Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dotaz na BMW E46
-
-
Lukes2002 píše:Pepe píše:jestli se ti líbí E46, tak si ji kup. Já bych se 320d nebál, určitě vyjde levnějc, než 330d, nebo 328i. Důležité je si vyvrat auto, které je vpořádku a ne vyrajtovanej krám. Na spotřebu se koukni sem:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... 74bcb453b0
Díky moc...ta spotřeba se mi moc líbí...pravda asi je že udržet "sportovní" choutky na uzdě v BMW je asi problém a s tím roste určitě i spotřeba ale pokud se s tím dá jet rozumě za 6 litrů tak to bude má volba
Nevím jak s tou starší,ale se 110 Kwatovou za 6l neuděláš ani při největším sebeovládání se.

Já jezdím sice svižně za 7,5l,ale na delší tratě při dodržování předpisů jde zajet i za 6,2l.
Praskání hlav se rozhodně obávat nemusíš!!!!!!!Tento neduh byl určený hlavně šestiválcům TDS,případně počátkem výroby 30d.20d do roku 2001 sice trpěl přehříváním,ale za praskání hlav mohlo šlendriánství majitélů,kteří nereflektovali vyšší teplotu a jezdily s po......termostatem.
Hlavně nekupuj ten 20d do r.v 2001 který měl vstřikování rotačním čerpadlem.Byl hodně poruchový,hlučný,žíznivý a nejel.
crusader píše:Asi je to otázka zkušeností. Já třeba 320 D s prvotním motorem mám a jelikož jsem před tím jezdil z Passatem TDI, tak mi motor ve 320 tce přijde, že přede jako kočičkaAle možná, kdybych se teď svezl s některým z motorů nové BMW generace, mluvil bych jinak. A proto se asi ani svézt nechci
a jsem spokojen s tím co mám.
VW nepomůže ani přechod na comon rail.Jejich motory zůstanou jednou pro vždy zemědělskou technikou

-
- Kontaktovat uživatele:
sice starý téma....ale co...
viz spotřeba....nevim jak teda vy všichni co tu jste a máte 320d 100Kw motor M47204D1 jste na tom s tou spotřebou 6-9L/100km. to se mi zdá moc na tak lehký auto oproti 5tce.
Já mám 520d s tímto motorem a deně s ním jezdím za 7l/100km. a teď vás asi nepotěší....ale na plnou nádrž jsme dojeli do itálie 1400km...tudíž spotřeba 5,4L/100Km. toť moje zkušenost....
auto mám 4 roky...od jeho 204kkm a teď mám 276kkm a zatím spokojenost.
údržba tak normál....co se asi dá očekávat od takovýho nájezdu....:
vodní pumpa, kladky, řemeny, řemenice, ložiska altíku, vstřiky přetryskovaný, novej řídící vstřik, žhavičky, silentbloky motoru
a kupa filtrů, oleje....ale to už je běžná údržba.
viz spotřeba....nevim jak teda vy všichni co tu jste a máte 320d 100Kw motor M47204D1 jste na tom s tou spotřebou 6-9L/100km. to se mi zdá moc na tak lehký auto oproti 5tce.
Já mám 520d s tímto motorem a deně s ním jezdím za 7l/100km. a teď vás asi nepotěší....ale na plnou nádrž jsme dojeli do itálie 1400km...tudíž spotřeba 5,4L/100Km. toť moje zkušenost....
auto mám 4 roky...od jeho 204kkm a teď mám 276kkm a zatím spokojenost.

údržba tak normál....co se asi dá očekávat od takovýho nájezdu....:
vodní pumpa, kladky, řemeny, řemenice, ložiska altíku, vstřiky přetryskovaný, novej řídící vstřik, žhavičky, silentbloky motoru
a kupa filtrů, oleje....ale to už je běžná údržba.

Čau lidi, tak to tu po čase projíždím a protože potřebuju koupit káru do práce a dnes se dá sehnat 320d 100kw za pakatel tak o tom dost přemýšlim. Vy tu píšete jak je to špatnej a poruchovej motor, ale mě to tak nepřijde. Vždyť je to to samé jako TDI v Octávce, Passatu atd. ne? A to sou přece držáci a jejich majitelé sou nadmíru spokojeni a i v dnešní době si je radši nechají než by si koupili CR. Že hrozí praskání hlavy? To přece u každýho dieslu, když tomu dáváš kotel za studena (to při koupi jde odhalit snadno). Jo trhají zadní nápravy (konstrukční chyba, ale dá se opravit a vydrží to dalších x let a km). Čerpadlo má svou životnost, u každého auta časem a počtem km odejde (spotřební věc). Vstřiky? (tak si to zakouří) jaké TDI ne? S CR stojíš a čekáš na odtah a finanční pecka v podobě nových vstřiků. Co?