Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Znáte někdo nebo už jste se byli podívat
¨Rejchy píše:Nechápu co furt všichni máte s těma zadníma výhřevama,to tam vzadu jezdíte?Měl jsem auto se zadníma výhřevama přes rok,a kdybych to těm lidem občas nezapnul já,tak si to sám nikdo nezapne.To samé el.sedačky,nikdo si jí nebyl schopný seřídit sám,všichni to po pár pohybech vzdali.
sou tu i lidé kteří mají rodinu a kteří cestujou, pro mě je zadní výhřev prostě základ, v kabriu to nemam a tam to oželím, ale v 7ER a X5 nutnost.
JaraX píše:tomas777 píše:No ale stejně to nemá ten zadní výhřev... Neví někdo, zda se to dá dodělat a kolik by to stálo?
odhaduju to tak na 200k když se objednaj nový zadní komforty s výhřevem v goldbraun clubu

Teď vážně, já jako laik jsem si myslel, že by se do sedaček retrofitovala topná tělesa, přidalo ovládání do loketky a tak. Ty sedadla přece musí jít nějak třeba zezadu rozebrat, ne?
Jaris330D píše:Seděl jsem u Jaraxe v jeho parníku a ten club je takový měkčí a jemnější, ale každému se líbí něco jiného. Já tu kůži zas tak nehrotím, ale to vyhřejvání, by mně vzadu chybělo. Je to stejný, jako s barvou kůže, někomu se nelíbí nazelenalá, někomu černa a někomu hnědá.
o výhřevu neni nutné se bavit, to je základ základu základní výbavy

ta ventilace je něco jiného.... standklima argument je pro mě lichej, to prostě není totéž mít v autě zimu a nebo mít v autě pohodovou teplotu + ventilaci. Taky ten argument s měkkostí kůže moc neberu. Zaprvý je to subjektivní a zadruhý - co znamená, že je klub jemnější?

Ale nejde o to jaká je nebo není Club kůže, jde o to jaké je ventilace, a ta je prostě skvělá... i kdyby byla Club kůže 3x lepší než Merino tak to ventilaci nikdy nenahradí, protože samotná funkčnost ventilace je prostě fajn a stojí za to mít ji v sedmičce. Typicky v rozpálenym dnu ve městě je to k nezaplacení. Samotná klimatizace prostě neumí vyřešit to, aby se ti nepotila prdel a záda, ventilace to udělá hned a nemusíš čekat až auto vychladíš na 22 stupňů (a stejně se pak v horkym dnu potíš

Takže každej podle své libosti, za mě vyhrává na plný čáře ventilace

ja bych ventilaci chtěl, ano, ale do X5, s kterou jezdím kratký trasy, tam je to pak pecka, sedneš rozpařenej do auta a sedačky tě vychladí, ale když si na cestu pustím na 20min standklimu a sedam do auta kde i sedačky sou "chladny" resp né rozpalený tak je to rozdíl, dal si teplotu v autě udržuju climou.
každej je uchyl na něco jinyho, někdo chce kozy a někdo zase prdel, ja prostě miluju ty ten starej proprděnej gauč co nabizi club, ta sedačka je prostě celkově podstatně měkčí, ta kuže se víc vytáhne, navíc tam nejsou ty ventilatory a prostě se do toho mnohem víc zaboříš, club od Merina nedej bože nascy poznám i se zavaznýma očima v zimné bundě.
zkus se někdy s clubem svíst a uvidíš
jasně že Merino s odvětráváním je super alternativa, ale nasca je hnus.
né nadarmo je Club nejvyšší a nejdražší verze interieru (bez individualů) a proto maji cluby obšívané spodky tapeců a tunel, je to prostě takový Individual pro chudé.
každej je uchyl na něco jinyho, někdo chce kozy a někdo zase prdel, ja prostě miluju ty ten starej proprděnej gauč co nabizi club, ta sedačka je prostě celkově podstatně měkčí, ta kuže se víc vytáhne, navíc tam nejsou ty ventilatory a prostě se do toho mnohem víc zaboříš, club od Merina nedej bože nascy poznám i se zavaznýma očima v zimné bundě.
zkus se někdy s clubem svíst a uvidíš
jasně že Merino s odvětráváním je super alternativa, ale nasca je hnus.
né nadarmo je Club nejvyšší a nejdražší verze interieru (bez individualů) a proto maji cluby obšívané spodky tapeců a tunel, je to prostě takový Individual pro chudé.
Já osobně tohle neřeším, jestli Club, Merino nebo Nasca. Teď jsem seděl v Jaguaru XF (do kterého mě přemlouvá kamarád
) pak v Mercedesu W211 a jestli je kůže taková nebo maková neřeším. Já prostě sednu a jedu, spíš řeším, aby mě tam nic nebouchalo a nevrzalo. Jednou měsíčně ošetřím kůži a tím to hasne. Jen tak pro zajímavost, bratr měl zbytek speciálního krému na kůži, tak jsem ji na opěrkách zkusil. Natřel a nechal přes večer vsáknout, pak vyleštil a byla jemnější a vláčnější než před tím.

Já osobně nedám na kůži club dopustit, pro mě je to 1000x lepší než ostatní kůže a rád oželím odvětrávání. Kamarád, který měl před 3 lety 745 s odvětrávánýma komfortama po sednutí do mojí 760 s clubem hned prohlásil, že to posouvá komfort auta zase o míle dál. Už má taky 760Li s clubem
Většina 760 má club a určitě to není náhoda, že si za to lidé připláceli.

inspi1981 píše:Nejde o to, že sedáš do vychlazenejch sedaček, ale že ti to tam fouká, kdy ty chceš. To karbonový vyhřívání z druhovýroby hřeje velmi solidně a dost rychle
no tak to bohužel nemám vyzkoušeny, s autama s odvětráváním jsem najel pár tisíc km a nikdy jsem si to nepouštěl po nějaké době jízdy, vždycky jsem si to pustil když jsem tam nastoupil a po nějaké době vypl.
jakou máte zkušenost vy ostatní?
Tak to BMW z CarTecu v Liberci koupili Acka
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list

-
Ahoj,
chtěl bych poprosit místní členy, jestli někdo nezná toto auto:
Byl jsem se v tom bazaru jen letmo podívat, protože jsem měl málo času, a jediné co bylo na první pohled v dobrém stavu byl interiér. Zvenku místy trochu rzi, odrbaný nárazník a kapota (šlo by nejspíš rozleštit), bazarník mi toho moc neukázal, jen natočil motor, což se okamžitě ozvaly nějaké kladky a pískající řemen, a zdálo se mi že má nějaký problém s volnoběhem. Nebyl ale moc prostor a navíc chytře šlapal na pedál. Navíc má auto rozčíslé čelní sklo.
chtěl bych poprosit místní členy, jestli někdo nezná toto auto:
Byl jsem se v tom bazaru jen letmo podívat, protože jsem měl málo času, a jediné co bylo na první pohled v dobrém stavu byl interiér. Zvenku místy trochu rzi, odrbaný nárazník a kapota (šlo by nejspíš rozleštit), bazarník mi toho moc neukázal, jen natočil motor, což se okamžitě ozvaly nějaké kladky a pískající řemen, a zdálo se mi že má nějaký problém s volnoběhem. Nebyl ale moc prostor a navíc chytře šlapal na pedál. Navíc má auto rozčíslé čelní sklo.