Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ABS na E36 325i coupé
-
ahoj takže jsem auto napíchnul na INPU a je tam celkem 7 chyb
18 ABS valve, front left exhaust
34 ABS valve, rear left exhaust
49 All ABS valves
50 Throttle valve
65 bus or. busprocess-unit
81 engine speed sensor front left, trigger-signal
97 engine speed sensor front left, continuity
Mám je zkusit smazat a zjistit co zůstane případně co se tam objeví po té co se znovu rozsvítí kontrolka?
busprocess-unit bude asi jednotka ABS, ty poslední dvě se týkají nejspíše čidla otáček kola i když nevím proč je tam napsáno engine a abs ventil je něco v kole co přerušuje ten brzdný účinek?
18 ABS valve, front left exhaust
34 ABS valve, rear left exhaust
49 All ABS valves
50 Throttle valve
65 bus or. busprocess-unit
81 engine speed sensor front left, trigger-signal
97 engine speed sensor front left, continuity
Mám je zkusit smazat a zjistit co zůstane případně co se tam objeví po té co se znovu rozsvítí kontrolka?
busprocess-unit bude asi jednotka ABS, ty poslední dvě se týkají nejspíše čidla otáček kola i když nevím proč je tam napsáno engine a abs ventil je něco v kole co přerušuje ten brzdný účinek?
myrryn88 píše:Vubec nic,ani naznak.Takze bud jednotka nebo celej modul.
No jestli z ní nevysipeš žádná data - ano pozitvtí, že je vše OK, tak bych zjusil ještě mrknout na všechny pojistky napájení jednotky (jsou tři, nebo čtyři - popsáno na víčku pojistkovky a v manuálu), případně konektory. A když nepomůže, tak zvažovat výměnu. Nejlepší by bylo zkusit ji vyměnit za jiný kus, ale to se asi běžně v garáži neválí

Ještě mě napadl možný problém v relátkách, ale opravte mě někdo - myslím, že to by se jednotka ABS aspoň hlásila, aspoň co jsem pochopil ze schématu.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel se musím taktéž přidat s podobným problémem. Také mě obtěžuje nezhasnutelná kontrolka ABS. Jen s tím rozdílem ,že mě kontrolka svítí od prvního otočení klíčkem až po vypnutí motoru ( žádné problikávání.. prostě "tvrdě svítí).
Jediné co jsem stihl udělat byla optická kontrola konektoru v podbězícha případné vyčištění kontaktů.
Kde bych měl hledat?
Cca před 4měsíci se v době největší ledovky ABS již jednou odporoučelo. Ale po vypnutí a opětovném nastartovaní ok... až doteď.
Asi žádná souvislost ale kontrolka se rožla po mytí WAPkou.
Samozřejmě mě neobtěžuje jen ona kontrolka.. ABS prostě nepremává.
Za každé náměty díky.
Jediné co jsem stihl udělat byla optická kontrola konektoru v podbězícha případné vyčištění kontaktů.
Kde bych měl hledat?
Cca před 4měsíci se v době největší ledovky ABS již jednou odporoučelo. Ale po vypnutí a opětovném nastartovaní ok... až doteď.

Za každé náměty díky.
radim2561 píše:Bohužel se musím taktéž přidat s podobným problémem. Také mě obtěžuje nezhasnutelná kontrolka ABS. Jen s tím rozdílem ,že mě kontrolka svítí od prvního otočení klíčkem až po vypnutí motoru ( žádné problikávání.. prostě "tvrdě svítí).
Kde bych měl hledat?
Za každé náměty díky.
Jestli je to po WAPce, bude to kontakt v konektoru čidla na 99%. Ale raději udělej načtení diagnostikou, ať nemusíš všechny zkoušet a rozebírat. To je základ a hned víš, co rozebrat.
radim2561 píše:No jdu měnit brzdovku. Takže při té příležitosti konektory očistím a prostříknu WD.
Dám vědět. Nebylo by špatný, kdyby to bylo jen to
Hele, nevím, jak jezdíš a jaké máš kola, ale já jsem bez funkčního ABSka dost nesvůj. Dnes jsem s báwem najel asi 250km v tomhle divokým počasí a moje sedmnáctky se šíří 255/40 s bržděním na vodě měly občas problé a šlo to do smyku. Teda za celou cestu to ustřelilo asi jen 2x, ale není to nic příjemnýho. A to mám pneu i brzdy v poho. Proto pro mě "ta žlutá kontrolka" neznamená jen nějaké světýlko na přístrojovce, ale něco, jako dávej si bacha!

Nejlevněji jsem ho i s poštou za 700Kč sehnal tady: http://bazar.prohledej.cz/inzerat/22606 ... -o5549447/
Asi levněji nepořídím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,tak jak si dopadl s tim cidlem? Vali v pohode? Me to ted ceka uz konecne taky.Nakonec mi to nedalo tak sme vsechny cidla promerili merakem a ukazalo se ze leve predni je KO.Jezdim na diagnostiku carsoft a ta jaksi nekamaradi z brzdama u e36ek.Takze zadna abs jednotka,zadnej modul pouze cidlo.Chtel sem zeptat jaky sou zkusenosti s cidlama z druhovyroby?
Treba tady http://www.pietro-eshop.cz/katalog/kata ... -36-predni
Jinak origo cca 2500kc a to uz je celkem rozdil.
Mirek
Treba tady http://www.pietro-eshop.cz/katalog/kata ... -36-predni
Jinak origo cca 2500kc a to uz je celkem rozdil.
Mirek