Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Věčný boj Dieslu s Benzínem :-)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
darmon
Kontaktovat uživatele:

#421 Příspěvek od darmon »

bpytlik píše:
darmon píše:proc ?

Pokud si dobre pamatuju tak to kdysi psal i pan evoVII, ze se s tim normalne jezdit neda...tusim psal ze to nema ani posilovac a podobne...

jo takhle, no zrovna "tohle" RA ne :) ve snaze dotlacit ho co nejbliz k mysakovi slo ven vsechno nepotrebny ;)
Lukke

#422 Příspěvek od Lukke »

No tak jsem tu delší dobu nebyl, ale jak tak koukám, docela se to tady rozjelo pánové. :lol: :lol:

Takže Lopolo - ohledně té tvojí výzvy - přijímám a můžem vyrazit dát boj. :D Alespoň porovnáme svoje káry a nebudeme tady jen plácat nesmysly jako někdo... Dáme si to na dálnici, v různých rychlostech a různém stoupání, prostě si někdy uděláme odpolední fun. Kdo chce, může se připojit a poměřit síly. Na okruh se mi kvůli kurvení auta a podvozku nechce. To říkám na rovinu, že nemám auto na ničení, ale na ježdění. :twisted: Takže prázdnou dálnici někdy v neděli.

Prohlásil jsi, že s ropákama jezdí jen socky. Já viděl volbu 30d motoru jako nejlepší co v současný době BMW nabízelo s přihlédnutím samozřejmě na spotřebu vs výkon a jízdní vlastnosti. Za prvé je pořizovací cena 30d nižší, jak už jsem tady psal (ikdyž zrovna na tomto údaji moc nezáleží). Co se týče spotřeby - ujedu trasu Praha-Plzeň-Praha za 4,6l /100km, když chci (prům. rychlost 125km/h). Výkon se tu už probíral, takže už stačí jen porovnat a otestovat, zda je benzín tak opravdu výkonově rozdílný, jak tu nějací zastánci tvrdí (že mizí v dálce, když podřadí, apod.). Nebudu tady filozofovat, jako 80% lidí v téhle diskusi. Prostě to zkusíme a je to. Ty - Bombi - přijeď se svým Golfem a ukaž mi to. Darmon může přijet se svojí mega benzínovou sedmou a předjet naftový kamna. Neříkám, že mě nepředjedete, věřím, že někdo ano, ale uvědomte si už, že BMW 30d/40d není SuperB nebo Audi 2.5 TDI.

Nebaví mě se už hádat o tomto tématu. Prostě jsme tu 2 sekty, které vidí jiné výhody (diesel group podobný výkon a radost z jízdy za POLOVIČNÍ provozní náklady a benzin sekta zase o mnoho lepší výkon motoru a krásný zvuk...). Jen nesouhlasím s názory, jak tu pár lidí píše, že diesel nejede (a je to mrdka) a od benzínu dostane vždy na prdel. Už jsem potkal hodně závodníků na dálnici se sériovými benzíny (2.5, 3.0) a ve většině případů dostaly. Proto končím tuto diskusi, uznávám že benzín od BMW stále ještě vede a ve stejném objemu jakýkoli diesel zřejmě předjede, ale některé názory v této hyper diskusi nebyly zrovna až tak objektivní.

Proto se mějte a těším na příznivce i nepříznivce naftových kamen někde na prázdné dálnici. :wink:
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#423 Příspěvek od Bombarder »

Klidne prijedu, ale az bude jasne kdo je vitez. Golfa se mi nechce nicit.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od darmon »

Lukke píše:. Darmon může přijet se svojí mega benzínovou sedmou a předjet naftový kamna. Neříkám, že mě nepředjedete, věřím, že někdo ano, ale uvědomte si už, že BMW 30d/40d není SuperB nebo Audi 2.5 TDI.

Proto končím tuto diskusi, uznávám že benzín od BMW stále ještě vede a ve stejném objemu jakýkoli diesel zřejmě předjede, ale některé názory v této hyper diskusi nebyly zrovna až tak objektivní.

Proto se mějte a těším na příznivce i nepříznivce naftových kamen někde na prázdné dálnici. :wink:

ty si snad sedis s hlavou v hajzlu :D mnohokrat od ruznych lidi ti tu bylo rikano ze benzin s TURBEM predjede kamna s TURBEM a nepotrebuje ani takovej objem jako ty kamna.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#425 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukke: koukam ze tvoje rozpolozeni se moc neshoduje s tim jak diskuze postupovala a v jakym smyslu byly prispevky psany. Mrkni na to a uvidis ze sem psal ze bych s tebou pravdepodobne menil :-)
Lukke

#426 Příspěvek od Lukke »

darmon píše:ty si snad sedis s hlavou v hajzlu :D mnohokrat od ruznych lidi ti tu bylo rikano ze benzin s TURBEM predjede kamna s TURBEM a nepotrebuje ani takovej objem jako ty kamna.

Na takovýto příspěvek snad nemá ani cenu reagovat... :lol: :lol: :lol:
Lukke

#427 Příspěvek od Lukke »

LOPOLO píše:Lukke: koukam ze tvoje rozpolozeni se moc neshoduje s tim jak diskuze postupovala a v jakym smyslu byly prispevky psany. Mrkni na to a uvidis ze sem psal ze bych s tebou pravdepodobne menil :-)

Jaký rozpoložení? :lol: Názor mám pořád stejnej a několikrát jsem ho tady už uvedl. Jen jsem vždy reagoval na příspěvky typu "diesel je mrdka" a snažil se vysvětlit, že moderní ropa je lepší než předchůdce a výkonově podobná benzínovým motorům v podobném objemu (328i x 330d).
Mrkal jsem na to a přečetl jsem to celý. I to, že bys pravděpodobně měnil. Přece je jen zážitek z jízdy podobný viď? :wink:
Lukke

#428 Příspěvek od Lukke »

Bombarder píše:Klidne prijedu, ale az bude jasne kdo je vitez. Golfa se mi nechce nicit.

To, kdo bude vítěz má nějaký vliv na to, zda přijedeš nebo ne? Moc jsem tvůj příspěvek nepochopil... (btw: rychlou jízdou se Golf ničí?)
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#429 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukke píše:Jaký rozpoložení? :lol: Názor mám pořád stejnej a několikrát jsem ho tady už uvedl. Jen jsem vždy reagoval na příspěvky typu "diesel je mrdka" a snažil se vysvětlit, že moderní ropa je lepší než předchůdce a výkonově podobná benzínovým motorům v podobném objemu (328i x 330d).
Mrkal jsem na to a přečetl jsem to celý. I to, že bys pravděpodobně měnil. Přece je jen zážitek z jízdy podobný viď? :wink:

Ach jo ... mam snad zacit znovu? Vynikaji turbodiesel se nemuze rovnat dobrymu turbobenzinu natoz vynikajicimu. Zase psat o vic jak deset let starym atmosferickym benzinu, jenz ma mnohem vic kW nez ty koni snad ani nema cenu. Jestli chces slyset abych rekl ze tvoje auto je fain ... OK, rikam je fain. Jestli chces slyset ze diesel je dneska srovnatelnej s benzinem ... NE, a pravdepodobne NIKDY nebude! Tvuj problem je v nepochopeni a porovnavani pro tebe vhodnyho, nikoli porovnatelnyho. Ale uz bych to fakt nechal .. nakonec je to videt na tvy reakci na Darmona.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#430 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Ja si myslim ze za par let bude 330i a 330d na stejnem vykonu a 330d bude mit lepsi zrychleni... No nechame se prekvapit... :)
N54 PWR
Lukke

#431 Příspěvek od Lukke »

LOPOLO píše:[Ach jo ... mam snad zacit znovu? Vynikaji turbodiesel se nemuze rovnat dobrymu turbobenzinu natoz vynikajicimu. Zase psat o vic jak deset let starym atmosferickym benzinu, jenz ma mnohem vic kW nez ty koni snad ani nema cenu. Jestli chces slyset abych rekl ze tvoje auto je fain ... OK, rikam je fain. Jestli chces slyset ze diesel je dneska srovnatelnej s benzinem ... NE, a pravdepodobne NIKDY nebude! Tvuj problem je v nepochopeni a porovnavani pro tebe vhodnyho, nikoli porovnatelnyho. Ale uz bych to fakt nechal .. nakonec je to videt na tvy reakci na Darmona.

Tak za prvé k reakci darmona - je NESMYSL srovnávat turbobenzín s turbodieselem, tak nevím co to sem pletete. To je kapitola sama pro sebe a pokud do této diskuse chce někdo cpát TURBO BENZÍN - tak je mimo. Ukaž mi, jaký benzínový model si v BMW můžu koupit s TURBEM! A já se vždy bavil o elegantních vozech BMW ve kterých jezdíme a ne o nějakých sračkách a podautech Subaru, apod...

Psát o desel let starým Mku, je taky mimo. Bavíme se o normálních autech pro běžný provoz - M3, Impreza, apod je zde mimo a hlavní diskuse byla založena myslím na rozdílu 328i vs 330d.

To, jestli chci slyšet, zda 330d je fain nebo ne je mi fuk a je to každého věc co si o tomto motoru myslí. Pro někoho je to pomalá a líná kouřící mrdka, pro někoho výkonný auto s vynikající spotřebou a skvělými jízdními vlastnosti. Abych řekl pravdu, v nějakým Subaru, který sice jede jako prase, bych se styděl. Už jsem tolikrát končil tuhle nesmyslnou debatu, ale vždy se najde někdo, kdo sem zase začne tahat turbobenzín a to je potom debata o ničem...

Takže asi tak kémo.... :wink:
m.deejay

#432 Příspěvek od m.deejay »

...ještě by sme mohli udělat závod s 318 i vs 318 TDS...a? se ozvou taky čtyřhrnky, když maj ten motůrek do stěračů... :lol: :twisted: :D
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od Bombarder »

.. a 325TDS zase moturek do mixéru.. :lol:

Lukke: s tim golfem to byl vtip, nerovnal byl Golfa s 325i, 328i, 330d to jista vec, ale s 325tds, 525tds kdykoli!

dale si myslim, ze lopolo to bral s humorem, jak psal o mrdkach, atd..
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#434 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Bombarder píše:.. a 325TDS zase moturek do mixéru.. :lol:

Lukke: s tim golfem to byl vtip, nerovnal byl Golfa s 325i, 328i, 330d to jista vec, ale s 325tds, 525tds kdykoli!

dale si myslim, ze lopolo to bral s humorem, jak psal o mrdkach, atd..

Ok, neni problem dat race, staci se domluvit kdy a kde... :) Ja mam cas porad, takze? Nebo je golf zase rozbitej? :D
N54 PWR
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od Bombarder »

nechame to na leto. u nas je snih. takze to kdykoli beru zpet. zatim premyslej nad tim. jakou taktiku zvolis, aby to nedopadlo jak na sprintech s lopolem :lol: :o
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#436 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Bombarder píše:nechame to na leto. u nas je snih. takze to kdykoli beru zpet. zatim premyslej nad tim. jakou taktiku zvolis, aby to nedopadlo jak na sprintech s lopolem :lol: :o

Se muzem sejit nekde na dalnici na pul cesty, tam snad snih nebude... :) V lednu bych mel odletet na rok do Kanady, takze v lete asi tezko... :( Na golfa taktika neni treba, na toho bude mozna stacit tempomat... :D
N54 PWR
darmon
Kontaktovat uživatele:

#437 Příspěvek od darmon »

bmw ma ve svy historii tech turbobenzinu docela dost, a rek bych ze po tech letech by takova 745ka s tvyma kamnama taky zacvicila a je mnohem elegantnejsi. Ale neni nad to argumentovat v diskuzi ze dvoulitrovej turbobenzin pojede trilitr kamna, ze to je sice nakonec pravda ale v takovym aute bych se stydel :)
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#438 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukke píše:Tak za prvé k reakci darmona - je NESMYSL srovnávat turbobenzín s turbodieselem, tak nevím co to sem pletete. To je kapitola sama pro sebe a pokud do této diskuse chce někdo cpát TURBO BENZÍN - tak je mimo. Ukaž mi, jaký benzínový model si v BMW můžu koupit s TURBEM! A já se vždy bavil o elegantních vozech BMW ve kterých jezdíme a ne o nějakých sračkách a podautech Subaru, apod...
Takže asi tak kémo.... :wink:

Proc to sem pleteme? Protoze se tu bavime o diesel VS benzin. To ze si to omezil jen na BMW s tim, ze si navic vyloucil ty jejich nejlepsi benzinovy motory s tvrzenim ze to neni auto ma "normalni jezdeni" je fakt ulet.

Lukke píše:Psát o desel let starým Mku, je taky mimo. Bavíme se o normálních autech pro běžný provoz - M3, Impreza, apod je zde mimo a hlavní diskuse byla založena myslím na rozdílu 328i vs 330d.

Aha ... Co treba 325tds VS 330i? Ne? Je to snad takovej rozdil jako 328i VS 330d? To neni mimo? S M3 nebo Imprezou se neda bezne jezdit? Myslis, ze si to ti lidi kupujou aby to vytahli 2x rocne na okruh a po zbytek roku jim to stalo v garazi jako ted tobe? To je totalni demagogie.
Navrhoval jsem jizdu na okruhu at muzeme bezpecne porovnat jizdni vlastnosti obou aut v co nejsirsim spektru. To si odmitnul s tim, ze si nebudes auto nicit. To je to vazne takovej kram ze by nevydrzel par minut jizdy po okruhu kdyz to vydrzi muj veteran kerej ma najeto skoro 200k km?

Lukke píše:To, jestli chci slyšet, zda 330d je fain nebo ne je mi fuk a je to každého věc co si o tomto motoru myslí. Pro někoho je to pomalá a líná kouřící mrdka, pro někoho výkonný auto s vynikající spotřebou a skvělými jízdními vlastnosti. Abych řekl pravdu, v nějakým Subaru, který sice jede jako prase, bych se styděl. Už jsem tolikrát končil tuhle nesmyslnou debatu, ale vždy se najde někdo, kdo sem zase začne tahat turbobenzín a to je potom debata o ničem...

Jasne, debata je podle tebe o nicem v momente, kdy se zacnou srovnavat relativne "porovnatelny" motory. To ty ale, bojim se nikdy nepochopis a prohlasis to za debatu "MIMO". Ja bych se napriklad v Subaru nestydel i kdyz bych to nechtel. Myslim, ze lidi kteri radeji benzin nemaj na mysli jen "cihlu" na dalnici typu "cvicena opice" a tim koncej. Co treba rozsah otacek ktery sou k dispozici pri prujezdech zatackama aniz bys musel radit? Proto navrhuju okruh a pokud se na to necejtis nebo mas strach ze by se ti to rozpadlo, tak nic. Pochopim to a budu v tom svetle premejslet o nasem vyrazne rozdilnym pohledu na to, co chceme od auta.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#439 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Lopolo mezi 325TDs a 330i je rozdil 10let... To se neda srovnavat...
N54 PWR
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#440 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukas H. píše:Lopolo mezi 325TDs a 330i je rozdil 10let... To se neda srovnavat...

S50 a 330d je taky deset let a i kdyz to neni turbo .... skoda mluvit. Jak rikavala moje babicka, ste jak taliani ( kurwa to je dobrej point, vzpomel sem si na lidi zamilovany do Alf :-) ) ... Ale to vlastne neni "auto" na "normalni" jezdeni, ze jo? Ze by bylo nutny to z nejakyho duvodu porad do kolecka vopakovat? .. necvici se tahle nejak psy? :-) --
(kurwa, to budou reakce :lol: .)
Odpovědět