Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

mp3 vstup do radia Business CD E46

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Toydolls

#61 Příspěvek od Toydolls »

Matrix píše:Stačí koupit originální kabel AUX IN.Stojí cca 1500,- afunguje na cokliv co připojíš přes jack.

Jenze az radia od 09/2002 jinak to proste ten Aux nerozpozna vsak si precti co jsem psal
dell

#62 Příspěvek od dell »

Vlasta píše:Tohle řešení by asi sežralo moje uši.

Pokud poznáš v řetězci zařízení v kterém je použit třeba neznačkový kabel, tak určitě by Tě to uši sežralo. Jinak se bavíme o možnosti přehrávat mp3 které je stejně degradováno převodem. Už přepálené CD má jiný zvuk než originál. Osobně mám měnič na 10CD a toto řešení přehrávat mp3 mě plně vyhovuje. Stejně poslouchám hudbu v autě jako kulisu ale to je jen můj názor a ten nemusí každý sdílet.
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Brátn Moderátor »

Vlasta píše:Stačí dodělat přípravu pro CD Changer a Dension koupit s interface pro BMW

dobře takže pokud tomu dobře rozumím tak budu potřebovat Dension G3 BM 17 DK http://www.doronel.cz/katalogy/gateway_300_400.pdf plus kablík k changeru a nevíte kde se to dá sehnat? v česku asi nikde že? nebo teda mě to nic českýho nevygooglilo :( jinak v autě mám toto http://www.intravention.co.uk/files/pub ... th_Tel.jpg s kazetou tak doufám, že mi ten dension pojede teda pokud ho někde seženu a že to půjde ovládat volantem
el_salvadore

#64 Příspěvek od el_salvadore »

Tu je instruktaz ako zhotovit a zapojit aux input original od vyrobcu http://www.bmwmotorsports.org/pdf/BMW%20AUX%20Input%20Installation.pdf
mira2

#65 Příspěvek od mira2 »

To El_salvadore:

nemáš náhodou instruktáž k napojení originál kablíku(tři dráty) do konektoru od radia Business do CD měniče viz. dole ?
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=41031
el_salvadore

#66 Příspěvek od el_salvadore »

Ahoj,

mam, daj mail lebo tu nemozem uploadovat kedze patrim medzi neplaticov... ;o)
mira2

#67 Příspěvek od mira2 »

super, díky moc. Tento návod jsem hledal asi tak 1/2 roku.
Možná, že by se vyplatilo to tu někde upnout.
Do E46 fóra jsem to již poslal, tak doufám, že Ti to nevadí.
ještě jednou díky
el_salvadore

#68 Příspěvek od el_salvadore »

tak to je supr, a kludne to posielaj dalej, akurat mi trochu nieje jasne preco chces zapajat iPod cez CD Changer vstup, nestacilo by cez klasiku AUX, alebo mas starsiu verziu Business CD ktora aux nepodporuje? mimochodom pre zainteresovanych maly tip na riesenie skrytej AUX pripojky do business CD http://bmwklub.sk/files/p2030632_176.jpg

enjoy!
mira2

#69 Příspěvek od mira2 »

Vytáhl jsem si v Německu na vrakovišti z jedné totálky Dension pro ipod, který byl napojen v kufru na výstup pro CD Changer.Druhý den, když jsem chtěl oddělat kabeláž k radiu, tak bylo auto v lisu:-).
Žádnou krátkou redukci neprodávají, tak jsem sehnal tedy celou novou kabeláž přímo od BMW a tam jsou ty drátky bohužel zvlášť.
Teď už znám díky Tobě zapojení, tak to o víkendu dodělám a budu muset těch X metrů schovat někde vpředu, vlevo od volantu pod tím kastlíkem.
el_salvadore

#70 Příspěvek od el_salvadore »

Aha, uz mi je to jasne,

len by ma zaujmalo v com je vyhoda Densionu, ci vies napriklad komunikovat s ipodom aj cez Mtf volant alebo trebars vidis skladby hrajuce v ipode na displayi radia... ci to proste ma aj daku "vyssiu" datovu komunikaciu alebo len audio vystup.
mira2

#71 Příspěvek od mira2 »

Na stránkách Densionu píší u tohoto modelu, že se to dá ovládat jak přes rádio, tak přes Mtf na volantu, tak doufám, že to bude fungovat.
Co se týče displaye, tak to má skladby ukazovat také.
Až to zapojím, tak dám vědět co to dělá..
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Brátn Moderátor »

mira2 píše:Na stránkách Densionu píší u tohoto modelu, že se to dá ovládat jak přes rádio, tak přes Mtf na volantu, tak doufám, že to bude fungovat.
Co se týče displaye, tak to má skladby ukazovat také.
Až to zapojím, tak dám vědět co to dělá..

nazdar, a který dension máš? já scháním informace o 300 a hlavně v kombinaci s USB pamětí nebo HDD, a na jaký rádio to zapojuješ?
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
mira2

#73 Příspěvek od mira2 »

Je to Dension ice link a zapojení dle manuálu proběhlo v pohodě.
vypadá to přesně takto, akorát konektory pro BMW.

http://cgi.ebay.es/Dension-Ice-Link-Plu ... otohosting

Jediné co ještě hledám je nastavení těch skladeb na rádiu.
Jinak funguje
Rádio Business E46
Rado1

#74 Příspěvek od Rado1 »

mam e36 s BMW Business RDS [s kazetakom].
Prelozil som Inet, ale info o tom, ci s tymto pojde Dension nie je jednoznacna.
Nema to niekto vyskusane? Uspesne montaze som nagooglis s CD radiom, o kazetaku nula referencii.
Becx

#75 Příspěvek od Becx »

je mozne dat do e46 cd-changer s mp3 z e90? pasuje to? nema to jiny konektor, pokud ano, je mozna nejaka redukce?
///M3
Pajac

#76 Příspěvek od Pajac »

mno..., poslal jsem dotaz na doronel.cz ohledně toho DENSION GATEWAY 3OO, až budu vědět více pošlu zprávu. Rádio mám professional na kazetu, auto E46, r.v.98.
Pokud to vyjde tak je to nejlepší řešení hudby v tomto autě jaké znám, žádná výměna autorádia, info na displeji rádia a ovládání na rádiu. SUPER, to je přesně to co jsem sháněl od doby co to auto mám, už jsem ty mp3 chtěl řešit cizím CD changerem.
randomf

#77 Příspěvek od randomf »

Pajac

#78 Příspěvek od Pajac »

Tohle to dokáže zobrazit např. název sklabdy a displeji orig. autoradia? Máš s tím nějakou zkušenost?
randomf

#79 Příspěvek od randomf »

Ne tohle obechcije vstup na CD changer tak, ze to pusti signal z toho linkoveho vstupu. Tvari se to, ze je to vlastne CD changer, posila to nejaky prikazy a pritom hraje linkovy vstup. Tot vse. Zadny text. Pak se da jeste od stejne firmy koupit FM modulator za cca 700 Kc, ktery se pripoji primo na antenu, takze je mnohem kvalitnejsi, nez ty srandy, co se strkaji do zapalovace.
Pajac

#80 Příspěvek od Pajac »

randomf píše:Ne tohle obechcije vstup na CD changer tak, ze to pusti signal z toho linkoveho vstupu. Tvari se to, ze je to vlastne CD changer, posila to nejaky prikazy a pritom hraje linkovy vstup. Tot vse. Zadny text. Pak se da jeste od stejne firmy koupit FM modulator za cca 700 Kc, ktery se pripoji primo na antenu, takze je mnohem kvalitnejsi, nez ty srandy, co se strkaji do zapalovace.

Jo jasně, ja ale chtěl abych do toho strčil flashku a dál nic neřešil, prostě jen poslouchal, vše ovládal rádiem a navíc aby to umělo zobrazit co zrovna hraje. Takže GATEWAY300 je to co hledám.

Pro kompatibilitu aut a rádií:http://www.dension.com/oem.php
Odpovědět