Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Od noveho roku povinnost DPF

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
niceriki

#341 Příspěvek od niceriki »

No optimalne :)
Filozof

#342 Příspěvek od Filozof »

není to nechutné jezdit bez KATU ???

Sportovní katalyzátory nejsou drahé navíc výkon tam je taky pozvednutý oproti serii tak co jít touto cestou ...vždyt to musí docela dost smrdět.... :?

A mít auto v pořádku je přeci základ ... těch pár tisíc tě nezabije a budeš vědět že máš auto OK na další roky....takto stejně dáš někomu jinému tisíce jen pro to abys prošel a za 2 roky zase ...takže tě to vyjde nastejno navíc budeš mít lepší pocit že auto máš v pořádku.

třeba zde někdo nabízí katy na BMW
http://1url.cz/Q7bu

nebo zde
http://www.sbazar.cz/skrabal.auto/detai ... napiste-si

se poptej jistě je bude i někdo prodávat jeté ...za rozumnou cenu.
Ale vyhazovat za černou STK mi přijde mimo. za pár let máš zaplacenej KAT a klidné spaní že ti nedají někde mastnou pokutu jak němci tak tady jak to budou měřit....
Foldas

#343 Příspěvek od Foldas »

bez katu má 6-vál krásny zvuk, ale smrdí jak stádo stodvacítek
fizzer

#344 Příspěvek od fizzer »

niceriki píše:hmm :/ Jinak jsem z Prahy.. kdyby nekdo nahodou umel pomoct jinak nez linkem na shop na nove katy :)

Pripadne okoli Prahy samozrejme.
Já. Vyměním svody za katy :lol:
niceriki

#345 Příspěvek od niceriki »

:)))
kurevtor

#346 Příspěvek od kurevtor »

Teddy píše:
No a k těm plošným vs. namátkovým kontrolám..... Kde to člověče žiješ? Copak stk něco řeší? Vůbec nic. Všechno je uplatitelný.
čoveče a kde žiješ ty? :-)
Že plošný kontroly zaberou víc než namátkový je asi jasný. Na to nemusim mít vystudovanou statistiku. Ten tvůj argument je o ničem, pokud je všechno uplatitelný tak je uplatitelná i namátková kontrola. A u čeho to odhalíš / prokážeš lépe? :-D U namátkových kontrol jsou všichni v klidu - nikdy nikdo tu namátkovou kontrolu přece nepotkal. Jak tohle uděláš u STK? Asi těžko...
gabikh

#347 Příspěvek od gabikh »

Povinnost vyrobcov zavadzat DPF do vozidiel vznikol v druhej polovici roka 2008 kedy pridla do platnosti emisna norma euro 5. Napriklad taky VW ci skoda este v prvej polovici 2008 dpf do aut nedavala lebo nemusela. Vsetky auta vyrobene pred tymto datumom museli spominat normu euro 4, ktoru maju zapisanu aj v TP. Cize ked raz ma auto normu euro 4 od vyrobi, tak dpf sa myslim u nich riesit nebude a plati len pre auta s normou euro 5. Napriklad taky peugeot prisiel z fap uz niekedy okolo roku 2000. Cize v tomto smere neviem ako to bude s tymy euro normami... Ale z euro 4 nikto nemoze chciet euro 5
Foldas

#348 Příspěvek od Foldas »

jednou bylo auto schváleno pro provoz s filtrem tak tam musí být a je jedno že bylo vyrobeno v roce 2000
Teddy

#349 Příspěvek od Teddy »

Cesta změny homologace z E5 na E4 je možná, ovšem nikoliv ekonomická. :)
Za ty peníze, který by to stálo si můžeš koupit nový auto, možná i několik. Navíc nevíš na jaký normě bys nakonec s reálnými měřeními skončil. :D
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#350 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Norma Euro5 platí od 1. 9. 2009, většina dieslů pro splnění této normy vstřikuje močovinu (SCR), Euro4 plní auta s DPF, Euro3 jsou bez filtru
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Teddy

#351 Příspěvek od Teddy »

Vlasta píše:Norma Euro5 platí od 1. 9. 2009, většina dieslů pro splnění této normy vstřikuje močovinu (SCR), Euro4 plní auta s DPF, Euro3 jsou bez filtru
Manželčina Kia Ceed má euro 4 a podle týden starého vyjádření servisu to DPF nemá.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#352 Příspěvek od surfis »

Vlasta píše:Norma Euro5 platí od 1. 9. 2009, většina dieslů pro splnění této normy vstřikuje močovinu (SCR), Euro4 plní auta s DPF, Euro3 jsou bez filtru
Zajímavé je, že mám E91 330D z roku 2008 a v ETK je u DPF napsáno EU3 exhaust emissions standard. Musím kouknout do techničáku, co tam je.
Misanek

#353 Příspěvek od Misanek »

Já mám taky eu3 e39, a ta dpf nemá
Jaris330D

#354 Příspěvek od Jaris330D »

Teď jsem vyděl pořad o Indii, a když jsem viděl, co tam jezdí za jebky, a že nemají čističky a veškeré splašky z fekalu a továren vypouštěj do řeky, která vede přes mokřiny, kde si myslejí, že se ty chemikálie vyfiltrují, tak si říkám jestli to nejsou blázni. Veškeré plasty, které vylovějí z té řeky pálejí venku a používají to k hnojení. Pak tam pěstují zeleninu a v té vyfiltrované vodě chovají ryby, které prodávají na tržnici :). Jsem rád, že žiju zde a né tam, protože tady je to ještě pořád docela dobrý, ale je blbý, že jedna půlka světa se o něco snaží a druhé je to vše ukradené .
pavproch

#355 Příspěvek od pavproch »

matiz píše:Pavel - jo, samozrejme ze i benzin. Bude se vycitat readiness kod, jak pojedes zastav se -) Dame kafe-)..
Neska sem byl stavený.... jen upřesnění - byl čaj, ne kafe. Ale i tak díky.

Jinak - neprošel bych - v jedné kolonce se objevilo "no"... ale protože du na STK+ME až víc jak za rok, tak to fčíl neřeším.... taxme to promazali a ... objevila se tam zajímavá instrukce:

Jeďte na čtyřku ustálenou rychlostí 60 až 90kmph po dobu 10-ti minut.

Takže pro obnovu readiness tabulky stačí jezdit (N53) deset minut, ne 500km, jak tu někdo psal.

Páč STK a ME v nedohlednu, taxem se na tu instrukci vysrál a hned na hlavní to napálil na dvojku i trojku do redline... :twisted:
ACDC

#356 Příspěvek od ACDC »

To je jedno, lidstvo je stejně v prdeli
surfis
Kontaktovat uživatele:

#357 Příspěvek od surfis »

Bylo mi jedním nejmenovaným člověkem z emisí řečeno, že mají krabičku, kterou připojí a auto tam vůbec být nemusí. Takže asi tak... Takže se není čeho bát. Ani to netrvalo tak dlouho, aby český člověk něco "vochcal"...
Jaris330D

#358 Příspěvek od Jaris330D »

Ta krabička jim bude k ničemu, protože na jaře všechny STK nastupujou na nové emise, výměna technologie. Minulý týden jsem dělal technickou a bavil jsem se s něma. Do jara to je prý pohoda, pak prý už ne. Auto se musí napíchnout kvůli datům a navíc se hodně zpřísní emisní limity. Auta bez DPF ani náhodou neprojdou, to si prý nikdo netroufne a navíc se nevejdou do limitu. Ty mašinky budou hodně citlivé. Dokonce mně fotily i výrobní číslo čelního skla. Já mám E66 745Li a emise ukázkové a na LPG ještě lepší, prý dobře seřízené :). Prostě vše bez chyb :). Jinak se vše natáčí na kameru a ukládá. Takže nechápu, jak může tvrdit, že tam auto nemusí být :) Auto s chiptuningem prý projde pokud se vejde do emisních limitů a pokud nebudou chyby. Pokud je dobře chip proveden, tak není důvod, aby neprošel, protože by měl mít emise lepší a auto by mělo i lépe spalovat. Prý se vše ukáže, až na to najedou, jak se to bude vše chovat. Zatím to jsou jen dohady, a co kdyby. Pán byl docela při rozhovoru otevřený, protože byl fanda do BMW a sedmiček tam moc nejezdí, tak to prohlíželi :)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#359 Příspěvek od matiz »

Vyrobni cislo skla - pan bude nejspis komik...
kurevtor

#360 Příspěvek od kurevtor »

Jaris330D píše:Teď jsem vyděl pořad o Indii, a když jsem viděl, co tam jezdí za jebky, a že nemají čističky a veškeré splašky z fekalu a továren vypouštěj do řeky, která vede přes mokřiny, kde si myslejí, že se ty chemikálie vyfiltrují, tak si říkám jestli to nejsou blázni. Veškeré plasty, které vylovějí z té řeky pálejí venku a používají to k hnojení. Pak tam pěstují zeleninu a v té vyfiltrované vodě chovají ryby, které prodávají na tržnici :). Jsem rád, že žiju zde a né tam, protože tady je to ještě pořád docela dobrý, ale je blbý, že jedna půlka světa se o něco snaží a druhé je to vše ukradené .
indové jsou neskutečný dobytkové. Opravdu nevídané co si dovolí, i po letech života v západní evropě. Alespoň si teda neutírají prdel holou rukou. Ale levou pro jistotu stejně nejí, kdyby náhodou.
Odpovědět