Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

crash

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Traviss

#41 Příspěvek od Traviss »

Maxiczech píše:Svět se regulérně zbláznil.. Pak nemají být bouračky.. Nevím, kdo jste se kdy a v jakém rozsahu účastlili dopravní nehody s dopadem na lidské zdraví.. Já mám najetej přes dobrej milion km a vím o čem mluvím.. I když se mě to bezprostředně netýkalo nikdy (zaplať pánu bohu), ale rozsypané lidi, ne dej bože děti po silnici fakt nic moc!!!
Pak je úplně jedno, kdo měl nebo neměl přednost, nebo kdo jak koho předjížděl nebo podjížděl..
I když se ze začátku jeví ta situace, jako nějaké machření z jiné strany řidiče, probůh serte na to! Ať si valí dál.. Naschvály na vozovce je to nejhorší, co můžete dělat.. Komlex nekomplex, ego ne ego.. Dyk jsme lidi kua ne? Tak nepůjdeme proti sobě za všech okolností.. :evil: Pak jsou v tom i neviní lidé, kteří s vašima egama nemají naprosto nic společného.. :Confused2:

Souhlas! Mě během posledních 14 dní regulérně málem 3x sejmuli, jednou v noci borec na červenou, podruhé ženská ve Fóbii v jednosměrce a potřetí to už bylo vážně napováženou - přímo na dveře řidiče - stařík z vedlejší a pokaždé pokud bych nepřizpůsobil rychlost a stav jízdy těm lidem, k tomu ještě netroubil, tak jsme si podávali ruce přes přední okno..
Ex e46 320d / Ex e39 540iAT / Ex e39 528i / Ex e39 540iAT #2 / Aktual Volvo S60 '01 2,3i T5@207kW LPG + SAAB 9-5 '99 2,3iA Turbo SportCombi 125kW + služební Yeti chrochták 4x4 + opět pošilhávám po BMW V8 ;)
Dacud
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Dacud »

to ja jel ted na chatu a borec s cervenou e30 se chtel honit a vedel jsem ze to dopadne spatne jen kdyz me zacal predjizdet v zatacce a zacal na me troubit a dalsi tocku vletel do skarpy :D jsem vedle neho zastavil a zeptal jsem se ho jestli mu nic neni a jel jsem dal... kdyby se nechoval jak pica tak ho vytahnu ale mistr sveta se urcite pomohl sam :D pak sem dam fotku
paca

#43 Příspěvek od paca »

Maxiczech píše:Jaký ze začátku? :smich2:

třeba tady http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=30
Majkl-MIKI

#44 Příspěvek od Majkl-MIKI »

to jsem zase neřekl ani nenapsal... neříkám že by si nezasloužily ale smrt je zase moc tím bych platit nechtěl a ani to nikomu nepřeju... přidám jen proot aby veděl že není mistr světa a že i když má 2.0 tak to taky nic neznamená... prostě ho trochu postrašit... a když se nevejde samosebou ho pustím... je jasný že musíš dávat pozor jak jedeš ty ale hlavně jak jezdí ostatní...
Traviss

#45 Příspěvek od Traviss »

Každý dělá jak se cítí, ale aby tě pak někdo nepostrašil :D

http://www.youtube.com/watch?v=2D8uI9lgwfM
Ex e46 320d / Ex e39 540iAT / Ex e39 528i / Ex e39 540iAT #2 / Aktual Volvo S60 '01 2,3i T5@207kW LPG + SAAB 9-5 '99 2,3iA Turbo SportCombi 125kW + služební Yeti chrochták 4x4 + opět pošilhávám po BMW V8 ;)
Majkl-MIKI

#46 Příspěvek od Majkl-MIKI »

to je pravda ;) nicméně šel bych zpět k tématu bouračky E46 ;) třeba se někdo ozve ;)
Maxiczech

#47 Příspěvek od Maxiczech »

To Paca: to jsem myslel ironicky.. koupil jsem si holt mladý Bawko (na tu dobu) a tady se řešily věci, jako jak přídělat pp blatník, když má auto tak shnilý, že to nemá kam přidělat.. nakonec jsem se dozvěděl, že mám autí v socce, když nemám kůži a navi.. :lol:
Ale to jsem přec nepatří..
Sorry za OT.. :wink:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

100RM píše: pokial ma namachrovany kokot zacne podjizdet sprava

Zastávám názor, že pokud LZE podjet, nemám v levém co dělat. Párkrát se mi stalo, že jsem v levém trochu zachrápl a prostě se tam pozapomněl. Když jsem koukl do zpětného, viděl jsem, jak se na mě řítí auto a bylo jasné, že bez brzdění může jedině podjet. Pakliže se už nestihnu s ohledem na jeho rychlost vrátit do pravého, bliknu aspoň levým blinkrem na znamení, že tam hodlám zůstat a že při podjížděcím manévru může věnovat pozornost jiným řidičům. Že se někdo pozapomene v levém se stane, hlavní je potom nezmatkovat... Nikdy jsem s tím neměl problém a kupodivu ten, kdo podjel, i poděkoval.

Stalo se mi to jen párkrát, ale myslím, že pokud se to stane a všichni okolo to čekají a počítají s tím, zas taková prasárna to není. Bohužel lidi nemají moc odhad vývinu situace a z toho pak plynou krizovky...
Maxiczech

#49 Příspěvek od Maxiczech »

Dle mého názoru je předjíždění z prava vždy riskantní.. Měli by se zachovávat pravidla.. Předjíždět výhradně levým pruhem..
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#50 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Maxiczech píše:Dle mého názoru je předjíždění z prava vždy riskantní.. Měli by se zachovávat pravidla.. Předjíždět výhradně levým pruhem..

tak tak , levý pruh by měl být určen výhradně k předjíždění pomaleji jedoucích vozidel (mimo obec) a proto by jsi měli všichni ti kokoti co se jeb...u v tom levém uvědomit, že auto má zpětné zrcátka a je dobré se sem tam do nich podívat a né naopak naschvál zůstavat v tom levém a myslet si ,že jsou kingové! Každý šofér by se měl ihned po předjetí zařadit zpět do levého....tedy samozřejmě pokud ze zadu někdo jede rychleji.
Maxiczech

#51 Příspěvek od Maxiczech »

Přesně jak píšeš.. Ale to těm rádoby weekendářům těžko vysvětlíš.. Někdo ani pořádně nezná pravidla silničního provozu, ale jezdí.. Na tož, aby si hlídal provoz kolem sebe.. Hlídá pouze sám sebe a tím ostatní omezuje.. Hlavně, že se nic nestane..
I když je pravdou, já třeba jedu po D1 na moravu a radši jedu 160 km/h v levém.. Z toho pustím před sebe 3 auta letící vyžší rychlostí..
Ten pravej pruh se prostě nedá..
To si můžu po příjezdu dát autí rovnou na hever a vyměnit půl auta..
To je taky.. Kolik platíme ročně za posraný dálniční známky a pomalu na dálnici přijdeš o auto..
Ale to sem nepatří sorry.. Zase jsem se nechal unést.. 8)
gamers

#52 Příspěvek od gamers »

Koukám že se to pěkně rozjelo jen pro upřesnění od křižovatky u NH po rudné jedu v levém pruhu přede mnou pickup zrovna skoro na úrovní kamionu jedoucí v právem pruhu najednou v zpětném zrcátku vydim rychlí šíp už se zdálo že přibrzdí náhle klička doprava říkám si kam se chce narvat zkouší se dostat zpětnou kličkou před pickup ale tam už není místo takže dupl na brzdu ale to už nestihl čumák už zapíchl pod kamion podle mého typu minimálně přes 150 měl prostě zavodnik :wink:
Maxiczech

#53 Příspěvek od Maxiczech »

To nahrnul pod kamion ve 150? Tak to chlapec nerozchodil ani náhodou a to může mít 10 pytlů ve voze.. 8O
gamers

#54 Příspěvek od gamers »

Měl sem namysli když se zezadu přiřítil já jsem měl něco málo po 100 něco určitě ubrzdil
jarda

#55 Příspěvek od jarda »

Tak tohle je na D1 tisíckrát častější problém než kloboučník v levém pruhu - v pravém je jeden kamion nebo stará škodovka a postupně ho předjíždí 20 aut zařazených do levého. Ti rozumnější z nich (z nás :D) si nechávají trochu odstup od auta před sebou. A pak přiletí někdo těch 160, pojede celou tu kolonu zprava, pak zjistí že tam je ten kamion a pak se hrozně snaží natlačit doleva.

Přemýšlel jsem jak to řešit, ale nevím. Všichni chtějí jet rychleji než auto v levém pruhu před nimi - mají právo jet vlevo? Podle mě ano. Jinak se tam nacpe (už určitě právem) auto za nimi. Jenže pak je 20 aut vlevo a jedno vpravo. IMHO jediným řešením je při tomhle počtu aut více pruhů dálnice (a jezdit na ní co nejvíc vpravo a ne uprostřed)
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Kami1

#56 Příspěvek od Kami1 »

jarda:
Z toho vyplývá jen jedno -> podjíždět i kamiony

jelikož většinou jezdím nevýkonnýma autama a dodávkama, jsem v takovéto koloně vlevo a dojíždí mě auto, který vyhodnotím jako "rychlý" (vyšší rychlost, dynamický dojezd, většinou audi, bmw..),
tak mu nabídnu místo před sebou.
totéž očekávám od ostatních, když jedu rychle já.
pokud není velký provoz, auta uhýbají samy, někdy je potřeba se trochu nalepit na prdel.
Když je levá kolona a holt neuhnou, tak si to musíš hezky odcourat (čas na šlofíka)
martas11

#57 Příspěvek od martas11 »

Naprostý souhlas s Kami1 :)
jarda

#58 Příspěvek od jarda »

To s tím podjížděním kamionů byl doufám vtip. Bavíme se o situaci kdy je kamion v pravém pruhu a kolona v levém.

Abys mohl rychlejšímu autu nabídnout místo před sebou a mělo to smysl, musíš jet v pomalém autě, poslední v koloně a nesmí Ti vadit že už se nezařadíš zpátky, protože vás mezi tím dojeli auta která chtějí jet 120, ale kolona jede 110. A museli by to dělat všichni, nebo aspoň většina. Takže teoreticky fajn, ale v praxi k ničemu.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
Kami1

#59 Příspěvek od Kami1 »

jarda:
vtip to byl, i když jsem měl už mockrát tendenci to udělat.
Tak nebezpečnej manévr to podle mě zas není, spíš to odsuzujou lidi, co neuměj řídit.

I v praxi to občas funguje. Když vidím, že je za mnou pouštěno auto, kterému nedělá akcelerace problém, tak ho taky pustím.
To že je velmi pravděpodobné, že pak někde předemnou narazí na vemeno, který ho nepustí, už není moje věc.
Pokud chci pustit jednoho (ne kolonu), tak bliknu do prava a sotva mě začne míjet začnu blikat do leva a držím se blízko k němu, pokud to ten za ním nepochopí, tak se před něj naseru na úkor toho, že ho omezím.
Hodně často se jedná o individální situace, to by bylo ale na dlouhý rozepisování.
jarda

#60 Příspěvek od jarda »

Jistě že to jde individuálně řešit, já jsem ale chtěl poukázat na to, že tyto situace vznikají i když se všichni zůčastnění chovají podle pravidel, takže v tomhle případě bych nehledal chybu jenom v tom, že lidé jsou blbí, ale i v zákoně a hlavně ve stavu naší silniční sítě.
Odpovědět