Jardo. Ty vybrace tam mam porad při jízdě . Ale zlepšilo se to o něco. Ale n3jvic se zlepšilo přejíždění n3rovnosti. Někdy to bylo jakoby byli tlumiče po smrti ze se to jakoby roztrepalo či rizvybrovalo na krátko při přejete nerovnosti. Ted se auto dost sklidnilo. . Ale ty vybrace o kterých sme se bavili spolu. Tak tam sou porad. I když o něco ted m3nsi. Tak nějak po tomhle zásahu ( výměna 2x šroubek a podložka za 300kc ) cekam , že to nakonec bude nejaka podobna picovina co mi vyresi ty vybrace
Jen sem chtěl horanovi říct že nemusí byt nutne v hajzlu tlumic když tam něco cvaka či klepe. Tady ten plech když se uvolní tak dela docela bordel. A pak i to čidlo světel. To by mohl Tanner tady napsat. Má s Tim zkušenost
Děkuji za tip. Plech mám a drží.
A přesně jak píšeš. Při přejetí příčné nerovnosti to tak debilně zavibruje. V zatáčce to auto odskakuje ven ze zatacky když je nějaká hrbata.
No.. j důležité aby ty šroubky co tam jsou byli pořádně utahnute. Několikrát sem taky podezříval tlumiče. Ale když jedu po jiných nerovnostech nebo dobře cestě tak cítím že ty tlumiče jsou pevné resp podvozek že je pevný . Kdyby byl tlumič ko tak ti to odskakuje a vybruje pořád a víc by to houpalo. Ale nejlevnější varianta je si sehnat tlumiče které šou ok a zkusit jen na zápůjčku vyměnit jestli bude rozdíl a pak bych řekl repas
Vezmu ty repas a pak se uvidí. Dávat na zkoušku použity, který jsou možná stejný jako moje je na pytel. Navíc kdo ti je půjčí? A pak dělat geometrie.....
Musel by ses poptat. Jarax voziva nějaké 7et na díly. Tak za nějakou úplatu. Ale nvm jestli teď má. Jinak pak dej vědět až je budeš mít jaký je tam teda rozdíl. Zajímá mě to..
Kluci, dotaz... mam na svojej e65 naj verziu tlmicov, aj s DD,EDC,EHC/nivo/... na pravej strane mi zrejme zacina trochu unikat vzduch, po nafukani to drzi, mozem jazdit, v pohode, ale na druhy den to klesne dole. Na jeden krat sa kompresoru nepodari nafukat v casovom intervale mech tak, aby nevyhlasil chybu time-control... Ake su skusenosti, co casto blbne? Samotny tlmic s mechom, prip.ventily, hadice?
já todle řešil jen jednou na takové pelešině, byl to měch, dal se druhej z auta který na jistotu fungovalo (sám sem s ním jezdil) a měsíc po opravě to zas uchází ale mnohem mín, takže to asi bude někde ve spojích nebo ventilu.
čím to je se dá změřit připravkama
Po roce jsem kouknul na stranky. Měl jsem taky problém s uchazenim levého měchu. Ale jen když bylo pod nulou. Problém způsobila montáž LPG. Byl přestěhovány kompresor a prodloužené vedení vzduchu. Trošku fušersky. Předělal jsem to a od té doby klid.
K předním tlumičům:
Koupil jsem ty repasovaný. Byl jsem spokojený. Auto bylo sice tvrdší, než bych chtěl, ale v jiné sedmé jsem nejezdil, tak jsem měl za to, že to tak patří. Nedávno jsem jezdil s jinou e66 s EDC..... a to byl neskutečný rozdíl. To bylo jak na polštáři. Prodejce tlumičů nechce experimentovat s tuhosti, tak nabídl, že i po více než půl roce vrátí peníze.Jen nemám co dát na auto a sehnat jety tlumiče v dobrém stavu je zřejmé nemožné. Ony zase tak nezničitelný nejsou a všechny na který jsem koukal byly mrtvý. Tedy vždy jeden z nich.
tak jde o to k čemu říkáš nezničitelny, ke mě jezdí cca 60-70 sedmiček a tlumiče jsme řešili na cca 5-6ks, at už starší nebo nové,
z aut co ke mě jezdí bez EDC tlumičů maj už nové tlumiče prakticky všechny.
to s tím kompresorem nechapu, my at dáme kompresor kamkoliv, k navi čtečce vlevo, nahoru na kufr, dopředu do kufru, k nádrži, k ledničce, vždycky vyjde originál vedení a nikdy nebylo třeba ho prodloužit.
Nevím no. O metr bylo to vedení prodloužený a spojený jen gumovou hadičkou se sponou.
Jinak k tlumičům. Když jsem je sháněl, tak Sněhem neměl ani jeden. Vše prodané. (někdo je teda potřebuje a asi si je nedávají na poličku do obýváku)Aty co jsem držel v ruce z bazaru..... byl vždy jeden úplně v hajzlu. Šel úplně lehce, ani sám nevyjížděl, nebo tekl.....
No ku*va. Doufam ze tu mou muzu zařadit jeste do nejakeho mezisektoru z tech zbylych 10%. Ze treba 2-3% nejsou uplny vrazdy . Ale treba jen pokusy o vrazdy
také jsem zvědavý na změnu u sebe .... auto je dost citlivý na boční vítr a teď poslední dobou při dobrždění se někdy kejvalo dopředu/dozadu .... už když jsem to auto na "185tkm" kupoval, tak se mi nezdály nejlepší, teď mají 325tkm a vzorek na předních gumách měl oskákané lehké plošky, takže repas a uvidíme (jo mám dd + edc, kolik má to auto reálných km nikdo neví )
Pgb: taky jsem měl už poskakany předky. Ale to, co jsem vyndal jsem nečekal. Ty tlumiče byly absolutně mrtvý. Tahání za pístnici nemělo ŽÁDNÝ odpor. Obě strany. A přesto se s tím dalo normálně jezdit. Asi to ještě nějak dorovnavalo EDC a DD. Někde mám možná ještě video jak jsem s nima pumpoval. Ale jak píšu, tak já jsem teď z těch repasu zklamanej (po svezení s dobrým podvozkem, co měl 160000 na rakouským autě) a hledám nějaký dobrý originály. Už ale přestávám doufat. Nejsou ani v Rakousku.
Jinak moje měly nejakych 350000km
co tak koupit výhodně z auta na díly co mělo např 150k najeto. ty tlumiče by měli bejt teoreticky stále v dobré kondici.
Ty staré si nechat později zrepasovat někde u profíků případně je levně prodat at si je někdo necha repasovat.
no jo, filozof .... kupovat jeté s dost nejasnou minulostí nehodlám, dneska něco co má najeto pár km a stáří 10 let? To je trochu dost absurdní a naivní představa.
sedmičky co mají 150tkm a cca 14-15 let jsou, jezdí ke mě i sedma co je 2003 a najeto 40k, a pak jedna co má asi dvojnásobek km, ale takové auto nikdo kuchat nebude, proč by to taky někdo dělal?