Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 523i nestartuje, starter netočí, jen cvaká
-
Zkusím teda očistit kontakty na baterce, jinak ten řemen řekl bych že ne, nevypadá špinavý ani mastný, no zkusím ho ještě mýdlovou vodou očistit a uvidíme co to udělá. příde mi to jakoby někde blbnul kontakt kddyž to cetou slabě problikávalo, ale zase se to vylučuje s tím že se to zapíná při vyšších otáčkách. Díky za rady
-
Zase tak daleko jsem nikdy nebyl, to už je na mě vyšší level, vyznám se víceméně v základních věcech. Přechodový odpor?, kde to najdu a jak zkontroluju jestli je Ok ? předpokládám že diagnostikou). Díky
Jinak jak všichni víte tak altík byl zateklý tou kapalinou ještě furt když se podívám něco málo z něho kapká zespodu ..ale 100 % už do něj neteče, sázím furt na to že jak se časem uplně vysuší tak to pojede, ikdyž ty otáčky to spravují během jízdy no nevím nevím.
Jinak jak všichni víte tak altík byl zateklý tou kapalinou ještě furt když se podívám něco málo z něho kapká zespodu ..ale 100 % už do něj neteče, sázím furt na to že jak se časem uplně vysuší tak to pojede, ikdyž ty otáčky to spravují během jízdy no nevím nevím.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Přechodový odpor je odpor, který vzniká ve spoji vodičů. Většinou je tento jev nežádoucí, a proto se jej snažíme minimalizovat (nelze jej nikdy úplně odstranit). Přechodový odpor spoje lze snížit vhodnou úpravou parametrů spoje, tak aby jeho elektrický odpor byl co nejnižší. Toho lze dosáhnout:
snížení rezistivity materiálu \rho použitím vhodných materiálů (např. stříbra)
zvýšením průřezu S zvětšením vodivé plochy spoje
U již existujícího spoje lze pak jeho přechodový odpor udržovat na nízkých hodnotách jeho vhodnou údržbou - čištěním a broušením kontaktů, případně opravou nebo výměnou spoje.
snížení rezistivity materiálu \rho použitím vhodných materiálů (např. stříbra)
zvýšením průřezu S zvětšením vodivé plochy spoje
U již existujícího spoje lze pak jeho přechodový odpor udržovat na nízkých hodnotách jeho vhodnou údržbou - čištěním a broušením kontaktů, případně opravou nebo výměnou spoje.
-
-
Urcite ne vodou ale technickym benzinem . Jak tam nalijes vodu vse je na suseni v peci na 100 stupnu delam tocive elektricke stroje tak vim ze technicky benzin ano vodu ne ale opatrne na loziska nebo je pri demontazi vymen stahni stara stahovackem a pozor na opetovnem lisovani nebouchat na hridel nicim tvrdym jinak ji rozklepes . Jedinne prez hlinikovou babku a nebo na lisu k tomu urceny jakmile se ty lozoska byt malim bouchnutim nascnou do roka to delas znovu ver mi vim co rikam ....jinak ty loziska se daji koupit lehce v zadna raketa to neni par korun a az vymejes technickym benzinem celej altik tak jej proplachni cistym a vzduchem vyvoukej a muzes rovnou montovat zatim cau Rady