Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Servis Brno

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zave
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Zave »

Diffusion píše:Jj to jsem byl já.
Jinak všiml jsem si tam nějaké krasavice, tak to byla ta tvoje :D

jimmyhendrix píše:Tak to si tam byl ty s tim Mkem .....
Ja tam mel 540i :)

Jinak potvrzuji vyse uvedena slova....

Ty vole, to jsi byl Ty s tim Mkem :-) sem si rikal kua co to je za krasavca, ja vyjizdel rano, jak si to tam vezl od Alberta - asi 200m od Horyse. Byl sem si pro zradlo :-)
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Diffusion »

Měl jsi mávnout :wink:

Zave píše:
Diffusion píše:Jj to jsem byl já.
Jinak všiml jsem si tam nějaké krasavice, tak to byla ta tvoje :D

jimmyhendrix píše:Tak to si tam byl ty s tim Mkem .....
Ja tam mel 540i :)

Jinak potvrzuji vyse uvedena slova....

Ty vole, to jsi byl Ty s tim Mkem :-) sem si rikal kua co to je za krasavca, ja vyjizdel rano, jak si to tam vezl od Alberta - asi 200m od Horyse. Byl sem si pro zradlo :-)
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Horys az za hrob. Uz nikdo jiny. Byl u nej kolega prede mnou (jeste za dob, kdy jsem byl v "podruci" Lunacka) a dal mi na nej takove reference, ze jsem tam proste musel zajet a nestacil jsem se divit. Vazne borec a nemuzu doporucit nikoho jinyho... S cimkoliv k nemu, jen je vazne se potreba objednat - tyden predem minimalne, ale ochota, pristup, odvedena prace, cena - nezle slovy vyjadrit...
fOE

#84 Příspěvek od fOE »

ja jsem ten kolega, a musim uznat ze v Brne jit jinam nez za Horysem asi moc smysl nema :wink:
atimen
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od atimen »

já nevím , poslední dobou bych o horysovi pomlčel .....o tom jak mě 2x dle jeho slov dělal geošku když mě měnil většinu podvozku a pak když jsem dojel na geošku tak mě bylo řečeno ,že se na zadku geoška nedělala aspoň 5let (stálo mě to jednu sadu gum a mám sjetou zimní sadu ) ....o kontrole a natlakování chladiče co provedl a za týden co problém pokračoval praskl taky nemluvím ....a vím o dalších případech kdy měl něco udělat , řekl, že to udělal a přitom to neudělal , a nebo když měl něco udělat tak povyměňoval díly ale problém neodstranil ...
belch

#86 Příspěvek od belch »

Nu, na Horyse a jeho kmenový autoservis Euromobil pějí všichni jen a jen chválu, pročež jsem se prostě musel přesvědčit. S brněnskými servisy mám už jisté zkušenosti, a ač si nepřipadám jako "vysírač" a problémový zákazník, bohužel jsem byl málokde více než dvakrát. Mám prostě rád, když na mém autě dělají lidé odborně i lidsky na výši. Po přečtení všeho dobrého, co je o tomhle servisu na fóru napsáno, jsem věřil, že jsem našel svatý grál...

Považuju za fér na tomto místě zdůraznit, že jsem nikdy Horyse neviděl a nikdy s ním nemluvil. Jednání vždy probíhalo s panem Adamíkem, což je, troufám si tvrdit, první (a pro většinu zákazníků zřejmě i jediný) člověk, s kterým přijde zákazník do přímého kontaktu. Nakolik by byla moje zkušenost jiná, pokud bych mluvil přímo s Horysem, nedokážu odhadnout.

První "oťukávací" návštěva, objednaná cca týden dopředu, proběhla za účelem výměny oleje v automatu, výměny viskospojky, kontroly výfukového potrubí za účelem zjištění zdroje pazvuků a celkové kontroly stavu podvozku po zimě. Auto jsem přistavil ráno po otvíračce, předal klíče, znovu do záznamu o opravě uvedl věci, které má servis vyřešit, a šalinou se odebral do města na kávu a tak. Domluva zněla, že mi servis po poledni zavolá. O půl druhé jsem měl ve městě všechno hotové a jel jsem se do Bohunic podívat, jakže jsou s mým autem daleko, když ještě nikdo nevolá...

Auto už bylo před servisem, a pan Adamík se mě se slovy "volal jsem vám?" ujal k malému debriefingu opravy: Olej nešel vyměnit, protože bychom museli zřejmě zničit kryt filtru převodovky a nový nebyl po ruce (to je fér, díky, aspoň jsem zůstal mobilní). Na podvozku špatné zadní tlumiče a vepředu tyčky řízení, jinak OK. Výfuk zní, jak jste říkal, jako by foukal pod parohy, ale nefouká pod parohy - je to tím, že jsou vysypané katalyzátory a jejich odstraněním problém pomine. Hm, zní to fakt od svodů, pane Adamíku, jste si jisti? Ano, jsme.

Viskospojku jsme vám vyměnili. Uf, skvěle. Předávám osm set bez papíru (na můj návrh, na stát už dávám dost).

Druhá návštěva, opět po osmé ráno, díly v kufru, pohodová domluva na druhý den kolem zavíračky. Zdůraznil jsem, že ty zvuky od výfuku jdou od svodů, a že to dle mého těmi katy není... Pokud ovšem je, nechť je tedy vyříznou a nahradí trubkami, že jsem s tím srozuměn. Dále to budou tyčky řízení, servopumpa, zadní tlumiče. Nashle.

Druhý den kolem desáté jsem zavolal, abych zjistil stav opravy. Díly jsou vyměněné, teď se dělá geo, pak ten výfuk. Kolem druhé bychom vám zavolali. Domlouváme se, že se rovnou stavím ve čtyři, ať nikdo zbytečně nespěcháme.

Pár minut po čtvrté dorážím do servisu, pan Adamík mě uvádí do kanceláře a vysvětluje, že všechno proběhlo fajn, jen ten výfuk po odstranění katů teď získal nepříjemný zvuk vycházející ze zadního tlumiče při silnější akceleraci. Jdeme k autu, nastartuju, servo servuje, výborně... Slyším, že zvuk, který já slyším od svodů a Euromobil z nyní již neexistujících katů je stále přítomen. Zkouším přidat plyn, ale netočím to, je to automat a motor je studený. Zvuk zezadu to nějaký má, vydyndávám na to slevu, uznáno, platím a odjíždím směr město.

Na Heršpické (první možnost, Brňáci vědí) přidávám plyn dostatečně na to, aby šly otáčky přes 2500 a nestačím se divit. Ve formuli 1 jsem ještě nejel, ale představuji si, že s puklým výfukem by zněla podobně. Tohle měl pan Adamík na mysli? Jak si tak o tom konsternovaně přemýšlím, zkouším pustit volant, a hleďme, jedeme doleva... Tak geo, říkáte.

Do Líšně jsem dojel s pocitem, který se těžko vysvětluje. Kdokoli, kdo šel ten den po ulici na mé trase, si mě zřejmě pamatuje, protože kdykoli jsem byl nucen přidat plyn, VŠICHNI, kdo nebyli hluší a byli v doslechu, se otočili. Přemýšlel jsem, jak je možné něco v tomhle stavu odevzdat zákazníkovi jako opravené, a o různých jiných věcech, o kterých se ve slušné společnosti nehovoří.

Hned druhý den ráno jsem jel zpět do servisu a panu Adamíkovi jsem vysvětlil, že opravu tohoto rázu nejsem ochoten akceptovat a požaduji řešení na náklady servisu. Navrhl, že se na geo podívají a katy přivaří nazpátek.

Přístí středu. Napíšu.

Shrnutí: Pokud Euromobil (záměrně neříkám Horys, protože nevím, jestli na tom vůbec dělal on) zničí celý výfuk a přesto neopraví triviální závadu spočívající (zřejmě) v profukujícím těsnění výfukových svodů, a po (údajně) provedeném nastavení geometrie vůz táhne doleva, co si mám myslet?
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Hmm, zajimave, zajimve... Pravda je, ze ja vubec nevim kdo je ten pan Adamik, ja vzdycky volal primo Horysovi a s nim se i domlouval... A ten drzel slovo, tzn. zavolal mi asi 3x behem dne kdy tam me auto mel, aby me informoval o stavu opravy a na co narazil... Takze ma rada, volat Horysovi primo, protze jednani typu: "sice uz mame padla, ale ja tady dneska budu dokud Vam to neopravim, pro me bylo dukazem kvalitniho pristupu ze strany Horyse - co rekl splnil
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od ROBi »

Taky nevím, kdo je popisovaný pán, vždy volám a nebo jednám přímo s Horysm, nejlepší je zavolat přímo jemu, nebo dojet do servisu a žádat jeho a s ním se domlouvat. Vždy, ať jsem potřeboval cokoliv stupidního, mi vyšel vstříc, vše obstaral a vždy zavolal, co a jak se děje, dokonce i ve většině případů jsem viděl foto, co nafotil během oprav a staré, nebo nepotřebné díly jsem dostal v kufru s dotazem, zda je chci a nebo je může vyhodit a to za velice přívětivé ceny, kdy se vše děje bez faktury. Takže nevím, jak funguje celý servis, ale Horys mi vyšel vždy a v čemkoliv vstříc.

Schválně si zkus vyžádat přímo Horyse, jestli by to šlo, třeba by to bylo lepší ;)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od MattyX Moderátor »

a všichni tu pište že to jde bez dokladu :lol: :lol: :roll:

ja mám též svoje , ochota a přístup martina na jedničku , není co vytknout , ale když sem pak viděl tu odvedenou praci po půl roce sám ... nechce se mi tomu do dneška věřit ....
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Priklanim se k tomu zamyslet se nad psanim o dokladech na verejnem foru... Kazdopadne jak mam chapat, ze se Ti nechtelo verit kdyz jsi po pul roce videl odvedenou praci?
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od MattyX Moderátor »

no nechával sem si měnit spojku , po rozdělání motoru letos v zimě padla brada par lidem :lol: tři šrouby oholenej imbus , bylo zřejmě vidět , že byla použita nějaka hvězdička na najebání do imbusu aby se to podařilo dotáhnout , to by nebylo tak nasírací kdybych mu do ruky nenasypal použitelný imbusy se slovy kdyby byl nějakej potřeba :)
za pomoci kamaradova ceocka kdy se podarilo na srouby privarit jiny kteryma se to povolilo aspon a nezkurvil se pritlačák ...

další pěkná věc byla s difecem , koupil sem dvě atypická gufera na střední bavoráckou bednu kdy jsem mu je dal do ruky že ať je udělá obě , letos v zimě sem diferenciál vyměnoval s jednim velice ochotným klubákem ze slovenska a se slovy že sem na něm dělal obě gufera a nový olej 75w140 sem se dozvěděl že gufero měněno jenom jedno a olej byla nějaká neidentifikovatelná sračka že 75w140 saf-xj specifikace to urcite nebude :D nastesti ten difec sel na kompletni generalku takze ve vysledku to nicemu nevadilo , jen ja sem byl za uplnyho idiota :)

to ze pak jeste nebyli dotažený některý štefty na svodech a chyběla jedna matka na přirube svodu na střední díl vyfuku už jsou malichernosti , a výfuk kterej pořád tahám po zemi už je mi taky jedno :lol: nevím jestli to dělal martin nebo nějakej jeho kolega ale docela mě to zamrzelo , pač s jeho přístupem a ochotou sem byl opravdu spokojen...
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Achilles_Warrior
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Achilles_Warrior »

Hmm, no teda... Tezko k tomu hledat slova... Ja nejsem mechos, takze opravam nerozumim ani trochu... Uz jednou jsem se spalil s Lunackem, Horysovi verim, a doufam, ze se nespalim znovu - to uz by byl pech :-)
fOE

#93 Příspěvek od fOE »

MattyX píše:no nechával sem si měnit spojku , po rozdělání motoru letos v zimě padla brada par lidem :lol: tři šrouby oholenej imbus , bylo zřejmě vidět , že byla použita nějaka hvězdička na najebání do imbusu aby se to podařilo dotáhnout , to by nebylo tak nasírací kdybych mu do ruky nenasypal použitelný imbusy se slovy kdyby byl nějakej potřeba :)
za pomoci kamaradova ceocka kdy se podarilo na srouby privarit jiny kteryma se to povolilo aspon a nezkurvil se pritlačák ...

další pěkná věc byla s difecem , koupil sem dvě atypická gufera na střední bavoráckou bednu kdy jsem mu je dal do ruky že ať je udělá obě , letos v zimě sem diferenciál vyměnoval s jednim velice ochotným klubákem ze slovenska a se slovy že sem na něm dělal obě gufera a nový olej 75w140 sem se dozvěděl že gufero měněno jenom jedno a olej byla nějaká neidentifikovatelná sračka že 75w140 saf-xj specifikace to urcite nebude :D nastesti ten difec sel na kompletni generalku takze ve vysledku to nicemu nevadilo , jen ja sem byl za uplnyho idiota :)

to ze pak jeste nebyli dotažený některý štefty na svodech a chyběla jedna matka na přirube svodu na střední díl vyfuku už jsou malichernosti , a výfuk kterej pořád tahám po zemi už je mi taky jedno :lol: nevím jestli to dělal martin nebo nějakej jeho kolega ale docela mě to zamrzelo , pač s jeho přístupem a ochotou sem byl opravdu spokojen...

No stou spojkou to je parada :D zvlast kdyz si ji ted budu u Horyse asi nechavat delat 8) Kazdopadne ale zatim ja na Horyse muzu jen v dobrem, ukaze az cas jestli bude nekdy nejaka reklamace, kazdopadne tu polozim takovou mozna recnickou otazku.... "je to nekde lepsi?" Skusenosti s Lunackem => ee, takze berme co nam Brno dava, zvlast kdyz neni zadna jina lepsi alternativa :wink: nebo tu snad nekdo o nejake vite?

Btw. MattyX co te spojka stala, kde jsi kupoval, byla i se setrvakem a kolik si vzal horys za praci? klidne do SZ. Dik
pepino5xx

#94 Příspěvek od pepino5xx »

Dvě věci:
1) geometrii Horys nedělá, auto převeze kousek vejš k Bílýmu, a to co tam už udělají neví, což je blbý

2) jezdím tam pořád a momentálně tam auto je, a pořád mu věřím, mimo jiné udělá i jiné věci na které sám příjde (prkotiny za stovku dvě) což potěší, a zatím o jiném profi servisu v Brně nevím a nepotřebuji zatím vědet :)
fOE

#95 Příspěvek od fOE »

s tou geometrii to bylo stejne i u me, kdyz jsem ji po Horysovi chtel poslal me stim o dum dal => k Bilemu, tak jsem skoncil u Horaka a celkem v pohode. Horys geometrii nedela.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od MattyX Moderátor »

fOE píše: kde jsi kupoval, byla i se setrvakem a kolik si vzal horys za praci? klidne do SZ. Dik

spojku sem daval zánovní co sem měl zadarmo :oops: :lol: tenkrát si bral za práci 2500 ?! tedka nevím už přesně :)

jako co se týče geometrie doporučuji místního člena ///Mates , je to sice až v boskovicích , na monitoru člověk vidí hodnoty , podle přání naladí jak je libo ačkoliv je to z ruky , najit geošku kde to umí je taky boj :)

pokud geošku někomu vezu a dělá to napiču tak proč to tam vozit dal ostatnim ?!

každopádně na nikoho špínu plivat nechci , ale bohužel taky nemůžu dál sdílet to nadšení který panovalo v prvopočátcích ale v brně neexistuje snad nikdo kurva :lol:
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Selix

#97 Příspěvek od Selix »

ja jeste uvazuju o tech Blazovicich, tady na foru to kazdej zatim jen chvali
Holly Moderátor
Moderátor

#98 Příspěvek od Holly Moderátor »

Já s Martinem nikdy žádný problém neměl, vždy mi vyšel maximálně vstříc a nikdy nic neodflákl, domluva 100%, poradí, vyzná se... Občas k němu zavezu i Fiata a taky spokojenost.
rumlor
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od rumlor »

U Bílýho v servisu makal bratr a když mi řekl jak tam dělaj geometrii tak už se ničemu nedivím :D
jimmyhendrix

#100 Příspěvek od jimmyhendrix »

Ja byl u Horyse taktez.
V podstate praci co jsem rekl odvedl ale musim uznat ze je nejlepsi komunikovat primo s nim a snazit si info vyzadat pripadne podat prave s nim. Pan Hadamik mi taktez vysel vstric nicmene pokud chcete presne vedet co se na aute delo je lepsi se bavit s Horysem jelikoz ten vi co rika a dokazete to s nim pripadne probrat. Pan Hadamik je tam jen jako administrativni pracovnik.

Jinak ja u Horyse delal vsechno mozny i komplet spojku s dvouhmotakem a nemel sem s jeho praci problem az na dve veci:

Problem s chlazenim unik chladici kapaliny kdy zavada se tezko rozpoznava nicmene vuz sem kvuli tomuto mel u nej asi 3x. a v podstate se to porad nevyresilo cili bud je to neco vazne hodne specifickeho a nebo nevim.

Ted uz presne nepamatuji proc ale sundaval se predni naraznik skrze nejakou praci a kdyz sem vyzvednute auto dale studoval tak sem nasel nejake nesrovnalosti v podobe licovani coz sem si dodelal sam.

Kazdopadne ja musim Horyse prozatim pochvalit jelikoz krom chlazeni mi vysel se vsim vstric vcetne toho ze sem si dovezl temer vsechny dily sam a neslysel sem pul spatneho slova nebo neco na styl tak to ne pane atd.
Vzdy me vecpal do nejblizsiho terminu a praci odvadi opravdu rychle.
Prace neni vzdy uplne na 100% ale tohle prikladam za vinu vytizenosti kazdopadne nikoho lepsiho a kdo by E39 rozumnel ze servisaku vic v Brne a okoli neznam.
Odpovědět