Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - repase EDC tlumiče - jaká to dělá firma ? vydrží ?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Filozof

Re: e66 - repase EDC tlumiče - jaká to dělá firma ? vydrží ?

#61 Příspěvek od Filozof »

jaraxi a co když je to auto střelené ? už jsem viděl auto co mělo přes kilo a bylo na díly ...protože bylo střelené...
pGb

#62 Příspěvek od pGb »

Prosím přestaň řešit něco co nepotřebuješ.....
Jaris330D

#63 Příspěvek od Jaris330D »

Ja predni tlumice mam repasovane, ale nedokazu ti porovnat s necim, co ma najeto 150 000 km, protoze jsem s nicim nez s moji a PGB nejel. Menil mne je Jarax a verim, ze by mne tam zadny nekvalitne repasovane nenamontoval. Ze by bylo auto tvrde rict taky nemuzu.
Filozof

#64 Příspěvek od Filozof »

No tak mám tři možnosti že ? Koupit jiné. Pak repas což si myslím je nejlepší cesta a třetí věc nové.
Nové budou nejlepší ale budou drahé jak čert.

Ale když tady furt někdo vymrčuje že repas ne a že neví jak budou tvrdé atd tak at vidí všechny možnosti.

Nevím kam to JARAX dává repasovat ale snad jsou dvě firmy co jsem slyšel. Poláci a tady naši pokud to nepřeposílají do polska taky náhodou. :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od JaraX »

řeším to s aircarsystem, nemyslím si že ty repase dělaj nějak blbě, všechny ty tlumiče přišli plus minus stejny, ale nikdy to z tvrdyho auta měkky neudělalo, jenže většina lidi neumí ty tlumiče vyměnit a tím je poškodí a pak jsou tvrdé.
Sweden

#66 Příspěvek od Sweden »

Co se Jaraxi dělá jinak u edc tlumičů při výměně krom toho že se nahoře odpojí elektronika. Sorry za blbej dotaz asi, ještě jsem to na sve 7er moc nezkoumal. Horní, spodní uložení, uložení pružiny, to vše je klasika ne?
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od JaraX »

třeba že nesmíš otočit tou pistnici, abys nepoškodil vedení uvnitř tlumiče, stejně tak mi ten človek co to prodává říkal že mraky mechaniků zkurví ten horní konektor, nám zatím vše vždy šlo, ale jedem podle BMW postupů. ale když někdo ten tlumič utáhne utahovačkou, tak se nemuže divit
horan

#68 Příspěvek od horan »

Tak pokud by došlo k porušení vedení, tak bude pravděpodobně svítit vánoční stromeček.....a bude chyba na diag.
Jaris330D

#69 Příspěvek od Jaris330D »

Dneska jsem synovcovi spechal domi pro rukavice na brusleni a vzal jsem to pres horsi silnici a mastil to 120 km/h, a jak to mam na 18tkach, tak to pres ty hrboly jen preplulo. Takze ty tlumice fungujou dobre.
horan

#70 Příspěvek od horan »

Ach jo tak jsem možná chytnul nějakej nemocnej kus.
horan

#71 Příspěvek od horan »

Ještě jeden dotaz. Není možný, že je někde něco špatně nastavený? Jsem si uvědomil, že když s mým autem jel snejk, tak si chtěl přepnout režim na komfort. Myslel, že tam mám sport, ale já měl nastaveno komfort. A to bylo ještě se starýma mrtvýma tlumicema. Divil se, že je to tak tvrdý (neřešil jsem to, protože jsem plánoval výměnu). Není tam nějaká možnost "ladění"?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od JaraX »

já nevím co na těch sedmach kdo zkurví,ale někdo s tím něco udělá, auto ztvrdne a pak už to nikdy nebude měkký.
až na to přijdeš, tak si rád koupím knowhow
ettore

#73 Příspěvek od ettore »

Tak jak si čtu tady ve vlákně, tak vlastně skoro nikdo pořádně tady neví, jak by měl podvozek s S2VA A S220 100% fungovat, protože všechny tlumiče a hydraulika mají na e65 s nájezdy 500kkm+ svá nejlepší léta za sebou :lol: Kupodivu tu ještě nikdo nepopsal jev, kterému Snejk říká roztřesené maso :D a které jsem kdysi zažil právě vzduchovém podvozku :lol:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od matiz »

Tak to mne teda fakt zajima co to je za specialni termin.
Sweden

#75 Příspěvek od Sweden »

horan píše:Ještě jeden dotaz. Není možný, že je někde něco špatně nastavený? Jsem si uvědomil, že když s mým autem jel snejk, tak si chtěl přepnout režim na komfort. Myslel, že tam mám sport, ale já měl nastaveno komfort. A to bylo ještě se starýma mrtvýma tlumicema. Divil se, že je to tak tvrdý (neřešil jsem to, protože jsem plánoval výměnu). Není tam nějaká možnost "ladění"?
Si asi jezdil u Snejka s moji sedmou ne, já dostal naprosto identickou odpověď, přitom mi to přijde že je to pohodlný jako kráva i na SPORT :lol:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
horan

#76 Příspěvek od horan »

:lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od JaraX »

to je přesně tak jak si někdo koupí sedmu sám, přijde mu to ultrapohodlné, a pak se s tím sveze někdo kdo sedmy zná a zjistí že se to chová jak na sport.
jardan

#78 Příspěvek od jardan »

Tak já nevím jak má jezdit sedma na komfort ale těch pár km co jsem s ní jel tak ten rozdíl když mi to Arnie přepínal byl teda fakt velkej a i jako lajk jsem ti poznal. Ale já těžko můžu něco říkat.
To pak máte jako sport (komfort) a nakej ultra sport (na sport) ? :D
horan

#79 Příspěvek od horan »

JaraX píše:to je přesně tak jak si někdo koupí sedmu sám, přijde mu to ultrapohodlné, a pak se s tím sveze někdo kdo sedmy zná a zjistí že se to chová jak na sport.
Upozornil na to Snejk!
Filozof

#80 Příspěvek od Filozof »

S e65 se člověk musí svézt a říci mazec to je luxus pohodlnej prostě megapecka kára.
A ne jen je to celkej v pohodě. Prostě komfort musí bejt luxus totální žehlička ikdyž jedu polnačkou rozjebanou na sra.ky :-D

Vše ostatní je špatně. Vidím díru ale necítím ji. Tak si představuji TOP komfort v 7er. Max nějaké zhoupnutí.
Nevím jaký je max zdvih tlumiče v případě díry kterou vykryje a kterou už ne o to nejde stačí když 95procent děr vykryje a zbytek se max trochu zhoupne...

Když už to stojí ranec to EDC a DD tak at to funguje jak má. :lol:
Odpovědět