Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna váhy 530d
-
- Kontaktovat uživatele:
1) Dovede tedy někdo přesně odpovědět jestli to jde jen tak vyměnit? pokud by šlo jen o vymazání chyby tak to se nemusí do BMW servisu.. pokud ale ta novější pracuje na jinym principu a neodchází, tak bych se nedivil že se ten upgrade softwaru musí udělat.. a jaký jsou ty váhy z druhošky - novej nebo starej design?
takže
nová váha + BMW soft upgrade
starší nebo druhoška + jen vymazat chybu v řj
Je to tak?
2) Zná někdo metodu jak špatnou váhu diagnostikovat? - nemyslim tim to že auto jede hůř, špatně táhne atd, to může způsobovat x věcí.. jde mi o nějakej graf průtoku podle kterýho by se to dalo třeba zjistit
takže
Je to tak?
2) Zná někdo metodu jak špatnou váhu diagnostikovat? - nemyslim tim to že auto jede hůř, špatně táhne atd, to může způsobovat x věcí.. jde mi o nějakej graf průtoku podle kterýho by se to dalo třeba zjistit
Fazeey píše:1) Dovede tedy někdo přesně odpovědět jestli to jde jen tak vyměnit? pokud by šlo jen o vymazání chyby tak to se nemusí do BMW servisu.. pokud ale ta novější pracuje na jinym principu a neodchází, tak bych se nedivil že se ten upgrade softwaru musí udělat.. a jaký jsou ty váhy z druhošky - novej nebo starej design?
takže
Je to tak?
Diagnostikovat blbu vahu sa da cez carsoft - LIVE DATA. Bohuzial tento program nema funkciu vystupu grafu alebo logovanie, co je velka skoda, cize len monitoruje hodnoty v realnom case a daju sa zmrazit a vycitat. Treba sledovat hodnotu co dava vaha - mnozstvo nasavaneho vzduchu a porovnavat s nominalnou hodnotou, to vsetko samozrejme za jazdy. Ak vaha dava menej ako je nominalna hodnota, tak je zrejme, ze uz je na odchode (aj ked moze este normalne fungovat). To vsetko najlepsie robit samozrejme za jazdy a pri zatazi. A odporucam mat niekoho na sedadle spolujazdca co to kuka, lebo neni dobre sa tomu venovat pocas jazdy s plynovym pedalom na podlahe

-
- Kontaktovat uživatele:
airbone píše:Fazeey píše:1) Dovede tedy někdo přesně odpovědět jestli to jde jen tak vyměnit? pokud by šlo jen o vymazání chyby tak to se nemusí do BMW servisu.. pokud ale ta novější pracuje na jinym principu a neodchází, tak bych se nedivil že se ten upgrade softwaru musí udělat.. a jaký jsou ty váhy z druhošky - novej nebo starej design?
takže
Je to tak?
Diagnostikovat blbu vahu sa da cez carsoft - LIVE DATA. Bohuzial tento program nema funkciu vystupu grafu alebo logovanie, co je velka skoda, cize len monitoruje hodnoty v realnom case a daju sa zmrazit a vycitat. Treba sledovat hodnotu co dava vaha - mnozstvo nasavaneho vzduchu a porovnavat s nominalnou hodnotou, to vsetko samozrejme za jazdy. Ak vaha dava menej ako je nominalna hodnota, tak je zrejme, ze uz je na odchode (aj ked moze este normalne fungovat). To vsetko najlepsie robit samozrejme za jazdy a pri zatazi. A odporucam mat niekoho na sedadle spolujazdca co to kuka, lebo neni dobre sa tomu venovat pocas jazdy s plynovym pedalom na podlahe
to je mi jasný, ale jak zjistim jakou hodnotu to má mít? to můžu maximálně porovnat s jinym 530d o kterym vim že má tu váhu dobrou ne?