Moribundus píše:Já mám E65 745i r.v.03 interier mě teda strohý nepřijde, naopak je velice funkční a dobře řešený. Mě se to auto taky ze začátku nelíbilo, ale pak jsem mu přišel na chuť. Svezení je výborný,výkon jako sviň, já na tom nemůžu zatím najít jedinou chybu. Měl jsem před tím A8, ale tohle je prostě secesní auto. Měl jsem už hodně aut, ale tohle mě fakt chytlo. Už dnes je mi jasný že moje další auto bude zase BMW.
interier je luxusni, tedy pokud nemas obyc cernou kuzi prijel za znamejma clovek s novym S class, auto za 3 000 000, klasika, cerny a cerny interier, takze se to porovnavalo, a kazdy kdo sedel u me v longu a zajimavejsim iterieru tak rikal ze moje auto musi byt urcite o dost lepsi a drazsi pritom stalo zlomek a tak reaguji asi vsichni koho svezu...
Mel jsem E38 jednu z poslednich, rok 2001 (730d), ted mam E65 745i.
Obecne - E65 je uplne jine auto. Krome znaku na palube to nema vubec nic spolecneho. Oboji je dobre, ale na E65 je proste citi generacni rozdil. Techniky hromada, ale uzasne to funguje. E38 je ten starej "klasickej" dobrej bavorak. E65 je kosmicka lod. Podvozek E65 je vyrazne lepsi. Pokud ma dynamic drive a EDC, tak mas pocit ze jedes s o polovinu lehcim autem - nezna naklon v zatacce.
Jelikož E38 je můj ještě nesplněný sen pořád slyším o tom jak brzdy jsou tam poddimenzovaný a odcházi na očích.
Dotaz zni :
- Je tento problém vyřešen u E65?
- Vyraběla se E38 740 v manualu?
- Jak moc jsou poddimenzovaný u E38?Pří normálním ježdění s lehkou nohou do 20 tis. km ročně?Počítám s opravy ale ne s tim že každý měsic budu měnit brzdy.
- Jaké podobný mouchy ma E65..myslím před faceliftem.
Jinak do E38 jsem ochoten investovat do 12tis eur a do E65 do 16tis.
Jezdím město.
740 se delala v manualu do roku 1997 a co se tyce brzd podle meho nazoru nejsou ani tak poddimenzovany jako ze by nebrzdily ale po opetovnem brzdeni vadnou i kdyz jsou novy to je ten problem brzdi pekne ze 200 na 0 tak 2X ale po opakovanym brzdeni coz treba pri jizde pekelnejsi na okresce poznas proste vadnou ale je to pochopitelne to auto neni delany na sportovnio brutalni jizdu ale na pohodicku na dalnici a sem tam okresku samozrejme ze pri normalnim provozu to nepoznas a tehle chyby si ani nevsimnes a ze by to brzdy zralo vic nez kterykoli 2t auto se rict neda 40t na desky a kotouce urcite najedes i s tim ze budes jezdit trosicku dynamicteji kazdopadne chce to origo dily na brzdy ne jiny
S brzdama nehraju jenom origo to je samozrejmosti ale mel jsem trochu strach ze ta vaha a ten automat mne bude tahat do servisu pro brzdy kazdy mesic...diky moc za odpoved...hodne se mi ulevilo!!!:))
nevim nejezdim pomalu ale take nejezdim jak hovado a pokud vim tak sem eště z 200 na 0 nebrzdil určtiě 2x a vice po sobě takže sem si ještě ničeho nevšimnul. auto pokade zabrzdi krasně a dost silně. jak to jede, tak to i brzdi. o tom prostě žadna.. to by muselo bejt kurva rallye. ale na to je kamil odbornik, ten z toho prostě vymačkává co to dá. ale pro normalni svižnější jízdu je to bych řekl naddimenzovane dost dobře, co se brždění týče nikdy žadnej problem, i při silnym dupnuti na pedal v jakykoli rychlosti je dost cejtit že to brzdi jako krava . rozhodně se nebojim že když letim 200 že bych něco neubrzdil, a že už mi tam parkrat lidi vlitly z vedlejšího pruhu pěkně..
ty si nikdy nespechal na dalnici ze 250 brzdit na 80 pac tam nejaka pi... vjela s kamionem zkus to 3x po sobe a budes mluvit jinak nejsem zadnej zavodnik ale uz se mi parkrat stalo ze sem musel opravdu ale opravdu spechat a pak to poznat jde proste neni to zavodak
vetsinou jezdim dalnici 150 tacho na tempomat max a celou cestu stejne abych nebyl za kokota ze huntuju auto rozumim potom keramickym brzdam v S8
A jeste jedna vec...ja bych spis investoval do e38 a podle mobile.de jsou tam par zajmavych kousku do 12tis. eur a dotaz zni...ta uplna servisni historie da se na ni spolehnout u nemcu nebo je to stejny jak tu?vim ze podvod v tomhle smeru je tam trestne a prijde mi ten najezd kolem 150tis docela "divny" nebo to je mozny ze e38 r.v. 2001 ma kolem 150tis. km?
nejde to posoudit nejak vseobecne ze proste 1994 ma mit najeto 500.000
2001 140.000 to clovek musi posoudit podle stavu auta na miste a nejjednodusi je zavolat do servisu kde to auto bylo podle razitek
ale myslim ze 7 se nekupuje podle km ale podle stavu a jestli tomu nerozumis radsi si vem mechanika sebou vyhnes se pak desetitisicovym investicim tady v tom pripade se to fakt vyplati typkovy das 2000 za celej den ale urcite ti usetri hromadu prachu aby ses vyhnul srotu
k tem km je jasny ze naftaky vetsinou maj najeto o trochu vic nez benziny samozrejme to neni pravidlo ale ve vetsine pripadu je to tak u benzinu cert vi zalezi kdo to k cemu pouzivala muze mit najeto 400.000 a taky 100.000 ale rek bych ze to objasni ta serv. knizka + kontrola auta jako takova samo ze nepoznas ze ma najeto o 50.000 vic ale rozdil mezi 500.000 a 100.000 bezne poznas ale neznamena to ze to auto se 100.000 bude lepsi nez to s 500.000 je to proste strasne individualni
Tak bych chtěl napsat také pár řádek.
Jak jsem na začátku na první stránce psal tak jsem E65 moc chtěl.
No a nakonec jsem si ji koupil, a jsem jejím hrdým majitelem už rok a půl, mám E65 2003 745i a opravdu ják zde již bylo psáno mě se zezačátku moc nelíbila, no ale postupem času, se to měmilo a dnes musím uznat že oproti E38 je to dvougenerační skok dopředu jak co se týče motoru tak řazení a i techniky a elektroniky. Vůbec se o ni nemusím starat jenom jezdím žádné jobovky. Ovládání je jednoduchí !! jak každý psal že je to složité není pravda!! Mám za sebou servis v BMW výměna destiček kotoučů a prach filtrů čekal jsem ránu ale šlo to .
Na závěr:
Musím to auto jen pochválit tedy spotřebu já mám 14,8l jelikož nejsem svátečníé jezdec a německo tomu nepřidá ale ten komfort je výdorný!!!
Auto mohu doporučit.
Ivo píše:Tak bych chtěl napsat také pár řádek. Jak jsem na začátku na první stránce psal tak jsem E65 moc chtěl. No a nakonec jsem si ji koupil, a jsem jejím hrdým majitelem už rok a půl, mám E65 2003 745i a opravdu ják zde již bylo psáno mě se zezačátku moc nelíbila, no ale postupem času, se to měmilo a dnes musím uznat že oproti E38 je to dvougenerační skok dopředu jak co se týče motoru tak řazení a i techniky a elektroniky. Vůbec se o ni nemusím starat jenom jezdím žádné jobovky. Ovládání je jednoduchí !! jak každý psal že je to složité není pravda!! Mám za sebou servis v BMW výměna destiček kotoučů a prach filtrů čekal jsem ránu ale šlo to . Na závěr: Musím to auto jen pochválit tedy spotřebu já mám 14,8l jelikož nejsem svátečníé jezdec a německo tomu nepřidá ale ten komfort je výdorný!!! Auto mohu doporučit.
Proč jsem ji nedávno viděl na "Sauto" na prodej?S tím nárazníkem se nedá zaměnit
Já mám taky E 65 745i.Mám jí rok a jsem naprosto spokojenej. Je to r.v. 02 a mám najeto asi 200tis to auto má svoje charisma a nechápu proč na něj každý nadává. Taky bych si koupil E65 po fl ale zatím je dost drahá. Na kritizovaný i drive jsem si zvyknul za týden. Mám i distronic, výborná věc, při cestě do něměcka po dálnici jsem 500km nesáhl na plyn ani na brzdu. Jinak větraný sedačky dověry dveří a podobný věci samozřejmostí. Muzika Logic7 to je hodně velkej úlet..Zkrátka se mi tenhle model když vyjel taky moc nelíbil, ale teď na něj nedám dopustit. Před rokem to bylo ještě docela drahý auto, ne každej si může dovolit dát pomalu čtyři kila za káru, ale dneska bych už neměnil.Zatím žádná závada. Tím nechci říct že se mi předchozí model nelíbí. Pro mě to bude vždycky kára na kterou pohlížím s respektem.
Cau kluci,taky uvazuji o e65 745i.Chtel bych se jen zeptat kolik mate najeto kilometru (kolik vami) a jak dlouho auta vlastnite.Mam znameho,ktery ma 735i a ten uz do auta nasypal xxxx tisic,a to moc nenajezdi.
Mam opravdu strach ze spolehlivosti.
Pokud koupíš ojetější kousek tan počítej s výměnou ramen ( hliník). Celkem problém u většiny starších E65 je elektronika. Jinak to slouží celkem spolehlivě..
No mal som 730d 2003 a nic okrem problemu s airbag systemom(nebolo burane).Mal som ho asi jeden rok a v pohode ale stacilo chvilu studovat http://www.7er.com a docela som bol rad ze "len" toto .Inak osobne sa mi predfacelift pacil viac ako facelift a aj to bol ten problem8) .