Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 4.8is ... zkusenosti
Re: X5 4.8is ... zkusenosti
Jo jenže to by člověk musel psát ságy, Auto mám 4> rok, jak sem ho koupil (převo. už byla špatná) tak sem zjišťoval co a jak v tý době se dala nová koupit, myslím si, že i dnes by se někde měla sehnat 2003+15=2018 (5Q), takže 15 let musí držet díly, takže tak a je to BMW a pokud ti autorizák nabízí repas není to logicky originál, pokud cena je v ETK (je) a není tam psáno End of production, tak to prostě někdo mít bude.
Taky záleží kdo se chce s tebou u tak starý paštiky bavit, že ?
A znovu říkám nová je nesmysl, ty závady nejsou nový, takže se mění jen něco ne všechno a podstatný je rozdíl 5Q a 6Q to si stále nenpasal.
Taky záleží kdo se chce s tebou u tak starý paštiky bavit, že ?
A znovu říkám nová je nesmysl, ty závady nejsou nový, takže se mění jen něco ne všechno a podstatný je rozdíl 5Q a 6Q to si stále nenpasal.
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
u 4.8is byla jenom 6Q ZF.
čistě mě zajímalo, zda to ještě je možné sehnat, či nikoliv.
čistě mě zajímalo, zda to ještě je možné sehnat, či nikoliv.
- Don
Tak jelikoz je v ETK i 24007606392 nova, tak da. Je tam i repasovana.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
hele mam to tu pisemne, ze neda. Ale to je v zasade fuk. Kdyz za repasi chteji 145litru, tak nova by byla stejne nesmyslná raketa ...
Možná by nebylo špatné zavést min. dvě vlákna "zkušenosti"
Na předface,( face a IS). Pak se v tom ztrácíme. Třeba to chvilku vydrží, než se to zase zamíchá.
Já třeba vím, že Kolafa a Sweden mají IS, tak si to odvodím, ale kdo má fl netuším
Na předface,( face a IS). Pak se v tom ztrácíme. Třeba to chvilku vydrží, než se to zase zamíchá.
Já třeba vím, že Kolafa a Sweden mají IS, tak si to odvodím, ale kdo má fl netuším
24007606392 je do E70 (cena 6,5k€). Do E53 je 24007559119 a tam je výroba ukončena v dubnu 2007Kolafa píše:hele mam to tu pisemne, ze neda. Ale to je v zasade fuk. Kdyz za repasi chteji 145litru, tak nova by byla stejne nesmyslná raketa ...Don píše:Tak jelikoz je v ETK i 24007606392 nova, tak da. Je tam i repasovana.
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

- Don
Nejak jsem nabyl dojmu, ze se bavime o E70 

...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
tady nam nekdo z Novinek leze do diskuze ne? 
https://www.novinky.cz/auto/452304-repa ... nalni.html
mimochodem, včera jsem poprvé od zakoupení auta otevřel střechu ........... a už jsem jí nezavřel ..... c'est la vie

https://www.novinky.cz/auto/452304-repa ... nalni.html
mimochodem, včera jsem poprvé od zakoupení auta otevřel střechu ........... a už jsem jí nezavřel ..... c'est la vie
- Přílohy
-
- panoramadach.jpg (421.41 KiB) Zobrazeno 3818 x
ty kokos, nevím o tom že by se panorama křížila podobně jako e6x.
Myslím že vzhledem k počasí by to asi chtělo zavřít

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
- Don
Vsechny panoramy na vsech BMW jsou na nic.
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
na ja, ....... prodavajici neco rikal, ze to neni uplne v pohode, taky proto jsem rok váhal to otevřítSweden píše:ty kokos, nevím o tom že by se panorama křížila podobně jako e6x.

Mám jen blbý okno, ale neměl jsem odvahu to otevřít

Neteče tam voda a jen čekám, až se ucpe odtok a vytopí to někde nějakou ŘJ.
To je pech. Držím palce
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
v pohodě ..... já jsem do toho auta šel s vědomím, že to má tydle mouchy no ...
měchy, panaroma, motor hulí olej okolo 200, zadni svetla prostredni jsou ruzovy atd.
jako neni to nový auto, se neda nic delat .......
ale panorama se mi libila, tak jí mam ........
jinak tady manik dal aspon video, jak to zavřít ..... čili když to nejde silou, jde to ještě větší silou ...
https://www.youtube.com/watch?v=wXpDcy8C56Y
měchy, panaroma, motor hulí olej okolo 200, zadni svetla prostredni jsou ruzovy atd.
jako neni to nový auto, se neda nic delat .......
ale panorama se mi libila, tak jí mam ........
jinak tady manik dal aspon video, jak to zavřít ..... čili když to nejde silou, jde to ještě větší silou ...
https://www.youtube.com/watch?v=wXpDcy8C56Y
Tohle je úplně normáln postup nouzového zavření, neni na to potřeba zase tolik síly, na e61 jsem to taky tak dělal. Pokud je tam stejný nebo podobný mechanismus jako u e61 tak bych vyřadil vyklápění zadního skla a potom to bude richtig, mám to vyzkoušeno.
Pokud se tam systém jako u e61 tak bych to vyřešil viz. můj počin na foto, po odříznutí toho zvedáku se ti bude vyklápět jenom přední část, zadní zůstane ležet a už nikdy se ti to nezkříží, a dle mě to i lépe vypadá když je vyklopený jenom přední velký okno.
- Přílohy
-
- WP_20140915_001 – kopie.jpg (168.45 KiB) Zobrazeno 4633 x
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
dekuji ti za inspiraci, napad to zjevne neni vubec spatny!!Sweden píše:Pokud se tam systém jako u e61 tak bych to vyřešil viz. můj počin na foto, po odříznutí toho zvedáku se ti bude vyklápět jenom přední část, zadní zůstane ležet a už nikdy se ti to nezkříží, a dle mě to i lépe vypadá když je vyklopený jenom přední velký okno.
v pondeli to davam chlapcum, aby se v tom pohrabali, tak je nasměruji ...
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
Re: X5 4.8is ... pneu
Chcete se pobavit??? Já nevím, jestli to sem mám vůbec napsat, ale co, cizí neštěstí potěší 2x .......
takže ve středu jsem přezouval .... na zimáky, nebo aspon jsem si to myslel.
No ale maník v pneuservisu mi řiká, ale vy tam máte celoroční, což mi začalo vrtat v hlavě ...
Když jsem auto loni v prosinci kupoval, tak bylo na zimnich 18, ktery se mi fakt nelíbí + letní klasika 20 v kufru.
Takže jsem poměrně brzo kouknul na inzeraty, nasel 20ctky+ zimni gumy. V Plzni.
Tak jsem tam zajel, auto nechal prezout. Letni 20 jsem dal do uschovy, na aute zustaly ty "novy 20 zimni"
prislo jaro, prehodil jsem na letnaky, zimni sly do uschovy ... to jsou ty, co mi ve stredu prezuli ...
no, ale jaxem psal, ze mi dal brouka do hlavy, tak dneska koukam a i jsem si je vyfotil, jako co to tam teda mam za celoroční gumy ...
tak to hledám na internetu ...... jo vážení, velký kulový! Já jsem ve středu přezul z letních na jiný letní!!!
Zadek Goodyear wrangler F1, predek Hankook Ventus ST!
takze pulka rijna pryc, ja na aute letni kola a v garazi sundany disky z letnich 20, ktery jsem planoval pres zimu nechat zrenovovat!!
Naštěstí už ty původní letní gumy staly zaprd, takze zadky se vyhazovaly rovnou ted ve stredu, predky jeste sezonu vydrzi ... ale na co, kdyz mam jiny letni, pomerne novy!!
No, takze z meho hledani novych letnich gum na pristi sezonu se v okamziku stalo, ze bych mel koupit urychlene zimni 20,
a nechat to na neco nasadit, pokud si nechci rozbit nekde auto, pripadne hubu ......
c'est la vie
takže ve středu jsem přezouval .... na zimáky, nebo aspon jsem si to myslel.
No ale maník v pneuservisu mi řiká, ale vy tam máte celoroční, což mi začalo vrtat v hlavě ...
Když jsem auto loni v prosinci kupoval, tak bylo na zimnich 18, ktery se mi fakt nelíbí + letní klasika 20 v kufru.
Takže jsem poměrně brzo kouknul na inzeraty, nasel 20ctky+ zimni gumy. V Plzni.
Tak jsem tam zajel, auto nechal prezout. Letni 20 jsem dal do uschovy, na aute zustaly ty "novy 20 zimni"
prislo jaro, prehodil jsem na letnaky, zimni sly do uschovy ... to jsou ty, co mi ve stredu prezuli ...
no, ale jaxem psal, ze mi dal brouka do hlavy, tak dneska koukam a i jsem si je vyfotil, jako co to tam teda mam za celoroční gumy ...
tak to hledám na internetu ...... jo vážení, velký kulový! Já jsem ve středu přezul z letních na jiný letní!!!
Zadek Goodyear wrangler F1, predek Hankook Ventus ST!
takze pulka rijna pryc, ja na aute letni kola a v garazi sundany disky z letnich 20, ktery jsem planoval pres zimu nechat zrenovovat!!
Naštěstí už ty původní letní gumy staly zaprd, takze zadky se vyhazovaly rovnou ted ve stredu, predky jeste sezonu vydrzi ... ale na co, kdyz mam jiny letni, pomerne novy!!
No, takze z meho hledani novych letnich gum na pristi sezonu se v okamziku stalo, ze bych mel koupit urychlene zimni 20,
a nechat to na neco nasadit, pokud si nechci rozbit nekde auto, pripadne hubu ......
c'est la vie
To už není na pobavení, ale na "pěst".
Musíš ale uznat, že je to dobré auto, když jsi zimu odjel v pohodě na letních bez újmy na zdraví a majetku - jestli jsem to dobře pochopil.
Dej si tmavé brýle a zimu pro jednou ošmrdlej na 18kách
a nebo si otevři obchod s pneu 
Musíš ale uznat, že je to dobré auto, když jsi zimu odjel v pohodě na letních bez újmy na zdraví a majetku - jestli jsem to dobře pochopil.
Dej si tmavé brýle a zimu pro jednou ošmrdlej na 18kách

- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
tak naštěstí asi nebyla zima poradna, tak to bylo v pohode.
Nic, koupim zimni gumy 20 ..... akorat nevim, na co je obout, oboje disky vypadaj na aute dobre ......
MOD fishmaker: necituj přímo předchozí příspěvek...lepší je dát ODPOVĚDĚT
Nic, koupim zimni gumy 20 ..... akorat nevim, na co je obout, oboje disky vypadaj na aute dobre ......
MOD fishmaker: necituj přímo předchozí příspěvek...lepší je dát ODPOVĚDĚT

Jestli tam máš 315-325/20, tak bych to na zimu nedal.
Nemám is a když jsem přezul z 285/19 na 255(235)/17 teď nevím přesně, tak to sice vypadá otřesně