Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Byl jsem na Chipu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
honzabiker1

#61 Příspěvek od honzabiker1 »

Pete píše:taky mi to prijde dost, ale nekde tady naforu o tom mluvili lidi spis kladne co jsem se docetl, ale konkretne ze by nekdo mel zkusenost jsem nenasel :roll:
A vsude tvrdi, ze ti to vrati do puvodniho stavu a penize zpet kdyz nebudu spoky(tyden), tak co mi brani zajet na brzdu?
Vím, že má motor rezervu, ale nevim jak velkou.
Motor ma rezervu, ale je uskrceny sanim, cipem to fakt neodskrtis.. :roll:
parik

#62 Příspěvek od parik »

skrec píše:Ano poznat to je, auto ožilo. Ano je otázka zda před chipem byl výkon série. :)

Nahrál bych sem graf kdyby fungovalo nahrávání obrázků.

https://www.dropbox.com/s/4ornipgon5hir ... .jpeg?dl=0
pekny houpy houp :) Prekoupeny chipy z Polska
skrec

#63 Příspěvek od skrec »

parik píše:
skrec píše:Ano poznat to je, auto ožilo. Ano je otázka zda před chipem byl výkon série. :)

Nahrál bych sem graf kdyby fungovalo nahrávání obrázků.

https://www.dropbox.com/s/4ornipgon5hir ... .jpeg?dl=0
pekny houpy houp :) Prekoupeny chipy z Polska
Nechápu? Jako že jde o polský čip a je to k ničemu, křivka se houpe(mění) a to nemá nebo co?
Dragontooth

#64 Příspěvek od Dragontooth »

Nečetl jsem všechny příspěvky ale pokud možno tak si vyhledejte firmu na čipování která vám to načipuje i po aktualizaci softwaru nebo po STK. STK od prázdnin bohužel nikdo s čipem neprojde pokud nemáte kamaráda. Hlavně že jsou všude reklamy aby se čipovalo jak je to super :D
TANN3R

#65 Příspěvek od TANN3R »

Není pravda, samotný čip nemusí mít na readiness kódy vliv, vyzkoušeno..
Dragontooth

#66 Příspěvek od Dragontooth »

Jestli reaguješ na můj příspěvek tak jsem byl s autem na stk a chlápek mi říkal že to mám čipnuté a teď to nevadí ale kdybych přijel o prázdninách tak bych měl problém u emisí. ;)
TANN3R

#67 Příspěvek od TANN3R »

Ano, reagoval jsem na tvůj příspěvek. Jak jsem psal, že je auto upravené ještě nutně neznamená, že neprojde na emisich, přesněji přes test readiness kódů.
Dragontooth

#68 Příspěvek od Dragontooth »

Já pouze říkám co mi říkal chlápek na stk. Že načipované auta budou mít problém na emisích díky tomu že čipování upravuje dávkování paliva a vypouštějí více škodlivých látek. Proto chtějí čipování úplně zakázat ;) A celkově... S čipováním má problém třeba i pojišťovna atp... Kamarád měl nahlášeno pojistku na auto s 100kw nechal to čipnout na 130 udělal nehodu a pojišťovna nic neuhradila ;) Ale na těch emisích na STK budou určitě problémy. O tom žádná.
TANN3R

#69 Příspěvek od TANN3R »

Ale pokud je auto upraveno v rozumných mezích, tj na readiness kódy to vliv nemá, nikdo na to na stk nemůže přijít.

Btw nedokážu si technicky predstavit, jak pojišťovna bude zajišťovat, zda jsou v jednotce stock nebo upravené mapy. To už je opravdu scifi.
skrec

#70 Příspěvek od skrec »

Dragontooth píše:Nečetl jsem všechny příspěvky ale pokud možno tak si vyhledejte firmu na čipování která vám to načipuje i po aktualizaci softwaru nebo po STK. STK od prázdnin bohužel nikdo s čipem neprojde pokud nemáte kamaráda. Hlavně že jsou všude reklamy aby se čipovalo jak je to super :D
Já mám auto čerstvě po stk. 17.3.2016. Chip jak píšu výše. Readlines kódy přečteny. Bez chyby. Emise naprosto v pohodě, hodnoty na spodních hranicích tolerancí.
JakubST

#71 Příspěvek od JakubST »

Přesně tak, pokud je to kvalitně provedená úprava map, na STK a ME na to nemůžou přijít, není to v jejich silách.

Je to celé zbytečně nafouknuté.
skrec

#72 Příspěvek od skrec »

Odpovědět