Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

TENHLE SERVER - BMWKLUB CR

Dotazy týkající se pouze administrativy nebo nějakých problémů s chodem webu.
Ostatní dotazy patří do příslušných sekcí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#61 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

psena píše:No kurna, ten BC prave chci zapojovat....kdybych zaplatil prizpevek a videl fota, tak to podle nich udelam a usetrim litr za autoelektrikare...no a sme u toho, tech 500 se vyplati!! :D :D

a tos zapomel zminit pridanou hodnotu vlastniho sebevedomi, vpravde silne emotivni zazitek z intimnich chvil se svym vozem atp .... 8)

... a to uz vubec nemluvim o BMW CUPu a jinejch libovejch vecech ktery casem jiste prijdou :wink:
skautik Čestný člen
Čestný člen

#62 Příspěvek od skautik Čestný člen »

LOPOLO píše:
psena píše:No kurna, ten BC prave chci zapojovat....kdybych zaplatil prizpevek a videl fota, tak to podle nich udelam a usetrim litr za autoelektrikare...no a sme u toho, tech 500 se vyplati!! :D :D

a tos zapomel zminit pridanou hodnotu vlastniho sebevedomi, vpravde silne emotivni zazitek z intimnich chvil se svym vozem atp .... 8)

... a to uz vubec nemluvim o BMW CUPu a jinejch libovejch vecech ktery casem jiste prijdou :wink:

ala GUMBALL3000 :)
JFK Čestný člen
Čestný člen

#63 Příspěvek od JFK Čestný člen »

ja jsem z obliga, než se furt na něco ptát to raději zaplatím a uvidí se :) :D
xsun
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od xsun »

ok, kdyz diskuse, tak diskuse .. nechcu vypadat za socku, zaplatim to tak jak tak, ale kazdopadne bych nezlehcoval ze petikilo jsou hofno prachy, uvital bych mensi castku (sem student :)), i kdyz je mi jasny ze je moje rozhodnuti to zaplatit nebo ne ... uz jsem si sem ale navyknul jednou za cas chodit, takze malej zavislak ...

co se mi tady ale libilo, jak uz tady par lidi psalo, ze forum je denne aktualizovany, coz je dano prave tim, ze sem muze prijit kdokoli a napsat cokoli (coz je nekdy plus i minus, ale dava to forum zivost), bojim se ze kdyz se to omezi, nebude uz takovej duvod sem skoro kazdej den chodit a bude f poho stacit si tech par novejch prispevku precist jednou za tyden a vetsina bude stejne o nude, protoze to bude porad od tech samejch lidi ...

spis by me ale zajimalo, co jako se presneji z toho petikila ma pokryvat .. jestli to ma byt vetsina na provoz stranek, tak nevim, ale v dnesni dobe, kdy se da sehnat hosting za 75kc/mesic (neomezenej traffic, 2gb prostor, php, mysql, atd.), tak to neni moc silnej argument ... a zbytek na srazy? stejne vetsina lidi co sem chodi na srazy moc nejezdi, vetsinou se opakujou ty samy xichtiky ... ok, tak do me ... asi jsem typickej cech, proste rad bych vedel kam ty prachy jedou ...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#65 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

LOPOLO píše:
M3maniac píše:No mi to za to stojí :mrgreen: pokud to k něčemu povede není co řešit :D na druhou stranu je smutný takový to ,hm tak to je škoda že už tu zadačo nemůžu chodit pro rady ,či se bavit. :D

porad je tu jeste moznost nechat si navrtat koleno :D

to jo, pro toho komu to dělá problém,zaplatit 505,- kč a? začne :D mi to problém nedělá :lol: můžu se zeptat jakou roli hraje v této částce těch 5,- kč? je to na země postižené Tsunami ? :mrgreen: V peugeot klubu bych to pochopil ,ale tady? :D
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#66 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

M3maniac píše:
LOPOLO píše:
M3maniac píše:No mi to za to stojí :mrgreen: pokud to k něčemu povede není co řešit :D na druhou stranu je smutný takový to ,hm tak to je škoda že už tu zadačo nemůžu chodit pro rady ,či se bavit. :D

porad je tu jeste moznost nechat si navrtat koleno :D

to jo, tomu komu to dělá problém,zaplatit 505,- kč a? začne :D mi to problém nedělá :lol: můžu se zeptat jakou roli hraje v této částce těch 5,- kč? je to na země postižené Tsunami ? :mrgreen: V peugeot klubu bych to pochopil ,ale tady? :D

ze ty se vzdycky chytnes :D ....jde o manipulacni bankovni poplatek a o jeho vysi v souvislosti z jidlem se radeji uz zminovat nebudu .. pro nekoho muze bejt ctvrtka parku v rohliku celkem dost :D
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#67 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

xsun píše:spis by me ale zajimalo, co jako se presneji z toho petikila ma pokryvat .. jestli to ma byt vetsina na provoz stranek, tak nevim, ale v dnesni dobe, kdy se da sehnat hosting za 75kc/mesic (neomezenej traffic, 2gb prostor, php, mysql, atd.), tak to neni moc silnej argument ... a zbytek na srazy? stejne vetsina lidi co sem chodi na srazy moc nejezdi, vetsinou se opakujou ty samy xichtiky ... ok, tak do me ... asi jsem typickej cech, proste rad bych vedel kam ty prachy jedou ...

Pokud v tom nevidis moznosti a budoucnost, pak chapu ze se ti do toho nechce a jak spravne rikas, nikdo te do toho nenuti. Nejen ze nejde jen o hosting ( i kdyz ten tvuj bych chtel opravdu videt ( fyzicka dostupnost, konektivita a nakonec ani 2GB neni dneska zadnej prostor) ale i praci ( muzes se angazovat ) a celkovou budoucnost klubu a jeho moznosti. Tohle je jen zacatek. Nakonec, muzes kandidovat na pozici generalniho tajemnika a podilet se na smerovani klubu. :-) Vsechno je otevreny i kdyz jisty plany uz jsou a bylo lecos naznaceno ...
skautik Čestný člen
Čestný člen

#68 Příspěvek od skautik Čestný člen »

xsun píše:ok, kdyz diskuse, tak diskuse .. nechcu vypadat za socku, zaplatim to tak jak tak, ale kazdopadne bych nezlehcoval ze petikilo jsou hofno prachy, uvital bych mensi castku (sem student :)), i kdyz je mi jasny ze je moje rozhodnuti to zaplatit nebo ne ... uz jsem si sem ale navyknul jednou za cas chodit, takze malej zavislak ...

co se mi tady ale libilo, jak uz tady par lidi psalo, ze forum je denne aktualizovany, coz je dano prave tim, ze sem muze prijit kdokoli a napsat cokoli (coz je nekdy plus i minus, ale dava to forum zivost), bojim se ze kdyz se to omezi, nebude uz takovej duvod sem skoro kazdej den chodit a bude f poho stacit si tech par novejch prispevku precist jednou za tyden a vetsina bude stejne o nude, protoze to bude porad od tech samejch lidi ...

spis by me ale zajimalo, co jako se presneji z toho petikila ma pokryvat .. jestli to ma byt vetsina na provoz stranek, tak nevim, ale v dnesni dobe, kdy se da sehnat hosting za 75kc/mesic (neomezenej traffic, 2gb prostor, php, mysql, atd.), tak to neni moc silnej argument ... a zbytek na srazy? stejne vetsina lidi co sem chodi na srazy moc nejezdi, vetsinou se opakujou ty samy xichtiky ... ok, tak do me ... asi jsem typickej cech, proste rad bych vedel kam ty prachy jedou ...

ptal by jsi se co se bude platit z castky kterou platis jako rocni prispevek treba do streleckeho klubu? nebo do klubu kanoistiky apod.?

za tyhle stranky nikdo nic neplatil, prumernej traffic byl kolem 400MB za den, databaze ma kolem 400MB stranky 200MB, ja bych rad videl rychlost nacitani stranek kde je pripojeno takovych "serveru" 100 a vsechny jsou podobne vytizene :)

server kde jsou stranky umisteny je pripojen primo na pateri a tam plati trochu jina pravidla, nicmene pro tento server neni traffic neomezeny a 12GB mesicne je pomerne slusny prenos, kdyz uvazis ze za kazdy GB nad limit zaplatis radove 100 - 200Kc

nikdo nikdy za tvorbu a provoz tohodle webu nic nechtel ovsem veci se trochu zmenily pote co nekdo musel zaplatit a plati docela velke castky za nadlimitni prenos dat.

ja chci jen dodat ze 505kc je clensky prispevek ne prispevek na provoz webu. pokud se po zavedeni restrikci rapidne snizi objem prenesenych dat si myslim, ze pokud bude v rozumnych mezi, bude provoz webu opet dotovan a prispevek se pouzije treba pro nekoho uzitecneji jako pronajem letiste, koupe kuzelu, casomiry apod., ale to bych tu zase nekoho opakoval...
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#69 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

skautik píše:server kde jsou stranky umisteny je pripojen primo na pateri a tam plati trochu jina pravidla, nicmene pro tento server neni traffic neomezeny a 12GB mesicne je pomerne slusny prenos, kdyz uvazis ze za kazdy GB nad limit zaplatis radove 100 - 200Kc

nikdo nikdy za tvorbu a provoz tohodle webu nic nechtel ovsem veci se trochu zmenily pote co nekdo musel zaplatit a plati docela velke castky za nadlimitni prenos dat.

ja bych jeste podotknul ze napriklad videa jsou zatim jinde a mame omezeny prilohy .. chci tim rict, ze onech 12GB neni konecnejch a pokud chceme zvysovat kvalitu ( jakoze chceme ) pak traffic poroste.
xsun
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od xsun »

LOPOLO píše:
Pokud v tom nevidis moznosti a budoucnost, pak chapu ze se ti do toho nechce a jak spravne rikas, nikdo te do toho nenuti. Nejen ze nejde jen o hosting ( i kdyz ten tvuj bych chtel opravdu videt ( fyzicka dostupnost, konektivita a nakonec ani 2GB neni dneska zadnej prostor) ale i praci ( muzes se angazovat ) a celkovou budoucnost klubu a jeho moznosti. Tohle je jen zacatek. Nakonec, muzes kandidovat na pozici generalniho tajemnika a podilet se na smerovani klubu. :-) Vsechno je otevreny i kdyz jisty plany uz jsou a bylo lecos naznaceno ...

ok, jenom jsem se ptal .. jsem tu celkem novej (cca pul roka), takze nevim co se driv probiralo nebo ne ohledne budoucnosti klubu atd a kristalovou kouli nemam, takze krom zde vyjmenovanych vyhod nevim co si mam do budoucna predstavit ...

s tim hostingem nekecam, mrkni na http://www.banan.cz (dostupnost lepsi nez vetsina hostingu 99.933% - http://mereni.kyblsoft.cz/?tridit_podle=uspesnosti, konektivita v pohode, s boreckama se da dohoudnout i na individualnim hostingu, kdyz ta 75kc davaj 2gb, za dve kilca ti daj 10gb i vic)

co se tyce moznosti se angazovat, tak nikde jsem tu zatim nevidel v souvislosti s provozem stranek nejakou prosbu nebo vyzvu ze je neco potreba ...
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#71 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Ja bych dal min castku aspon 1k, tim by se mohl malinko zredukovat pocet prihlasenych ne? :D
N54 PWR
flery

#72 Příspěvek od flery »

Sem tu celkem novej znaj me lidi hlavne na http://www.E30.cz dostal sem tu radu na E34 i E36 a sem za to rad.Jen se divim že když sem já navrhoval na E30 že by se mělo platit aby tam nelez doslova každej blbec tak byli vsichni proti.
Muj názor je zpoplatnit ANO ale nezahrnovat srazy do ceny.Mam dojem že tu bude po zpoplatnění uplně mrtvo.lidi přejdou hodně jinam je tu par lidi co píšou každej den a znam je sou i na E30 foru ale spousta lidi ma par prispevku.bude to horsi a zhorsi se i dostupnost informaci od lidi co to vi ale nebudou sem chodit.

je to jen muj nazor
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#73 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

flery píše:Sem tu celkem novej znaj me lidi hlavne na http://www.E30.cz dostal sem tu radu na E34 i E36 a sem za to rad.Jen se divim že když sem já navrhoval na E30 že by se mělo platit aby tam nelez doslova každej blbec tak byli vsichni proti.
Muj názor je zpoplatnit ANO ale nezahrnovat srazy do ceny.Mam dojem že tu bude po zpoplatnění uplně mrtvo.lidi přejdou hodně jinam je tu par lidi co píšou každej den a znam je sou i na E30 foru ale spousta lidi ma par prispevku.bude to horsi a zhorsi se i dostupnost informaci od lidi co to vi ale nebudou sem chodit.

je to jen muj nazor

Jde o nepochopeni .. na sraz muze samozrejme prijet kdokoliv pokud to nebude omezeny necim jinym ...
Anonymous

#74 Příspěvek od Anonymous »

skautik píše:
xsun píše:ja chci jen dodat ze 505kc je clensky prispevek ne prispevek na provoz webu. pokud se po zavedeni restrikci rapidne snizi objem prenesenych dat si myslim, ze pokud bude v rozumnych mezi, bude provoz webu opet dotovan a prispevek se pouzije treba pro nekoho uzitecneji jako pronajem letiste, koupe kuzelu, casomiry apod., ale to bych tu zase nekoho opakoval...

To já bych osobně rači prispíval na chod webu. Jak jsem psal, ja osobně třeba težko někdy využiju časomíru a tak. Jsem člověk co nemá potřebu porovnávat rychlost a jezdit sprinty. Možná to je sobecký, ale já se to nebojím říct: Proč prispívat na zábavu druhých.
Do niko tím nešiju, jen si myslím že by to mělo jít spíš na provoz webu.
A ty srazy a pronájmy věcí a ploch platit zvláš? třeba formou vstupnécho či předem vybraných peněz.

Kazdopádně jsem rád že nad tím tady někdo drží ochranou ruku.
xsun
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od xsun »

Lukas H. píše:Ja bych dal min castku aspon 1k, tim by se mohl malinko zredukovat pocet prihlasenych ne? :D

jasne, a proc jenom litr? dej tak desitku a mas z toho mensi one man show ... :)
skautik Čestný člen
Čestný člen

#76 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Anonymous píše:
skautik píše:
xsun píše:ja chci jen dodat ze 505kc je clensky prispevek ne prispevek na provoz webu. pokud se po zavedeni restrikci rapidne snizi objem prenesenych dat si myslim, ze pokud bude v rozumnych mezi, bude provoz webu opet dotovan a prispevek se pouzije treba pro nekoho uzitecneji jako pronajem letiste, koupe kuzelu, casomiry apod., ale to bych tu zase nekoho opakoval...

To já bych osobně rači prispíval na chod webu. Jak jsem psal, ja osobně třeba težko někdy využiju časomíru a tak. Jsem člověk co nemá potřebu porovnávat rychlost a jezdit sprinty. Možná to je sobecký, ale já se to nebojím říct: Proč prispívat na zábavu druhých.
Do niko tím nešiju, jen si myslím že by to mělo jít spíš na provoz webu.
A ty srazy a pronájmy věcí a ploch platit zvláš? třeba formou vstupnécho či předem vybraných peněz.

Kazdopádně jsem rád že nad tím tady někdo drží ochranou ruku.

je to jinak, existuje nejake sdruzeni, ktere ma nebo bude mit krome jineho take svuj vlastni web, toto nebude vec verejna. pokud budes chtit byt toho soucasti tak bud se vsim vsudy nebo bez niceho.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#77 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

skautik píše:je to jinak, existuje nejake sdruzeni, ktere ma nebo bude mit krome jineho take svuj vlastni web, toto nebude vec verejna. pokud budes chtit byt toho soucasti tak bud se vsim vsudy nebo bez niceho.

tajne doufam ze si snad kazdej uvedomuje co OS znamena ...
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#78 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

xsun píše:
Lukas H. píše:Ja bych dal min castku aspon 1k, tim by se mohl malinko zredukovat pocet prihlasenych ne? :D

jasne, a proc jenom litr? dej tak desitku a mas z toho mensi one man show ... :)

Bys cumel jaka tady byla v par lidech pred par lety sranda... Ted uz je tu z 50% kupa sracek... Pevne doufam ze se timhle zasahem forum zvedne a nebude smerovat k Tuning foru (pro ty co ho neznaji je to jeste vetsi kupa sracek o nicem)
N54 PWR
xsun
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od xsun »

Lukas H. píše:Bys cumel jaka tady byla v par lidech pred par lety sranda... Ted uz je tu z 50% kupa sracek... Pevne doufam ze se timhle zasahem forum zvedne a nebude smerovat k Tuning foru (pro ty co ho neznaji je to jeste vetsi kupa sracek o nicem)

jj, to je klidne mozny ... treba protrideni clenu bude mit pozitivni vysledek, ukaze cas ...
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Bombarder »

psena píše:
darmon píše:
psena píše:Samorejme jsme to vsichni ocekavali a myslim, ze to vetsina lidi chape, proste jak je psano, nemuze to platit jeden clovek, kdyz se tu bavime vsichni :D .
Jedine co me tu chybi, je predpokladany rozpocet na rok( da se vychazet z udaju z minuleho roku, nebo z jeho casti) kde bude vycislena jak cena za harware tak i za pripojeni serveru.

Je to mozna jen detail, ale myslim, ze by to znamenalo vetsi pruhlednost ekonomicke stranky klubu a taky si myslim i vic dalsich prispevovatelu(clenu).
Jinak ten kontrolovatelny ucet je fajn vec.

promin ale to by neslo. Zbytecne by to pridelavalo praci ve forme manipulace s realitou aby se dali ztopit prachy kterych si nikdo nevsimne uz takhle to da praci aby se skautik staral o tu techniku a web a tak a tak a my tu muzem chlastat. To by tak chybelo jeste naky rozpocty ve kterejch by jsme nejak museli topit prachy bokem, takova prace navic. To fakt ne.

Dik, za vysvetleni, ale uz se pred tebou dost inteligentne vyjadril Skautik.
Ja prizpivam na provoz vice serveru a je to pro me naprosto bezna vec, ale abych pravdu rekl, tak ve vetsine pripadu je jasne z jakych castek se cena serveru a vsech veci okolo stava.Nemyslim vyuctovani, na ktere narazis, myslel jsem priblizny prehled cen.
Je me jasne , ze i pro vedeni klubu je zatim velka neznama kolik lidi se prihlasi.Ale to uz je vec jina, soucet nakladu za rok se tim nemeni.
Trosku me vadi, kdyz nekdo napise "ze je to jen jedna vecere", protoze mame tu dost i studentu a vim, pokud si dobre pamatuju, tak 500 pro me kdyz jsem studoval nebylo malo.A rozhodne to nebyla jedna vecere, ale mesicni kapesne...
Tim se nenavazim do Lopola, vubec ne, chapu jak to bere, pro me dnes take neni 500 kc moc penez, ale rozhodne bych to nezlehcoval.
Take je muj, nazor, ze pokud by castka byla napr 250 kc, nebylo by dvakrat vic prihlasenych lidi?Me se na tomhle foru libi jedna vec a to je jeji celodenni aktualizace, stale zde nekdo je, je to hodne frekventovany forum, narozdil od jinych znacek.Myslim, ze ta nase komunita je hodne silna a nerad bych o tenhle pocit prisel.
Jinak cest a slava vedeni klubu, plne vsechny kteri se na tom podilelji podporuju.Vim, ze ta cesta k zastiteni spolecnosti, nebyla asi jednuducha!

tak presne toto me napadlo. pro nekoho to je obed pro jednoho, pro jine zase vecere pro dva + 1/5 vecere pro dva jako chaby pridavek :lol: (snad si dotycny uvedomi co jsem myslel) a pro nekoho docela dost penez. myslim, ze patrim k tem starsim na foru a dobre si vzpominam kdy to pro me bylo kurva dost penez a jen tezko bych se rozhodl penize utratit za predplatne sveta motoru. takze by mi vubec nevadila napr polovicni sleva pro studenty, atd. jak realizovat overeni, ze se jedna o studenta nebo ? to uz necham na vip sekci nebo na soudnosti kazdeho z nas. 8)
Odpovědět