Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kam se letos chystáte?
Re: kam se letos chystáte?
S těma rybama a mořskejma potvorama je to takový všelijaký. Jadran i Středozemní moře jsou vylovený, takže většina surovin se dováží ze severských moří nebo z umělých chovů. A to je v podstatě stejný, co se tady dá koupit třeba v Makru. Navštěvuju místní rybí trhy a vidím, co se tam prodává.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
když jedete do řecka autem.. kolik hodin Vám to vychází a jak si plánujete cestu? myslím na kolikátou odjezd z domu a pak příjezd? počítám že cesta zabere kolem 24 hodin. takže jedu večer s tím, že tam zase večer přijedu a jdu spát? nebo vyrazím ráno a na místě jsem zase ráno a pak ten jeden den přežiju bez spánku?
Já to dělám na pohodu. Ráno vyrazím a večer dojedu k Bělehradu. Tam spíme a druhý den zase na pohodu jedeme až na Lefkadu. Odpoledne bazén a moře. Zpátky stejně.
Když jsem to jel poprvé bez dítěte, vyrazili jsme dopoledne a jeli v kuse až k řeckým hranicím. Na benzíně jsme si dali odpočinek v autě a v poledne oběd na Lefkadě.
Když jsem to jel poprvé bez dítěte, vyrazili jsme dopoledne a jeli v kuse až k řeckým hranicím. Na benzíně jsme si dali odpočinek v autě a v poledne oběd na Lefkadě.
Jaraxi Řecko plánujeme za rok doufám alespoň tak jsme se domluvili.
Letos Chorvatsko to je kousek a zatěžový test s dětma tech cca 10hod v aute ať vidím zda to zvládneme bez křeči .
Včera jsem vymenoval kondenzátor klimatizace a úspěšně zvladnuto, nechal jsem dnes v 11h naplnit 1225gramů chladiva plus olej a auto už chladí zase luxusně. No mám ze sebe radost. Sice dalších 4K pryč za tento měsíc je to už celkem 14,6k v servisu ale stim se u 7er musí počítat. Ale na dovolenou je připraveno.
No myslím si ze bych e65 uzivil ale nesměla by to bejt vrazda kde vyměním postupně cele auto
Jinak Řecko Chalkidiky je jen 12hodin???
To se mi nechce věřit. Stejně plánujeme jet na dvakrát a po cestě se ubytovat.
Co kupujete nejraději v Chorvatsku ? Místní ovoce je luxusní a Rakia a v Řecku prý luxusní olivy a olivový olej co je top a 2x levnější jak v ČR loni nám kamarád dovezl.
pokud se kupuje od místních je mnohem levnější .
Co kupujete vy?
Letos Chorvatsko to je kousek a zatěžový test s dětma tech cca 10hod v aute ať vidím zda to zvládneme bez křeči .
Včera jsem vymenoval kondenzátor klimatizace a úspěšně zvladnuto, nechal jsem dnes v 11h naplnit 1225gramů chladiva plus olej a auto už chladí zase luxusně. No mám ze sebe radost. Sice dalších 4K pryč za tento měsíc je to už celkem 14,6k v servisu ale stim se u 7er musí počítat. Ale na dovolenou je připraveno.
No myslím si ze bych e65 uzivil ale nesměla by to bejt vrazda kde vyměním postupně cele auto

Jinak Řecko Chalkidiky je jen 12hodin???
To se mi nechce věřit. Stejně plánujeme jet na dvakrát a po cestě se ubytovat.
Co kupujete nejraději v Chorvatsku ? Místní ovoce je luxusní a Rakia a v Řecku prý luxusní olivy a olivový olej co je top a 2x levnější jak v ČR loni nám kamarád dovezl.
pokud se kupuje od místních je mnohem levnější .
Co kupujete vy?
V Chorvatsku u silnice ovoce dobrý, akorát bacha na ceny, cizáka mají tendenci natáhnout. S Rakijí je to tam jak u nás se slivovicí, dobrou můžeš dostat, ale nedá se ofiko koupit. A v marketu je drahá, jak sfiňa a asik nic moc. Vozí se odtamtaď Kulen (Barjanski), Pažski syr, pršut, Fíková marmeláda (Dida Boža), sušený fíky (ale to většinou až tak v půlce srpna). Víno taky není špatný, olivovej olej taky
-
chorvati jsou lotri z vlceli,jezdim na pelijesac ZULJANA uz 15let samozrejmne v zari relativni klid a pohoda,jinak jsem tam videl nejakeho bobika v 750 tabulka spz jarax
ten je v sude.

Kdyby mi někdo chtěl tvrdit že neporovnávam. Výhoda je že jsme ještě v 10 ráno nevěděli jestli někam pojedem.
Sledujte mě na Mapách Google! https://maps.app.goo.gl/7PvnMqUF1w6HTM98A
Jinak na lefkadu jezdíme nonstop 16-24 hodin
Sledujte mě na Mapách Google! https://maps.app.goo.gl/7PvnMqUF1w6HTM98A
Jinak na lefkadu jezdíme nonstop 16-24 hodin
Zober to este trosku nizsie na Zrce:)
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:00, celkem upraveno 1 x.
Řecko bude na konci prázdnin.todle je jen dvoudenní výlet
Jj jen teď vím asi o 5ti sedmičkách mimo ČREMIK-BMW-B12 píše:chorvati jsou lotri z vlceli,jezdim na pelijesac ZULJANA uz 15let samozrejmne v zari relativni klid a pohoda,jinak jsem tam videl nejakeho bobika v 750 tabulka spz jarax![]()
ten je v sude.
Jak se tam máte jaraxi ? už je tam spousty lidí ? Byl jsem na KRKU s ženou ještě před dětma 2012 a navštívili jsme snad všechny velké města včetně Bašky kde jste a je tam fajn pláž. Je tam krásně a hlavně cesta je pro tebe kousek z Moravy což je ideální na 2-3dny.
Co vše chcete stihnout ? Pohodička u moře na pláži nebo budete pujčovat loď ?
Co vše chcete stihnout ? Pohodička u moře na pláži nebo budete pujčovat loď ?
-
Naposledy upravil(a) cheater dne ned 21.11.2021 18:00, celkem upraveno 1 x.
No jo, z Holomóca je to o třetinu kratší, než od nás. Jeli jste přes Zagreb nebo přes Ljubljanu?
Jinak Chorvati fakt kur** 200km dálnice za 10 eur. To není v Řecku za 500km. Lodní výlet co stojí 18eur osoba v gr stojí tady 320kun cca 2 nasobek a dítě není za zadarmo ale za půl. Při účtování nám to za všechny spočítal na 1300kun a když to pak prepocitaval na eura tak už nenasobil 1300kun x kurz ale 1600 kun x nevyhodnej kurz. No mazec. Jako dvoudenní výlet si sem jednou za pár let zajedu ale obdivuju lidí co tady utrácí svůj roční usporenej budget na dovolenou. Ten poměr cena/výkon je hooodne smutnej
No, proto je asik lepší, pokud máš slovinskou známku, jet z Mariboru přes Ljubljanu, pokud jedeš do Rijeky
Nn tu slovinskou zlodějinu nebudu podporovat
no slovinskou známku koupíš za 3-4kila na netu a nemusíš objíždět delší cestou chorvatsko.
Na ty lodě ani nechodíme kdyžtak se dá domluvit s domorodcem za pár korun kdo jede klasicky přes ty přepálené společnosti tak se nedoplatí.
Navíc platit eurem v chorvatsku je velice nevýhodné vždy tě natáhnout všude i obchody. Bud kartou nebo kuny nic jiného.
Když člověk počítá není stím problém. Navíc jsem uvažoval vzít nafukovací raft a motor co hodím do vody a jedu ... nebo si zapádluji.
Jaraxi byli jste v knajpě nebo někde v restauraci ? Co to tam stojí normálně nebo je to přepálené ? Asi záleží co si dáš ne ?
Někdo říkal že je tam draho jinej že se to dá a není to tak strašný ... tak kde je pravda ?
Nebo si mám brát řízek v chlebu a paštiku ?
Na ty lodě ani nechodíme kdyžtak se dá domluvit s domorodcem za pár korun kdo jede klasicky přes ty přepálené společnosti tak se nedoplatí.
Navíc platit eurem v chorvatsku je velice nevýhodné vždy tě natáhnout všude i obchody. Bud kartou nebo kuny nic jiného.
Když člověk počítá není stím problém. Navíc jsem uvažoval vzít nafukovací raft a motor co hodím do vody a jedu ... nebo si zapádluji.
Jaraxi byli jste v knajpě nebo někde v restauraci ? Co to tam stojí normálně nebo je to přepálené ? Asi záleží co si dáš ne ?
Někdo říkal že je tam draho jinej že se to dá a není to tak strašný ... tak kde je pravda ?
Nebo si mám brát řízek v chlebu a paštiku ?

Jak ten motor na ten raft upevníš?Filozof píše:...vzít nafukovací raft a motor co hodím do vody a jedu...