Další chujovina co se může zbytečně vysrat. Alternátor je schopnej dodat do obvodu např 90A. Ale pokud ta spotřeba 90A není tak se hovno děje alternátor furt točí stejný otáčky napětí je furt stejný ale auto si odebírá třeba jen 20A ten odběr je proměnlivej, neznamená to, že alternátor bude dávat nonstop 90A
Jen pro info by mě zajímalo co na odpojovatelnym alternátoru je jako tak obrovská výhoda jakou popisuješ
asi že se ti jen tak nevybije Automatikcý odpojování = nevybíjení baterie v nečinném stavu. U stare e36 jsem musel přes zimu odpojovat baterii, protože bych pak už nenastartoval...a to jsem měl banner xtreme power. Současnou e92 mám 4,5 roku a nikdy žádný problém ani při několika měsičním nedobíjení jízdou...efficient dynamics není chujovina, je to super věc
Jestli to dobře chápu tak mi chceš říct, že alternátor mi vybíjí v nečinném stavu baterii ?
A to že si musel odpojovat baterku v e36 znamená že ti jí tam něco žralo. Já mám baterku zapojenou v autě už asi rok ani jednou jsem jí neměl doma na nabíječce a furt jezdím a furt startuju a to ta baterka už má 3roky a teď z větší části jezdím jen po městě kratší trasy.
Lucifer píše:Jestli to dobře chápu tak mi chceš říct, že alternátor mi vybíjí v nečinném stavu baterii ?
A to že si musel odpojovat baterku v e36 znamená že ti jí tam něco žralo. Já mám baterku zapojenou v autě už asi rok ani jednou jsem jí neměl doma na nabíječce a furt jezdím a furt startuju a to ta baterka už má 3roky a teď z větší části jezdím jen po městě kratší trasy.
Nevim, já tomu nerozumím, umim jen točit koláčem Mně to odpojování prostě vyhovuje, nemám nikdy strach, že nenastartuju, ani když nejedu třeba 4 měsíce, Asi je to spíš odpojování baterie než alternátoru
Lucifer píše:Tyvole zase velká baterka altík to nestíhá, kam na takový věci Vy lidi chodíte ? Kde Vám to kdy kdo tvrdí ? Nechce se mi to vypisovat znova TADY jsme to řešili s trochu podrobnější odpovědí.
Jinak to čidlo to dělat nemůže protože pokud neběží motor nebo není jen otočenej klíček do kontrolek tak do čidla nejde napětí takže je mimo provoz.
No vyhovuje ti to ale nevíš co ti vyhovuje to je dobrý no
že se mi odpojuje baterie:) třeba když mám puštěný rádio a zapomenu ho v autě pak vypnout, pokud ho zapínám bez klíče, tak díky automaticky odpojitelné baterii se mi po 20min vše vypne:)