Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 ramena - jakou značku zvolit?
-
-
Takže Meyle HD se dá udělat cca za 7000,- za 4x rameno nebo Lemforder za 4x rameno za cca 9000,- Kč
Zbytek se dá taky sehnat. Vše prostřednictvím http://www.autodily-prostejov.cz/
Na shopu sice ještě nejsou všechny v nabídce, ale dá se na nich domluvit přes mail už teď.
Zbytek se dá taky sehnat. Vše prostřednictvím http://www.autodily-prostejov.cz/

-
-
Dle toho co tu všichni píšete očekavám že tohle bude sračka na entou
http://auto.bazos.cz/inzerat/22583651/S ... RT-BMW.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/22583651/S ... RT-BMW.php
no dával sem od votona meyla a zatím dobrý! spíše asi vadný kus....
na MS najeto 66tis a konec
tyčky mají vůli přez 1mm jeden kloub dokonce 2,5mm
ramena přední- malá vůle ale guma úplně nahadr
spodní vůle poměrne velká cca 1mm ale silenblok celkem ok.
řídící tyčky kloub dobrý ale čep špatný, jeden bez vůle ale ochraná guma spuchřelá a prasklá, druhý s vůlí (malou)
asi odpověd pro každého:
kdo chce 50tis km at si koupí MS to vydržej
na MS najeto 66tis a konec

tyčky mají vůli přez 1mm jeden kloub dokonce 2,5mm
ramena přední- malá vůle ale guma úplně nahadr
spodní vůle poměrne velká cca 1mm ale silenblok celkem ok.
řídící tyčky kloub dobrý ale čep špatný, jeden bez vůle ale ochraná guma spuchřelá a prasklá, druhý s vůlí (malou)
asi odpověd pro každého:
kdo chce 50tis km at si koupí MS to vydržej
- shadou
- Kontaktovat uživatele:
Masters má veškeré distribuce v Polsku. Hodně dílů na starší auta jen přebalujou. Jedním z dodavatelů je Mapco. Ten kdo má malé nájezdy je tahle značka slušná. Kdo jezdí hodně, bude potřebovat lepší značku.
Mayle- po nástupu na trh a kladných ohlasech jde kvalita opravdu hodně dolů. Ne jen na normálním sortimentu ,ale i v HD kvalitě. Hodně lidí si stěžuje na malou výdrž dílů.
Osobně jsem testoval Max Gear,Mapco,MS, Mayle,Febi, Moog,Boge,Lemforder
Moog,Boge,Lemforder
tady není co psát, Super-Krásně sedí,kvalitní guma na prachovkách i silentblokách, jen ty ceny jsou trochu děs-ale zase drží hodně km
Febi
Hřeší na svou reputaci. Chovají se jako každý řetězec. Kvalita je slušná- ale cena neodpovídá kvalitě na mnoha dílech. Hodně dílů mají přebalené. Kupoval jsem věci na nápravu. v obalu Febi mi přišel Moog a Boge(to mě ale potěšilo). Kolega porovnával set na přední nápravu Febi a Lemforder, Cena setu u Febi stejná a dokonce mu nabízeli po slevě dražší než od Lemforderu. Svet se zřejmě zbláznil(šlo o nápravu Škoda Superb)
Zisk je vždy na prvním místě.
Max Gear
Tady teda zatím hodně přemýšlím. Levný díl,malé nájezdy, ale lepší než StarLine.
Mapco,MS Deklarované nájezdy u MS beru s rezervou(inzerují garanci 80000km) Průměrné opracování, MS je přebalovač , Mapco je slušný a jediné co jsem zatím našel špatného -Levná guma na prachovkách se totálně rozpadne během pár měsíců . Používají ale i silikonové. Mapco se pořídí docela levně a kvalita je lepší na mnoha dílech oproti Mayle. Jen musí každý počítat s nájezdem tak 30000km. 20/25000km na špatných cestách
Ale k dotazu
než začneš kupovat, polož si otázku - Kolik km najíždím a po jakých cestách jezdím?
potom porovnej cenovky a kvalitu značek
Mayle- po nástupu na trh a kladných ohlasech jde kvalita opravdu hodně dolů. Ne jen na normálním sortimentu ,ale i v HD kvalitě. Hodně lidí si stěžuje na malou výdrž dílů.
Osobně jsem testoval Max Gear,Mapco,MS, Mayle,Febi, Moog,Boge,Lemforder
Moog,Boge,Lemforder
tady není co psát, Super-Krásně sedí,kvalitní guma na prachovkách i silentblokách, jen ty ceny jsou trochu děs-ale zase drží hodně km
Febi
Hřeší na svou reputaci. Chovají se jako každý řetězec. Kvalita je slušná- ale cena neodpovídá kvalitě na mnoha dílech. Hodně dílů mají přebalené. Kupoval jsem věci na nápravu. v obalu Febi mi přišel Moog a Boge(to mě ale potěšilo). Kolega porovnával set na přední nápravu Febi a Lemforder, Cena setu u Febi stejná a dokonce mu nabízeli po slevě dražší než od Lemforderu. Svet se zřejmě zbláznil(šlo o nápravu Škoda Superb)
Zisk je vždy na prvním místě.
Max Gear
Tady teda zatím hodně přemýšlím. Levný díl,malé nájezdy, ale lepší než StarLine.
Mapco,MS Deklarované nájezdy u MS beru s rezervou(inzerují garanci 80000km) Průměrné opracování, MS je přebalovač , Mapco je slušný a jediné co jsem zatím našel špatného -Levná guma na prachovkách se totálně rozpadne během pár měsíců . Používají ale i silikonové. Mapco se pořídí docela levně a kvalita je lepší na mnoha dílech oproti Mayle. Jen musí každý počítat s nájezdem tak 30000km. 20/25000km na špatných cestách
Ale k dotazu
než začneš kupovat, polož si otázku - Kolik km najíždím a po jakých cestách jezdím?
potom porovnej cenovky a kvalitu značek
BMW je vždy srdeční záležitost -takovej velkej kardiostimulátor !

-
Moog už není co bývalo. Kvalita šla docela dolů...
Master Sport taky moc nevydrží, ale je za přijatelný peníze.
Maxgear jsou poláci, dá se dostat pod cenu Starline. Kvalita těžko říct, ale spíše horší. Kolegovi přišla přebal rozvodová sada origo VW.
Teknorot - výrobce Polsko, není překupník, asi o něco lepší než Maxgear.
Obyčejný Meyle převážně špatný, pokud nejde o HD.
Febi, Swag a Blueprint spadá do Bilstein Group. Některé ND jsou přebaly jiných výrobců. Může se stát, že budete mít v krabičce Delphi a to je jeden z horších výrobců podvozkových dílů...
Sidem, Optimal srovnatelné s Delphi, takže horší.
Monroe - skoro všechny servisy na to nadávají, u tlumičů dávají raději Kayaby.
Lemforder je top mezi podvozkovými díly, když se objednávají na BMW, běžne se stává, že jsou vybroušené originální čísla = 1. jakost.
Jinak když dělá výrobce prvovýrobu, tak to není vždy stejná kvalita pro aftermarket. Originál díly jsou 1. jakost
Tu osmidílnou sadu Meyle jsem schopen udělat za 7500. HD jsou ale 4 položky.
Osmidílnou Teknorot za 5000.
Čtyřdílnou Lemforder za 9000.
Master Sport taky moc nevydrží, ale je za přijatelný peníze.
Maxgear jsou poláci, dá se dostat pod cenu Starline. Kvalita těžko říct, ale spíše horší. Kolegovi přišla přebal rozvodová sada origo VW.
Teknorot - výrobce Polsko, není překupník, asi o něco lepší než Maxgear.
Obyčejný Meyle převážně špatný, pokud nejde o HD.
Febi, Swag a Blueprint spadá do Bilstein Group. Některé ND jsou přebaly jiných výrobců. Může se stát, že budete mít v krabičce Delphi a to je jeden z horších výrobců podvozkových dílů...
Sidem, Optimal srovnatelné s Delphi, takže horší.
Monroe - skoro všechny servisy na to nadávají, u tlumičů dávají raději Kayaby.
Lemforder je top mezi podvozkovými díly, když se objednávají na BMW, běžne se stává, že jsou vybroušené originální čísla = 1. jakost.
Jinak když dělá výrobce prvovýrobu, tak to není vždy stejná kvalita pro aftermarket. Originál díly jsou 1. jakost
Tu osmidílnou sadu Meyle jsem schopen udělat za 7500. HD jsou ale 4 položky.
Osmidílnou Teknorot za 5000.
Čtyřdílnou Lemforder za 9000.
MOOG je předraženej na to kolik vydrží
MASTER SPORT,DELPHI,MAPCO,OPTIMAL je řešením pro někoho kdo chce prodat zainvestované auto.
STARLINE,FEBI,SWAG jen přebalují díly ,takže sice tam semtam může být něco značkovýho,ale většinou to jsou čínské díly z polska
MAXGEAR,SRline,TEKNOROT,Polcar,GH,VAICO,RTS a další podobné jsou bláto
MEYLE klasika či HD jsou OK,ale neumí horní uložení na tlumiče
LEMFORDER je kvalita originálu
MONROE je kapitola sama pro sebe,tlumiče jsme si montoval od MEYLE
BOGE patři do divize ZF SACHS
Ono každý asi bude mít jinej názor,ale když budu chtít:
-čepy,tak MEYLE,LMI,TRW
-spojka,tak SACHS,LUK,VALEO
-filtry,tak KNECHT,MANN,BOSH
-brzdy,tak ATE,BREMBO,JURID
-ložiska,tak SKF,SNR,FAG
podle mě je auto polepený z polskočínských dílů horší jak tam mít vše origo,ale vymlácené.
MASTER SPORT,DELPHI,MAPCO,OPTIMAL je řešením pro někoho kdo chce prodat zainvestované auto.
STARLINE,FEBI,SWAG jen přebalují díly ,takže sice tam semtam může být něco značkovýho,ale většinou to jsou čínské díly z polska

MAXGEAR,SRline,TEKNOROT,Polcar,GH,VAICO,RTS a další podobné jsou bláto
MEYLE klasika či HD jsou OK,ale neumí horní uložení na tlumiče
LEMFORDER je kvalita originálu
MONROE je kapitola sama pro sebe,tlumiče jsme si montoval od MEYLE
BOGE patři do divize ZF SACHS

Ono každý asi bude mít jinej názor,ale když budu chtít:
-čepy,tak MEYLE,LMI,TRW
-spojka,tak SACHS,LUK,VALEO
-filtry,tak KNECHT,MANN,BOSH
-brzdy,tak ATE,BREMBO,JURID
-ložiska,tak SKF,SNR,FAG
podle mě je auto polepený z polskočínských dílů horší jak tam mít vše origo,ale vymlácené.