Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kurevtor

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#4301 Příspěvek od kurevtor »

Stepan1 píše:Vy ste dobrý magoři. Forum zdechlý, informační hodnota nulová a Fildu, kterej to tady jedinej občas nějak oživí, byste zabanovali? A jako proč? :roll: To že dostal ban xaler ani nekomentuju. Zlepšila se Vám kvalita života, tím, že ho má?

Jinak samozřejmě B8 Pašík za 10k EUR bude paštika jen o trošku menší než ta F11. Na druhé straně je celkem srandovní označovat aktuální generaci Passatu za "běžné" auto, se kterým bychom se teda "spokojili", případne ho "zkousli". Zejména v tom kontextu, že náš rozpočet končí zhruba tam, co byl rozdíl mezi cenou "již od" a slušně vybaveným dvoulitrem s DSG. Ale to já jen tak. :lol:

A servis auta 3D tiskárnou, to už je uplně mimo moje chápání. :lol:
souhlasim se všim

Filozof urvanej z psychiatrie zase, doporučuji snížit termostat. Na druhou stranu seru z toho smíchy takže vlastně dobrý.
kurevtor

#4302 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Je to v pohodě tady běžně vybírají auto e65 1-3roky. Já zatím cca třičtvrtě roku. To je v pohodě a stále pod průměrem zdejších hledajících. ;)
:oops: :lol:

tohle je epický. Filozof pod průměrem, říká Filozof.
Michal-E39

#4303 Příspěvek od Michal-E39 »

soukupadam píše:Souhlasim, že E65 je na daily jako jediný auto doma na hovno. Normálně bych koupil nějakej obyč kombik jako otloukánka a k tomu třeba časem nějakou tu v8 jako víkendovku.
Přesně tak. Pokud má auto zůstat hezké a v perfektním stavu, nemůže sloužit jako daily ani trvale parkovat venku.

Na denní ježdění jsem si koupil E46 v celkem dobrém stavu za 80% čistého měsíčního platu a jsem spokojen. Jednou za čas něco opravit mi nevadí, nebolí mě že interiér vzadu vybydlej děti ani že mi to před obchoďákem někdo odře při parkování. Je mi jedno, že za 5 let bude zralé spíše do šrotu. Přitom je v tom pořád hezké svezení, narozdíl od jakéhokoliv nového auta pod půl mega.
Opečovávanou E39 vytáhnu z garáže jednou za týden, když jedu někam dál.
Filozof

#4304 Příspěvek od Filozof »

Odpověd: Michal-E39 a Adam i Štěpán.

Jinak víceméně se Štěpánem souhlasím.

Do jiného vlákna at to tady nezasíráme.
https://bmwklub.cz/forum/posting.php?mo ... 6&t=101826
ettore

#4305 Příspěvek od ettore »

Pajk85 píše:Výbava je o ničem pokud si dobře pamatuju. Ono je i vidět, že se s tím Sreten seznamuje, že je to úplně něco jinýho, než do teď dělal. Osobně si myslím, že tohle bude mít nejvíc dílů. :D A přijde beztak i díl s JaraXem. Už teď s ním řeší ty jeho “opravený” vstřiky, auto mu nestartuje atd. Ptal jsem se ho, kolik stojí nový, tuším to snad říkal i Sreten, no to nechceš.
Pajku tak čekám na ten díl s Jaraxem a pořád nic :D zatim sretena zachránil automechanik z Bahrajnu :D

soukupadam

#4306 Příspěvek od soukupadam »

Sreten se dostává do fáze, kdy už ten motor fakt dokáže poskládat za 4 hodiny na chodníku před panelákem podle videa na youtube.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4307 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

ettore píše:
Pajk85 píše:Výbava je o ničem pokud si dobře pamatuju. Ono je i vidět, že se s tím Sreten seznamuje, že je to úplně něco jinýho, než do teď dělal. Osobně si myslím, že tohle bude mít nejvíc dílů. :D A přijde beztak i díl s JaraXem. Už teď s ním řeší ty jeho “opravený” vstřiky, auto mu nestartuje atd. Ptal jsem se ho, kolik stojí nový, tuším to snad říkal i Sreten, no to nechceš.
Pajku tak čekám na ten díl s Jaraxem a pořád nic :D zatim sretena zachránil automechanik z Bahrajnu :D

No snad se dočkáš. Chtěl by, ale není zatím čas. :?
Jinak toto video jsem viděl do půlky a vypl ho. Nechápu, kde přišel na to, že by mohl být blok jiný a že vlastně není. Ono je vidět, že je to pro něj docela neznámá voda. Škoda, že v těch jeho videích není i to trápení. Takhle to vypadá, že na všechno přijde hned, že tomu dost rozumí, ale není tomu tak. Je šikovnej, a hodně. Ale s tou 7mou ještě zapláče.
kabyr01

#4308 Příspěvek od kabyr01 »

Tak nevypadá to, že by jich nasekal už 20ks, takže se na tom určitě učí a to člověka občas zavede do slepé uličky, nebo pak už vymýšlí kraviny :D
ettore

#4309 Příspěvek od ettore »

Pajku a proč jsi mu hned ze začátku neporadil, že blok alpiny je stejný jako u 745? :lol: když je klikova hřídel jiná, písty jsou jiné, tak se dalo předpokládat, že i blok bude upravený...
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#4310 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Pajku: to, že je blok jiný - na to přišel podle jiného čísla dílu. A když mu někdo poradil, že je ten blok vlastně stejný, tak to teď proměřoval a vypadá to, že je opravdu stejný.

Že je za tím progresem spousta trápení, googlení, konzultací je docela jasné...dělá to poprvé, tak aby nebyla :-) Kdyby měl do videí dávat podrobnou cestu, kterou došel k vyřešení jednotlivých problémů, tak by byly videa možná 2x tak dlouhé...a je otázka, zda by to bylo takto záživné.
kurevtor

#4311 Příspěvek od kurevtor »

já na ty videa nečumim, borce neznam, ale nevysvětloval tam někde motivy, proč chtěl zrovna tenhle krám? Proč nevzal sedum pade individual nebo sedum šede?

On to neni Čech, že? Čili tady asi LPG neni ten důvod, ne?
Don

#4312 Příspěvek od Don »

protoze by na to nikdo nekoukal
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4313 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

ettore píše:Pajku a proč jsi mu hned ze začátku neporadil, že blok alpiny je stejný jako u 745? :lol: když je klikova hřídel jiná, písty jsou jiné, tak se dalo předpokládat, že i blok bude upravený...
Protože jsem ani nevěděl, že to hledá. Další věc je, že si s ním osobně nepíšu. Když tomu moc nerozumíš, tak můžeš předpokládat tolik věcí… ten blok vydrží mnohem, ale mnohem více, než má samotná Alpina výkon.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4314 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Gerchan píše:Pajku: to, že je blok jiný - na to přišel podle jiného čísla dílu. A když mu někdo poradil, že je ten blok vlastně stejný, tak to teď proměřoval a vypadá to, že je opravdu stejný.

Že je za tím progresem spousta trápení, googlení, konzultací je docela jasné...dělá to poprvé, tak aby nebyla :-) Kdyby měl do videí dávat podrobnou cestu, kterou došel k vyřešení jednotlivých problémů, tak by byly videa možná 2x tak dlouhé...a je otázka, zda by to bylo takto záživné.
Já to chápu. Reagoval jsem jen na tu narážku ettora.
ettore

#4315 Příspěvek od ettore »

Pajk85 píše:
Gerchan píše:Pajku: to, že je blok jiný - na to přišel podle jiného čísla dílu. A když mu někdo poradil, že je ten blok vlastně stejný, tak to teď proměřoval a vypadá to, že je opravdu stejný.

Já to chápu. Reagoval jsem jen na tu narážku ettora.
Ja zase reagoval na to, že jsi přestal poslední sledovat video v půlce poté, kdy sreten zjistil, že může zaměnit blok. Překvapilo mě , že tuhle informaci nedostal ani od Jaraxe po shlédnutí dílu s neúspěšnou projížďkou po repasi. Jinak sretenovy poznatky jsou takové, že blok v alpine nevydrží, někde tam zmiňoval 100tkm...
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4316 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

No protože mě to video nebavilo. Stojí tam a mluví na kameru, to mě nebaví. Proto takový video proklikám nebo ani nedokoukám. Z toho i plyne, že ty věci okolo nechytnu.
Co vím, tak JaraX se s sním bavil akorát o nákupu toho polskýho motoru a posílal mu pak fotky, jak je dojebanej. Ty bloky motorů netuším.
Víš, ono se takovýmu člověku mnohdy radí blbě. Vem si, že mu doteď vše fungovalo. Přijde na řadu 7ma a ejhle. Najednou “chybuje”, protože to auto je proti těm starším jiný a vyžaduje úplně jiný level ve vzdělání. Poskládá motor, chčije na 3 nebo 4ch místech a řekne, že za celou dobu nic horšího neviděl, že se mu to nikdy nestalo. To v těch videích taky myslím není a nemluví o tom. Zkouší různý náhrady, čistit vstřiky… nefunguje to. Něco ven pustí, něco ne. Což je normální. Video musí být zajímavý, upoutat pozornost a to on vesměs má. Jeden z mála seriózních kanálů, kde se může člověk něco i přiučit. Ale určitě se nechceš dívat na video, kde dokola někomu děkuje za rady, nářadí, sponzoring…
Že vydrží 100tkm jsem taky nechytl. Třeba je to pravda, třeba je tam nějaká konstrukční vada. Osobně si myslím, že ten motor pos*al sám.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#4317 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

blok základ je u alpiny naprosto stejnej, je si tam v alpině přirazí značku, jako že jejich , klika už je jiná , ale rozměry identický...
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
ettore

#4318 Příspěvek od ettore »

Tak jsem se konečně dočkal dílu s Jaraxem :lol:

Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4319 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Pošli mi na sebe tel, já Ti pošlu pár videí. Opravdu zbytečně rýpeš.
A světe div se, auto nejede.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#4320 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Právě jsem to dokoukal....fakt ten motor zase nejede? To snad není možný...to už ho fakt lituju....co s tím je tentokrát?
Odpovědět