Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 - termostat, provozní teplota, přehřívání
Kluci prosím o radu,
mám velmi krátce BMW 523i a dnes jsem jel zhruba 200km a dojel jsem domů zcela zmzlí ( auto netopí nebo velmi málo). Nejsem schopen auto ohřát , ručička teploměru je max. na konci modré plošky. Při rychlejší jízdě se to ohřálo na první dílek teploměru. Mám podezření na termostat.
Prosím o radu na můj e-mail: kristekauto@seznam.cz nebo tel:606175955.
Předem moc děkuji.
Miroslav Kristek
mám velmi krátce BMW 523i a dnes jsem jel zhruba 200km a dojel jsem domů zcela zmzlí ( auto netopí nebo velmi málo). Nejsem schopen auto ohřát , ručička teploměru je max. na konci modré plošky. Při rychlejší jízdě se to ohřálo na první dílek teploměru. Mám podezření na termostat.
Prosím o radu na můj e-mail: kristekauto@seznam.cz nebo tel:606175955.
Předem moc děkuji.
Miroslav Kristek
- cmelak
Velvetek píše:cmelak píše:Tak jsem to dnes měřil i já, mám 530d a při -6C se mi teplota dostala na provozní až po cca 8km po dálnici, nepřekročil jsem ale 2 tis ot/min
...a to Ti příjde jako dobrý nebo ne?
Právě nevim co si o tom mám myslet, mám čerstvě vymeněnej termostat chladící kapaliny, ještě jsem nejel v jiný 530d abych to mohl srovnat, podle mě by to mělo bejt ještě rychlejší když mi tam bzučí v podběhu příhřev..
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
no to já právě taky. Mě to tam nijak nebzučí, nebo to alespoň neslyším a při extrémně opatrné a pomalé jízdě se taky zahřeje do 10km, když rovnou vyjedu a nenechám ho ani chvilku cvakat na místě. Proto mi nepříjde, že by to nefungovalo. Ale klidně se nechám přesvědčit o opaku a budu to nějak řešit, no 

Caute vsetci,
chcem Vas poprosit, ako postupovat pri oprave. Auto sa mi prehrialo, tak som zastavil a cakal som kym trochu vychladne. Vychladlo, domov som to mal uz len 2km tak som dosiel a znova sa prehrialo. Otvoril som to a nasiel som, ze mi praskla paska, ktora drzi hadicu, ktora ide z hora od termostatu k radiotaru http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... ter_hoses/ cast cislo 3 na lavej strane z hadice povystrekovala voda a vsetko okolo bolo cele ocakane od vody.
Mozem s tym prejst 2 km do servisu, alebo to mam opravit rovno na mieste. Ako mam postupovat? Dam hadicu znova na miesto, stiahnem paskou a co dalej?
Velmi pekne Vam vsetkym dakujem.
Miso.
chcem Vas poprosit, ako postupovat pri oprave. Auto sa mi prehrialo, tak som zastavil a cakal som kym trochu vychladne. Vychladlo, domov som to mal uz len 2km tak som dosiel a znova sa prehrialo. Otvoril som to a nasiel som, ze mi praskla paska, ktora drzi hadicu, ktora ide z hora od termostatu k radiotaru http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... ter_hoses/ cast cislo 3 na lavej strane z hadice povystrekovala voda a vsetko okolo bolo cele ocakane od vody.
Mozem s tym prejst 2 km do servisu, alebo to mam opravit rovno na mieste. Ako mam postupovat? Dam hadicu znova na miesto, stiahnem paskou a co dalej?
Velmi pekne Vam vsetkym dakujem.
Miso.
-
- Kontaktovat uživatele:
zyx66: jestli s tim autem (resp motorem) chces jeste v budoucnu jezdit, to je takovy problem na 2 km to zaprahnout na lano? pravdepodobne tam dojedes i po vlastnich, ale co s tim vsechno znicis ti nikdo nerekne. ono tam uz asi bude nejaky problem, kdyz se to v tomto pocasi uvarilo a pretlakovalo. bylo tam dost vody a poradne namichana smes s fridexem?
Ano bola, bola namiesana na -25 a dolieval som ju pred troma dnami po rysku. 2 hodiny predtym ako sa to uvarilo som isiel 30 km, vsetko bolo OK, potom som zaparkoval, hodinku som bol na kave, nastartoval, isiel znova vsetko OK, a potom zrazu prestal kurit a za 2 minuty to vybehlo skoro do cerveneho...
-
asi nejlíp uděláš,když přestaneš spekulovat a vemeš to do servisu,tohle nejni uvolněný stěrač,ale celkem zásadní věc, v těchto chvílích doslova jde o budoucnost tvýho motoru.tak to odvez k někomu,kdo ti projde hadice,chladič,a celej systém.mluvim z osobní čerstvé skušenosti.taky se mi u e39 523 občas strácela voda,občas byl var, vždy sem to jen odvzdušnil,dolil,a problém celkem odsouval,až mi tedko před vánocemi začal mizet fridex víc,a na víčku a v hadicích se oběvil bíložlutej šlem,a už bylo opravdu zle...
a co ted,?po skušenostech s odborníky/jejichž odborná zdatnost končila feldou a kecama u piva/ tady u nás,který poznali prd a rovnou mi chtěli měnit celej motor,sem zašel do bmwlux,tam rychle zjistili fouklý těsnění pod hlavou,a do dvou dnů bylo naštěstí vše vyřešeno,neni nad to,když někdo dělá něco co zná...
a za cenu, ke který se cena za kompletní udělání hlavy garážových veleznalců ani nepřiblížila /nebudu zde uvádět,abych těm pseudoznalcum nekurvil jejichrádoby"kamarádský"taxy/.a to tam mám všechen materiál origo/žádný STARLINE/....a ani neřešili, že sem je otravoval o silvestra,a DNES ve středu,jsem si auto vyzvedl hotový
dokonce mi i umyli motor a přitáhli a upravili system a táhla ručkY,kterou mi jeden umělecký automechanik ze stodoly mamontoval tak, že se permanentně povolovala,přestože byla nová....a ještě se jim zželilo mýho špinavýho motoru/asi se na to v dílně nemohli koukat
/a umyli ho....prostě RADOST- http://www.bmwlux.cz
neváhej,a nech si zjistit co a jak,u nhlavně to nenech dojít do tohoto stavu jako jsem to nechal já....dej to lidem,co o tom něco vědí a maj to taky čím zjistit,ve finále na tom vyděláš
[url][/url]

a co ted,?po skušenostech s odborníky/jejichž odborná zdatnost končila feldou a kecama u piva/ tady u nás,který poznali prd a rovnou mi chtěli měnit celej motor,sem zašel do bmwlux,tam rychle zjistili fouklý těsnění pod hlavou,a do dvou dnů bylo naštěstí vše vyřešeno,neni nad to,když někdo dělá něco co zná...
a za cenu, ke který se cena za kompletní udělání hlavy garážových veleznalců ani nepřiblížila /nebudu zde uvádět,abych těm pseudoznalcum nekurvil jejichrádoby"kamarádský"taxy/.a to tam mám všechen materiál origo/žádný STARLINE/....a ani neřešili, že sem je otravoval o silvestra,a DNES ve středu,jsem si auto vyzvedl hotový

neváhej,a nech si zjistit co a jak,u nhlavně to nenech dojít do tohoto stavu jako jsem to nechal já....dej to lidem,co o tom něco vědí a maj to taky čím zjistit,ve finále na tom vyděláš

-
Ahoj.Mám stejný problém s nedohřívání,v tehlech mrazech taky cc10km než je ručička na půlce,ale pak drží.A u e39 530d jsou prej 3 termostaty,ještě nekde u webasta nebo vněm,a ten když je v čudu tak vlasně voda prochází přes webasto a může se to dýl ohřívat.Konzultováno s mechanikem z Litomyšle,soukromí servis BMW.Tak jak jsem slyšel,tak píšu.