Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ZP AUTOMATIC BLUČINA vs ZF PAKRA JIHLAVA
Re: ZP AUTOMATIC BLUČINA vs ZF PAKRA JIHLAVA
Nevím co mate proti moji výbavě ale znamej má to samé a má jen automat a kožené sedačky a nemá ANI PDC ani xexony a ani navigací v business takže klídek
protože tady mraky lidi nema vůbec žadné zkušenosti, neví co můžou mít, nezkusí si to, nenastudujou si to, koupí si vrak bez ničeho.a myslí si co nemají. výbava je to co dělá BMW BMW. Nevím proč by mě to mělo přecházet.abcent500 píše:Sorry za uprimnost ale me tady vytaci ty debilni kecy ohledne vybavy, jak uz Jaraxe, ktereho to nikdy neprejde tak i jinych, jakoby clovek musel mit vse v top vybave? Klucina si koupil ulitanou hajtru a resi automat, tak nereste ze nema Logic nebo dynamic drive!
vždyť je to jen o těch lidech.
Nevím jestli tady ale před koupí jsem si přečetl téma na co si dát pozor...
Ale pokud to jde člověk koupit jak rohlíky do Večerky tak to v hodně případech dobře dopadnout nemůže.
S tou výbavou je to těžký. Pokud přecházíš z něčeho standartního tak ani nevíš co je fajn...
Já to tu už jednou psal...
Já věděl že chci xenony,tempomat,výhřevy a určitě "slušné" sedačky.
Ale jsou lidé kolem mě kterým stačí že to jede a brzdí
Ale pokud to jde člověk koupit jak rohlíky do Večerky tak to v hodně případech dobře dopadnout nemůže.
S tou výbavou je to těžký. Pokud přecházíš z něčeho standartního tak ani nevíš co je fajn...

celkově BMW není jen o výbavě ale i primárně o sportovním charakteru auta a radosti z jízdy. Ta výbava alespon základní střed a lepší je vždy fajn.
U 3er se to bere ještě jako s přimhouřením oka že jde vyloženě o radost z jízdy a tam to tolik nevadí u 5er a 7er se už dost hledí aby tam nějaký základ byl jako jsou komforty ideálně v kuži s výhřevem velkou navi automatickou klimu, xenony, a spousty dalších věcí jako velké plus.
Ono pak servisovat a vrážet peníze do auta co je nadupané výbavou má alespon smysl protože to auto dělá radost.
Vyloženě 3litrová nafta není špatná jako nový vůz byla skvělá i jako 5-7mi letý auto které mělo prvního majitele a šlo do ruk druhého majitele který se taky staral. Pak to bylo ok.
Dnes už je situace jiná. Musí člověk hledat a vybírat a spíše benzín. Naftu jedině pokud je auto opravdu opečovávané v dobrém stavu a vyplatí se to jen někomu. Ten benzín má zase jinej projev a charakter. Ale to je na delší téma.
Příště s někým kdo je dlouhé roky věrný BMW rozumí jim a servisuje tyto auta. Ten dokáže trochu snad i poradit a prohlídnout auto.
Tady se obávám bude velký špatný.
Uvidíme fotky snad nějaké a popis po diagnostice auta co vše se musí udělat, co vše je v havarijním či nefunkčním stavu.
U 3er se to bere ještě jako s přimhouřením oka že jde vyloženě o radost z jízdy a tam to tolik nevadí u 5er a 7er se už dost hledí aby tam nějaký základ byl jako jsou komforty ideálně v kuži s výhřevem velkou navi automatickou klimu, xenony, a spousty dalších věcí jako velké plus.
Ono pak servisovat a vrážet peníze do auta co je nadupané výbavou má alespon smysl protože to auto dělá radost.
Vyloženě 3litrová nafta není špatná jako nový vůz byla skvělá i jako 5-7mi letý auto které mělo prvního majitele a šlo do ruk druhého majitele který se taky staral. Pak to bylo ok.
Dnes už je situace jiná. Musí člověk hledat a vybírat a spíše benzín. Naftu jedině pokud je auto opravdu opečovávané v dobrém stavu a vyplatí se to jen někomu. Ten benzín má zase jinej projev a charakter. Ale to je na delší téma.
Příště s někým kdo je dlouhé roky věrný BMW rozumí jim a servisuje tyto auta. Ten dokáže trochu snad i poradit a prohlídnout auto.
Tady se obávám bude velký špatný.

Uvidíme fotky snad nějaké a popis po diagnostice auta co vše se musí udělat, co vše je v havarijním či nefunkčním stavu.
Je to tak filozof má celkem rozumný názory.
rhinos píše:vždyť je to jen o těch lidech.
koupit si holé BMW = koupit si jen ty problémy, prostě čím vybavěnější, tím víc radosti, to že je možnost koupit hodně vybavené auto za málo peněz dělá z ojetého BMW pecku.
samozřejmě sou lidi kterým stačí švihadla, ale proč to dělat?
Tohle musí být fejk jak sviňa!
Filozof má rozumné názory a vybavené bmw je zbytečné

Filozof má rozumné názory a vybavené bmw je zbytečné

Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Vybavené BMW je velké plus. O tom že by vybava byla blbost nikdo zde nepsal nebo jsem alespon neviděl.
U 3er je prim sportovní naladění auta a výbava je na druhém místě. Ale jistě holou 3er nechce taky nikdo krom nováčků... prostě výbava v BMW by měla být a nikdo zde nepsal že výbava je zbytečná. Ani já ani nikdo zde nebo jsem slepý pokud to někdo napsal.
U 5er a 7er je docela důležitá si myslím.
U 3er je prim sportovní naladění auta a výbava je na druhém místě. Ale jistě holou 3er nechce taky nikdo krom nováčků... prostě výbava v BMW by měla být a nikdo zde nepsal že výbava je zbytečná. Ani já ani nikdo zde nebo jsem slepý pokud to někdo napsal.
U 5er a 7er je docela důležitá si myslím.
Já to věděl, že to byl přechod z fabie.
Ano v tom případě musím uznat, že mít PDC, výhřevy, kožené sedačky a xenony je jiná galaxie, ale jak píše Jarax, v dnešní době, kdy ty BMW padaj na ceně je prostě potřeba vybírat a ne že uvidim první paštiku za 100k v kůži s xenonama a hned ji vezmu. Navíc s 400k na tachu a bůh ví jestli to nemá dvakrát tolik. Filozof zase filozofuje, protože ani 3er bych nechtěl nevybavenou, jel jsem v e90 25i a e92 35i jako spolujezdec a neumim si představit, že bych seděl v hadru bez navi, to je prostě jen octa s logem BMW.

Nevybanevou 3er jedine v podobe zavareny (dif.) 36ky a hura do pangejtu 

známej má e91 320d uplne v zakladni vybave a staci mu to, zlatá moje výbava, jenže on zase má top stav.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, kdo jste byl na opravě v ZF Pakra, jsem objednaný na diagnostiku. Jak dlouho trvala oprava? Mám to kus cesty, tak by mě zajímalo jak to probíhá... Nechce se mi jezdit sem a tam.
Vypadá to na prokluzující měnič.
Jsou schopný to třeba za 3 dni dát dohromady?
Vypadá to na prokluzující měnič.
Jsou schopný to třeba za 3 dni dát dohromady?
V ZF Pakra Jihlava platíte za všechno zbytečně velké cifry.
A kolik jinde stojí výměna oleje v 8° ZF s proplachem, novou vanou s filtrem a výměnou oleje ve VTG ?
U mě tady tohle stojí 9tis komplet se vším.
Jasne, s origo dielmi...

Přesně tak s origo díly ZF
To je slusny...ja za to, co jsem popsal (automat + VTG), daval v ZF před 2 lety 14500,-.
Jo oni tam mají sazby celkem nenormální.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale bohužel nepotřebuji proplach, ale opravu převodovky.
Měl jsem za to, že to opraví třeba za dva dni, s tím že bych tam někde přespal. Ale asi ne co?
Měl jsem za to, že to opraví třeba za dva dni, s tím že bych tam někde přespal. Ale asi ne co?