Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - co vše jde naprogramovat,upravit nebo zapnout/vypnout
Re: e65 - co vše jde naprogramovat,upravit nebo zapnout/vypn
no, ale aby to tady neznělo tak samospásně, tak je nutino podotknout, že i ta visco crtule neni samospásná a při větších horkách a plném plynu neni schopna celé auto, resp. všechny chladící média uchladit. Stalo se nám to minulé léto, kdy tlačná vrtule byla k.o. a při plném plynu do stoupáku poté už převodovka odmítala řadit nahoru a motor nechala točit pouze ve vysokých otáčkách, jelikož teplota převodového oleje vystoupala do vysokých hodnot. Pomohlo pak pouze delší stání aby teplota oleje spadla
To ale podle me nebude problem v nefunkcniho predniho ventilatoru. Ten olej se musi chladit ve vymeniku a pokud je zaneseny, tak to proste nechladi tolik. Ten vymenik podle me je nekde mezi prevodovkou a motorem.
ono za ty léta není od věci ty chladiče vyndat a vyčistit...tady je fotka jak to vypadalo u mě...

First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Nevím čeho konkrétně to bude problém anebo jestli v tomhle případě sehrálo roli více faktorů najednou (viz. třeba i ty zanesené chladiče výše), nicméně po výměně tlačné vrtule za funkční kus se tahle situace již neopakovala, takže jsem si logicky odvodil, že s tímhle problémem měla největší souvislost právě tahle závadaJaris330D píše:To ale podle me nebude problem v nefunkcniho predniho ventilatoru. Ten olej se musi chladit ve vymeniku a pokud je zaneseny, tak to proste nechladi tolik. Ten vymenik podle me je nekde mezi prevodovkou a motorem.
ano, běžně se to stává, mě se totěž stalo na E46, ve velkých vedrech první začla nahovno řadit převodovka, výměna el. ventilátoru problém vyřešila.
výměník automatu je dole na vodním chladiči, ale když máš v chladiči 110 stupnů vodu, tak moc není co vyměnovat.
výměník automatu je dole na vodním chladiči, ale když máš v chladiči 110 stupnů vodu, tak moc není co vyměnovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
jde nějak v ncs expert exportovat nastavení všech jednotek najednou? a pak zda ten soubor (pokud to bude jen jeden) můžu načíst v ncs dummy abych offline mohl zkoumat co tam mám a nemám.. a dotaz dva zda jde nějak vytáhnout defaultní hodnoty aniž bych to přepsal prázdným .man, a následně exportoval... ? díky
Fishmaker: a nebo takhle u me
Ale to uz nechladilo.

Ale to uz nechladilo.

-
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu proč
Hele a co s tím pak? vyměnit, nebo wapkou, nebo jak?

Hele a co s tím pak? vyměnit, nebo wapkou, nebo jak?
Z druhy stranou Vapkou, ale muj trosku prolinal, tak jsem dal novej. Jinak jsem je cistil na vsech autech co jsem mel a vzdy to vypada "podobne" po tech letech.
A takhle se chladič zasviní z čelní strany nebo zezadu?
Tenhle bordel prave nevidis. Drzi se mezi klimachladicem a chladicem vody. Ten bordel, co proleti klimachladicem uz neproleti tim druhym.
takže není žádná šance to vizuálně zkontrolovat a případně alespon trochu vyčistit, aniž bych vyndal ven celý chladič?
tak stačílo by ho odehnout, a mrknout se tam, na tvém autě to potřeba nebude ještě 
ale když už má auto najeto 150k a víc, tak je to vždy dobrý to udělat. my to děláme vždy s přetěsněním motoru že vyčistíme chladiče.

ale když už má auto najeto 150k a víc, tak je to vždy dobrý to udělat. my to děláme vždy s přetěsněním motoru že vyčistíme chladiče.
Járo, tak to ještě něco najedu 

Jarax, koukneš u mého jak to tam je s bordelem?. Díky.
- soukupadam
- soukupadam
Čau, dá se nakódovat aby, když zmáčknu tlačítko AUTO u řidiče na klimapanelu, tak aby se zpustilo AUTO i u spolujezdce?
Nejdřív musim dát AUTO ručně u spolujezdce a až potom mi to jde od řidiče vypínat zapínat najednou.
Nejdřív musim dát AUTO ručně u spolujezdce a až potom mi to jde od řidiče vypínat zapínat najednou.
- soukupadam
A je v EU povoleno "brake force display"? Používá to někdo?
- vlastnemec
Jestli je to povolené nevím, ale kódoval jsem si to a funguje.
- soukupadam
Brzdové světlo 2 je vnitřní na víku kufru?
díky
díky