Tak paráda, pokusil jsem se taky jedno vzít smirkem Bomba, kamíky jsou fuč, ale plast je matnej, jak když ho poleješ mlíkem A to jsem pak leštil celou tubou tempa a nic Tak co dál
GG píše:Tak paráda, pokusil jsem se taky jedno vzít smirkem Bomba, kamíky jsou fuč, ale plast je matnej, jak když ho poleješ mlíkem A to jsem pak leštil celou tubou tempa a nic Tak co dál
Zkus to hodně jemným smirkem pod vodou a potom ne leštěnku (tempo), ale spíš leštící jemně brusnou pastu, třeba i na kov. Možná by to mohlo jít.
Tak jsem se dneska pustil do renovace předních světel na E36. Celé jsem je rozebral, vyčistil, ty stříbrné vnitřky vyleštil a nakonec jsem se sral s těmi sklěnenými kryty. Vzal jsem si tubu Silichromu a leštil a leštil a leštil. Nakonec jsem to přelíznul diamantovou pastou a musím říci, že jsem byl velice mile překvapen, jak ty lampy ožily. Větší tečky od kamínku tam sice zůstaly, ale ty malé úplně zmizely. Takže kdo nechce vyhazovat prašule za nové kryty a není úplný detailista, je toto možnost.
Jen k te cene - na E46 stoji plastove prekryty svetlometu 1,5tis kc / ks.. Jinak ja je taky akorat vzal tempickem pri montazi AE a taky celkem prokoukly:)
Zdar, jake s tim kdo mate zkusenosti po delsi dobe? (Jde mi o lesteni plastovych skel kontra informace, ze je na povrchu ochranna vrstva, kterou timto dam pryc). Vaham, jestli lestit (v mem pripade spis nechat vylestit), nebo koupit nova skla (a uz to dle vzhledu zacina byt docela akutni
brusenie/lestenie plastovych (polyakrylatovych) svetiel ma docasny ucinok nakolko origo je na tom UV lak ktory ked sa obrusi to rychlejsie zltne a matnie
jeste by tu nekdo napsat jak zmekcit tu cihlu aby se to dalo nanest na kotouc.Koupil jsem brill res a jeste jednu pastu ale je jak sutr.Takze nastrouhat nebo nejak rozmocit nebo co s tim.Myslel jsem ze to bude pasta jako takova ale je to fakt cihla.
Tak ten škrábanec na skle mám taky (nějakej kokot nemohl vzít trochu za stěrač a vrátit ho tak jak měl být...) Bylo mi řečeno,že to mám moc,údajně jde spravit jen to co nesmí být znát když potom přejedeš prstem nebo jak to říct nejlíp...
Tak jsem koupil jetý před face světla na E39 a pokusim se je rozleštit...dám fotky a popíšu...Na závěr mam v plánu je přelakovat nebo potáhnout nějakou průhlednou folií..jako origo...jsem na to sám zvědavej
Zdarec, taky si chci vyleštit světla, příspěvků je tu dost. Akorát jako dost amatér jsem se chtěl zeptat, jestli ty světla brousíte smirglem pod tekoucí vodou, což jsem někde četl, nebo namáčíte jen ty smirgly. Dál mě zajímá, jestli je lepší použít ty pasty taky nějak odstupňované co se týče brusnosti, nebo je to jedno. A jaký pasty by jste mohli doporučit a jejich cena? Díky.
A je to..jednoduchý a docela to prokoukne.
Použil jsem 600, 1000 a nakonec 1500 šmirgl a leštící pastu..nějaká noname..mam ji v neoznačený lahvičce..
Jednoduše jsem to všechno namočil do vany a brousil pod vodou
Nechal uschnout a nanesl pastu a leštil a leštil...
Akorát ty opravdu hluboký ďubky asi odstranit nepudou
Každopádně to vypadá o 100% líp
ještě by možná nebylo od věci sehnat průhlednou folii...jak se s ní potahujou auta kvůli ochraně laku a potáhnout tim ty světla...má dobrou přilnavost a myslim že by to vydrželo o něco dýl...přijde mi, že ten plast samotnej je strašně měkkej.
Tak jsem si početl vaše příspěvky a hodně mi pomohly.Už několik měsíců řeším problém se zadními světly po face na e39 tour.Byly úplně matné jako mléko.Jedno jsem koupil a to druhé jsem starší nemohl sehnat a tak jsem se včera do něj pustil.Vodní smirek 400 pak 600,800 a naposledy 1200 a po zaschnutí trochu TEMPA a světla jsou úplně jaké nové.Je to fakt BOMBA a náklady asi 100kč. Až budu mít trochu více času tak se pustím do předních.