Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 5 benzin R6 - E60 nebo F10 ?
Re: BMW 5 benzin R6 - E60 nebo F10 ?
do 6er jedině V8 tam prostě R6 nemá co dělat.
R6 je ideální do 3er coupé nebo cabria tam to společně krásně funguje i kompletní auto je docela lehké takže 2,5-3i stím umí dobře zacvičit.
No vše vypadá že směřuje k té 3er e90-e92-e93
Jde o to co sám budeš chtít a jaký stav/ročník/výbavu budeš chtít a preferovat.
Asi bych se díval po celé EU nejen na CZ trh.
Případně dal poptávku tady na klubu či 3er klubu/foru kde třeba někdo zvažuje svoje auto prodat.
R6 je ideální do 3er coupé nebo cabria tam to společně krásně funguje i kompletní auto je docela lehké takže 2,5-3i stím umí dobře zacvičit.
No vše vypadá že směřuje k té 3er e90-e92-e93
Jde o to co sám budeš chtít a jaký stav/ročník/výbavu budeš chtít a preferovat.
Asi bych se díval po celé EU nejen na CZ trh.
Případně dal poptávku tady na klubu či 3er klubu/foru kde třeba někdo zvažuje svoje auto prodat.
to nejsou žádné komforty, komforty beru že mají lámání a to nemá ani M6 coupe, teda pokud vím. nebo máš nějaky dukaz že se do M6 dávali lámací sedačky?
- Itchythefirst
Je to tak, v serii to neni, ale v par E63 uz jsem je dodelany (z M6 e63) videlzddan01 píše:jen pro zajímavost doplním, jen M6 coupé, ani nomM coupé, nonM cabrio a genuine M6 cabrio je nemáItchythefirst píše:... E63
- Nema komforty, ale coupe muze mit alespon dofuky bocnic

Komforty nema zadna E63/64, ani to tu nikdo nezminujeJaraX píše:to nejsou žádné komforty, komforty beru že mají lámání a to nemá ani M6 coupe, teda pokud vím. nebo máš nějaky dukaz že se do M6 dávali lámací sedačky?

ajo, jsem to vytrhl z kontextu, jelikož jsi předtím psal o těch komfotech, tak jsem myslel že se bavíte furt o nich
u M6 by mělo být takový automatický dofukování v zatáčkách, funguje to u těch dodělaných v E63?Itchythefirst píše:Je to tak, v serii to neni, ale v par E63 uz jsem je dodelany (z M6 e63) videlzddan01 píše:jen pro zajímavost doplním, jen M6 coupé, ani nomM coupé, nonM cabrio a genuine M6 cabrio je nemáItchythefirst píše:... E63
- Nema komforty, ale coupe muze mit alespon dofuky bocnicProto ano, E63 muze mit dofuky, E64 je nikdy mit nebude
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
to bylo za příplatek, alespon v M5, a podle mě i v M6
Ono to není dofukování, ale spíš dotáhnutí bočního vedení sedaček, kde motorek funguje mnohem mnohem rychleji, než na komfortech bez této funkce. Měl jsem to na ex E60, byla to šikovná věc.
-
Tu E60 jsem zvažoval spíš z toho, že se dá sehnat v motorizaci kterou "znám", ale jinak jsem tomu moc nakloněnej nebyl...
No, E63 by se mi asi líbila s 3.0 R6 a manuálem problém nemám, sice jsem to nikdy neprojížděl, ale myslím si, že i v tom třílitru to bude pěkný svezení, zejména oproti tomu čím jsem jezdil doteď. Nicméně nabídka je dost omezená, tu modrou mám sice kousek, zvažoval jsem, že bych se na to zajel podívat. Ale už teď vím, že bych za to těch 240 nechtěl dát a v inzerátu se píše, že cena je pevná, tak nebudu plýtvat časem.
Pokud teda 3er, tak asi sáhnu po E92... Možná ještě rozšířím výběr o 325i, ikdyž 330i by se mně líbilo víc... Uvidí se podle nabídky, nic mně do toho netlačí, čím jezdit mám...
Budu se dívat asi po něčem v ČR, sice jsem si už jednou auto z Německa přivezl, tak vím co to obnáší, ale už na to prostě nemám tolik času jako dřív...
No, E63 by se mi asi líbila s 3.0 R6 a manuálem problém nemám, sice jsem to nikdy neprojížděl, ale myslím si, že i v tom třílitru to bude pěkný svezení, zejména oproti tomu čím jsem jezdil doteď. Nicméně nabídka je dost omezená, tu modrou mám sice kousek, zvažoval jsem, že bych se na to zajel podívat. Ale už teď vím, že bych za to těch 240 nechtěl dát a v inzerátu se píše, že cena je pevná, tak nebudu plýtvat časem.
Pokud teda 3er, tak asi sáhnu po E92... Možná ještě rozšířím výběr o 325i, ikdyž 330i by se mně líbilo víc... Uvidí se podle nabídky, nic mně do toho netlačí, čím jezdit mám...
Budu se dívat asi po něčem v ČR, sice jsem si už jednou auto z Německa přivezl, tak vím co to obnáší, ale už na to prostě nemám tolik času jako dřív...
v M6 standardJaraX píše:to bylo za příplatek, alespon v M5, a podle mě i v M6
musím někde najít co řídí to dofukování v zatáčkách, jestli nějaká jednotka, která vyhodnocuje natočení volantu, přetížení atd.
tady záleží na modelu auta, někde je to vyloženě dofuk viz ta 6er, někde dotáhnutí motorkem, jak píšeškadli píše:Ono to není dofukování, ale spíš dotáhnutí bočního vedení sedaček, kde motorek funguje mnohem mnohem rychleji, než na komfortech bez této funkce. Měl jsem to na ex E60, byla to šikovná věc.
a pak se člověk sveze 6tkou s V8 a automatem a bude litovatkapitanmorgan píše: No, E63 by se mi asi líbila s 3.0 R6 a manuálem problém nemám, sice jsem to nikdy neprojížděl, ale myslím si, že i v tom třílitru to bude pěkný svezení, zejména oproti tomu čím jsem jezdil doteď.

Určitě dobrá volba E92Pokud teda 3er, tak asi sáhnu po E92... Možná ještě rozšířím výběr o 325i, ikdyž 330i by se mně líbilo víc...

Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
hlavně nejezdi v 335i e92 JB4 nebo MHD. To je jinej svět.

Blbost, v MHD může jezdit úplně v pohodě a kolik chce
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
-
Ale takhle by se dalo postupovat donekonečna, že jo...zddan01 píše:a pak se člověk sveze 6tkou s V8 a automatem a bude litovatkapitanmorgan píše: No, E63 by se mi asi líbila s 3.0 R6 a manuálem problém nemám, sice jsem to nikdy neprojížděl, ale myslím si, že i v tom třílitru to bude pěkný svezení, zejména oproti tomu čím jsem jezdil doteď.![]()

kam třeba?
to si rád nechám poradit kam se posunout z 6ky s V8
to si rád nechám poradit kam se posunout z 6ky s V8
jedině do M6.
A pro bohaté co mají hodně peněz G-POWER M6 V10 HURRICANE RRs
https://www.youtube.com/watch?v=OpDwSqfAex4
A pro bohaté co mají hodně peněz G-POWER M6 V10 HURRICANE RRs
https://www.youtube.com/watch?v=OpDwSqfAex4
jenže narozdíl od přechodu z 630i do 645i kde si prakticky nezvětšíš náklady ani na pořízení ani na provoz, tak si je u M6 zvětšíš moc
M6 je ale finančně násobně jinde, jak na pořízení, tak na provoz a servis... tady hledáme taky (hlavně) value for money 
645Ci stojí stejně, nebo i míň jak 630i, která, ok, bude mít ve městě lehce nižší spotřebu, jenomže V8 má o 50% vyšší točivý moment a 6 je už dost těžký auto, na servis vyjdou ty motory, podle toho, co se tu píše, stejně
hmm, teď koukám, že už to napsal JaraX...

645Ci stojí stejně, nebo i míň jak 630i, která, ok, bude mít ve městě lehce nižší spotřebu, jenomže V8 má o 50% vyšší točivý moment a 6 je už dost těžký auto, na servis vyjdou ty motory, podle toho, co se tu píše, stejně
hmm, teď koukám, že už to napsal JaraX...
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
hlavně to nemá koule, prostě k 6er patří V8, to tak k sobě hraje, v 3er mě N52 absolutně neuráží, ale do 6er to nepatří.
to je jak mustang s ecoboostem, to si koupí jen blázen
to je jak mustang s ecoboostem, to si koupí jen blázen
prostě 630i nebrat když 6er tak 645-650i rovnou. Nemá smysl nad 3litrem ani uvažovat.
A to se nebavíme o prodejnosti a radosti z jízdy v porovnání. 6ka je těžká jak psali kluci nademnou není to 3er cabrio kde ten 3litr R6 je ideální.
Je to o pár set kg lehčí auto ta 3ka.
Na středně dlouhé i delší trasy ty spotřeby budou podobné R6 vs V8 cca jen ve městě si V8 vezme o malinko více ale to už je minimální rozdíl.
A to se nebavíme o prodejnosti a radosti z jízdy v porovnání. 6ka je těžká jak psali kluci nademnou není to 3er cabrio kde ten 3litr R6 je ideální.
Je to o pár set kg lehčí auto ta 3ka.
Na středně dlouhé i delší trasy ty spotřeby budou podobné R6 vs V8 cca jen ve městě si V8 vezme o malinko více ale to už je minimální rozdíl.
Filozof, takže konečne uznávaš, že tvoja e38 728i je chyba, keď tu tak lobuješ za to, že do ťažkej e63 nepatrí nič iné ako V8 a viac?