Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Občasné prudké přehřátí motoru u 523i e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Johnny05 »

Ono...jak jsem psal, sameho by mne zajimalo, jak to funguje. Analogova rucicka mi hlasila prehrati, a tak jsem si to osichroval jeste tim digitalnim nastavenim toho teplomeru chladici soustavy. Ten ale hlasil to same...zajimalo by mne, jestli to jde oboji ze stejneho cidla? Kazdopadne to horke bylo, ale, kdo pozna, jestli je tam 105 nebo 125, ze :(
Kazdopadne jsem konecne domluvil BMW servis...ochota, tak uvidime, jak to dopadne. Ve stredu odpoledne jim to tam vezu. Je to ode mne cca 5 km...a ted se naskyta otazka: Risknout to a dojet tam po svych, a doufat, ze se to neprehreje zase?...nebo se pro jistotu nechat fakt odtahnout... :idea:
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Johnny05 »

PROSIM JESTE DOTAZ:
Nema nekdo zkusenosti s Ostravskym BMW servisem SOTEA s.r.o. ????
Dekujiii...osobne mi tedy prisli velice solidni, ale kdovi...radsi se poptam. 8O
mari

#43 Příspěvek od mari »

Těch 5 km dojedeš jak nic. Doufej žes tomu nějak nepomohl tím zkoušením. Mysim ale že to bude v poho pokud si to chytil v počátku a nehuntoval to dlouho. BMW vydrží hodně a dlouho si funkční vydrží říkat o servis.
Susi

#44 Příspěvek od Susi »

Johny, upřímně, pokud by to bylo tímhle čidlem, tak proč bys měl málo kapaliny v chladiči? Vrtule nefrčej, což taky hovoří pro přehřátí...

Samozřejmě držim palce, ať je to kravina, ale čidlem to podle mě není. Uvidíme, snad se pletu.

Mari, jakmile se začne přehřívat, tak každej km je malej hřebíček do rakve.
To není jak s čerpadlem u TDS :wink:

Ale těch 5km je OK - to se neohřeje, neboj.
Susi

#45 Příspěvek od Susi »

Johny, ještě mě napadá - zkoušel jsi ten chladič dolejt, odvzdušnit a znovu projet? Teoreticky - pokud bys měl povolenou třeba nějakou hadici(na sponce), mohla by ti kapalina postupně pomalu utíkat až jí zmizelo víc než je zdrávo a motor se začal kvůli zavzdušnění přehřívat. Zkoušel jsi, jestli ti to topí?
To je jen taková teorie, která by ale mohla pasovat....
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Johnny05 »

Noooo tu kapalinku, resp.destilku jsem dolil...ale vsiml jsem si, ze to tam nekde v nejake hadici pomalinku srka ven jak to ma jit do motoru, primo kousek od termostatu. Ale ted jsem v Brne a auticko je v OV, takze jeste uvidim zitra, nooo...jak rikam, v servise mi rekli, ze jesti se k tomu dostanou tento tyden, tak mi hned volaji, jak dopadlol to natlakovani popr. odhaleni zavady. modlim se...
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Johnny05 »

Taaaak je to v servise. Ted uz jen s nervozitou koukat z okna do blba a cekat, az bude co nejdrive ze strany servisu podano info co je za problem. No uvidiiiime... :(
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Johnny05 »

Tak prej zitra se k tomu dostanou :-/ :idea:
Susi

#49 Příspěvek od Susi »

...všichni čekáme... :wink: :?:
vally
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od vally »

Susi píše:A jak může takový čidlo způsobit přehřátí motoru???

Úplně jednoduše - prostě hlásí kraviny... :wink: Měl jsem ty samé příznaky a bylo to jen čidlem, ale samozřejmě to u něj může dělat X jiných věcí... Takže držim palce, ať je to jen nějaká blbost jako u mě... :wink:
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Johnny05 »

Presne tak...zatim to vidim tak, ze je 10 pripadu, kterym to delalo UPLNE TO SAME, ale je to od cidla az k hlave :( Takze jen doufat:)
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Johnny05 »

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK :)) Prave mi volali ze servisu, ze po celkove kontrole chlazeni zjistili pouze jedinou zavadu, a to netesnost plastove priruby (nebo strisky nebo kaplicky) TERMOSTATU. Udajne tam pry prosakovala voda a to vedlo k zavzdusnovani motoru a naslednemu ohrevu. Takze vymena termostatu, dilu nad nim a poradne utahnuti a melo by to byt v pohode. Dil jim prijde zitra nebo pozitri, pote se v tom svezu, a uvidi se, jestlize je vse o.k.....
Jestlize by to delalo stale a problem by neustal...museli by na dukladnejsi kontrolu celeho systemu pod hlavou. TAK SNAD TO BYLO TIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM :) :oops:
Susi

#53 Příspěvek od Susi »

Gratulace!!! Takže nakonec ta má "teorie"... :wink: Konečně se vyspíš, co?... :lol:
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Johnny05 »

Noo popravde budu klidne spat az tak po cca 500 kilometrech, ktere uspesne najezdim po servise a budu 100% vedet, ze to je v pohodeee :)))) ale snad to bude v pohode. Jestli najezdim 150 km hned ten den a sem tam tomu slapnu, mel bych vedet, ze to je v cajku, neeee??? :idea:
Susi

#55 Příspěvek od Susi »

Jasně, to postačí. Hele jestli máš KO tu viscu, můžu Ti ji objednat z Ebay.de. Dneska mi poštou přišel přihlašovačí kód, takže už můžu nakupovat. :) (taky si ji musim objednat) Chceš?
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Johnny05 »

Susi píše:Jasně, to postačí. Hele jestli máš KO tu viscu, můžu Ti ji objednat z Ebay.de. Dneska mi poštou přišel přihlašovačí kód, takže už můžu nakupovat. :) (taky si ji musim objednat) Chceš?

No zeptam se jich, jak to s tou viscou vypada, a podle toho se rozhodnu. Na Ebayi mam ucet uz nejakou dobu...tak bych si to kdyztak casem objednal. Ale diiiiiiiiiiiiiiky mooooooc za optani, vazim si toho;)
Susi

#57 Příspěvek od Susi »

OK, není zač :wink:
Maxiczech

#58 Příspěvek od Maxiczech »

"Taková kravina" na 4 strany portálu.. :D
Hlavně, že to snad v pohodě dopadlo. Je fascinujícím jací jsme srdcaří.. :lol:
Bych se taky asi vopupínkoval, kdyby mi mazlik začal blbnout.. :wink:
Tak Good luck! 8)
Johnny05
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Johnny05 »

Maxiczech píše:"Taková kravina" na 4 strany portálu.. :D
Hlavně, že to snad v pohodě dopadlo. Je fascinujícím jací jsme srdcaří.. :lol:
Bych se taky asi vopupínkoval, kdyby mi mazlik začal blbnout.. :wink:
Tak Good luck! 8)

No to jsi rekl hezky...a to my presne jsme :))) Va patek si pro nej snad jedu, tak to bude teprve potvrzeny;)
Maxiczech

#60 Příspěvek od Maxiczech »

Tak držíme palce.. Ať je to v poho.. ;)
To autí co máš pod nickem je tvoje Bawko? :)
Odpovědět