Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

filtr pevných částic

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Filozof

#681 Příspěvek od Filozof »

https://www.youtube.com/watch?v=gNpqNj69MdU

je to ve všech oborech doufám že to někomu docvakne ...

kdo vydělává na DPF filtrech další biliony ročně ? stačí se podívat komu co patří ...mno vymyslíme další a další kurvítka aby lidi platili a platili ....

Tím se nechci bavit o ekologii ...doted žádné auta DPF neměli ted mají krám za 40-80tis ...mno dobrej business a pro koho ???
co bude dalšího co musí bejt ? olovo se vyřadilo a elektronika posledních 10let stále dokola kolabuje at je to NTB nebo deska v autě či jednotka.... vidíte sami jak furt cálujete stále dokola a dokola ....
MadButcher

#682 Příspěvek od MadButcher »

Joshuax píše: nekdo sikovny by to dozajista dokazal z OBDII vytahnout do nejake apky
[b]

Tady ji mas, jen neni zdarma a zatim asi ne pro vsechny motory:

http://www.mycarly.com/product/bmw-app/
madmarty

#683 Příspěvek od madmarty »

Zdenda530d píše::lol: :lol: :lol:

Nějakou dekádu se tomu už někdo určitě věnuje, ale právě na "netu" jsem si přečetl, že zatím není jednoznačný závěr, co mohou způsobit (ne PMxy ale to co z nich vzniká při přeměně - sekundárním hoření - ultrajmné částice).

Trapné je spíš to, že tu musím některé věci vysvětlovat a co se dá popsat dvěma/třemi slovy pro někoho (kurevtor) rozepisovat do odstavce (a ani to není záruka úspěchu). Ale už s tím končím...

To proč jsem to tak bagatelizoval bylo jen proto, že v naší dimenzi nemůže NIC zmizet. Vše je otázkou přeměny (něco se přemění na něco jiného). Proto mi vyvozuje úsměv na tváři když zde odborníci píší: ONO TO SHOŘÍ A JE PO PROBLÉMU.

Mám dojem že sám děláš co nemáš rád u jiných. Není shoření jako shoření. Věděl jsi že se někde spalují plasty? Směsný odpad ? Dokonce posvěceno státem ? A někde jinde je to trestné a stát to postihuje ? Jaký je mezi tím rozdíl ? V obou případech to přece shoří.

Jsou lidé, jenž Bibli napíšou na mnoho stran a jsou lidé které otravuje o něčem takovém vůbec přemýšlet a jsou schopní tu samou Bibli na psát do jedné věty jednoduché, mnohdy i bez diakritiky.

Ano, ta přeměna. Odložme na chvíli to že všichni jsou blbci a jeden je borec(Míša), neber osobně je to obecně, zkusme to jinak.

- Naftový motor bez přímého vstřiku produkuje málo pevných částic malé velikosti.
- Naftový motor s přímým vstřikem produkuje více pevných částic malé velikosti.
- Naftový motor x-té generace u které neustále rostou vstřikovací tlaky
produkuje ještě mnohem pevných částic malé velikosti.

To snad nikdo popírat nebude. Tedy s narůstajícím tlakem vstřikování paliva roste produkce pevných částic malé velikosti, těch o kterém nám v těchto debatách jde. Tedy čim nižší bude tlak tím méně takto škodlivých emisí bude. Tedy pokud tyto zachytané pevné částice někde pohromadě shoří díky vysoké teplotě a malému tlaku, jaký bude odpad z tohoto nedokonalého hoření ?

a) mnoho pevných částic o malé velikosti
b) málo pevných částic o malé velikosti
c)
d)
.....

Jak bylo uvedeno, máte někdo očouzené prdele ? (Aut) Až na jednu výjimku co zde někdo uváděl asi ne. Jak zde bylo uvedeno, máte někdo ve výfuku za DPF saze ? Pokud nanočástice umí ucpat DPF a svým shořením vlastně produkují kdo ví co, proč to kdoví co není na stěnách výfuku ? Proč to není na prdelích aut ? Je to tak malé že to není vidět, tak malé že se to nikde neudrží ?

Vysvětlete mi to někdo prosím logicky a hlavně prosím vemte v úvahu tlaky spalování.

Pro odpůrce LPG taková třešnička :)

V8 skoro pětilitr, stáří 16 let, najeto cca 250tis, pokud to někdo dříve neutočil. Katy původní. Benzín tankovaný v zimě (tedy před 7 měsíci) :)

........................................max.............N95........LPG
obsah CO2 v% 2tis ot/min.....0,3............0,26........0,1
.....................volnoběh......0,5.............0,39........0,14
ACDC

#684 Příspěvek od ACDC »

Chválím, to LPG samozřejmě, ale opět konstatuji že emise jsou mi u prdele, jde o svezení a zvuk. Nafta a její podporovatelé patří do...........
kurevtor

#685 Příspěvek od kurevtor »

horan píše:Kurevtor: a co to tedy je, kdyz ne.kurvitko? Napsal jsem, jak je jednoduchy, aby auto samo nahlasilo problem s emisema jeste pred tim, nez zacpe filtr. Ale ono potichu ceka, az je to v hajzlu a pak te radostne posle do servisu a jeste ti skoro rekne, at cestou vezmes z domu prasatko. To me sere uplne nejvic. To auto vi celou dobu, ze je nekde problem, jen mu nekdo OMYLEM naprogramoval delat ze se nic nedeje.
Chapeme se?

Myslím, že se chápeme napůl, přičemž tě trochu podezírám, že některé věci zkrátka pochopit nechceš ;-)

Proč by ti auto mělo hlásit problém s emisema? Uživatel auta nemá poznat, že auto potřebuje regenerovat nebo regeneruje. Regenerace by měla nastat po asi 400 km průměrně, přičemž se počítá s tím, že sis přečetl návod k autu a víš, že když mu neumožníš regenerovat a budeš s tím jezdit jak se nemá - nasereš si do bot. Na co teda kontrolku? Jezdi s tím jak se má, netankuj rostlinný oleje u pofidérních pump a nebudeš mít problém.

Pak je samozřejmě limitem životnost - ale asi nemůžeme čekat, že s autem najedeme 40 miliard km bez údržby, ne?

Joshuax: ta analogie s kontrolkou na světla sedí :)
horan

#686 Příspěvek od horan »

Tak nic no. Ja se jdu venovat hubeni slimaku. Z toho aspon bude uzitek.
horan

#687 Příspěvek od horan »

Jen posledni dotaz. Jak si zkurvim termostat, zhavici jednotku a egr? V manualu k autu to totiz nemuzu najit jak se k nim mam chovat. :oops: :roll: :roll:
Mam je hladit, nebo jim pred spanim cist o cervenem auticku?
horan

#688 Příspěvek od horan »

Slimaky beru zpet. Byla to hloupost co jsem napsal. Hrozne bych byl smutnej, kdyby u me zazvonil nejakej spasitel, ze jsem rozhodil ekorovnovahu sveta. Radeji jim donesu BIO mrkvicku.
ACDC

#689 Příspěvek od ACDC »

Nejezdit s naftou:-))))
horan

#690 Příspěvek od horan »

Mam najezd skoro 40000km rocne. Nejezdim s ni, protoze u toho onanuji, ale protoze to proste vychazi lip.
Mozna si si vsiml, ze nyni shanim benzin, protoze ho proste chci. Ale zase to bude vykoupene tim, ze bude s plynem. A zase pro tebe budu ten spatnej, co posral auto plynem.
Ale beru to taky jako vtip. :wink:
Zdenda530d

#691 Příspěvek od Zdenda530d »

Taky se koukám po nějakých vhodných benzínech pro instalaci LPG... do budoucna je to jediná cesta, protože jak to tak vypadá tak HighTech supermoderní diesely sami sebe zničí hned po vyjetí ze "šourůmu".
madmarty

#692 Příspěvek od madmarty »

Filozof píše:https://www.youtube.com/watch?v=gNpqNj69MdU

je to ve všech oborech doufám že to někomu docvakne ...

kdo vydělává na DPF filtrech další biliony ročně ? stačí se podívat komu co patří ...mno vymyslíme další a další kurvítka aby lidi platili a platili ....

Tím se nechci bavit o ekologii ...doted žádné auta DPF neměli ted mají krám za 40-80tis ...mno dobrej business a pro koho ???
co bude dalšího co musí bejt ? olovo se vyřadilo a elektronika posledních 10let stále dokola kolabuje at je to NTB nebo deska v autě či jednotka.... vidíte sami jak furt cálujete stále dokola a dokola ....

Od tvé přezdívky bych minimálně už jen podvědomě očekával jiné myšlení.

Kdo vydělává bilióny na DPF ?

Olovo v pájených spojích není ani tolik nutná jako kvalita materiálů a práce. Bohužel, dnes je vše z Číny kde pájí malé děti, či nekvalifikovaní pracovníci. Jedou 16-18h denně a výstupní kontrola žádná. I bez olova to jde propájet dobře, neříkám ale že lépe jak s olovem. Za komoušů jsme u nás vyráběly vysoce kvalitní odpory (rezistory), jeden z nejlepších výrobců skončil jejich výrobu a dováží je z Činy. Vedoucí obchodu v této společnosti mi jasně řekl, že buď budou brát z Číny nebo krachnou. V Číně to vyrobí za půldarma, poruchovost 10-50% !!!! jak která várka, protože odesílat zpět na RMA je drahé, tak jich Číňani dají rovnou +50% ks zdarma na případné RMA. Takhle se vším. Ty stejné produkty které jsou vyrobeny z jiných součástek mají životnost mnohem kratší, jejich cena se snížila. Nemá smysl dodávat na trh náhradní součástky, či náhradní díly, protože lidi opravovat věci nenechávají. Je věc za 7tis Kč, po pár letech je cena třeba 2tis Kč, oprava (nejvíce v ní obsažená práce) by stála více jak 1500-2000 Kč. Spotřebitel si radši koupí nové se zárukou. Zde vzniká problém. Znám firmy specializující se na servis elektroniky, hledaly, nebo stále hledají nové oblasti zisků a servis to není. Lidi prostě chtějí nové věci, chtějí je hned a chtějí je levně. Výrobci se jen přizpůsobují a trendu využívají.

Např. příklad jeden výrobce z DE, výrobce snad už všeho, vyrábí nabíječky svého nářadí tak, že v CZ vyrobené udává jako z DE. V CZ vyrobené ručně ze součástek z Číny. Ze součástek které si kdysi stejný výrobce sám vyráběl a kvalita byla špičková. Už není. Část nabíječek už si nechává tento slavný výrobce (Německé kvality) vyrábět přímo Číně. Cena i kvalita šla dolů, takže se to nahání počtem prodaných kusů :(
madmarty

#693 Příspěvek od madmarty »

Zdenda530d píše:Taky se koukám po nějakých vhodných benzínech pro instalaci LPG... do budoucna je to jediná cesta, protože jak to tak vypadá tak HighTech supermoderní diesely sami sebe zničí hned po vyjetí ze "šourůmu".

Zdendo, nyní bez ironie atd. Marná cesta. Třeba BMW už nemá motor bez přímého vstřiku. To je pro přestavbu LPG problém. Poslední nepřímo vstřikové byly myslím (např u E6x) V8, všechny I6 už přímej vstřik a další generace auta už vše přímej, tedy vč. V8. Jednak klesá úspora, protože motor částečně musí jet na benzín aby se uchladily vstřikovače benzínu a je snad nemožné sehnat u nás přestvabu pro BMW na víc jak 4 válce. V Holandsku jsem našel přestavby na LPG, tak, že vymění vstřikovače benzinu za vstřiky LPG. Přestvba za raketu a u nás ani ťuk, takže otázkou zda to půjde přihlásit, zda to půjde servisovat.

Na chvíli jsem přesedlal zpět na starou dobrou V8 atmosféru a je to paráda. Pro dnešní dobu ubohých 260k, na stejných objemech dělají přes 440k, na I4 s turbama dělají dnes přes 260k. Jediný rozdíl že než padne tenhle motor, tak padnou 3-4 oturbený motůrci. Je pro přírodu vyrobit 3-4 motůrky na jednu životnost V8 ?

Tohle je krásný příklad:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Amarok#/media/File:Amarok_SC.JPG
hlavně ta spotřeba. takovýmu autu které má být terénní a je předurčené k přepravě nákladů, má na kouli kolem 2500kg.. dají I4 přeplňovanou naftu. Když motor vydrží 150tis km, bude to zázrak. Hlavně že udávají tak malou spotřebu, o které stejně každí ví že není reálná...

Lidstvo je jako stádo ovcí běžící do propasti, občas nějaká ovce zabečí že spadnou, ale když běží ostatní, nemá smysl s tím nic dělat :(
ACDC

#694 Příspěvek od ACDC »

Špatnej? Každý kdo jezdí na plyn s motorem od tří litrů výš je naopak chytrej, dle mého blbého asi názoru. Se starým poctivým motorem bez kurvítek ovšem. A ještě k tomu hodně ekologicky, což jak musím podotknout je mi opět u prdele. Sám jezdím s 540i, která bude mít za rok? myslím 10 let v plynu a je to nepoznatelné. Jede jako pes a jinak pohoda, za 10-11 Kč,-.
horan

#695 Příspěvek od horan »

To je to co ted hledam, ale najit slusnej kousek neni uplne lehky :cry:
madmarty

#696 Příspěvek od madmarty »

horan píše:To je to co ted hledam, ale najit slusnej kousek neni uplne lehky :cry:

Budeš mít nelehkou práce sehnat. A teď si vem, že bys to chtěl v kombíku :) Jedině to platit zlatem, nejsou :( Ale klidně do nových 5er nacpou několikrát oturbený naftový čtyřválec. Jsem zvědavej jakou do bude mít životnost.
Teddy

#697 Příspěvek od Teddy »

A to si ještě představ, že když už ho konečně seženeš, tak se taky v burešovně může urodit myšlenka na zdanění plynu a ten pak bude za stejný peníze, jako benál.
mobilman Člen Klubu
Člen Klubu

#698 Příspěvek od mobilman Člen Klubu »

Zdravím pánové, když to tady čtu, tak jsem velice šťastný, že jsem před 4 lety koupil to co mám a vzhledem k ročním nájezdům to bude stále v benzínu a až do doby veterána (sám jim už také jsem) :D Jiné auto již nechci.
ACDC

#699 Příspěvek od ACDC »

Taky s ním dožiju:-))
madmarty

#700 Příspěvek od madmarty »

ACDC píše:Taky s ním dožiju:-))

Nejste nějaký depresivní ? Budete mít ještě spoustu času na nějaký další bezva fáro !!!
Odpovědět