Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#5321 Příspěvek od Filozof »

Jaris: Máš pravdu je to tak - repasovaná L7 od falca hraje luxusněji a silněji.

Kane: Asi na tom něco bude ale poptávky na 728i s LPG budou větší jak na mrzácké TDS.
S těma investicema máš asi recht. Prodat auto za 50k at si ty věci někdo dodělá nebo naopak dodělat vše a snažit se za 75k to během roku prodat což se nemusí podařit.

Kurevtore: ideálně mít obě E38 i E65 abych si to mohl v hlavě promyslet co pustím během roku až dvou. E38 jezdí velice levně 11-12L lpg pruměrně což je super na 7er a skoro vše si opravím.
Zase je stará a mít tu možnost mám obě auta a jezdím jak potřebuji. 745i pro radost byla by v garáži na víkendy a výlety a E38 občas kolem města a okolí.
Ta 745i co mohu mít se pohybuje kolem 110-130k (dle kol co bych si nechal) což je super. Investice chce asi kolem 15-20k o kterých vím. Musel by posoudit jarax co ještě by potřebovala ale ten základ v komfortech s výhřevem s L7 a DD a motorem s další výbavou navíc co tam je mi dostačuje. :) ;)

Jinak kurevtore víš co je cit pro auto když jej máš rád a jak těžko se toho zbavuješ? no těžko se to vysvětluje lidem co jej dávají do servisu a berou to jako věc ... třeba jako telefon či televizi. :lol:
Ale asi bych to musel překousnout pokud bych musel mít jedno auto.

koule na autě by byla tak několikrát do roka k převozu věcí co jsou rozměrnější nic víc.
Samo že rozebiratelnou at na to furt nečumím. :lol:

žena doma nenosí kalhoty ale snažím se brát v potaz i její názory. ;)
Kdybych ji poslouchal jezdíme v ovci na hlínách a ne v 7er .... :lol:

Je pravda že kdybych nesypal poslední roky do E38 a držel automobilový půst, tak jsem dnes vybíral 750ku úplně v klidu. :roll: :? :)
kurevtor

#5322 Příspěvek od kurevtor »

A v cem hraje lepe Jarisi?
Ja bych si uplne nelajsnul sem napsat, ze je to sracka pribeh to, ze to hraje lip, kdybych ho sam ve svym vraku nemel. :) A nevim jestli tu nekdo z vas (vyjma snejka a jaraxe) melo vic logicu v aute nez ja, abyste to mohli porovnat :D Mel jsem nekolik repasovanejch, pak jeden co Falkac slozil ze dvou chciplejch a ted mam FL repasovanej od Falkace. Podle snejka a falcona by mi ten repas z FL mel vydrzet uz jakoby naporad (coz si vykladam jako treba 5 let) nez znova chcipne.

Klidne si necham vysvetlit v cem hraje lepe, ale mne to tak neprijde. CD vypalene v dobre kvalite hraje porad super, spatne vypalene hraje porad nic moc.

Pokud menite i repraky tak samozrejme dosahnete jeste vyssiho vykonu, moc ale nechapu k cemu to je.... Pokud nekomu nestaci L7 tak bude mit problem se vsim a na vsem uvidi mouchy

Filozof: ty mas srovnani, nebo jen papouskujes co ti nekdo rekl/napsal? Hraje silneji jo?
Co to kurva znamena "hraje luxusneni"??? :shock: ti u hrani hudby namaze chleba nutelou nebo co to ma byt hrat luxusneji? :shock:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5323 Příspěvek od matiz »

Kdyz jsme u toho logicatora tak jsem si nakreslil maly polosnacek protozte tam bude lepsi svab nez byl puvodne a at to ma nejakou tu stabni kulturu aby to nevypadalo jak od hovad -))) Na to jaky je to maly srac se jsem se s tim prcal nejak moc dlouho -) Ted uz jen nechat vyrobit a jdem na to. Uz mne to pekne sere jak mi hraje polovina repraku....

Obrázek
Jaris330D

#5324 Příspěvek od Jaris330D »

Kurevtore: je to výkonnějším zesilovačem, toho koncového stupně. Navíc je i modernější, neptej se mně na podrobné parametry, ale při výšším vykoně se snižuje harmonické zkreslení. Nevím přesně jaké šváby tam dává, ale myslím, že se to mění za TDAčka. I výměna některých filtrů dělá hodně. Elektrolitické kondenzátory časem vysychaj a i jejich vlastnost se hodně mění. Falcon by třeba napsal víc.
Mahla

#5325 Příspěvek od Mahla »

Můžu se zeptat někoho znalého? Jak často a jaká je zpravidla příčina toho, že Logic 7 odchází? Stáří? Špatná konstrokce systému?
Jaris330D

#5326 Příspěvek od Jaris330D »

Rekl bych, ze se to vyhreje. Spatne chlazeni tech puvodnich svabu.
kurevtor

#5327 Příspěvek od kurevtor »

Mahla:

1) zachcije do nej z hydrokufru nebo kvuli netesnosti kufru
2) odejde starim
3) vodpalis evou a vaskem jako ja

Ja ten svuj puvodni regulerne odpalil. Poslouchal jsem jednu prebasovanou pésničku od Logica (aka yzomandias) ve vysoke kvalite a logic nastavenej 10/10, ekvalizer do tvaru V s max. bassama a hlasitost na max. Nebyla to nahoda - Ja to CD poslouchal na max vzdy, ale az pri te osudne jizde v ulici na strzi jsem vse nastavil na max, pésnička hrala asi 20 sekund a pak krup a ticho :D Pripadalo mi to vtipny, ze mi logica odpalil Logic, ale uz mi to pak nepripadalo moc vtipny, kdyz jsem jezdil bez audia a pak asi 100 let jen s vejskacema, kdyz mi snejk logica premostil...

Jaris: verim ti, jen si proste nejsem jisty, zda to uzivatel pozna. Pokud nekdo jako Filozof rekne, ze to hraje lepe a luxusneji, aniz by mel vubec srovnani tak proste nevim nevim.... Uz samotnej origo logic hraje uzasne, pokud prehrava stopy v dobre kvalite. (Ale samozrejme je to jen muj subjektivni nazor, rozhodne se nehadam ;) )
kurevtor

#5328 Příspěvek od kurevtor »

Filozofe: jeste si nepochopil jednu vec - az si koupis E65 tak do sve stare E38 uz nesednes. Nebudes k tomu mit duvod ani chut. Ja si e65 koupil jako druhe auto, jen tak na rok nez si koupim CL500... Ale to auto je tak dokonale v plno vecech, ze do prvniho jsem uz nesedl a sedmicku mam roky. A ano, ja k tem vecem mam taky vztah, proto jsem sve prvni auto dal matce, abych ho nemusel prodavat a koukat jak mi odjizdi a mne pribyde na uctu par cisilek...

Muzes mit e65 za stopade i se vstupnim servisem? Na co cekas? :lol: Az bude o sto levnejsi?

Ty si mel davno koupit tu briketu a jezdit si jak pan v aute za par korun. Ale ty radeji spekulujes horem dolem a nechas se vydesit tim, ze Jarax je totalni extra pedant na sedmicky a nesnese sebemensi zavadicku a ze tu jel rovinu a napsal uplne vsechny nedostatky a neskryval vubec nic (re5ketp). No tak by to nebyla top strop vonavka a vobcas by ti nekde uchcal olej. No boooze, to je tragedie, to se totiz jeste nikomu se sedmickou nestalo :D To ale nebude zadna s tvym pristupem a rozpoctem. Kupuj vrak dokud jsou :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5329 Příspěvek od JaraX »

pokud ta sedma o které tady píšeš stojí 50k, tak proč ne, ale pokud stojí 130k ,tak už bych do ní nešel, já šel do sedmy bez DD, že to třeba žena nebude řešit, žena přijela z nemocnice a řekla že se to naklání, a EDC se prostě dodělá. a bude to stát kotel.
falcon dělá logica, ale nehraje líp než z fabriky, nebo já to teda nepoznal ani žádný z mých 3 mechaniků. ted jsem koupil uplně fungl novýho logica, z vyroby zatavenej ve folii, a mužu s klidnym srdcem řict že hraje líp jak logic co má 200k najeto a hrají mu všechny repraky, ale hraje to uplně stejně jak ten zrenovovanej od Falcona, bylo to malinko jiny podani, v řadu procent, ale nebylo to lepší. prostě falcon udělá z ošumtělyho logicu zas novyho, ale že by to hralo jak o 30 procent líp než z fabriky, to určite ne.
ale prostě každej tady 15letej logic když ho falcon udělá, tak hraje líp, o dost líp.
ted budu mluvit laicky, jelikož nevím co v něm je, ale pry má každý kanál několik cest, a ty postupně odchází, ztrácí to výkon a dynamiku, až odejdou všechny, tak ten reprak umře uplně.
no a kdo teda na té sedmě co chceš dělal logica? a kdo dělal motor? ted tu mam taky sedmu s udělanym motorem, ve vysledku je to jeden velkej bastl a muže se ot udělat cely znova.

sedma bez EDC je blbost, to je ještě horší jak nemít DD, prostě to netlumí, to je to co z toho dělá nadpozemskej stroj, co filtruje cesty jako nic jinyho. to EDC je to co nejvíc sedmu odlišuje od E60 kde můžeš mít jen DD a vůbec bych si to nekoupil. stejně jako bych si už nekoupil nelonga ani zelene auto, jen ten goldbraun by mě přesvědčil.

kurevtor má pravdu, jak budeš mít dobrou E65, tak do E38 už ani nevlezeš.

pokud by mi nevadila nasca, ani neindividual, tak jdu hned do toho longa co jsem tady postoval.
johnyw

#5331 Příspěvek od johnyw »

kurevtor píše:JohnyW: uprimne nemam zkusenost jako ridic ale nez 525d to uz snad radsi i 520d ne? Znalci me opravi, ale ten 525d je to nejlinejsi hovno co slo. Navic bez komfortu.. To auto pak postrada smysl...
ani já nemám žádnou zkušenost, vycházel jsem čistě z článků na internetu, kde tenhle motor celkem chválili 2,5 = výkonově osekaný 3-litr nicméně spolehlivost 3-litru měla zůstat zachována, výkon relativně dostatečný, menší spotřeba, naopak 2-litr tam moc nedoporučovali z důvodu toho, že ty auta jsou na tenhle motor už moc těžký a ty motory s vysokým nájezdem jsou už pak dost utahaný a zralý na výměnu, a najít 520D s reálným malým nájezdem je spíš zázrak
TANN3R

#5332 Příspěvek od TANN3R »

Jako že někdo koupí 535d chápu. 530d ještě taky, za určitých okolností, ale je to hodně na pováženou. 525d už nemá smysl v ničem a vůbec nechápu, jak o tom někdo může uvažovat. Jakou to má logiku, když ty auta stojí dnes stejně? Spotřeba, servis, všechno nastejno, jen je to totální mrtvola.
Bavíme se tady o 15 let starých autech, takže nějaká teoretická šance na menší opotřebení díky chybějícímu výkonu vůbec nehraje roli.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5333 Příspěvek od JaraX »

tak je to o vkusu, šel bych si to projet, resp ideálně si to na pár dní pujčil, at si to auto zkusíš, třeba ti ten vykon stačit nebude, pro mě je i 530d na 5er dost slabý motor, hlavně ty jednoturbové nafty mají dost velkou turbodíru a lepší sáhnout rovnou po 535d, kdy najdeš i výbavu.
520D bych nechtěl ale v žádném případě, 525d je lepší volba.
Jaris330D

#5334 Příspěvek od Jaris330D »

To s tim Logicem, ale neni jen z me hlavy. Bavil jsem se o tom s Falconem. Ze by tyhle koncaky mely byt lepsi. Technologicky vyspelejsi.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5335 Příspěvek od JaraX »

v ASK ale ne v Logicu. no třeba se falcon vyjádří sám. podle mě to je jak novy.
Jaris330D

#5336 Příspěvek od Jaris330D »

Mozna mas pravdu. Ja uz si to moc nepamatuju, jestli jsme se bavili o ASK nebo Logicu.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5337 Příspěvek od matiz »

Ono je to jedno, v ask jsou dva a v logicu taky dva a k tomu v dalsi dva vykonnejsi v mustku pro basaky. A fakt by mne zajimalo co ty pitomce vedlo k tomu pouzit tady toto vyjebane reseni. Kdyby tam dali ty obvody v klasickych pouzdrech bylo by to bez problemu a nesmrtelne. Poucili se az u e60 kde uz jsou vsude THD IC. Zajimave je ze jim to nestalo za to to prepracovat. Asi se to ze zacatku tolik nesralo...

Dneska je doba ukrutne dal a presto analogove obvody krute vymiraji. Nahrazuji je spinane digitaly, masam to staci a hykaji blahem.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5338 Příspěvek od JaraX »

dyt se to zas tak moc nesere, 80 procent sedmiček co ke mě jezdí ma logica puvodního bez repasů, a to už ma skoro vše najeto přes 250k, tzn že to splnilo očekavani, vydrželo to co bylo potřeba. asi nemužem čekat že to auto vydrží milion km bez toho aniž by se na něj sáhlo.
na E65 se "fakt sere" minimum věci, mezi ty co se "serou" hodně patří přídavná vodní pumpa, ty se dají měnit po kýblech, AUC sensor, to je u všech BMW, ale to je danny životností toho čidla. méně poruchový ale pořád dost je softclose a CA kliky.
Filozof

#5339 Příspěvek od Filozof »

Falcon komplet repasem to pozvedne o dalších cca 20 procent nad originální L7 z výroby.
O starých cca 15-18 let používaných L7 před smrtí, ikdyž funkčních a krásně znějících pro většinu nemůže být řeč.

Udělejte si sraz a dejte L7 na střední úroveň hlasitosti stejnou píseň ze stejného zdroje a pak to samé na plnej. Klidně si to změřte měřákem. Komu to zdechne během chvilky už měl stejně mrtvolu co by to brzy vzdala. Kdo se bojí tak se na to vykašlete. :lol:

další upgrade hodně vysoko jsou kvalitní repro. Viz matiz nakousnul v jiném vlákně.
To pozvedne L7 jistě na jinou úroveň ještě někam uplně jinam.

o té L7 to není z mé hlavy ale od člověka co měl upgrade L7 a řešil to s falconem jeden čas a slyšel hrát i jiné L7 aby to porovnal na různé úrovně.

Jsem rád že mi jarax udělal jasno s tím EDC. A že to nemá smysl at si počkám na jinou.
Ta longová byla za 6,5k nebo kolik ale vsadím boty bude chtít investice. Ted jde o to kolik.
Jardo ty můžeš po netu o ní něco zjistit z VIN historii vozu a případně co má za sebou havárky i servis kdy jakej byl atd ?

Já už to řešit nebudu když je EDC duležitá položka. Nechci jako arnie tady roky něco posluchat nebo řeči že jsem měl měsíc počkat a měl bych krásnou briketu 2 ve vůni :lol:
A že bez EDC nevím o čem je 7er.

Motor nebyl dělán ani jaraxem ani snejkem a bylo děláno to nejduležitější trubka a kroužky s těsněním. Takže polovina věcí by čekala jistě na mě.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5340 Příspěvek od JaraX »

a ty víš že to ten člověk udělal dobře? ten motor. dá ti na to záruku? takových už tu bylo co řekli že umí přetěsnit N62 a nikdo z nich to neudělal dobře,a nějak se mi tu množí N62 kteří si to nechali někde přetěsnit a ti lidi jim to totalně dojebali, nevyměněna pulka věci, prohazene koniky valvetronicu, vyskočené pružiny, prasklé pružiny vůbec nevím od čeho,.
Odpovědět