Bratn píše:u mě se jednalo o ventil odvětrání nádrže, ale ten by ti vypsala diagnostika, takže si myslím, že to tím nebude, a měříš určitě správně? nalít 10 litrů a zkusit co ujedu není zrovna ideální, nejlíp dolít do plna, najet 2000km a znovu dolít do plna, ale bohužel u benzínky zapláčeš já bych zkusil toto, kup čistič na brzdy s acetonem a postříkej sání, ale důkladně a všude, hodně věcí se za tepla roztáhne udělají se škvíry atd, líh v rozprašovači jsou moc velký kapičky a nemusí je to natáhnout, potom výfuk, pokud to pude uřež před katem, výfuk tam prostě nech, ale přeruš trubku, řve to jak sviňa, ale zjistíš, jestli nemáš přicpaný kat atd. jo a nedal ti tam někdo třeba podomácku dělaný potrubí nebo tlumič? na výfuku hodně záleží a pokud to vařil nějaký lojza z vesnice, tak to může být i tím pak přeměř tlaky válců, může to být motorově v háji a problém může být třeba tam, ikdyž tomu bych moc nevěřil, když říkáš že to jede v pohodě, v poslední řadě bych vyměnil nastrojený motor, cena motoru není až tak vysoká a zbyde ti hodně dílů z toho starýho, jsou to už hodně drastický rady, ale spotřeba 30l si vyžadje drastické řešení
u mě jsem za záhadu vysoké spotřeby vysypal 35tis do kanálu a nakonec trochu pomohla blbost ohledně povoleného konektoru odsávání nádrže, (a to mi i technici v Renocaru řekli, že je to hadička co vede z nádrže a je to kvůli tankování=kravina jak vrata) ale doteď si to nebere to co má, pořád jezdím za cca 14-15l LPG tak jsem řekl že už neřeším (možná u mě pomůže zakatalyzátorová lambda, kterou se chystám vyměnit, jediný problém je, že u motoru M52B25 jsem ji nikde nenašel)
lojza z vesnice
copak ty jsi mu vařil výfuk nebo tak hodláš oslovovat mě?
Takže tlaky v pohodě a dostal sem tip na regulátor tlaku paliva. Nekupoval sem ho páč je dost drahej, dali sme tam konzoli se vstřikama z jinýho auta i stim regulátorem (oba byli na 3,5 baru) a nenastala žádná změna,ba naopak. něco kuli něčemu tam rve moc benálu. Ještě pár dní a de .. to nemá cenu podle mě.
Oldman píše:Když už nevíš co,zkus toto. Odpoj mínus pól,černý,od baterky,po chvilce odpoj aj červený,po chvilke ich zoskratuj,chvilka je časový úsek od nuly po večnosť,(:-))),skrátka tomu nechaj čas,potom zapoj a uvidíš,mne to vž ukludní chod motoru a poznať to na spotrebe,inak,už si sa podíval ne sviečky? Vadnů lambdu poznať podľa sviečok
Jen dotázek. Jak poznat vadnou lambdu podle svíček? Jak budou ty svíčky vypadat když bude špatně fungovat lambda?
Napadlo mě, nemůže to dělat palivový čerpadlo? Že z něj de víc než by mělo? Páč se tady někde píše že když máte nějaký problémy s imobilizerem tak se pumpa zapojí nějak na tvrdo ale pak to dělá takový koniny. Nevšiml sem si že by tam s elektrikou něco divnýho bylo ale nemá to nějakou souvislost?
Sám jsem zvědavý na správnou odpověď,ale pumpa tlačí co tlačí a trysky musí stříkat pořád stejně,nebo se pletu? Od toho by měl být ventil na liště se vstříkama a přebytečný tlak se vrací do nádrže,takže čerpadlo jede na plno a honí benzín pořád dokola?
Tenhle podtlakový regulátor má zvětšit dodávku paliva, když motor mele z posledního při velkém zatížení. Vím, že nejezdíš furt pod plným plynem na malé otáčky, ale to podtlak. Kdyby v tom ventilu byla prasklá membrána, tak tudy se bude benzín ztrácet a následně se bude spalovat, aniž by šel přes vstřikovače.
To starML: řešil sem regulátor tlaku paliva před pár dny do stal sem na to tip a je to o pár přísvěvků vejš. už začínam bejt v koncích fakt nevim proč tam leje takovýho benálu.
kdysi jsem měl podobný problém s oplem, nakonec to bylo zlomeným vodičem od čidla teploty, které hlásilo řj bod mrazu auto stále jezdilo na obohacenou směs
myslím, že moderní motory pracují obdobně co se týče získávání dat a jejich vyhodnocení. se člověk bojí tady něco napsat aby se hned nějaký vtipálek toho nechytl. jen tak dál
Ahoj. Ty pises ze to mas rok 92??? Nedavno jsem se bavil s kolegou co vlastni diagnostiku BOSCH a rikal ze i roky 98 nekdy rikaji blbosti takze diag bych se vubec neridil alespon co se motoru a jeho jednotky tyce. A navic nikdy zadna diag auto nebo motor neopravila!!!!!!!!!!!!!! Jedine zkusenosti!!!!!!!!!!!!!!!!! A navic jestli to ma vubec cenu resit kdyz dneska za par korun koupis E39 530D ktery ten tvuj motor strci dvakrat do kapsy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Levrone píše:Ahoj. Ty pises ze to mas rok 92??? Nedavno jsem se bavil s kolegou co vlastni diagnostiku BOSCH a rikal ze i roky 98 nekdy rikaji blbosti takze diag bych se vubec neridil alespon co se motoru a jeho jednotky tyce. A navic nikdy zadna diag auto nebo motor neopravila!!!!!!!!!!!!!! Jedine zkusenosti!!!!!!!!!!!!!!!!! A navic jestli to ma vubec cenu resit kdyz dneska za par korun koupis E39 530D ktery ten tvuj motor strci dvakrat do kapsy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co to tady plácáš že 530d strčí 525i do kapsy ?
Osobně jsem si dával závody s kamarádem co má o deset let mladší E39 530d a dal jsem mu nafrak. Ale o to tady nejde.
Každé auto má svoje a E34 je dneska moc pěkné auto pokud je v dobrém stavu. Je to kočár který má svoje kouzlo a to určitě E39 nemá.
Je novější a technika lepší ale tím to hasne. E34 je dneska už veterán za kterým se leckdo ohlédne protože jich moc není.
Pokud je to auto v dobrém stavu kastle motor atd. je ho škoda.
PS: Podívej se na test TOPGEAR kde oba moderátoři říkají, že E30 M3 a E34 M5 mají to nejlepší co mohli dostat z experimentu M1 .
Krásná klasika která prostě i po tolika letech dojme lidi z oboru motorismu.
Levrone píše:Ahoj. Ty pises ze to mas rok 92??? Nedavno jsem se bavil s kolegou co vlastni diagnostiku BOSCH a rikal ze i roky 98 nekdy rikaji blbosti takze diag bych se vubec neridil alespon co se motoru a jeho jednotky tyce. A navic nikdy zadna diag auto nebo motor neopravila!!!!!!!!!!!!!! Jedine zkusenosti!!!!!!!!!!!!!!!!! A navic jestli to ma vubec cenu resit kdyz dneska za par korun koupis E39 530D ktery ten tvuj motor strci dvakrat do kapsy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co to tady plácáš že 530d strčí 525i do kapsy ? Osobně jsem si dával závody s kamarádem co má o deset let mladší E39 530d a dal jsem mu nafrak. Ale o to tady nejde. Každé auto má svoje a E34 je dneska moc pěkné auto pokud je v dobrém stavu. Je to kočár který má svoje kouzlo a to určitě E39 nemá. Je novější a technika lepší ale tím to hasne. E34 je dneska už veterán za kterým se leckdo ohlédne protože jich moc není.
Pokud je to auto v dobrém stavu kastle motor atd. je ho škoda.
PS: Podívej se na test TOPGEAR kde oba moderátoři říkají, že E30 M3 a E34 M5 mají to nejlepší co mohli dostat z experimentu M1 . Krásná klasika která prostě i po tolika letech dojme lidi z oboru motorismu.
Levrone píše:Ahoj. Ty pises ze to mas rok 92??? Nedavno jsem se bavil s kolegou co vlastni diagnostiku BOSCH a rikal ze i roky 98 nekdy rikaji blbosti
blbosti to rika tvemu znamemu protoze ma prave tu diagnostiku BOSCH ja bych s takovou diagnostikou lezl mozna tak do koncernu a i tak bych daval pozor ale ne do bmw.
pokud s tim dojede nekam na DIS/MoDIC tak nemusis mit obavu ze by to kecalo nejaky sracky
Jen taková má zkušenost. Měl jsem E38 730i a kousal se mi tam ten volnoběžnej ventil. A když jsem jel, tak mi ta rafička klesala skoro před očima. žralo to, jak hovado. Sehnal jsem jinej ventil a bylo po problému.