Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Z4 je nás tu víc? (kultovní thread)

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
pavproch

#501 Příspěvek od pavproch »

v názoru na OZ xyron pravdu imho nemá...

v brzdách pravdu má...

:D

Dodatek k těm brzdám - já je kupoval v autorizáku pod značením S2NHA ///M-performance brakes pro f20 - kotouče jsou 340mm, což pro obyčejnou 30i stačí... pro 35i nebo dokonce 35is by byly vhodné spíš ///M-performance brakes pro F30 (mají velice podobné brzdiče, ale kotouče 370mm)

EDIT: oprava rozměru kotoučů f30, @xyron: dík za upozornění
Etien

#502 Příspěvek od Etien »

kazdopadne az budou ty origo kola k dispozici tak se take hlasim...

ohledne debaty zda e85 nebo e89 je to za me jasny, ale proti gustu... kdo chce tezkou pohodlnou modernejsi karu s pevnou strechou a turbem (on/off plynem), ten si vybere e89... purista, ktery chce linearni atmosfericky narust vykonu, ten nemuze jinak nez e85...
pavproch

#503 Příspěvek od pavproch »

já mám lineární atmosféru aji v e89 a po úpravách i (pro mne) dostatečně ostrou.... heč... :twisted:
xyron

#504 Příspěvek od xyron »

MPerf kotouc je 370mm ... ale tam uz se vejdou minimalne 19ky coz napr. pro zimaky je nesmysl (guma cca 8-10k jedna)
Pater

#505 Příspěvek od Pater »

Už několikrát jsem viděl projíždět černou (tmavou) Z4 kolem našeho domu, i dnes, pán se světlou bekovkou, vypadá to, že má nějakou tradiční trasu. Není to náhodou někdo odsud? Projíždí přes Starý Jičín a odbočuje na Polouvsí. Myslel jsem, že by to mohl být PP, ale ten je podle všeho ve Francii. Z4 má i nějaký doktor v Novojičínské nemocnici.
MirdaZ4

#506 Příspěvek od MirdaZ4 »

Dnes jsem frčel se staženou střechou domů do Olomouce z hor, a někde u Zábřeha jsem narazil na černou Z4 E85. Tak jsem pěkně v závěsu projel až za Mohelnici a cestou si potvrdil,že ve dvou ( minimálně ) se to lépe táhne :-) Což mě přivedlo na myšlenku, jestli jsou tady na Moravě nadšenci do Z4, stejně jako já, ochotni se někde setkat a vyrazit na nějakou projížďku, či něco podobného. Je škoda, že se u nás nekoná nějaká setkání právě Z4. U sousedů podobné akce vidět jsou...:-(
Rades-R1

#507 Příspěvek od Rades-R1 »

ahoj, to jsem byl já :-) a 100% jsem pro nějaký sraz. jsem myslel, že spolu dojedeme až do OL a někde pokecáme :-) klidně se přes SZ můžeme domluvit a pokecat. dneska večer, zítra apod. rád bych si sednul i do těch tvých Msedaček :roll:
MirdaZ4

#508 Příspěvek od MirdaZ4 »

Super!!! :D
Tak do toho jdu!! :lol:
liborD

Re: Z4 je nás tu víc? (kultovní thread)

#509 Příspěvek od liborD »

:D Zdravím toto fórum a sděluji, že jsem se stal dalším šťastným majitelem Z4 (e89) a to 17. srpna 2016. Přidávám se tak k fanouškům těchto krásných aut. A tak přibyl do Beskyd další roadster.
Před koupí jsem pročítal mnoho článků a taky toto fórům a řídil se doporučením, abych koupil auto po faceliftu, s vyhřívanými sedačkami nejlépe Mkovými.
No nakonec předsevzetí padlo, jelikož jsem na SI v dobrém stavu neměl dostatek financí a "udělal tu chybu", že jsem se svezl v této Z4 a "byl lapen a ztracen" . Koupil jsem Z4 3.0 rv. 2003 ve stříbrné s černým interiérem. Samo , že jsem ještě projel dalších 6 potenciálních aut, ale tohle mi vyšlo pro mne jako nejlepší.
Vzpomínám jak v květnu 2003 jsem na školení v Senohrabech viděl na parkovišti tehdy dvě nová auta - obě nepraktická a originální- stříbrnou Z4 a šedý MiniCooper S a říkal si které bych, kdybych mohl, si tak koupil.
Po roce a to i vzhledem k finanční dostupnosti to bylo Mini, no a letos po 12 letch i Zetko.
Počasí mi od půlky srpna přálo a tak jsem si dosyta užíval úžasného pocitu s jízdy autem bez střechy, o kterém tady píšete. Takže větru v kokpitu zdar :)
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#510 Příspěvek od Matt_CZE »

Vítej mezi majiteli vozu BMW, sice nemám z4, ale těším se, že budu v Beskydech potkávat další BMW :)
shwaaraa

#511 Příspěvek od shwaaraa »

e89 2003? 2013? :)
liborD

#512 Příspěvek od liborD »

to shwaaraa: ano přesně jak píšeš: tak jsem se soustředil, abych nenasekal chyby a hned jedna fatální, mám samozřejmě e85

to matt: děkuji, mám taky radost z každého pěkného auta, které potkám
pavproch

#513 Příspěvek od pavproch »

Vitej v "klubu bez střechy". Mám sice jen "změkčilou" e89, ale po úpravách (ne malých a ne zadarmo) si snad mhu dovolit pozdravit i štastného majitelele (řidičsky) pořádnéjšího autí.... pro zajímavost - která strana Beskyd ? Jižní (valašská, čili mj i moje) nebo severní (ostravská)?
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#514 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

liborD píše:... abych nenasekal chyby a hned jedna fatální, mám samozřejmě e85 ...

To není chyba, ale výhra :-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
liborD

#515 Příspěvek od liborD »

....ano, e85 opravdu není chyba, a jsem rád, že opětovně se o tom mohu přesvědčovat, a vždy to začíná tím, že zapomenu a při nasedání do ní spadnu a pak si ji již vychutnávám přes dlouhou kapotu a jedůůů..

V dobách, kdy jsem ještě netušil, že ji budu mít již o těchto prázdninách jsem opakovaně pročítal toto fórum a to i jiné sekce, a hledal důvod abych se choval racionálně a zdůvodnil si, že Z opravdu pro život nepotřebuji, bohudík nenašel.
Několikrát jsem si virtuálně projel trasy s pavprochEM v jeho maZlíkovi, a prožil několikrát úpravy vašich aut.
....na Beskydy se dívám ze severu a na Lysou, Smrk, Kněhyni, Stolovou, Nořičí a Radhošť se dívám z jižního svahu Ondřejníku (Kunčic) a tuto korunu hor mám jako na dlani. ;)
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od Matt_CZE »

pavproch píše: pro zajímavost - která strana Beskyd ? Jižní (valašská, čili mj i moje) nebo severní (ostravská)?

Taky jsem zvědav. Já jsem z Ostravy, ale často mě lze potkat Trojanovice a Frenštát, frydlant, Ostravice (golf) a malenovice :P
Takže až potkáte e65 s hranatou značkou vzadu mávejte :D
pavproch

#517 Příspěvek od pavproch »

jj, ač su z jihu, často na severní stranu m4Zlim - cesty okolo trojanovic, pod malým smrkem a okolo ondřejníka sou kvečeru, dyž utichne denní provoz) taky boží.... nebo trasa z raškovic těsně pod horama až za jablunkov a pak na SK a do čače..... :idea:
liborD

#518 Příspěvek od liborD »

....tož, tak velkého auta bych si měl všimnout :D
Před koupí Z4 jsem zvažoval i jiné modely- 2002, 635 CSI, 850i, M3 a 645 1gen,
ale s ohledem na své "omezené" technické ( i finanční) schopnosti jsem zvolil co nejlehčí model a méně "komplikovaný" na udržování v dobré kondici a zároveň co by přineslo radost a mohl bych to zvládnout i v dalších x letech sám.

co se týká tras tak nejblíže to mám na Bilacircuit (Čeladná, Ostravice, Bílá, Bečvy, Rožnov, Trojanovice) , anebo Velká Lhota, Val. Bystřice, ale je fakt, že je těch aut tady přes prázdniny mnoho.

Před týdnem jsme jeli přes Fulnek, Vrchy, Opavu na Bruntál (tam je mnohem méně aut a jsou tam přehledné a rychlé úseky) pak na Karlovu Studánku a zpět přes Hartu, Vítkov, atd. moc hezké :D

jinak, bylo celé září a i dnešní říjen, co se počasí týče úžasné..
shwaaraa

#519 Příspěvek od shwaaraa »

Zdravím z Triglavu. Obul jsem 19" RFT, na místní ne vždy 100% silnicích trochu tvrdé, ale dal jsem dnes asi 60 km serpentýn s novým povrchem (bez střechy) a to byla řidičská nirvana (z celkových cca 350 dnes najetých). Olej 130°, brzdy (stock) pískaly, ale brzdily jak o život bez známek vadnutí, dvojka na výjezdech rozblikávala protikluz...

A povedlo se mi zjistit, jak jezdit klidně 120kmh bez střech v 15°, aniž by to bylo nepřijemný (trvalo mi to rok, jsem pako). No paráda. Zrovna jsem začal pomrkávat o Jagu XKR-S, ale asi si Z4 ještě sezonu nechám :)
jofrey

#520 Příspěvek od jofrey »

zdarte vseci, shanim z4 3.0 s nejakou vybavou dobre opecovavanou krasnou a v automatu, proda mi ji nekdo ?:)
Odpovědět