Camo píše:Jojo...na 730 mám kontakt, ale známí mi říkal, že má, na skoro dvoutunové auto, slabý motor...tak nevím
Zitra ti reknu, jestli je to slabe ...jedu si pro tu 7er od wutce ... ale s manualem ... videl jsem nejaky videa prave V8 s manualem a je to podle zkusenosti majitelu o dost rychlejsi nez s automatem ... nebude to raketa ale 8.3s na stovku neni tak spatny u tak tezkeho auta
P.S. - Spise bych resil v jakem stavu to je to auto ... znamej (nenechal si poradit) koupil levnou 740i automatu a ze by to nejak estremne svistelo se rict neda ... na brzde pouze 260PS a kroutak nejak zvlneny. Libovky jsou drahe vzdycky
No já bych chtěl BMW na denní poježděníčko, jako hračku mám něco jiného:-)
No 730, na kterou mám kontakt, je prý ve velmi dobrém stavu, voňavka, bohužel mám tolik práce, že nic nestíhám.
Mě osobně 730i v manuálu stačí,jede to solidně a spotřeba je kolem desíti.Na žádné závodění to není,ale lenoch taky ne.Zezačátku mě vadil ten manuál,já mám radši automat,ale stejně řadím jen 2-4-5 Takže pokud máš možnost koupit pěknou 730i tak do toho jdi,na dení ježdění ideál.
Tak spet k motorum,
co sem tak cetl a slisel od odborniku, tak pri nejlepsi, nejvyvazenejsi motor je radovej sestivalec, ale mne osobne se libi osmivalec kterej zacali montovat do 740 v 90-tej letech a postupne jej vivijeli a montovali jeste do X5-ky
Jurajko píše:Tak spet k motorum, co sem tak cetl a slisel od odborniku, tak pri nejlepsi, nejvyvazenejsi motor je radovej sestivalec, ale mne osobne se libi osmivalec kterej zacali montovat do 740 v 90-tej letech a postupne jej vivijeli a montovali jeste do X5-ky
to je pičovina s tím 60valcem, čím víc valcu tím je motor vyvaženější.
Odborníci mají pravdu Než začnete nádávat na řadové šestiválce, tak si prosím nejdříve něco prostudujte.
Řadový šestiválec má vyváženy síly i momenty až do druhého řádu.
Vidlicový dvanáctiválec jsou v podstatě dva řadové šestiválce a tak je na tom z hlediska vyvážení stejně (neplést s kultivovaností chodu danou dvojnásobným počtem válců).
Vidlicový osmiválec není "sám od sebe" plně vyvážen, ale pomocí vývažků na klice se toho dá dosáhnout (vyváží se tím momenty prvního řádu).
miloshm píše:Odborníci mají pravdu Než začnete nádávat na řadové šestiválce, tak si prosím nejdříve něco prostudujte. Řadový šestiválec má vyváženy síly i momenty až do druhého řádu. Vidlicový dvanáctiválec jsou v podstatě dva řadové šestiválce a tak je na tom z hlediska vyvážení stejně (neplést s kultivovaností chodu danou dvojnásobným počtem válců). Vidlicový osmiválec není "sám od sebe" plně vyvážen, ale pomocí vývažků na klice se toho dá dosáhnout (vyváží se tím momenty prvního řádu).
Martinéz: Ano, je to o subjektivním pocitu (taky se mě zvuk V8 moc líbí). Nicméně na narážky, že odborníci tomu nerozumí a řadový šestiválec je kostitřas, jsem prostě reagovat musel.
Jurajko píše:Tak spet k motorum, co sem tak cetl a slisel od odborniku, tak pri nejlepsi, nejvyvazenejsi motor je radovej sestivalec, ale mne osobne se libi osmivalec kterej zacali montovat do 740 v 90-tej letech a postupne jej vivijeli a montovali jeste do X5-ky
to je pičovina s tím 60valcem, čím víc valcu tím je motor vyvaženější.
miloshm píše:Martinéz: Ano, je to o subjektivním pocitu (taky se mě zvuk V8 moc líbí). Nicméně na narážky, že odborníci tomu nerozumí a řadový šestiválec je kostitřas, jsem prostě reagovat musel.
no je pravda ze treba 2.5 vanos pokud je v dobrym stavu mi prijde naprosto sametovej..
Jawak píše:Generací e32 se BMW 7er zařadila mezi technologické leadery. Seznam příplatků zahrnoval mimo jiné na přání třeba i palubní telefon a fax, chladicí box na víno, vyhřívané dveřní zámky, ohřev vody v tryskách ostřikovačů, systém, který ve vyšších rychlostech zvyšoval tlak stěračů, stabilizační systém nebo dvojitá okenní skla. e32 je také prvním BMW, které mělo rychlost elektronicky omezenou na 250 km/h (verze 750iL je dle americké prodejní brožury schopna bez omezovače dosáhnout 300 km/h).
Na motoru M70 se pracovalo mnoho let, rozvody řemenem (jako má např. M20B25) byly přepracovány na řetěz a motor M70 je vůbec první 12tiválec montovaný do os. automobilu v Německu od 2. světové války
Nevim jestli je to pravda, ale kdysy jsem četl, že kvuli e32 zavedli v německu rychlostní limity, protože vataři a papaláši v e32kach překračovali rychlost 300km/h, což na tu dobu byl celkem úlet....
No a netuší někdo, jaký typ klikového hřídele je použit u těch V8 (M60, M62) Jestli ten co má ojniční čepy po 90 stupních, nebo ve dvou párech po 180 stupních? Tipuju to na cross-plane (90 st.), zvuk je takový brumlavý (způsobeno "nepravidelným" zapalováním). Druhý jmenovaný má údajně zvuk jako dva čtyřválce puštěné vedle sebe, což samozřejmě i logicky vyplývá.