Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
.
psal jsem že ve vidni jsem s tím byl jednou, ne že jsem jezdil pravidelně, pravidelně jsem s tím jezdil těch 5km
mě to je jedno, ja tě na všechny vady upozornil, spojku jsme řešili, navíc jsem ti ji stejně sehnal za pakatel a ještě jsem ti pulku zaplatil, což jak vidím byla kravina, ty nebudeš nikdy spokojeny, možna tak kdybych ti to auto dal zadarmo.
přiště bych se na tebe vykašlal rovnou.

mě to je jedno, ja tě na všechny vady upozornil, spojku jsme řešili, navíc jsem ti ji stejně sehnal za pakatel a ještě jsem ti pulku zaplatil, což jak vidím byla kravina, ty nebudeš nikdy spokojeny, možna tak kdybych ti to auto dal zadarmo.
přiště bych se na tebe vykašlal rovnou.
-
Nikoho nesoudím, jen nesouhlasím s tím co napsal Jarax a závad se to také přímo netýká.
Pokud do smlouvy napíšeš, že je auto bez záruky, rozhodně to neznamená, že se prodávající vykroutí z veškeré odpovědnosti, můžeš si napsat do smlouvy co chceš, třeba že k autu dostane babičku zdarma, ale pokud to bude odporovat občanskému zákoníku, tak to samozřejmě neplatí !
Druhá věc (tanner540i) je cena, auto se kupuje za "nějakou" cenu, která je předmětem dohody a od toho se sice odvíjí stav vozu (obvykle), ale určitě nelze říct : "co bys chtěl za 20"...když se to potom pos.....
Za třetí, pokud někdo nechá běžet auto na volnoběh dlouho, nefunguje viscospojka nebo el.ventilátor a něco praskne (hadice / chladič) + s tím spojené následky.....tak to není vina nikoho jiného, než toho, kdo to na volnoběh běžet nechal.
Přeju ať se dohodnete a opravíš co nejlevněji.
Pokud do smlouvy napíšeš, že je auto bez záruky, rozhodně to neznamená, že se prodávající vykroutí z veškeré odpovědnosti, můžeš si napsat do smlouvy co chceš, třeba že k autu dostane babičku zdarma, ale pokud to bude odporovat občanskému zákoníku, tak to samozřejmě neplatí !
Druhá věc (tanner540i) je cena, auto se kupuje za "nějakou" cenu, která je předmětem dohody a od toho se sice odvíjí stav vozu (obvykle), ale určitě nelze říct : "co bys chtěl za 20"...když se to potom pos.....
Za třetí, pokud někdo nechá běžet auto na volnoběh dlouho, nefunguje viscospojka nebo el.ventilátor a něco praskne (hadice / chladič) + s tím spojené následky.....tak to není vina nikoho jiného, než toho, kdo to na volnoběh běžet nechal.
Přeju ať se dohodnete a opravíš co nejlevněji.
-
Tak ty si nedáš pokoj
Prostě ne, pokud je zákonem daná doba záruky např. na skryté vady (jako že je), tak ji žádná smlouva nemůže zkracovat.
Když v hračkárně řeknou, že tahle hračka za dvacku je bez záruky, tak prostě kecaj, protože je na ni záruka 2 roky ! (pravil právník).
Nejlíp prodávát šrot (slovně: nefunkční motor, nefunkční převodovka....)
Anebo auto, za kterým si stojíš a víš, že bude ještě dlouho jezdit.
Z tadytěch polovičatostí jsou jen problémy.

Prostě ne, pokud je zákonem daná doba záruky např. na skryté vady (jako že je), tak ji žádná smlouva nemůže zkracovat.
Když v hračkárně řeknou, že tahle hračka za dvacku je bez záruky, tak prostě kecaj, protože je na ni záruka 2 roky ! (pravil právník).
Nejlíp prodávát šrot (slovně: nefunkční motor, nefunkční převodovka....)
Anebo auto, za kterým si stojíš a víš, že bude ještě dlouho jezdit.
Z tadytěch polovičatostí jsou jen problémy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Motas nekolik veci nesmyslne dohromady. Resme kupni smlouvu dvou fyz. osob.
Pokud bude ve smlouve uvedeno, ze je auto v takovem a makovem stavu presne popsane, obe strany ji podepisi, tak tu zavadu proste neuplatnis.
Kdyz prodavam takove stare auto, tak je bezne, ze se obe strany zreknou zaruky.
Skrytou zavadu prakticky neuplatnis taky, protoze bys musel u soudu mit znalecky posudek, ktery stoji xt a tezko se vyplati u takoveho vraku.
Tudiz to skonci vetsinou tak jak to muzes cist zde: hadky a vyhrozovani.
Pokud bude ve smlouve uvedeno, ze je auto v takovem a makovem stavu presne popsane, obe strany ji podepisi, tak tu zavadu proste neuplatnis.
Kdyz prodavam takove stare auto, tak je bezne, ze se obe strany zreknou zaruky.
Skrytou zavadu prakticky neuplatnis taky, protoze bys musel u soudu mit znalecky posudek, ktery stoji xt a tezko se vyplati u takoveho vraku.
Tudiz to skonci vetsinou tak jak to muzes cist zde: hadky a vyhrozovani.
-
Já myslím, že nic nemotám, pouze jsi mě nepochopil, prostě když je stanovena "záruční lhůta" zákonem, tak ji žádná smlouva nezmění !
Proto je vždycky lepší vypsat si ve smlouvě jednotlivé položky: motor - stav, převodovka - stav.... atd.
Co se týká skryté vady, pokud by byla uznána, tak ten posudek platí samozřejmě viník (pokud by to byl prodávající - tak prodávající).
Proto je vždycky lepší vypsat si ve smlouvě jednotlivé položky: motor - stav, převodovka - stav.... atd.
Co se týká skryté vady, pokud by byla uznána, tak ten posudek platí samozřejmě viník (pokud by to byl prodávající - tak prodávající).
pokud je v zakoně napsano že plati toto a toto a ty ve smlouvě napišeš něco jineho tak je to sice hezky ale pokud by došlo k soudnimu sporu plati to co je psano v zakoně jenže kdo to potahne až k soudu že? nicmeně v tomto připadě problem nastal po tom co kolega tu byl upozorněn na chybějici visku a že auto uvaři pokud bude prasit nebo necha auto běžet delši dobu a dle jeho reakci s tim souhlasil, sam řekl že auto nechal nastartovane - vysledek uvařeny motor, takže i kdyby tam byla skryta vada tak to už nikdy nedokaže, připad bych řekl je uzavřen
ja nevim jestli jste slepý ale viska je funkční a psal jsem to zde jen kdyz jara vidí ze se muze vymluvit na to ze je spatna viska a ze mi to rikal ale uz nerekne ze je spatna v tom ze se porad jede takze se auto dele zahriva na provozní teplotu, ale nemuze se prehrat!!! dalsi věc co dokazuje ze jara je podvodník a snazi se vse prekroutit na jeho stranu..Od tohodle clověka uz nikdy nic..
viska je vrtule co je našroubovana mezi motorem a chladičem, maš ji tam? http://bmwe32.masscom.net/johan/fan_clu ... lutch.html jara piše že prodaval bez ni
no trošku jinak, řekl jsem mu že je špatná, že je furt seplá ale byla tam.
každopadně to auto normálně fungovalo, ja s ním tam jezdil i v 35 stupnovych vedrech, to co si s ním sam udělal je jeho věc. a ještě ze mě bude dělat buh vi jakeho podvodnika, s každym jednam fer, auto jsem mu převdl, ukazal, zvedl na zvedaku, dokonce jsem mu řikal jeslti ho opravdu chce, do smlouvy mu napsal že je bez zaruky apod.
ale zakladni chyba byla když tomudle člověku odešla spojka, tak mu sehnat druhou, měl jsem se na něj vykašlat rovnou, protože pak najednou mi napsal at mu přispěju na hlavu, pak by chtěl na brzy apod.
každopadně to auto normálně fungovalo, ja s ním tam jezdil i v 35 stupnovych vedrech, to co si s ním sam udělal je jeho věc. a ještě ze mě bude dělat buh vi jakeho podvodnika, s každym jednam fer, auto jsem mu převdl, ukazal, zvedl na zvedaku, dokonce jsem mu řikal jeslti ho opravdu chce, do smlouvy mu napsal že je bez zaruky apod.
ale zakladni chyba byla když tomudle člověku odešla spojka, tak mu sehnat druhou, měl jsem se na něj vykašlat rovnou, protože pak najednou mi napsal at mu přispěju na hlavu, pak by chtěl na brzy apod.
mno asi bych to tady ukončil a smáznul,urážek už bylo dost,oba zůčasnění toho myslím napsali taky dost takže si obrázek asi udělá každý sám.Z mého pohledu bych byl stejně naštvaný jako zdejší kupující pokud bych od Jaraxe kupoval nějakou např.7er e65 za 200+,to by potom byla jiná,ale pokud se jedná o starší 7er ne zrovna v TOP stavu a ještě za cenovku 20tis. i s LPG tak myslím že zde je to o ničem,být já kupujícím tak nejspíš sklopím uší a budu max.nadávat sám sobě že jsem si nepřiplatil a nekoupil něco v lepším stavu,pokud tomu kupující moc nerozumněl měl si vzít nějakého poradce sebou,pokud šel do 7er za 20tis. musel počítat s nějakými investicemi,pokud nepočítal tak je dost naivní.Na tyhle starší kočáry se dnes nechá sehnat vše za "pár" ať už vrakec nebo přes známého mechanika nové.Na závěr si i tak myslím že za ty prachy to nebyl špatnej kup,novému majiteli přeji ať se vše vyřeší a 7er vrčí tak jak má,myslím že nadělá ještě spousty radostí a úsměvů na tváři.hawk 

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
jasně ze tam je.. spojku si mě poslal novou za půlku ceny jen proto ze si mi rekl ze si ji měnil ale měněná nebyla takze si mi zatajil vadu a to samé s tesněnim kdo zataji jednu vadu proc ne dalsi.. necekal sem ze do auta nebudu muset nic sypat plno zavad mi rekl ale nebyly neslucitelé s provozem auta..a pokud se ti zdá 23 tis. za 23 let stary auto málo tak to smekám kloubouk. byla to odekvatní cena vzhledem ke stavu vozidla ktery mi byl receno ale pokud bych veděl ze spojka bude po 120 km KO a motor taktez tak bych to za to nikdy nedal...ale jestli se ti zdá 23k za nepojizdny auto moc...
hele, do toho auto bylo proinvestovano za posledni rok 50 tkč, na vše ti mužu dat i doklady, takže auto bylo pod cenou dilu, jen LPG stalo přes 12k,
spojka měla měněnou lamelu, dělal to brumlaE34, ale protože na ni vytekl ten olej jak jsem ti řekl při koupi tak asi proto pak odešla. tak se uklidni laskavě.
spojka měla měněnou lamelu, dělal to brumlaE34, ale protože na ni vytekl ten olej jak jsem ti řekl při koupi tak asi proto pak odešla. tak se uklidni laskavě.
mě buzerujes za to ze pisu ze spojka stala 13 a ty mě tady ted nutis ze nahradni dily staly 50k..podle cen v kelly mozna ale pres kseftaře za 10k nanejvis.. a spojka měněná nebyla a jestli ti brumla rekl ze ano tak si podejte ruce protoze si asi budete rozumět..jak sem uz psal tak spojka byla v ha...lu a rozhodně to nebylo olejem.. byla tak sjeta az se urvaly nyty co drzi oblození..
děláš si ze mě prdel? brumla je tady jeden z největších machrů na servis, ja osobně jsem tam byl když tam ležela nová lamela, to že na nu vytekl olej, díky tomu lamela začla klouzat, spálil se přitlačak a ten vykurvil lamelu, za to asi nemuže.
do toho auta bylo proinvestováno 50 000kč v nákupních cenách, neberu žadný "doporučený ceny" ale ceny co jsem do toho dal já, mam ti snad ty doklady nascanovat?
dyt je tam víc jak pulka auta vyměněnýho.
do toho auta bylo proinvestováno 50 000kč v nákupních cenách, neberu žadný "doporučený ceny" ale ceny co jsem do toho dal já, mam ti snad ty doklady nascanovat?
dyt je tam víc jak pulka auta vyměněnýho.