empeel píše:... i kdybych věděl co má E65 za extra problém, tak nelezu imrvére na 7er forum a nemlátim jim to tam o hlavu ...
No, já jsem z druhé strany rád, protože ačkoli JaraX má vybudovanou solidní averzi na e60, tak je schopen si ze své REÁLNÉ zkušenosti na STOVKÁCH auto svá tvrzení snadno obhájit a i díky jeho a Snejkovým názorům jsem se rozhodl pětku přeskočit a půjdu rovnou do sedmičky (ačkoli rozum by mi říkal, že sedma bude zbytečně drahá na provoz a pětka logicky levnější, pouze se ztrátou komfortu proti limuzíně).
Takže za mě - jeho názory tady prostě patří, protože o těch autech ví tolik jako málokdo tady, i když chápu že to majitele těch aut štve (taky by mě to sralo).
mě totiž na E60 nejvíc štve že kazí jméno BMW, lidi si to koupí a pak spravujou, spravujou spravujou ale pro BMW je todle jen ostuda. bohužel to je uděl pětek, F10 je to samy. ted jsem tu jednu takovou měl, první majitel, zhnilé dráty v kufru (110tkm), prasklý měch, druhý už taky na výměnu.
averzi vůči E60 nemám, třeba takovou M5 mám dost rád, je to fanstastické auto, líbí se mi že je pohodlnější než klasická E60 (M5 v nejměkčím nastavení podvozku je měkčí než standartní E60), nechápu proč neměla klasická E60 EDC, navíc servis M5 přece jen něco stojí a problémy jako CCC apod už pak zaniknou
Určitě sem příspěvky Jaraxe patří o tom není sporu...je vždycky prima mít se na koho obrátit, když se něco posere... Snad jedině objektivita názorů, každé auto (myslím model) má svoje mouchy, u E60 je jich así více, ale je to dáno obecně přechodem na jiný level...spojený s průlomovou nadčasovosti těchto modelů.
Ve finále se může každý rozhodnout do čeho půjde svoboně a na základě úplných zkušeností ostatních.
Nejsmutnější je že je spousta kluků co si za poslední peníze koupí nejlevnější pětku, půl roku pojezdí, na opravy "much a mušek" nejsou peníze a takhle to jde v začarovaném kruhu. Potom se u nás těžko vybírá z ojetin.
Ja myslim ze se tady na e60 plive a plive a plive. Protoze kusy co nemaji trikrat kolem zemekoule zas tak problemove nejsou. Ano, ma par much, ale ktere auto nema. Ze odchazi CCC ? Ale ASK odchazi taky. Ze se prelomi kabely po mnoha letech ? No to je fakt pruser. Ze odejde turbo? No ve dvou, ve trech kilech na to ma narok. Takze s tim ze se serou a serou a serou tezce nesouhlasim a zdaleka to neni takova tragedie jak je tady nastineno. Puvodne jsem to psat nechtel, ale uz mne nebavi cist jake to jsou sroty, protoze to zdaleka neodrazi skutecnost. Ano, budou kusy ktere jsou totalne vyzite a z kterych nema smysl ani delat auto. Ale to je diky tomu ze u nich byl hrube zanedbany servis po mnoho let. Proslo mi rukama hooodne e6x a jen nekolik malo kusu bylo na urovni ktera je bezna pro e39, cili temer vrak.
A ze jsou e60 v servisu nejvic - neni divu, taky jich tady nejvic jezdi a maji mnohem vetsi najezdy nez jednicka co ma mamina pro decka do skolky a na nakupy.
bohužel řeknu jen jednu věc. V čr je prostě vrakoviště a sposta lidí si koupí vrak naleštěnej a pak brečí jak se ty BMW či jiná auta serou.
U e61 je jasné že jsou díly dražší a sere se toho více i auto při koupi je 2x dražší jako e39 pokud porovnávám dvě pěkné mezi sebou 5er.
Postupně pěkné auta mizí a zbývá tech 95procent vraků co jsou v bazarech a potřebují více méně velký servis za hodně peněz.
Takže základem je vybrat krásnej kus od majitele co se opravdu dobře staral. Jinak je to velká past a to hlavně e61 kde zahučí hromada peněz.
Zase pokud vybere krásnej oservisovanej kousek at je to e39 či e61 mohl by bejt spokojenej. Ale každé auto stojí uplně jiné peníze.
Vrak vs krasavec může u e61 znamenat klidně 100-150tis rozdíl v ceně.
a to že většina 10-13letých aut má dneska na budíku 300-500k za sebou je jasné každému. Tyto auta mají 2kila najeto většinou po 5-6ti letech.
matiz píše:Ja myslim ze se tady na e60 plive a plive a plive. Protoze kusy co nemaji trikrat kolem zemekoule zas tak problemove nejsou. Ano, ma par much, ale ktere auto nema. Ze odchazi CCC ? Ale ASK odchazi taky. Ze se prelomi kabely po mnoha letech ? No to je fakt pruser. Ze odejde turbo? No ve dvou, ve trech kilech na to ma narok. Takze s tim ze se serou a serou a serou tezce nesouhlasim a zdaleka to neni takova tragedie jak je tady nastineno. Puvodne jsem to psat nechtel, ale uz mne nebavi cist jake to jsou sroty, protoze to zdaleka neodrazi skutecnost. Ano, budou kusy ktere jsou totalne vyzite a z kterych nema smysl ani delat auto. Ale to je diky tomu ze u nich byl hrube zanedbany servis po mnoho let. Proslo mi rukama hooodne e6x a jen nekolik malo kusu bylo na urovni ktera je bezna pro e39, cili temer vrak.
A ze jsou e60 v servisu nejvic - neni divu, taky jich tady nejvic jezdi a maji mnohem vetsi najezdy nez jednicka co ma mamina pro decka do skolky a na nakupy.
no matiz je vidět že o tom moc nevíš, já tu nepíše o autech co jeli 3x kolem zěmekoule ale třeba o autech ktery maj najeto i do KILA!! servisuju vozovej park jedné firmě co má jen BMW a fakt se tydle zavady běžně řešily u aut ktery neměli nic najeto. oprava CCC a oprava ASK je dost velkej finanční rozdíl a oprava ASK za 3k je na furt, narozdil od opravy CCC.
E60 je možná spolehlivé auto na dnešní dobu kdy všecky škodovky, pežoty a podobny auta nenajedou ani 50k bez závady, ale když to srovnám s E90 a E65 tak je mezi něma E60 poruchový krám.
todle ti řekne každej mechanik kdo děla tydle tři auta, jak já, tak Snejk, tak Brumla, tak Honczek, i s Mentulim jsme to řešili.
Tak je to kram,uz jsi nam to jardo napsal v trilionu temat,tvuj nazor uz zna asi kazdej kdo na tohle forum chodi,me je to jedno,jeden kram mam taly doma,taky jsem si s nim po zacatku neco zazil a ver ze kdyby banglovic 7er nebyla tak nudne hnusna tak uz ji mam doma.Ale tak to jsem tady napsat nechtel,co me stve a co jsem tady chtel zdelit je to ze ac se zakladatel pta na cokoliv jarda to tema odvede absolutne do jine dimenze kde vysumi do nenavratna a jediny co se jako obvykle dozvime je to ze ze e6x je smejd a e65 je nej a to jeste jenom v tom pripade ze je benzinova.Takze zkus se Jardo obcas vyjadrovat k vecem na ktere se zakladatel pta,zkusenosti ohledne bmw mas nepreberne,to je nam jasne,a pokus je nestrhavat debatu porad tim jednim smerem...dekuji.
zakladny problem je v tom, ze laik vidi iba najnizsiu cenu a realny stav auta nevie zhodnotit, potom kupi stocenu mrdku a stazuje sa, ze sa mu to kazi...
no a kde je poptavka (na nizky najezd), tam se objevi i ponuka
teda pre tych, co chcu kupit lacne s malo km su prave urcene tie vydojene kusy
Tohle vlákno je zralý na zamčení. Všechno podstatný tu už zaznělo a poslední 3 stránky už se jen dokola omílá to stejný, jako v hromadě jiných vláken. Už chybí snad jen diskuze o spotřebě a boj nafta / benzín.
Já to vidim tak, že existujou výjimky, ale na ty těžko narazíme. V mase je to podle mě tak, že E39 jsou olítaný a morálně zastaralý. E60 je technologicky pokroková, ale daní je, že je náročnější na servis.
U E39 je potřeba hledat auto o který se někdo dobře staral.
U E60 platí totéž, ale navíc je ještě potřeba hledat auto u kterýho už někdo vyřešil výrobní a konstrukční nedostatky.
Podle toho co potkávám na silnicích, tak E60/61 byl obchodní triumf. Je až s podivem kolik lidí bylo ochotných dát cca 1.5 mega za pětku, když už vzhledově nevypadala tak strašně zastarale. To auto je fakt masově rozšířený.
Ja o tom samozrejme nic nevim a jedinny kdo tady plive po naftovych petkach jsi ty. Nikdo jiny. Nerikam ze neni bez jedinneho problemu, ale zdaleka nejsou tak fatalni. Mimochodem opravu ASK bych moc nenazyval opravou, ono to sice funguje ale je to spis zbastleni do funkcni podoby, ne oprava. Oprava je alespon u mne to, co je k nerozeznani od puvodniho. Neohanej se tady jinyma, jini tady tak bezostysne neblijou.
Mimochodem chtel bych videt E6x co ma do kila, to je z muzeas ne? Bezne maji tri,ctyri a mnohe pres pul mice. Navic i to CCC stoji nove necelych 21500, starsi mnohem mene a nemyslim si ze je to likvidacni castka pro majitele. A dokud bawor nepodrazil a "bankeri" neznasilnili korunu tak stavalo nove 17k.
Zdravím: Trochu podpořím "matize" moje E60 s nájezdem asi 200K rok 2004 a zatím ani jeden problém s CCC a tím, že ty auta jsou ještě k světu tak to lidé třeba jako já častěji servisují a nenechají to jen tak zanedbat - přece jen je to asi baví mít auto v cajku.
JaraX píše:zpět k tématu, kdo máte chvilku zkuste na mobile najít nějaky benzínovy e39 a e60 v dané cenové relaci a uděláme si srovnání
Čirou náhodou tady jeden poctivej reprezentant: http://www.tipcars.com/bmw-rada_5/bmw-r ... 20695.html Bohužel taky"poctivej" českej inzerent, pač nájezd bych řekl kktina.. Asi by měl počítat, že je podezřele nízkej nájezd potřeba nějak doložit.
Docela si E39 jinak asi drží cenu.. A úplně stejnou 525i (jen bez PDC, multif. a sklop.spieglů) se nechala kámošovi dovézt z D od M3mánia (tam to bylo dražší ještě o dovoz a samo, že měla nájezd přes 225tkm). Sice dost "rozhašená" po původním majiteli, ale zlatý český ručičky daly vše dohromady.
matiz píše:Ja myslim ze se tady na e60 plive a plive a plive. Protoze kusy co nemaji trikrat kolem zemekoule zas tak problemove nejsou. Ano, ma par much, ale ktere auto nema.
Promiň, ale píšeš o čem nevíš nebo nerozumíš... Ty závady co popisuje JaraX jsou skutečné a do 100tis km, sám jsem to na své e61 (při dovozu 78tis km, první majitel, servisované) řešil postupně vše (kabely, stávkující jednotku centrálu po dešti, vzpěru víka kufru, klima kompresor, preventivně hadici od kompresoru na nivo, volant dělal zvuky, roletka rachotila, ...).
prostě E39 je kvalitou jinde, taky má samozřejmě svoje problémy, např DSC jednotky, ale těch problému je podstatně mín, otázka jak moc se dá najít zachovalá E39,
třeba já když srovnám servis E38 a E65 tak je na tom E38 podstatně cenově hůř, protože když přijede E38 tak je to skoro vždy už jen vrak na kolech, pěkných E38 je v republice tak 10ks.
To jsou jako fatalni zavady ??? Rozumime pojmu fatalni stejne? Pro mne je fatalni zavada trhly retez treba. Nikdo, ale absolutne nikdo si myslim ze tady nebude zpochybnovat fakt, ze kazde auto ma nejake vlastni specificke problemy. Volant delal zvuky, roletka rachotila to je naprosto nepouzitelne auto. Nespravovat, zapalit, fakt ze jo...
Jardo jak je to s nárustem poruchovosti mezi e38 vs e65??
Je to podobný skok jako u e39 vs e6x vzhledem k tomu že e65 i e6x má daleko více "kundítek" vůči předchozímu modelu?
Přesně tak, k tomu jsem se ani nedostal, pohřbívat auto kvůli světlům a kabelum?
Já řešil kabely u E61 někdy ve 180000 km, stálo to nějakých 3000,- Kč tuším, a kdybych měl čas, myslím, že bych to zvládl i sám...
Světla jsem leštil někdy ve 160000 km. Do dneška nechápu, co to zrovna do E60 Hella dodávala za podělaná světla... Nicméně když občas mrknu na nějakou E65, tak taky žádná sláva.
Do kufru mi nikdy neteklo, CCC bez problému. U té E61 jsem řešil už jenom hurdy spojku jinak nic... Jo a pravda, občas mi vrzal volant.
Pak jsem chtěl ušetřit, tak jsem koupil na základě informací tady u fóra, krásnou E39. A nasypal do ní za rok cca 80000,-.
Teď mám zpátky e60, a na základě místních doporučení s V8. Auto jezdí parádně. Motor dokonalej, až na to, že se musí kolem 200000 km celej přetěsnit, za cca 40000,-. V souvislosti s takovýhlema problémama nějak nechápu, proč odsuzovat auto kvůli zlomeným kabelům za 3 litry... to prostě není objektivní...
mno, u 120ky to je asi vlastnost, ale u Bawa me fakt nebavi resit, ze nekdo usetril 1,27 Eura na trubce a v dusledku se mi zadre kompresor za 10tis... a vrzajici volant a stale drncici roletka...? mam si pustit radio vic nahlas? kazdych 14 dni namazat ramy oken?
tohle neni malovyrobce samodomorobo pohybovadel...