Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zná někdo tuhle X5

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
rhinos

Re: Zná někdo tuhle X5

#61 Příspěvek od rhinos »

ty wogo ty s tou E70 jsi jako repka. At delas co delas proste to narves vsude :D :D :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od JaraX »

no samozřejmě při mých obratech v BMW mám kontakty, ale mužu to využívat jen občas.
mám i přístup přimo do nějakého jejich systému,ale tam je prd, to je tak na auta od roku 2014 nahoru.
jinak to byla N62.

pro E70 to chce asi do DE nebo PL, u nás už nehledáme
RomanM3

#63 Příspěvek od RomanM3 »

Jaraxi, vzpomeneš si na něco konkrétního na té z aaa?
Byla bourana? Jak z které strany, nebo čeho sis všiml? Můžeš to prosím trochu víc rozvést? Mel jsi to na diag?
Ja bych právě rád x5 pro manželku/rodinu. Mame tri deti, takze nic jineho od bmw moc nepřipadá do úvahy a jine značky jsou proti bmw za stejne penize doba kamenná co se tyce infotainmentu. Mam na mysli veci jako CA, SC, headup a podobně .

Takze x5 sleduju uz dlouho. Teda jen v8 n62. A proste za asi poslední rok jsem snad neviděl opravdu neco pěkného u nas.

Diky
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od JaraX »

byl jsem tam s tchánem, tak mu napíšu jeslti si vzpomene co vše, já toho prohlídnu tolik že se mi to všecko plete.

X5 pro rodinu? vždyt je to vevnitř menší jak sedmička. jako ne že by to nestačilo, ale proti sedmě nebo 5er to není žádný rozdíl.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od JaraX »

od tchána: Jo evidentně falšovaná serviska jen načítání klíče v BMW. Napsaná výměna motoru o které nikdo nic nevěděl. Podivné vibrace od podvozku, nějaké divné chyby od motoru, nějaké klepání čidla hlučná převodovka a nesedici dveře a nárazník evidentně ne moc dobře opravované a těch chyb bylo mnohem více myslím že jsi říkal 17 chyb hodně nezvyklých. Více si nepamatuji
RomanM3

#66 Příspěvek od RomanM3 »

Ja se na ni byl kouknout jednou když jsem okolo ale přeci jen ja to samozřejmě nemam tak v oku jako treba ty jaraxi. Nebylo moc casu stihl jsem si to jen zběžně prohlédnout a trosku projet. Diag jsem nemel sebou, neplanoval jsem se tam stavit, jen mi to proste vyslo jak jsem jel kolem.

Co jsem si všiml tak brzdy brzo komplet na výměnu, pneu jen ty co jsou na aute a to zimni a totálně sjeté. Pri pokusu o setření čelního skla se zasekly stěrače v horní pozici. Motor se snažil ale dal nejely.

Interiér celkem slušný na ten věk výbava vše funkční z toho co jsem stihl vyzkoušet. Panoramu jsem treba ale raději neotviral po te zkusenosti se steraci :) ve treti radě chybí jedna hlavova operka.

Motor po startu se mírně chvěl, po trosku ohřátí bych ale řekl ok.

Za jízdy z počátku vibrace od podvozku jsem vnímal, ale pak zmizely. Možná jen pneu jak už to tam dlouho stoji? Tezko rict

Zespodu jsem to neviděl. Jen co je videt z boku.

Jaraxi jsi si jisty že se bavíme o stejném aute? Nesedici dveře a nárazník jsem si nevšiml. Ale jak říkám prohlidl jsem to jen v rychlosti.

Co myslíš tou falšovanou serviskou a načítáním klíče jen v bmw? Napsána výměna motoru o které nikdo nic nevi? Kde je napsána vymena motoru? Jako v servise?

Vyptávam se tolik, protože je to jediná x5 u nas která by mi vyhovovala výbavou. Ač je zrovna v aaa :( nicméně cena mi vzhledem ke stavu prijde porad trochu mimo a to jsem ji jeste ani nemel na diag a je mi jasne ze ty bys tam nasel dalších x veci.

Zrovna i tu 7mi místnou verzi bychom mozna obcas na krátkou vzdálenost využili.

Jinak bohuzel e65 nebo spis e66 by se mi líbila ale manželka nechce. Její požadavek je xdrive, protoze zimy tady v Beskydech bývají jeste stale na snehu. Opravdu je to v zimne potřeba a to ciste z pohledu pohodlného příjezdu k domu i do skolky s dětmi i skoly.

Dále z pohledu vnitřního prostoru tak v e66 je jednoznačně více místa na délku. Kdyz to budes měřit metrem tak i na šířku. Ale vlivem tvarování zadních sedaček je tam ve finále na šířku mnohem min místa. Bohuzel. Nebo si vážně umíš představit tři děti v e66? Věk 4, 6 a 9? Dále e66 je delší nez e70 a mozna i širší? Tedy problem s parkováním doma i vsude ve městě o neco vic v e66 nez v e70.

Najezdime za rok velmi málo. Do 10k km. Takze to je další minus pro e66/5. Zkratka to co je na tom aute nejlepsi a to je komfort nevyuziju.

Muj požadavek je n62b48. Její xdrive. Vzhledem k zimnímu počasí tady mi nezbývá nez její požadavek respektovat, navic je to auto pro ni ne pro me. Jedine auto kde se tyto dve veci potkávají je e70.

Další auta co připadají do úvahy je q7, MB GL/R/ML(?), rangerover l322(jedine 4,2sc - nevim jestli ma alespon CA protoze auto bez CA uz fakt nechci), volvo xc90 pokud možno v8 a 7mist.

No ale zkratka nejraději mame bmw. Je to pro nas srdcovka. Bohuzel najit pěknou a vybavenou x5 je nemožné. Co se koukam i v de tak proste nerostou :( naft je vsude tri rite ale v8 ve výbavě...minimum. A to nemluvím o stavu.

Diky
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od JaraX »

byla v AAA někde v prdeli, nechali jsme to převážet do zlína, byla to sedmimístná, s běžovym interierem,
v autě byla připlá serviska, s razítkama z cartecu, záznamy v servisce seděli se záznamama v BMW, jenže pak mi to začlo smrdět, tak jsem poprosil o podrobnější prověření, jak to bylo s výměnou motoru apod, která je v servisce napsaná, no a když podrobně rozklíčovali servis, tak u těch záznamů nebyla nikdy žádná práce ani material, ale vždy jen načtení klíče, ten majitel chodil do BMW vyčíst klíč, čímž vznikl záznam v servisní historii, do servisky pak dal razítko a servis si udělal sám nebo vymyslel, a pokud má někdo potřebu takovou věc dělat, tak jdu od takového auta pryč.
testovací jízda pak byla už jen tak ze srandy, třepalo se to fakt dost, bud je chycená převodovka, rozvodovka, nebo diferak, rozhodně to nejsou kola/gumy.

víš o tom že sedmimístnou X5 nezaplynuješ jo? a jezdit za 20 benzínu by se mi teda zrovna nechtělo.

rozhodně si nemyslím že do X5 dáš lépe 3 dětské sedačky než do E66.

pro tři děti není žádné BMW, všecko to bude jen utrpení,
to bych řešil nějaké uplně jiné auto, Viano, Voyager apod, a pro sebe sedmu,
Michal595

#68 Příspěvek od Michal595 »

Mam v garazi aj e70 aj e66, na motanie sa v meste, z hladiska vyhladu parkovania, vyska auta je mi praktickejsia urcite e70, ma ju teraz zena na jazdenie a zvyklad si hned, ja ked do nej sadnem cez vikendy na motanie tak mam pocit ze som v “malom” aute;)parkovanie pohodlenjsie...ale ked ideme niekde mimo radsej volim e66, kym neni teda sneh alebo nejdem niekde do hor kde viem ze pojfem cez polnackj alebo nie normalnu cestu...ale inak je e66 uplne inde s poholdim, tichucko v aute , nepocujes intros atd...
Ale e70 nechcem davat prec v zime xdrive super, nie som nervozny ked nasnezi:)a dalsia vyhoda e70 je proste ten kufor ze tam drbnes co potrebujes a hotovo, nevyhoda ze tie veci potom “pocujes”:)intros auta vacsie je urcite e66 len kufor proste nemozes nalozit hocico, dva velke kufre s kocikom su problem to uz nedas proste...
Tri deti si neviem predstavit ani v jednom ak mam pravdu povedat, jak by som tam nadrbal 3 sedadky netusim veru...zatial nemusim riesit potrebujem len jednu:)
RomanM3

#69 Příspěvek od RomanM3 »

Hmmm....jo ve Zlíně jsem ji prave byl taky okouknout. Servisku jsem neviděl ale rozhodne to smrdí. Me rekli ze je to dovoz z nemecka, pochopil jsem to tak ze čerstvý, takze po service jsem nepatral a spis v rychlosti okoukl stav.

7mist vim ze nejde LPG a ani me to netrápí. My stejne vesměs jezdíme hodne krátké trasy takze nez se to ohřeje tak jsme tam a ty případné komplikace mi za to nestoji. Uz ani ta investice se mi nevrátí kdyz najedem tak 7tis km za rok.

Nevíte nekdo jestli RR l332 jak ma Don s tim 4,2SC ma uz CA? To by byl pro me taky adept, protoze RR je jeste prostornejsi jak x5. Uz jsme byl kdysi taky jeden omrknout ale to byli uz pred lety jen ze zvědavosti, navic to byl 3.0D (bmw motor jeste).

Sakra jaraxi ja nekdy musim sbalit manželku a prijedem se na nejakou e66 podivat k tobe. Taky jsme pred par lety byli kouknout na jednu 730D jen aby byla představa jak je to v reálu velké atd a ji se to nelíbilo prave. Ale to jeste neměla ani řidičák. Ted na to kouká jinak. Nicmene xdrive na zimu furt chce. Zadokolky se boji a ja se trochu bojim toho at mi pak v zimne nenadava ze nemuze odjet od skolky která je v kopci jakoze dost jen proto ze tam zastavila a ted se nemuze rozjet.

Ja bych se nebránil ani e66 v12 treba. Spotrebu seru. Stejne houby najezdime tak kdyz uz tak uz poradny raketoplán. Ale ty taky nejsou ve výbavě jak bych chtel.

Je to hlavne auto pro ni, ne pro me. Ja mam novou ovci(služební) tak ja mam fpi*i. Doma chci poradny tank/raketoplán kde se ale všichni pohodlně vlezem.

Z pohledu rozumu resim pikacoviny. Ona ma pětku xdrive a je v klidu. Na ježdění kolem komína vic nez dost.

Kdyz nekam jedem všichni tak jedem ovcí protoze je v ni proste vic místa. Nejradši bych neco 7mi místneho abych mohl v případě potřeby ty tri čerty rozesadit každého do jedne rady a mit na cestách klid. Kdo ma deti jiste vi o cem mluvím. Voyager...no nevim....po shlédnutí jeho crash testu to pro decka nechci. Furt je jeste mam docela rad :D

Diky
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#70 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

co Escalade? :D to bys byl king :thumbsup: V8, spoustu místa na ty malý hady...

ten xdrive a suv pro ženskou chápu, máme to doma stejně, manželka přesedla před skoro 3mi lety do E53 a oblíbila si to strašně rychle, předtím jezdila v E87 a v zimě jsme si to měnili když byl sníh, protože prostě někdy někam nevyjela

ještě mi líbí F07, to je můj favorit na nástupce E53, ale ty máš podmínku V8 a ty 3 děti
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
RomanM3

#71 Příspěvek od RomanM3 »

Escalade je moc velky. Doma bych to nestočil. Bohužel. Také infotainment zastaralý pokud se bavíme o cenové relaci 3-4kila.

F07 jsem taky hodne dlouho koukal. Tam je v8 sebevražda, takze jedine n54/5, coz bych asi dal. Ted mam n53 takze z90% vim co by me čekalo :D jen to neni 7mist no ale prostornejsi je oproti e60 urcite.

Další minus je ze se ty fka proste serou protoze je to auto omrdane uz na papíře (kdyz ho konstruovali). Natož pak vyrobili a pak uz to 10let jezdilo po cestách.

Navic zkus najit f07 v benzinu ne v8 co ma opravdu výbavu. Nejsou. A kdyz se objeví tak stav nebude nebo bude proste drahá

Srdce me táhne k v8 a vic atmo. Protoze ted jeste jsou ale dlouho uz nebudou :( tak si to jeste užit dokud jsou
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od JaraX »

- nevím, přijde mi to nesmysl, když koupíš X5 a najedeš 7k ročně, tak je to při spotřebě 20 litrů = 7kč km = 49k ročně za benzín, při jízdě na LPG pak 20x15 = 3kč km, tzn že roční uspora je 28 000kč. při ceně montáže 30k je to za rok zpět a to ani neberu vyšší prodejnost.

- to že F07 je totálně ošizené auto je jedna věc, při přesednutí z E53 si člověk připadá jako by si sedl do trabanta, ale druhá věc je že to není vůbec praktické ani prostorné auto, a rozhodně bych netvrdil že je tam nějak víc místa jak v E60, ono je to takovy plus mínus na stejno, jen to má menší kufr jak sedanová E60.
- všechny tydle auta prostě nejsou pro víc lidí, vůbec bych si takové auto nekoupil na vození dětí, abych se musel rozčilovat a cpal tam nějak ty děti, v E70 do té zadní řady prakticky ani nejde vlízt, tu bych bral jako uplně nouzovou, né že tam budu občas někoho vozit.
- vybíráte mezi špatnou řadou aut, prostě SUV nejsou pro vození 5 lidí, na to jsou prostě MPV, tady bych bral třeba to Viano
- Michal595 má pravdu, ani jedno to auto není pro 3 děti.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#73 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

BMW ty 3 místa vzadu jakž takž komfortně nesplní bohužel, na tom se shodnem a děti budou větší a větší :) budou se tam vzadu víc mačkat a víc prudit :P

mimo BMW se mi vždycky libíl MB R500 (taky ho máš ve výběru), V8 to má, 4x4 taky, nejde to auto vůbec s davem, 6 sedaček uvnitř na rozesazení dětí a ten první V8 by měl bejt v pohodě
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od JaraX »

Rko chtěl hrozně tatík, tak jsme jich pár projeli, krom toho že to je šileně poruchové auto, tak v tom není vůbec místo, longem jsme teda nejeli ani nevím jak to má long s místem, jeslti se zvětšili vzdálenosti řad sedaček nebo jen kufr třeba, každopádně Rko bylo obrovské zklamání, není to ani pohodlný, ani prostorny, to už je fakt lepší Viano
Michal595

#75 Příspěvek od Michal595 »

Inak vedla spominana x7 by zvladla plnhodnotne odviest aj trojicu deti alebo to len vyzera velke?som v tom este nesedel tak neviem vobec len sa pytam ci by to teoreticky slo alebo su tie zadne sedacky vyuzitelne asi jak v x5?
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#76 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

X7 jsem viděl jen tu 6místnou verzi, 2. řada jsou dvě oddělený křesla, do 3. řady jsem nelez :) ale malý to vevnitř na poměry BMW vůbec nebylo, byl to samozřejmě nějakej superindividual a moc se mi to líbilo :twisted:
pak je 7místná verze, kde je v druhý řadě lavice, ale jak to vypadá podle katalogu, tak to místo uprostřed je hodně nouzový, což i chápu

z E53 jsem přesed do F07 a jako trabant to tedy neni, místa mi tam přijde taky víc (vzadu), R jsem kdysi jel, prostorný to bylo, úplně vzadu jsem neseděl, takhle, RomanM3 hledá něco pořádnýho mi přijde, ne Viano, to je taková dodávka, ikdyž lepší... ale obávám se, aby to mělo trochu koule, tj. nebylo to obyč MPV a mělo to 3 řady sedadel, tak to evropská produkce moc nenabízí

jak dlouho to auto plánuješ mít? děti jsou 4, 6 a 9 koukám, ony se tam dozadu v E70 nějakou chvíli vejdou :)
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
RomanM3

#77 Příspěvek od RomanM3 »

Kluci pardon ale x7 je krásná - koukal jsem na videa. Ale pro me je to cenově mimo :( nevim kolik stoji ale ja mam budget 3-4kila max. Ani jsem se nekoukal kolikrat vic stoji niva x7 :D

Jaraxe chapu, on ma pravdu ale ja dodávku fakt nevydycham.

Zadne auto jsem nikdy nemel dele nez 3-4 roky a prdel je ze i ve te x5 jedne sedmimistne jsme uz s dětmi byli a jim se to strasne libi a uz vidim jak pisu pořadníky na to kdo bude sedet uplne vzadu :D ne ze bych to chtel běžně používat kvuli bezpečnosti...

To same bylo s xc90.

Obe ty auta jsou velké leda z venku. Uvnitř moc místa neni. Je to opravdu jen tak tak.

Pro me připadá v úvahu proste MB gl nebo r(long), x5, xc90, nebo q7. Vse nejlíp v8, komfortní přístup musi byt, Logic (nebo nejaka jeho obdoba), webasto, atd. Pak jeste se mi libi range rover. Ten se sice sedmimistny nedělal ale i v te pětilisté verzi je opravdu prostorný.

MB se pry sere jak gl tak r. X5 se pry taky serou na q7 jsem taky slysel spoustu špíny a xc90 s v8 ma pry total poddimenzovanou převodovku. Výhoda u Volva by byla ze mam neco jako jaraxe na Volva asi 1km od baráku :D

A mame rádi bmw no. V xc90 jsme taky seděli ale uz jak si do toho sednu nebo i žena tak se v tom proste necítíme. Proste uz ten posed za volantem je jiny sedačky bez bočního vedení a tak. Pak si sednem do bmw a zas je úsměv na tváři.
Don

#78 Příspěvek od Don »

GL je asi jedina krabice kam das normalne 3 deti. Pak jeste Escalade, ale musi to byt verze s lavici, protoze jinak nemas kufr. GL ma tri delene sedaky az ke kraji jako MPV. RR ma siroke boky, tri sedacky tam sice dam, ale neni to na minutu. To proc jsem vzal RR a ne GL je hlavne kvuli protoru a celkove predni casti pro ridice a spolujezdce. GL ma strasne uzke a kratke sedaky i operadla. Pro mensi lidi dobry, ja si v tom 500km nedokazu predstavit. Opeardla jsou tak uzka, ze te tlaci i to bocni vedeni do zeber. Prostor na nohy je neskutecny. No a pak take pouzite materialy, ovladace, ktere na RR opravdu miluju - velka tlacitka, velka kolecka, zadne hledani ve tri prdele menu apod.

U me vyhralo RR, radsi budu o hodinu dele davat tri sedacky, nez se pak celou cestu kroutit. GL neni pro normalni chlapy... mozna tak pro zokeje Vanu nebo nejake rachiticke blondynky nasich bohatych sousedu. Jinak je RR komfortnejsi a vetsi - je siroke, kdyz se podivas na GL tak se postupne zuzuje jako XC90. A dalnice jsou v RR zazitek i kdyz jedes 100 nebo pres 200 - ten 4.2SC jede porad a neskutecne

XC90 je klaustrofobni a i vzadu mala, X5 je mala, Q7 je mala... vsechny ty auta klamou telem. To je i 7er sirsi a pohodlnejsi. Moc na vyber nemas, kdyz nechces MPV nebo vetsi. R-cl je nejporuchovejsi MB snad co znam... to je rozbite uz od vyroby.

Takze ve finale budes bud vic myslet na deti a nebo na sebe. A vim urcite, ze deti to neoceni, ty ano ;)
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
dogeatdog

#79 Příspěvek od dogeatdog »

Dlouhé Esca nemá chybu, pro rodinu absolutně. Blbuvzdornej interiér, prostoru všude neskutečně, do kufru strčím slona napříč a náhradní díly za pusu. Vyklápěcí obrazovky vpředu i vzadu, stropní klima, ohřívání i chlazení nápojů, chlazené sedačky a další hovadiny už jsou jen bonus.
Neřeším, jezdím, auto slouží a nic nechce. Totální spokojenost, evropské wannabe SUV mi už nesmí domů.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od JaraX »

akorát je to jiná cenová liga ne?
Odpovědět