Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tipy a triky u BMW E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
krpcik

#41 Příspěvek od krpcik »

To je parada s tema oknama :) na dalku mi to nejde ale klickem jo to je pohoda. A teda ze mi nejde automaticky zavirat okno spolujezce kdyz sem v aute ta to je teda normalni jo ?? Protoze me to trosku mrzi:(
tds

#42 Příspěvek od tds »

momento píše:to vyhřívání zrcátek je stejný jako u předního okna. fouká se do nich teplej vzduch od topení, proto se z nich kouří

jinak cvaknutí na regulaci teploty na max na straně řidiče podle mně nastavuje topení na max na obou stranách, nezávisle na tom,co má nastavený spolujezdec

vytahování okýnek při zamykání auta funguje i bez dálky, stačí jen chvilku podržet klíček úplně v krajní poloze a po cca 3sec začnou okýnka vyjíždět nahoru

to s tím foukáním vzduchu do zrcátek sis doufám dělal prdel :lol:
Martinéz

#43 Příspěvek od Martinéz »

nevim jestli jsem nezaspal neco, ale vcera jsem si vsiml, ze mi cyklovac steracu v poloze "2. nejrychlejsi" maka podle rychlosti auta.. kdyz stojim na svetlech, stirne obcas, kdyz se rozjedu, zrychluje az do zblbnuti..

.. vsiml si nekdo taky nebo je to vec znama? Docela me to mile prekvapilo..
DAVe_1

#44 Příspěvek od DAVe_1 »

Martinéz píše:nevim jestli jsem nezaspal neco, ale vcera jsem si vsiml, ze mi cyklovac steracu v poloze "2. nejrychlejsi" maka podle rychlosti auta.. kdyz stojim na svetlech, stirne obcas, kdyz se rozjedu, zrychluje az do zblbnuti..

me to delalo i iS z 93 roku :)
Jandy
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Jandy »

krpcik píše:Ahoj nevite kde mam sehnat novy sterace na e 34 v klasickych autodilech se sehnat nedaj. Menil sem gumicky ale to je k hovnu. Uz sem zoufalej nevidim na cestu.Dik

Ja je sehnal v Auto Štangl.
Filozof

#46 Příspěvek od Filozof »

Tak máte kluci pravdu žádfnej výhřev předních oken neni. Asi mě to zmátlo. Je to použe teplej vzduch co jde přímo na sklo jak jste psali. :)

Mám pár drobností a nevim co stím.

1. otevírá se mi při jízdě víčko nádrže asi špatnej přítlačnej plíšek ale netušim čím ho nahradit nebo kde jej sehnat.

2. Nebyl jsem u toho když známej pomáhal máti opravit stěrač a vyhodil nevim jak přítlačnou pružinu která tlačí stěrač na sklo. Jak to tam mám dostat, pružina je sakra silná a nejde natáhnout. Už jste to někdo řešil ?

3. Chci si sám vyměnit tlumiče a silentbloky. Potřebuji stahovák pružin nebo to jde nahradit něčím jiným ? (525i E34)

Díky.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od aDAm_2 »

Martinéz píše:nevim jestli jsem nezaspal neco, ale vcera jsem si vsiml, ze mi cyklovac steracu v poloze "2. nejrychlejsi" maka podle rychlosti auta.. kdyz stojim na svetlech, stirne obcas, kdyz se rozjedu, zrychluje az do zblbnuti..

normalni funkce popsana i v manualu, toto ti musi udelat i na rychlost 1, kdyz zastavis tak se prepina automaticky na cyklovac
Pavel H

#48 Příspěvek od Pavel H »

Filozof píše:Tak máte kluci pravdu žádfnej výhřev předních oken neni. Asi mě to zmátlo. Je to použe teplej vzduch co jde přímo na sklo jak jste psali. :)

1. otevírá se mi při jízdě víčko nádrže asi špatnej přítlačnej plíšek ale netušim čím ho nahradit nebo kde jej sehnat.

2. Nebyl jsem u toho když známej pomáhal máti opravit stěrač a vyhodil nevim jak přítlačnou pružinu která tlačí stěrač na sklo. Jak to tam mám dostat, pružina je sakra silná a nejde natáhnout. Už jste to někdo řešil ?

3. Chci si sám vyměnit tlumiče a silentbloky. Potřebuji stahovák pružin nebo to jde nahradit něčím jiným ? (525i E34)

Díky.

Ad 1: pravdepodobne praskl ten plastovy drzak - pant vicka. Nutne koupit nove.
Ad2: Tohle jsem daval jedno dohromady na E28 (je to stejne) a sroubovakem jsem to tam natahl.
Ad3: Na rozebrani prednich tlumicu potrebujes rozhodne stahovak pruzin. Hazadr se stahovani dratem jsem podstoupil jednou jedinkrat a uz bych do toho nesel.
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu

#49 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

TO filozof:Kup si celej ten plastovej pantík v BMW,nestojí svět a z nějakýho vraku ho bez zničení nesundáš... Já na svou bývalou E34 taky kupoval a je to v poho :wink:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
Martinéz

#50 Příspěvek od Martinéz »

jj, kup pant a pruzinku novou, vejdes se do 300 a nebudes verit, je to jako nove.. :)

Ja se z toho otevirani za jizdy malem zbleznil, sem pak zkousel brat pravotocivy min divoce :lol:
rakeesh

#51 Příspěvek od rakeesh »

vicko nadrze jsem resil taky (ztratil jsem ho hned prvni den co jsem koupil auto), koupil jsem teda pant novej, ale pro jistotu jezdim zamcenej :D (centralka ho zamkne takze neupadne)
krpcik

#52 Příspěvek od krpcik »

Čus borci. Nevíte někdo proč mi za studena u mí E34 jde špatně řadit jednička a zpátečka ?
bocan111

#53 Příspěvek od bocan111 »

Filozof píše:Tak máte kluci pravdu žádfnej výhřev předních oken neni. Asi mě to zmátlo. Je to použe teplej vzduch co jde přímo na sklo jak jste psali. :)

Díky.

Ad.2.: u hlavneho sroubu co drzi stierac mas taky maly cervikovy sroub, ktory dopina cez packu pritlacnu pruzinu stieracu, povol ho na max a pruzinu tam v poho sroubovacikom nahodis...aspon ja mam takto rieseny pritlak stieraca o sklo...nastavis si sam, nech moc netlaci, ale stiera...cus borci
ARMAN

#54 Příspěvek od ARMAN »

a věděli jste že interval první rychlost stěračů se da nastavit? :) vim že někdo o tom vůbec nevi a někdo ano, tady je to z manualu
Obrázek
Serifus

#55 Příspěvek od Serifus »

krpcik píše:Čus borci. Nevíte někdo proč mi za studena u mí E34 jde špatně řadit jednička a zpátečka ?

Málo oleje v převodovce? :?
Serifus

#56 Příspěvek od Serifus »

Zdravím! Jak jsem to tady pročetl, tak mám dotaz: Zkusil jsem ty okna a na jedno cvaknutí lze všechny sjet. A na další cvaknutí lze všechny vyjet, kromě okna spolujezdce. Zadní okna fungujou krásně jako řidičovo. Nevíte prosím, proč to spolujezdcovo na to ťuknutí nezajíždí? Psali jste, že je to normální... ale proč je to tak blbě udělané?? :roll:
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od ZaK »

A když jsme u toho manuálu a jsou tam popsané ty vyhřívané ostřikovače...
Co přesně spouští výhřev a co by bylo potřeba doplnit (kromě těch trysek) když mám přípravu?
Serifus

#58 Příspěvek od Serifus »

Nikdo neví??? :roll:
Mikey89
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Mikey89 »

Koukám že hodně lidí nečetlo manuál :) Mě ty stěrače na první stupeň bohužel načasovat nejdou, asi to bylo v příplatkový verzi... A zavírání oken klíčkem mi funguje tak nějak zvláštně, jen když mám všechny okna pootevřený, když mám otevřený třeba jen řidičovo tak to nejde....
Brilantis
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Brilantis »

Serifus píše:Zdravím! Jak jsem to tady pročetl, tak mám dotaz: Zkusil jsem ty okna a na jedno cvaknutí lze všechny sjet. A na další cvaknutí lze všechny vyjet, kromě okna spolujezdce. Zadní okna fungujou krásně jako řidičovo. Nevíte prosím, proč to spolujezdcovo na to ťuknutí nezajíždí? Psali jste, že je to normální... ale proč je to tak blbě udělané?? :roll:

Mě nejezdilo na cvaknutí okno řidiče. Zkusil jsem rozdělat ovladač mezi sedačkama a byl úplně zadělanej. Po vyčištění mi fungujou obě. přední. vzadu manuál
Odpovědět