Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 repro

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#61 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

JaraX píše:řízku pokud chceš levnej dobrej upgrade, dej axtony dozadu 10ky koaxy a dopředu 13ky kompa, rozdíl tam bude slyšitelnej, hlavně vzadu ale nic extra nečekej bez zesiku.

cena 1300 zadek + 2700 předek

ja nehledam nic levneho , ale kvalitniho
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od JaraX »

mufman píše:
JaraX píše:
mufman píše:[quote="Slid"]pokud jde o kabely já osobně bych dal nové vždy a tvrdit o seriové instalaci že má dostatečné kabely :roll:

Moje řeč, v tomhle se Slidem naprosto souhlasím a již jsem výše napsal. Kabely stojí "pár korun" a vyplatí se to. Někdy bývají kabely k reprákům v balení(např. když já kupoval MacAudio tak tam byly, ale zdály se mi dost subtilní). Přišlo by mi to nechutný dávat nový kvalitní repro na 15 let starej ušmudlanej tenkej drátek. Nehledě taky na to, že za těch 15 let už ta izolace taky nemusí být všude zcela ok a než se v tom zase za rok hrabat znovu protože se někde prodřela izolace toho kabelu....

vždycky je lepší dát kabely, uplně levny to není, mě vyšli kabely do E38 na nějaky 2000, ale hlavně origo dráty stojí zahovno, je to trochu jebačka ale pokud nebude dávat zesík asi bych se vysral i na kabely, ale nejlepší by bylo od radia vytahnout cinchce k zesiku, malej 4k někde schovat pod tapec, zapojit zesík a natahat kabely k repro od zesíku a je.

Pokud se bavíme jen o kabelech k repro, tak 2000,- kč jsou dle mýho vyhozený peníze, to sis platil jen potisk nejaky firmy na izolaci. Stačí koupit normální dobře stíněnej drát dostatečnýho průřezu a ze slušnýho matroše(pro ty co tomu moc nerozumí bych radil zaměřit se na takovy ty draty s pruhlednou izolaci co maji v elektro prodejnach, ty jsou docela vhodny), vejde se do 100kč/metr. Rozdil mezi origo kabelem a kabelem co popisuju je x krat vetsi nez rozdil mezi těma co stojí 2 litry a těma co doporučuju. Pokud se bavíš o signálových kabelech, co vedou z rádia do zesilovače tak to s tebou souhlasím, tam už to leze do peněz hodně a tisícovky jen naskakujou.[/quote]
ten kabl byl za min jak 100kč/metr, ale padlo ho přes 20m.
RCA sem měl.
mufman

#63 Příspěvek od mufman »

JaraX píše:
mufman píše:
JaraX píše:[quote="mufman"][quote="Slid"]pokud jde o kabely já osobně bych dal nové vždy a tvrdit o seriové instalaci že má dostatečné kabely :roll:

Moje řeč, v tomhle se Slidem naprosto souhlasím a již jsem výše napsal. Kabely stojí "pár korun" a vyplatí se to. Někdy bývají kabely k reprákům v balení(např. když já kupoval MacAudio tak tam byly, ale zdály se mi dost subtilní). Přišlo by mi to nechutný dávat nový kvalitní repro na 15 let starej ušmudlanej tenkej drátek. Nehledě taky na to, že za těch 15 let už ta izolace taky nemusí být všude zcela ok a než se v tom zase za rok hrabat znovu protože se někde prodřela izolace toho kabelu....

vždycky je lepší dát kabely, uplně levny to není, mě vyšli kabely do E38 na nějaky 2000, ale hlavně origo dráty stojí zahovno, je to trochu jebačka ale pokud nebude dávat zesík asi bych se vysral i na kabely, ale nejlepší by bylo od radia vytahnout cinchce k zesiku, malej 4k někde schovat pod tapec, zapojit zesík a natahat kabely k repro od zesíku a je.

Pokud se bavíme jen o kabelech k repro, tak 2000,- kč jsou dle mýho vyhozený peníze, to sis platil jen potisk nejaky firmy na izolaci. Stačí koupit normální dobře stíněnej drát dostatečnýho průřezu a ze slušnýho matroše(pro ty co tomu moc nerozumí bych radil zaměřit se na takovy ty draty s pruhlednou izolaci co maji v elektro prodejnach, ty jsou docela vhodny), vejde se do 100kč/metr. Rozdil mezi origo kabelem a kabelem co popisuju je x krat vetsi nez rozdil mezi těma co stojí 2 litry a těma co doporučuju. Pokud se bavíš o signálových kabelech, co vedou z rádia do zesilovače tak to s tebou souhlasím, tam už to leze do peněz hodně a tisícovky jen naskakujou.[/quote]
RCA sem měl.[/quote]

Ajo, tak to jsem blbě pochopil. To se omlouvam, ja myslel, že jsi nasolil 2 litry za 4 metry kabelu k prednim reprakum, to by totiž byla fakt spatna investice.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od JaraX »

mufman píše:
JaraX píše:
mufman píše:[quote="JaraX"][quote="mufman"][quote="Slid"]pokud jde o kabely já osobně bych dal nové vždy a tvrdit o seriové instalaci že má dostatečné kabely :roll:

RCA sem měl.[/quote]

Ajo, tak to jsem blbě pochopil. To se omlouvam, ja myslel, že jsi nasolil 2 litry za 4 metry kabelu k prednim reprakum, to by totiž byla fakt spatna investice.[/quote]

čtyři metry ti vyjdou tak k jednomu repráku.
Slid

#65 Příspěvek od Slid »

s kabelama ma mufman pravdu přesně takové jsou nejlepší volba na radio.
Jinak pokud bych řešil hodně doboru hudbu tak zapomenu na předek ve sloupku u nohou 13O a jdu do doorboard a 165kompa :wink:
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#66 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

Zave píše:jinak vzadu ve strese jsou prumery 10cm...

při troše snahy se tam vlezou i 13cm, mám je tam... :D
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#67 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

Whisky píše:
bergos píše:tak to zrovna taky řeším, mám nakoupeno dopředu repro Alpine, zadek do střechy musím ještě něco vybrat, a v kufru v podlaze JBL se zesíkem JBL (a kufr se dá normálně používat). 8)

JAk ti to basuje v ty podlaze a jak to mas udelany...taky sem premyslel, ale bedynka je bedynka..nevim no..

Jo a Ty Helixy jsou asi nejlepsi na radio.

JA valim na radio zatim repro Rainbow SAX do poradne tlumenych dveri a je to taky slusny rachot - jenze ne na origo raidio, ale na Clarion.

musím uznat, bedna je bedna, ale už se to tomu zvukově podobá. :wink:

Obrázek
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
mufman

#68 Příspěvek od mufman »

JaraX píše:čtyři metry ti vyjdou tak k jednomu repráku.

To mi prijde celkem hodne k jednomu repraku. Od radia co je ve stredovym tunelu pod kobercem pod pedalama nebo palubkou k prahu i se vsema zahybama tak metr a jeste mi zbyva celej metr abych to protahl pruchodkou do dveri a natahl to dverma. To si myslim ze v tomhle pripade jsou 2 metry na kazdou stranu naprosto ok. Ale to uz je jedno, to uz jsou celkem kravinky, to si pak kazdej musi zmerit u svyho auta a promyslet jak to potahne.

Jinak už jsem si rozpomněl u jaky firmy to objednaval ja. Bylo to na ryves.cz, ale koukam, že se rozštěpili, tak kdybyste nekdo chtel ty kabely tak v tyhle jedny odstepeny vetvi jich maji dost za slusny ceny:

http://www.prodej-autohifi.cz/montazni- ... kt-kabely/
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od JaraX »

mufman píše:

To mi prijde celkem hodne k jednomu repraku. Od radia co je ve stredovym tunelu pod kobercem pod pedalama nebo palubkou k prahu i se vsema zahybama tak metr a jeste mi zbyva celej metr abych to protahl pruchodkou do dveri a natahl to dverma. To si myslim ze v tomhle pripade jsou 2 metry na kazdou stranu naprosto ok. Ale to uz je jedno, to uz jsou celkem kravinky, to si pak kazdej musi zmerit u svyho auta a promyslet jak to potahne.

Jinak už jsem si rozpomněl u jaky firmy to objednaval ja. Bylo to na ryves.cz, ale koukam, že se rozštěpili, tak kdybyste nekdo chtel ty kabely tak v tyhle jedny odstepeny vetvi jich maji dost za slusny ceny:

ja to tahal od zesiku z kufru a navíc mám sedmu :)
mufman

#70 Příspěvek od mufman »

JaraX píše:
mufman píše:

Tak to už je jasno pokud jsi to tahal z kufru. Ja to tady myslel pro kluky co to chteji mit ty repraky napajeny radiem primo, tem by mely ty 4 metry na predni repra stacit, ale jak rikam radsi at si to kazdej promeri a rozmysli sam...
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Whisky »

mufman píše:
JaraX píše:
mufman píše:[quote="JaraX"]čtyři metry ti vyjdou tak k jednomu repráku.

Tak to už je jasno pokud jsi to tahal z kufru. Ja to tady myslel pro kluky co to chteji mit ty repraky napajeny radiem primo, tem by mely ty 4 metry na predni repra stacit, ale jak rikam radsi at si to kazdej promeri a rozmysli sam...[/quote]

Na predni repre je zbytecny tahat novy draty, kdyz jedes jen na radio a uz vubec nemusi byt stineny.
Kdyz zesak tak novy jiste, ale taky ne stineny, staci oddelit signalovou a napajeci cast. Stineny kabely uz jsou HI-FI, a na to zase nebudes mit takovy komponenty, takze vyhozeny penize.
mufman

#72 Příspěvek od mufman »

Hádat se nebudu, ale názor mám jinej :) Dát nestíněnej drát k reprákům, to bych na to radsi ani nesahal na ty draty a nechal tam ty původni. Krom toho kamarád u svýho auta měl koaxialy Sony X-plod(proste dost obycejny a ne moc dobry repro) napajeny jen z radia a byl nucenej vymenit draty z toho duvodu co jsem tu zminoval a to z toho, že si namontoval repra a rok hral ale pak se mu zacinalo vypinat radio atd, tak to odvezl do firmy kde se tim zabyvaj a tam zjistili, že ma ty draty mistama uz trochu prodreny a navic maj proste slabej prumer a nestihaj. Dali tam novy a zpozoroval znatelnej narust kvality zvuku. A tech cca 30kč za metr dratu z linku co jsem tu hodil mi vyhozeny penize rozhodne neprijdou. A muj nazor je, kdyz drat k repro, tak STÍNĚNEJ.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od JaraX »

mufman píše:Hádat se nebudu, ale názor mám jinej :) Dát nestíněnej drát k reprákům, to bych na to radsi ani nesahal na ty draty a nechal tam ty původni. Krom toho kamarád u svýho auta měl koaxialy Sony X-plod(proste dost obycejny a ne moc dobry repro) napajeny jen z radia a byl nucenej vymenit draty z toho duvodu co jsem tu zminoval a to z toho, že si namontoval repra a rok hral ale pak se mu zacinalo vypinat radio atd, tak to odvezl do firmy kde se tim zabyvaj a tam zjistili, že ma ty draty mistama uz trochu prodreny a navic maj proste slabej prumer a nestihaj. Dali tam novy a zpozoroval znatelnej narust kvality zvuku. A tech cca 30kč za metr dratu z linku co jsem tu hodil mi vyhozeny penize rozhodne neprijdou. A muj nazor je, kdyz drat k repro, tak STÍNĚNEJ.

ja mam taky nestiněny draty k repro.
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Whisky »

mufman píše:Hádat se nebudu, ale názor mám jinej :) Dát nestíněnej drát k reprákům, to bych na to radsi ani nesahal na ty draty a nechal tam ty původni. Krom toho kamarád u svýho auta měl koaxialy Sony X-plod(proste dost obycejny a ne moc dobry repro) napajeny jen z radia a byl nucenej vymenit draty z toho duvodu co jsem tu zminoval a to z toho, že si namontoval repra a rok hral ale pak se mu zacinalo vypinat radio atd, tak to odvezl do firmy kde se tim zabyvaj a tam zjistili, že ma ty draty mistama uz trochu prodreny a navic maj proste slabej prumer a nestihaj. Dali tam novy a zpozoroval znatelnej narust kvality zvuku. A tech cca 30kč za metr dratu z linku co jsem tu hodil mi vyhozeny penize rozhodne neprijdou. A muj nazor je, kdyz drat k repro, tak STÍNĚNEJ.

dulezitej je prurez!!! muzes mit stineny kablik 0,5mm a bude to horsi, jak 1,5medeny dvojlinkovy lanko z neoxidacni upravou.
Dalsi faktory jsou pripojeni k repro, pripojeni k radiu, ruzny prechody pres konektory.
A neverim ti znatelnej narust kvality, ledaze by mu to do repraku uz vazne slo po jednom dratecku z celyho lanka :)
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Whisky »

Az budu davat zesik, tak dam stineny a hlavne pod sroubovany kontakty vidlicky...na radio, je to podle mne zbytecnost...

http://eshop.dexon.cz/cgi-bin/wbcgi.exe ... ck_kod=512
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od JaraX »

GeorgosAc píše:
JaraX píše:řízku pokud chceš levnej dobrej upgrade, dej axtony dozadu 10ky koaxy a dopředu 13ky kompa, rozdíl tam bude slyšitelnej, hlavně vzadu ale nic extra nečekej bez zesiku.

axton je hodně kvalitní
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Whisky »

JaraX píše:
GeorgosAc píše:

axton je hodně kvalitní

Prave ze kdyz reknes 70procentum lidi znacku Axton, tak ti reknou co to je to neznam, to bude nejakej shit...to ja radsi Blaupunkt, nebo Pioneer..Xplod od \sony, ty sou bomba :)
Je potreba sirit osvetu!!!!
Dobra zkusenost je i z http://www.audioland.cz/Sinus-Live/Sinu ... _g137.html

nebo Hertz...jde jen a jen o penize a zda chces do budoucna i zesik, je treba pocitat s vykonovou rezervou atd...vytlumit dvere...je toho moooc, aby byl zvuk opravdu good
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od JaraX »

Whisky píše:
JaraX píše:
GeorgosAc píše:[quote="JaraX"]řízku pokud chceš levnej dobrej upgrade, dej axtony dozadu 10ky koaxy a dopředu 13ky kompa, rozdíl tam bude slyšitelnej, hlavně vzadu ale nic extra nečekej bez zesiku.

axton je hodně kvalitní

Prave ze kdyz reknes 70procentum lidi znacku Axton, tak ti reknou co to je to neznam, to bude nejakej shit...to ja radsi Blaupunkt, nebo Pioneer..Xplod od \sony, ty sou bomba :)
Je potreba sirit osvetu!!!!
Dobra zkusenost je i z http://www.audioland.cz/Sinus-Live/Sinu ... _g137.html

nebo Hertz...jde jen a jen o penize a zda chces do budoucna i zesik, je treba pocitat s vykonovou rezervou atd...vytlumit dvere...je toho moooc, aby byl zvuk opravdu good[/quote]

a pokud nehledáš nic levynho tak dej sakra zesík, nevím jak jsi poznal že ti nestihaj repro, v e36 sou v serii myslím 30W nokie a tvoje radio bude tak 4x20W
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Whisky »

jj staci malej zesacek s 50W RMS ja mam autoradi Clarion 4x55W ale RMS merenych je nejakych 14,7 a to se radi uz mezi silnejsi autoradia.
pidak
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od pidak »

A vyplati se dozadu na ovaly tohle http://www.sega.sk/?Page=31 ? ta redukce, bylo to ted tady ve foru , jen v jinym "chlívku"... mate s tim nekdo zkusenosti? kdyz to koupim, nebudu muset vzadu nic rezat? :?
Odpovědět