Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
LPG A VSE KOLEM PLYNU V BMW
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak s tou montážní pěnou mi to málem udělali taky,ale měl sem štěstí že jim došla a chtěli pro ni jet. Nakonec mi nádrž obložili molitanem co si pujili od Sekinů.Tu nádrž mi teda montovali až napodruhé,pač nejdřív mi ji tam dali zešikma a to samozřejmě špatně ukazoval plovák a nevlezlo se tam tolik plynu co mělo.To se naštěstí vyřešilo.
-
- Kontaktovat uživatele:
jo jo, má to vliv a docela velký. Mám 56l nádrž a vlezlo se mi tam sotva 35l.Ale když si člověk spočítá kolik je 80% z 56l tak mi to furt nevycházelo.Tak sem to zkoumal a zjistil sem že zadní část nádrže byla o 5 cm níž než vrchní. Tak mi to vypodložili a už tam vleze kolem 40litrů. Bohužel místo na rezervu je tak zešikma už z výroby,ale tak s tím musí snad nějak počítat,popř. přizpůsobit. Dá se i přiohnout třeba plovák aby to vypínalo později. To samé i hadice na přívod plynu k triskám,samože je natáhly přes olejový filtr, tak sem jim musel vysvětlovat že tam asi budu někdy k němu potřebovat,pač se musí filtr měnit že:) No zážitků mraky.
Ještě jeden přidám,připíchli auto na PC a prý, máte starý software, musíme udělat upgrade, tak udělali upgrade a už sem neodjel
Měsíc sem čekal na reakce,pač sice to pak po třech hodinách bádání jezdilo,ale chovalo se to uplně jinak než má. A když sem chtěl vozidlo do stavu co bylo před měsícem,tak že ne, že takhle(blbě) to už šlo od montáže,tak to už mě brali všeci čerti. A až se mi podařilo ho ukecat že za to může ten upgrade(prý to ale není možné,že všechno novější je lepší),tak ale že zkusíme ještě vrátit starý software a ejhle, auto se chová jak má.
Za 2t km tam jdu zas na revizi tak se trochu děsím co se stane tentokrát.
Ještě jeden přidám,připíchli auto na PC a prý, máte starý software, musíme udělat upgrade, tak udělali upgrade a už sem neodjel

Za 2t km tam jdu zas na revizi tak se trochu děsím co se stane tentokrát.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Plovák v nádrži u mě prošel "tuningem" a neomezuje množství tankovaného LPG. Musím na to pamatovat a nebrat plnou nádrž těsně před odstavením vozu, ale velmi to zvýšilo komfort a použitelnost LPG. Někdy se mi do 55 ltr nádrže vejde i 56 litrů 

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Na nádrž najedu podle toho kde jezdím, po městě něco přes 200 pokud jedu dál tak kolem 300 když moc neblázním
Celkově můžu říct, že je ta nádrž hodně malá. Taky dost záleží natom kde tankuju, u nás mi tam daji tak 43 litrů, ale někdy tam dám i 48 litrů. Jinak mám pocit, že po městě mi to sežere i celkem dost benzínu, ale jsme malé město tak se na některé cesty auto ani pořádně neohřeje.

Myslím, že né. Když jsem jel do řecka tak mi tam tankovaly do plna až se stojan otřásal
a žádnej vliv to nemělo. Podle mě by mohlo max dojít k zaseknutí toho plováku v nádrži, ale myslím, že by to i tak dál jelo, max by mohl nastat problém při příštím tankování. Je to jenom moje doměnka, zas takový zkušenosti s LPG nemám 

Výměnou řídící jednotky jsem si taky prošel
Dokonce mi tvrdily, že existuje nějaká vadná serie od výrobce. Pravděpodobně jí maji naskladněnou a vesele montujou, komu se to pos... rozbije tomu to vyměněj. Možná ti jenom tvrděj, že do toho natekla voda. Já jsem s autem normálně přijel a druhej den už to naplyn vůbec nejelo.

-
zdravim, mam nove udelanou e36 325i do lpg a prvni den jela famozně. No a dnes je to uplne na p..., v nizkych ot cuka a skace, pripada jak by se dusila a dale nejde pres 4,5 tis otacek atd. V servise to ladili, jezdili se mnou a rikali ze podle softwaru je vse vporadku. Nevím co dale. Nemuze na to treba mit vliv KN filtr ( hribek ) Dekuji vsem za rady..
pokud to máš nově dělaný proč to řešíš ty a ne ten servis?
filtrem to nebude,
pokud to jede na benál ok, tak bude problém v bohatosti (tipuju chudou směs)
buďto nějaký čidlo (podtlak(hadičky), teplota...) nebo přívod lpg (solenoid, reduktor, vstřiky...)
-to fakt musí řešit oni
nemáš tam nějaký "speciální" (nebo extra starý) svíčky,
těma to sice nebude (protože to jelo dobře), ale může to chod zhoršovat
můžeš zkusit zahýbat všema drátama a konektorama, jestli není něco upadenýho
filtrem to nebude,
pokud to jede na benál ok, tak bude problém v bohatosti (tipuju chudou směs)
buďto nějaký čidlo (podtlak(hadičky), teplota...) nebo přívod lpg (solenoid, reduktor, vstřiky...)
-to fakt musí řešit oni
nemáš tam nějaký "speciální" (nebo extra starý) svíčky,
těma to sice nebude (protože to jelo dobře), ale může to chod zhoršovat
můžeš zkusit zahýbat všema drátama a konektorama, jestli není něco upadenýho