Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

LR Discovery 4 vs. X5 E70

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

Re: LR Discovery 4 vs. X5 E70

#41 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Pavlosandokan:
Jak říká Jarax, provnávat na zákldě, že nemám zksušenost z ničím jiným je pěkná blbost, takže invektiva jsou na místě. Sice sem nikdy nejel na motorce, ale R1 Yamaha je jendoznačně nejlepší, fuk jakej ročník ! To je stejný blábol co jsi napsal ty.
90000 km desky ???? To asi každej žíjem na jiný palnetě, na ně nedám si myslím ani půlku.

7er s EDC a E70 bez EDC je nebe a dudy, to jsem schopen porovnat teď.

Když bych to měl napsat stupnicovitě tak:
E65 EDC -10bodů
E70 bez EDC - 6-7bodů
E53 Sportpacket -5 bodů (to auto se snaží mě neustále vyrazit ledviny z těla)

E53 o komfortu nemůže být reč, těžké řízení na dvě ruce, ultra tvrdý povozek.
E70 - velkej posun řízení lehoučký, jako u E65, Komfortní sedačky super, a podovzek už zdaleka není tak zabijáckej, jako v případě E53, spíš dědkovskej, připomíná mě to opravdu "komfortní" jízdu. Ale dojíždět více jak 50-60km denně bych v tom nechtěl.
E65 - prostě pluje, jak loď nádherně tlumí nerovnsoti a kdyby to byl long pluje i do stran. Kilometry utíkají a člověk se těší na cestu, auto držím jednou rukou zalehlej, že vidím věnec voalntu a nedělá mě problém, jezdit každý den 160km (jako že jezdím)

Dojížděl jsme půl roku tuhle vzdálenost Fledou, rozsekanej jak mraky, po 2 měsích už jsem zastovoval 3x tam a zpet, abych narovnal záda. Proseděl jsem sedačky na rám. Poté s Lagunou 1,6 v kombíku a to bylo možná ještě větší peklo.
Následně jsem to jezdil s E53, asi půl roku a to už nikdy víc, nikdy, při nerovnsotech to bylo fakt peklo, vydrncanej, jak svina, porad se s tim autem člověk musel prát. Jediný pozitivum byl ten úžasnej zvuk u E53, tady E70 totálně vyměkla a 4,8i je tichá jako kmoje 735 :( to je smutnej příběh. Už je to moc civilní auto, ale asi to byl záměr.

X5 a nastupování ? si dělate srandu, že když máte prahy tak jste neustále zasraný, jak z toho sklózávate dolů, teď mám posekaný záda a jsem rád, že nikam nahoru nelezu ale skouznu do E65.
Naposledy upravil(a) Arnie_one dne stř 07.03.2018 14:51, celkem upraveno 1 x.
laik

#42 Příspěvek od laik »

;) Arnie se nám pěkně rozepsal. Pěkně :cool2:
Kdybych najel denně min 50 km, tak mám taky 7er, to je bez diskuze. Když si nedám bacha, tak jsem taky zasraný ;) , přesto nášlapy chci.
Ale radši vlezu rozhýbaný do X5 a pak nějak vypadnu, než zeseděný vylízat ze 7er a věšet se na dveře. Nastupování u mne + v X5.
Jinak taky se vším souhlas a ten 3litr utrápíš v X5 ikdyž se nezkroutí motor, má sice i manuál, ale v 2,2tunovým autě dostane hodně na prdel a na spotřebu tam asi rozdíl moc nebude. Nevidím v tom žádnou logiku.
Jezdím kadla-kadla, mám 4.4i a zase to není extra trhač asfaltu ani pro mne. Tak akorát. Jo 4.8i nebo IS je určitě o něčem jiném. ;)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#43 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Laiku u X5 to neber zle, dokud jsem nejel v E65, tak jsem si myslel, že je to komfortní. A X5 obecně bez nášlapů a lyžin nahoře je hroznej ekel :( Pokud tomu ruka tuzera dá nějakej mega výfuk, hnusný neorigo kola a giga nálepku MPERFORMACE, tak na to by měl existotvat zákon !
Michal595

#44 Příspěvek od Michal595 »

Ja sa pripajam tiez k nazoru ze do x5 sa mi nastupuje lepsie ako do limo, ...nemam naslapy takze s tym spinenim som okej, naslapy som mal na E71 a je pravda ze v zime som mal stale zasrane rifle:)okrem toho si nie som isty ci pri E70 ak je M paket mozu byt naslapy, ale to si nie som isty..myslim ze je zbytocna debata ci komfrot jazdy je lepsi v x5 alebo e65, to je myslim jednoznacne a neviem preco to chceme stale provnavat je to preda uplne niekde inde a len cvoko moze tvrdit ze komfort je rovnaky...
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#45 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Michal595: Ne X5M nemá nášlapy. My to neustále neporvnáváme, jen Pavlosandokan, měl o pár psotupu nahoře eufroijní náladu o luxus pohodlí na cestách s SUV :)
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#46 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

na naší X5 E53 nášlapy jsou, máme ji 10 let a nikdy jsem se o ně nezadělal... no, ono to auto taky chce občas umýt :-P
s komfortem záleží na kolech, 19" a víc je na našich silnicích někdy moc, 17" jsou takový bačkory, pozoruji ten rozdíl vždy na jaře po přezutí, za pár km si člověk zvykne... a co si budeme povídat, vypadá to auto taky jinak...

obecně by mě zajímalo, kde se vzala taková averze vůči těmhle autům, třeba X6, tam je to asi nejvíc, přitom designově vyvážený, atraktivní auto, ne jako minulá (od včera) generace X4 :savle:
chápu, že když tahle kategorie vznikla, X5 stála 2M, tak lidi prostě záviděli, že na ní nemaji a nadávali, že je to zbytečný auto, teď stojí 200K V8 po JaraXovi a stejně je to blbě? nechápu... Když srovnáš E39 kombi (hypoteticky i s xDrive pro šťouraly) a E53, tak je prostě E53 atraktivnější auto (to samé E61 vs E70), člověk si musí sám dát dohromady důvody, proč jí chce. A ty důvody nemusí bejt jenom racionální... Mohou být i takové, že to auto člověk chtěl, když stálo 2M a teď ho může mít... já si takhle koupil starou z3 coupe, jenom z toho důvodu a to je teprve sráč... ultra malej a hyper zbytečnej... a nikdo to nehlásá ;)
Rozumím, že při dnešních cenách (odhlédnu od spolehlivosti) nemá cenu kupovat 5, ale 7, tam je to sedan a budiž, ale X5 je jiná kategorie auta, to je podobný, jak jsme se handrkovali E64 vs. E65, taky, neporovnávatelné...
Za mě, když chce někdo X5 a má v hlavě pro to srovnané důvody, tak do toho :)
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Michal595

#47 Příspěvek od Michal595 »

Sak hej viem:)
Len proste hovorim kazde auto bolo v principe vymyslene vyrobene pre nieco ine...
E65 je limo na dlhe trate max mozny komfort co vedeli ponuknut ponukli...ked ma niekto prioritu kvalitu/myslim aj spolahlivost, pouzite materialy.../ pohodlie tak, nepotrebuje xdrive, nepotrebuje vacsi a praktickejsi kufor, vyhovuje mu sadat nizsie, tak nech ide urcite do e65, ak nieco zo spominaneho potrebuje uz je to na zvazenie a o kompromisoch, ja napr od cias ked som mal e39 chcem xdrive, uznavam ze na normalne ceste je viac sranda so zadkom, ale byvam na kompci, nasnezilo 5cm snehu a parkoval som atuto pod kopcom a slapal hore peso a okoo mna chodili oktavky:))chcel som vyssie auto lebo je mi to phodlnejsie na nastupovanie, a hlavne som chcel praktickejsi kufor ze tam lahsie nacpem aj vacsie veci bez nutnosti vymyslat so sedackami a davanim veci pri dlhsej ceste na sedacku spolujazdca ked je vzadu zena s malou...samozrejme danou je ze to urite nie je take pohodlne cestovanie ako napr e65 ale ani somto necakal takze z toho nie som sklamany..a keby nemam celokozu tak asi nie som zrovna happy ze plastov co su dnuka v kabine, ked teraz sadnem do klasiky...no nist moc:)
Michal595

#48 Příspěvek od Michal595 »

zddan01 píše:na naší X5 E53 nášlapy jsou, máme ji 10 let a nikdy jsem se o ně nezadělal... no, ono to auto taky chce občas umýt :-P
s komfortem záleží na kolech, 19" a víc je na našich silnicích někdy moc, 17" jsou takový bačkory, pozoruji ten rozdíl vždy na jaře po přezutí, za pár km si člověk zvykne... a co si budeme povídat, vypadá to auto taky jinak...

obecně by mě zajímalo, kde se vzala taková averze vůči těmhle autům, třeba X6, tam je to asi nejvíc, přitom designově vyvážený, atraktivní auto, ne jako minulá (od včera) generace X4 :savle:
chápu, že když tahle kategorie vznikla, X5 stála 2M, tak lidi prostě záviděli, že na ní nemaji a nadávali, že je to zbytečný auto, teď stojí 200K V8 po JaraXovi a stejně je to blbě? nechápu... Když srovnáš E39 kombi (hypoteticky i s xDrive pro šťouraly) a E53, tak je prostě E53 atraktivnější auto (to samé E61 vs E70), člověk si musí sám dát dohromady důvody, proč jí chce. A ty důvody nemusí bejt jenom racionální... Mohou být i takové, že to auto člověk chtěl, když stálo 2M a teď ho může mít... já si takhle koupil starou z3 coupe, jenom z toho důvodu a to je teprve sráč... ultra malej a hyper zbytečnej... a nikdo to nehlásá ;)
Rozumím, že při dnešních cenách (odhlédnu od spolehlivosti) nemá cenu kupovat 5, ale 7, tam je to sedan a budiž, ale X5 je jiná kategorie auta, to je podobný, jak jsme se handrkovali E64 vs. E65, taky, neporovnávatelné...
Za mě, když chce někdo X5 a má v hlavě pro to srovnané důvody, tak do toho :)
Umyt jasne to je okej ale vieme ze v zime sa neda byt kazdy den rano a poobede na umyvarke:))takze teraz bez naslapou sa mi to zda praktickejsie aj ked naslapy vyzerali fajn:)
suhlasim s tym co si pisal, kezdy musi vediet preco chce ktore auto, jednemu vyhovuje to druhemu to...neda sa povedta toto je jedina spravna volba....suhlasim ze sa neda vsetk porovnavat ked je to proste ine...
Ale vacsinou tu ludi "naserie" ked niekto lebo ma x5 bude hovorit ze je to najelpsie uuto na svete najpohodlnejsie najspolahlivejsie najlacnejsie na prevadzku a podobne ked vieme ze tomu tak nie je...
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#49 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Kucíí, ale to přeci není hejtování X5.
Tady šlo čistě o dogma komfortu a tam je to tak, jak je, X5 jsou nepohodlné, velké, nesmyslné auta :)
E71 je totálně mesmyslné a srovnávat to s kombajnem E61 je min zavádějící. Stejně, jako E39 a E53.
Když budu chtít kupé nekoupím E71 ale E63, když budu chtít SUV dle peněz větší smysl dává RR než E53/E70. E53 se stálou 4x4 je někde mezi.
X5 od E70 jsou líbivá pozlátka s cenou mimo realitu, za kterou se prodávají, což je to co mě asi nejvíc u toho irituje, E71 je s tím ještě o kus dál.

zddan01:
Pro koho je E71 atraktivní ? Napadají mě různá synonyma, ale žádně pozitvní, jen to co řekla moje žena, že to je auto bez koulí.
E53 na 17" je hroznej ekel na 19" je nádhermá, ale je pravda, že na 17" je ten komfort sakra znát.

PS: jo a do Z3 se urictě nevejdu, do MX-5 jsme se také nevešel, nezavřel jsem ani dveře to byla hrozná fraška fotka by řekla více.
Michal595

#50 Příspěvek od Michal595 »

Tak ja nie som uplne proti e71:))je to len neprakticka e70, ale urcite to nema nic spolocne s coupe jak sa nas snazili presvedcit, ked to vyslo bolo to nieco ine ako vsetko ostatne, dodnes nemozem povedat ze by sa mi to nepacilo...len tam teda bol dieslik co s odstupom casu hodnotim skor ako minus...
Don

#51 Příspěvek od Don »

Vim, ze to pisu u ponekolikate, ale E53 je 17" tvrda jak kamen. Nechapu jaka muze byt na 19". Takze kdyz X5 tak asi jedine na celovzduchu
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Michal595

#52 Příspěvek od Michal595 »

Jak celovzduch, bol tu odbornik co daval preventivne prec vankuse co keby sa pokazili a ide tam davat pruziny:)))
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#53 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

a v diskuzi o těch vankůšikách zaznělo tohle :smich2:
Snejk píše:das tam jen pruziny a dve spodni gumove misky a je to. pasuje to kus za kus... prace asi na hodinu. pak odpojis jednotku vzduchu a auto uz nikdy o vzduchu neuslysi... paradoxne to ani neztvrdne, ten vzduch je tam tvrdsi nez pruziny
pokud to s tím Snejkem fakt někdo nedomluvil, že si z toho udělá prd.l...
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od JaraX »

ten vzduch je dle mého tak na stejno, taky tam někde Snejk psal že nejkomfotnější je celovzduch a to je pravda.
laik

#55 Příspěvek od laik »

S X5 se asi snadněji jede. Já to moc porovnávat už nemůžu, bo jsem si zvykl. Ale manželka a mladší synátor mi berou raději X5, než E65. Údajně se jim lepší jede, parkuje a ví lépe, "kudy jim jedou kola." A na cukačky po okresce 5 km a do města raději X5. Je to můj pocit a nejen můj a s tím cílem jsem ji i kupoval.
Poradili mi na klubu a prostě je to tak. Že to vyhovuje mě neznamená, že to tady budu tlačit, jak je to nejlepší volba. Důležité je vědět, proč si jeden každý soudruh koupil daný auto, proč ho drží a pak si to aplikovat na sebe.
Máme u nás dost dobré cesty, takže drncání moc nevnímám. Když jedu k JaraXovi, tak jsem nervozní, že to tam rozbiju na tom tankodromu. ;)
K autu by měl mít člověk vztah, musí se mu líbit a splňovat představy. Mě se to splnilo. Vůbec nemám potřebu upgradovat. Jinak je to jen kus plechu jestli je od BMW nebo Dacie. Prostě jen spotřebák.
S tím porovnáváním je to zábavné. Když chci kompakta nebo limo, přeci nekoupím X5, bo Laik nebo Arnie řekl, že je nejlepší. ;)
Většina lidí si myslím kupuje v přesvědčení, že zvolil to nejlepší na své možnosti a málo kdo přizná, že přestřelil nebo že má mrdku.
Tahle žabomyší válka byla už za totáču, když se chlapi v hospodě hádali, jestli je lepší 120ka nebo žigul. :D
laik

#56 Příspěvek od laik »

Zapomněl jsem, pro ty kdo neví, mám E53. V Praze bych s tím moc parády nenadělal, ale v malém městě pro nezaujaté je to pořád atraktivní auto.
V práci paní z bezpečnostní agentury mi řekla: no jo, my máme jen 3 roky starou KIU, ne jak Vy BMW. Takový fáro!!! A nemohl jsem ji vysvětlit, že mám 15ti letou mrdku za poloviční cenu jejího auta :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od JaraX »

tady vůbec nejde o to shazovat X5ky, pomlouvat jejich majitele, to auto má svoje opodstatnění, např pro laika asi nejlepší volba. Ale chci aby lidi věděli že v porovná E53 vs E38, E70 vs E65 nebo obojí vs E65 je sedma mnohem komfortnější i na rozbité cestě, má lepší sedačky, lepší audio, lepší výbavu, lepší cenu, menší spotřebu, lepší možnost LPG atd.
je prostě zažitá představa že SUV je to nejlepší co může člověk chtít a pak do toho člověk sedne a ono by to z něho vytřáslo duši, a to že to je kostitřas atd co jsem psal, ano je, na poměry lidí co jezdí v 7er to je kostitřas, pokud do toho sednu z Fabiie, budu si chrochat.
Bohužel je to spousta lidí co prostě neví jaký je komfort v 7er a nedovolil bych nikomu si koupit X5 aniž by jel v 7er, stejně jako laik, dostal nabídku, přijal, svezl se a řekl chci X5, kdyby se v sedmě nesvezl věřím že by ho to sralo a hlodalo že ta sedma ve spoustě věcí lepší, takle přesně víc jaký je který a nemusí ho to srát.
laik

#58 Příspěvek od laik »

;) Tak, tak, pro nás letitý fóřany se to mele dokola, ale noví někteří neví.
Blbě zlednodušeně řečeno, ale dá se říct, že to platí: X5 je ideál na cukačky a do města, (a lehký terén nebo sníh bonus),7er trasy nad 30 km. Každý jsme jiný a mě vymyslel pan baworák E53 podle mých předtav. Sedma je lepší, ale pro mne by to bylo jako házení perel sviním. :D. Já nevyužiju ani potenciál X5. Dva pedály, volant a hlavně V8 !!! 750ku má synátor, rád si s ní zajedu, ale pak zase do svýho. Taky chtěl strašně X5 ISO, nakonec vzal sedmu a myslím si, že už ho X5 přešla, protože by mu byla k ničemu.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#59 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Oborskej benefit vidím v zimě, Vysočina=sníh, tak to prostě je. Mám maelj kopeček od baráku a s E65 se kloužu jak blbec (mám nový gumy 235/60/17) Ten zadek je za mě v zimě hroznej, sice sem všude dojel ale na hroy byhc s tím nechtěl, pořád se to někde klouže. Kdežto X5 je suepr v tom, že ve městě haldy sněhu a zaprakuješ kde chceš, takže pr oženu super, nemusí řešit, že někde padne na břicho a stojí, nemusí řešit, že tady nevjede protože tam je moc sněhu, nebo ,že nemůže někde v kopečku na ledu parkovat, tam to beru jako perfekntí užitnou hodnotu, kterou E65 díky absenci xdrive postrádá. Za mě je na tom lépe E53 ta je daleko v tomhle počasí lepší než E70, alepsoň já to tak cítím.
U E53 při 10cm na silnici do mírného táhlého kopce plyn na zem a auto se jakoby skroutí šejdrem a valí jak praštěný třeba do 120 na pohodu u E70, tam ten systém nějak nešetrně zasahuje a jede to zase rovně.
Celkově prostě je z X5 obecně daleko lépe vidět, je to hatch na prdeli, takže člověk lépe cítí, kam couvá a jede (samo PDC must have). E53 je na dnešní poměry "malá" zde je ta manipulace lepší než u E70.

Tady je krásně vidět, proč je šikovná kombinace E53/E70 a E65. Nevím jestli bych u F01 dostal to stejný, protože to je zase nízký, takže průchodnost 0.
Michal595

#60 Příspěvek od Michal595 »

Este ma napadlo ze sa opytam na nazor ako je na tom so spolahlivostou novy range rover alebo aj range rover sport v porovnani s L322 a starym sportom...
Odpovědět