. Ten ovladač je spíš takové machrovinka
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Sweden

#263 Příspěvek od Sweden »

a SMG toto kluci umí, žádné bláznivé stání na brzdě, pokud teda máte na mysli stání se zařazeným kvaltem:lol:

jinak 45i/50i bych asi neřešil, tak třeba přední ledkový blinkry jsou fajn a líbilo by se mi to, zase třeba zadní třetí brzdové na kufru se mi moc nelíbí, mám radši za sklem u před FL, po FL má hezčí barevné kombinace interiéru, atp.

osobně bych řešil jenom celkový stav, ale je pravda že po FL jsou cenové dost mimo, to už bych možná větřil i v jiné dimenzi než mít FL 6er za 600k+

motorizaci bych řešil pouze V8 vs. V10, až tam je to pak úplně jiná liga ;)

Jinak tu šedou z bazose chtěl Wozejk, ale nakonec to nedopadlo, jestli se na ní byl aspoň podívat netuším, ale myslím že by to napsal
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#264 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

světlý dřevo s indiv "dřevěným" volantem, to jo, já na to ale nejsem, líbil by se mi tam nejvíc karbon a bi-color interér jako v M6 :)
třeba tady, černo-červený
http://www.m5board.com/vbulletin/e63-bm ... ssion.html

převodovka, aha, tak pak max ty pádla, ale to už není no go...
SMG - já jsem se toho bál z důvodu, že nevydrží, což JaraX vyvrátil, ale hlavně z důvodu komfortu, mluvil jsem s člověkem, prvním majitelem, co SMG měl v e63 a říkal, že automat mód není vůbec komfortní (jasně, primární je že má řadit řidič) a v zimě, že se s tím nedá vůbec jezdit, preferuju ten komfort (prostě lenost) a celoroční denní používání
Sweden

#265 Příspěvek od Sweden »

Tak něco na tom bude, o životnost bych se nebál, o komfortu jízdy by se už dalo spekulovat, plně si dovolím vyvrátit JaraXovo tvrzení, kdysi před asi už lety, že SMG je totálně k h...u protože je to necitlivý, myšleno třeba na dokonalé opatrné a bezpečné docouvání ke zdi, tvrdil, že prostě člověk přidá trochu a nic to nedělá, přidá víc a už to letí vpřed/vzad, blbost, asi to měl u někoho rozbitý nebo nevím, s citem v noze je to stejně citlivý jako steptronic a docouvám s tím na stejné místo na milimetr přesně jako s kteroukoliv automatickou převodovkou kterou jsem kdy měl.

S tím komfortem (myšlením) SMG převodovky je to už trochu horší, pokud bych 6er využíval opravdu každý den a trávil jsem v tom x stovek kilometrů (osobně ale nevím proč bych to dělal :D , jenom ta představa mě děsí) tak bych určitě volil steptronic, příjemnější, jemnější a umí inteligentně řadit jak v normal režimu tak ve sportu. U SMG to občas rádo vytáčí zbytečně vysoko i když chce jet člověk jen tak na pohodu, jindy to zase funguje bez problému, řekl bych že SMG je na řazení plynem ještě citlivější jak klasický steptronic, prostě se to musí člověk naučit a poslouchat aspoň na půl ucha motor a nemít motoristickou hluchotu, potom je to OK. Možná stačí smazat adaptace a bylo by to lepší, prostě ho učit řadit pěkně od začátku. Ale za mě osobně musím říct že pádla jsou dost návyková záležitost, takže i když nemusím používám je 90% času stráveného v 6er. Osobně bych SMG za automat neměnil, ale co člověk to unikát, o různých druzích používání auta se myslím nemá cenu ani bavit.

Ten interiér z M5boardu je bomba, přes barevnou kombinaci a M6 v manuálu až po full leather ;). Akorát já karbon moc nemusím, takže bych tam vrznul třeba black piano
TANN3R

#266 Příspěvek od TANN3R »

TT píše:
TANN3R píše: Ta černá za 600k je neprodejná..
...proč myslíš? myslím, že jestli to mělo pravidelný servis a jestli tam není nějaká skrytá závadička nebo to není slepeno ze 3 jiných aut tak ta cena odpovídá... je to 2008 po faceliftu, už fakt nevím za kolik by se měli taková auta prodávat, já mám 2006 a za méně než 530 bych jí neprodal ;)
Pravidelný servis je sice hezká věc, ale stejně ty potencionálně drahy opravy jako převodovka nebo ještě dražší řízení čeká na dalšího majitele. V těch km, co to má, to zničeny nebude, i když se k tomu někdo nechoval zrovna hezky..

E63 kolem 500K visí v inzerci nebojím se říct léta. Problém je, že prostě v relaci kolem 600k už jsou zas podle mě zajímavější auta a těch lidí, co by tohle dali za 10 let stary auto s ne zrovna levným provozem a ještě coupe/cabrio je podle mě hodně málo. V ČR na tohle prostě nemáme.
Reálně, když to beru podle sebe, tak u face je rozhodně plus hezčí interiér (resp. tmavší palubka), výkonnější motor (z hlediska servisu mínus) a nemá už věčně se seroucí CCC. Za tyhle věci bych byl ochoten si připlatit, ale určitě ne 300k oproti 645Ci.
Ale jak píšu, tohle je hodně subjektivní. Já bych 600k za E63 nedal, protože si to za prvé nemůžu dovolit a za druhé kdyby ano, nebude to E63.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#267 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

vidím to podobně, když někdo chce 6 a má na to rozpočet, tak koupí tu novou, jsou (kabria) od 1,2M, no a na firmu, s odpočtem DPH, šikovně daný do nákladů tě to vyjde na cca půlku, tj. těch 600; jako fyzická osoba si se zdaněných peněz tohle auto za 600 a víc nikdo nekoupí

za co bych byl si ochoten připlatit není ani CIC, ale opravdu hezkej interiér, top individuál - kožená palubka, taková ta linka ve švech atd.
https://www.facebook.com/pg/BMWfansBero ... 4130807111
https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/ ... oFrom=list

cena - neobchoduju s tím, jen se tak nějak střízlivě dívám, vezměme příklad - auto, dovoz D (tedy dohledatelná historie v autoriz. servusu), km kolem 150 tis, standard "povinná" výbava (DD, L7, sport sedačky, akt. řízení...), žádné fatální závady, reálná prodejní cena, tak u
e63
645Ci - 300-350K
650i - 400-450
e64
645Ci - 350-400
650i - 450-500
u individuálu jako výše s plnou výbavou (SC, CA, HUD, NVisoin, prostě všechny vychytávky) o těch 50 víc
a na to všechno 10% sleva

netvrdím, že taková auta se takto nabízejí, ale jen takto se prodají "relativně" rychle, jinak tam budou roky... není to P911
kawaman

#268 Příspěvek od kawaman »

El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#269 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Jen škoda těch sedaček - chyběla by mi tam ta podnožka a bederka
TT
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od TT »

kawaman píše:https://m.sauto.cz/detail?sort=0&bodyType=0&yearMax=0&mileageMax=0&stateIds=0&id=17375714&c=1&priceMin=0&priceMax=0&yearMin=0&fuel=0&page=1

Tahle je moc pěkná

....no ale ta je také skoro za 600.....takže dle místních 6 er odborníků vlastně neprodejná :lol: :lol: :lol:

já říkám vše má svého kupce, když člověk neshání auto na kšeft a chce konkrétní auto, tak je ochotný připlatit resp. zaplatit minimálně 20% z prodejní ceny nového auta a to i u auta, které je 10 let staré ;)

občas si tu připadám, že jsem mimo realitu, dle tvrzení co tu občas čtu, auta co stáli nové 2,2 -2,6 mil po deseti letech budu prodávat za 10% jeho ceny ??? Jinak jsem blázen, že za to auto chci min 20%? Tady na BMW fóru je lepší se na cenu svého vozu vůbec neptat, pár inzerátů jsem zde měl a za tu dobu co mně bylo nabízeno (a jako, že to mám moc drahý atd.) jsem vždy prodal, protože vím co jsem do auta investoval a jak jsem se k němu choval, takže s těma vrakama co se v ČR inzerujou jsem si jist, že budu vždy s mým autem v 90-95% kvalitě a spolehlivosti takže vždy budu požadovat cenu, která se zde hlavně místním 6er odborníkům bude zdát vysoká ;) :D
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#271 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

jak jsem psal, z určité nostalgie se občas na ty inzeráty E64 podívám a ty co jsou přes 400, jsou tam už od té doby, co jsem začal shánět tu svou, tj. před rokem... (mluvím o 645Ci, 650i v ČR skoro vůbec nejsou)

k té za těch 590, když si vezmu tu tabulku s cenami, kterou jsem tam rychle nastřelil, tak mi vyjde 450+50, tj. 500, má menší nájezd, tj třeba někam k 550, nikdy nevíš, za kolik se ty auta prodaly, může jít za 530, 540 pokud chce prodat, pak bych nebyl tak mimo...
TT
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od TT »

...to nebyla reakce na tebou napsané ceny, to byla spíše reakce všeobecně, ;)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#273 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

jasně, diskuze... s těma cenama je to těžký, někdy se podaří prodat za cenu, na jakou všichni nevěřícně koukají a někdy to nejde a nejde...

nedalo mi to a kouknul jsem na ty E64 individuál, je jich málo :( a jsou za hodně... tak aspoň k pokochání ;)

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 98350.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 51597.html
Naposledy upravil(a) zddan01 dne pon 18.09.2017 23:04, celkem upraveno 1 x.
TT
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od TT »

... jo ty ceny myslím takto odpovídají, ale to se bavme o autech v pěkném stavu a ne těch vylítaný hnojích co v ČR prodávají..
TANN3R

#275 Příspěvek od TANN3R »

TT: Co to je za kravinu, od kdy se u 10 a víc let starého auta určuje jeho současná cena podle ceny nového? Připadá ti snad, že se vybavené E66 prodávají teď za milion? :D Cenu u takhle starých aut určuje trh, teda nabídka/poptávka, ne procenta z ceny před 10 lety.
Tak se hned nerozčiluj, prodávat a prodat je rozdíl. Vůbec ti nevymlouvám, že tvé auto nemá cenu těch 500-600k, pochybuji jen o reálné prodejnosti v ČR. Být to auto v pěkné výbavě a stavu na německých značkách, tak o prodejnosti na německém trhu nepochybuji naopak vůbec. Nezapomeň, že tady prostě není kupní síla na tyhle auta a vlastně ani na servis. Pak těch 80% vraků v inzerci sráží cenu i těm hezkým kusům, pokud chceš jako prodávající opravdu prodat..
Nemám z toho radost, ale tak to prostě je. Sám doufám a věřím, že E63 už nemá kam zlevňovat a ani si to podle mě nezaslouží. Tak až budeš prodávat, snad za ni dostaneš co chceš a vyvedeš mě z omylu.
Jo a ten individual, co sem hodil Kawaman, je sice krásnej a má hezkou výbavu ale někdo vyloženě zapomněl objednat sport sedačky.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#276 Příspěvek od JaraX »

tak tak, já svojí 6er budu prodávat za 400k+ až bude vše hotové, jestli to prodám nevím, ale to auto žere peníze jak 5ks E65 :)
ale chci aby byla top, ted už nosím sáčičky s malinkýma drbkama, tam v kastlíku ten šroubek nebyl origo, v kufru nebylo origo příchytka plastu, na airboxu byl jinej šroubek než měl být, atd atd, hrdlo ostřikovačů je naprasklý, tak šup celý nový i s vedením.
ale vím že lidi co by to ocenilo bude málo. a to se to moje auto prodávalo za 240k a byla o něj bitka, protože prostě šestka za 240
kawaman

#277 Příspěvek od kawaman »

Sweden

#278 Příspěvek od Sweden »

Pokud bude technicky v pohode tak vcelku hezka cena, akorat ten individual krom volantu a kol nevidim.
kawaman

#279 Příspěvek od kawaman »

Sem na telefonu, takze nevidim detaily, ale neni tam kozena palubka?
TANN3R

#280 Příspěvek od TANN3R »

Taky na telefonu hovno vidím, ale z těch fotek stejně nebude nic poznat. Každopádně ten černo- černej interiér se mi líbí čím dál tím víc. Tu svoji se světlím interiérem asi zapálim..
Odpovědět