Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Servis Martin Böhm, Praha

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
Risa525

#81 Příspěvek od Risa525 »

batoo píše:Minuly tyden jsem k nemu privezl BMW, ze je asi prdla hlava a ze chci zjistit jestli je prdla, po 3 dnech mi volal ze jo, tak jsem mu rekl ze privezu vlastni.
Privezl jsem ji, on ji namontoval a za praci si rekl 11 tisic:)) (2 tisice material) - ze pry 2 dny prace v kuse! No tak jsem mu to zaplatil a auto jelo na hovno a blbe chytalo, Tak jsem to dovezl zpatky a ze prej to nastavoval podle hodinek a ze to je autem jak je stary. Jsem mu rikal, ze pred "opravou" to jelo ok, tak on ze se na to teda podiva. Pak jsem si pro to prijel, ze uz je to ok. A najednou na me vybafnul, ze chce 1500 za to vyladeni:)).
Tak sme si to trochu vyrikali, nakonec mi dal klicky a jel jsem.
K panu BOHMOVI uz nikdy!!
KLASIKA...ani nemůžeš vědět jestli tu tvou ''novou'' hlavu nasadil...bych se nedivil kdyby tam dal zase nějakou starou palici :roll:
kojakE39

#82 Příspěvek od kojakE39 »

Zdarvím vás chlapci, že k tomu chlapovi vůbec chodíte, když to čtu. Jinak bych podotknul, že dobrá dílna neznačková, může bát kolikrát lepší. Alespoň v přístupu, když ne v zázemí. Jinak slušný servis se s tebou dohodne na přibližné ceně předem, případně s tebou má sepsat objednávku, stejně jako nějakej zedník, tak dle zákona. Pokud by se objevilo něco dalšího na opravu, či by oprava dohodnutá měla být vyšší, mám dojem že hranice je 30%, tak se stebou musí o tomto nejdříve domluvit a ne se rozhodovat sám. Pokud cenu předem neví, (např. neví co je na vozidle za problém) začne tím, že za tolik a tolik ten problém zjistí. A pokud si dáš někam auto třeba na výměnu oleje a filtrů, neopravňuje je to k tomu, aby s ním jezdili. Pokud je to součást opravy (zkušební jízda) tak to má být rovněž dohodnuto, popřípadně zaneseno v objednávce. Má zkušenost je, že když jsem dal někam auto na opravu a po týdnu mě řekli, že nic nezjistili, že jsou na to krátcí, tak mě auto vrátili a nic po mě nechtěli.

Z toho vyplývá, jestliže si vyzvednu auto po opravě a nějakej vychcánek mě řekne, že cena není dohodnutých 10 tis. ale 15, protože ještě objevil tohle a opravil to, tak mu řekni tvoje chyba zde máš dohdnutou cenu 10, max navýšenou o 30% a auto ti vydat musí. Jestli bude odmítat obrať se na Polici ČR, je to trestné. Později se s tebou klidně může soudít, ale nic nepořídí.
Rovněž tak, jestli že zjistíš že ti s autem jezdili, aniž by k tomu byl důvod a nedohodli jste se na tom, rovněž Policie ČR. Rovněž trestné, tohle se dokonce nazývá tr. čin nedovolené užívání cizí věci. Věřtě že vím o čem mluvím :wink:
Snad vám to pomůže. Já se raději v nejhorším případě obrátím na osvědčený neznačkový servis, jinak si snažím na autě udělat vše sám.
Maxiczech

#83 Příspěvek od Maxiczech »

Někteří jsou zkrátka neponaučitelní.. Jak jsem již asi psal.. Toto nemá se servisem nic společného. Auto ti legálně rozkradou a nahradí shit dílama. Bych si u něj nenechal vyměnit ani svíčky, protože by mi zmizela váha vzduchu a veškeré lamda sondy a půlka motoru.. Chápu, že jíst se musí, ale tohle je nemorální vrchol!!! Toho pána až někdo dokope, tak se nebudu naprosto divit a ještě budu fandit.. Já si problém dělat nebudu. Nestojí mi za to.. Možná, kdyby ten homosexuál zašel někam na pivo, tak bych ho tím pulitrem vzal přes řepu.. :) Jenže tyhle hovádka radši nevylezou z doupěte, protože by je každej poplival.. :Slina:
hurvajs77

#84 Příspěvek od hurvajs77 »

[quote="kojakE39"]...Jinak bych podotknul, že dobrá dílna neznačková, může bát kolikrát lepší...[/quote]

S tim souhlasim. Sam jezdim k soukromnickovi a jak rikal kamarad, kdyz tam prijedes poprve, tak se skoro bojis tam nechat auto :D Ale je spolehlivy, praci dela kvalitne a pouziva originalni dily. Pokud najde nejakou vetsi opravu, tak vola a necha si odsouhlasit.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Risa525

#85 Příspěvek od Risa525 »

Maxiczech píše:Možná, kdyby ten homosexuál zašel někam na pivo, tak bych ho tím pulitrem vzal přes řepu.. :)
přesně :D :D :D

stejně se divím že ještě nedostal (nebo o tom nevíme :D a on už ''spadl na schodech'')
hurvajs77

#86 Příspěvek od hurvajs77 »

Risa525 píše:stejně se divím že ještě nedostal (nebo o tom nevíme :D a on už ''spadl na schodech'')

I kdyby dostal, stejně to nijak nepomůže. Max. se uleví Tobě a on bude pokračovat vesele dál ve svých nekalých praktikách. Lepší je spíše šiřit pravdu o jeho "kvalitních" službách, časem třeba k němu lidé přestanou jezdit a vrátí se zpět do kolbenky.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
caknakis

#87 Příspěvek od caknakis »

Pánové, tak tomu neuvěříte.

Jsou to asi dva roky, co jsem si u Bohma nechal vyměnit přední pružiny. Poté, co jsem vykvákl 7500,- za údajně origo nové pružiny jsem odjel. Ihned po odjezdu jsem si všiml určitého ťukání z přední nápravy. Přisuzoval jsem to tomu, že jak auto leželo na jedné straně, tak pravděpodobně umřel nějáké ramínko, nebo něco podobného.

řešil jsem to v tomto tématu: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=87975

Už v tomto tématu v prvním příspěvku jsem napsal, že to začalo dělat to výměně pružin. Ovšem, koho by napadlo, že se dá něco zkurvit na výměně pružin.

Abych to shrnul, za ty dva roky nahánění toho randálu jsem vyměnil: všechny ramena, řídící tyč, tlumiče, horní uložení, stabilizátory, převodku řízení...prostě všechno, co na té nápravě je. Kromě pružin.

Bohm mi tam dal úplně jiné pružiny, pravděpodobně i z jiného auta. Když auto vjede do díry, tak na vrchu pružiny dosednou asi tři oka na sebe a dokonce přes sebe. Poznačovali jsme to barvou a pokaždé byla sedřená. Navíc jsou už nahoře úplně ohoblované z toho, jak se o sebe dřou.

Jen pro zajímavost, v době, kdy tam šlo auto, tak jsem ležel v nemocnici, přivezla ho tam moje mamka, já jsem si ho pak na vozíku přijel vyzvednout, ale evidentně mu nedělá problém vydupat s nikým.

Co by jste k tomu řekli? Doklad o práci mám, přemýšlím, co provedu....
Don

#88 Příspěvek od Don »

nevim jak chces dokazat, ze ti je tam dal on.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
hurvajs77

#89 Příspěvek od hurvajs77 »

Určitě by se to dalo řešit, ale chtělo by to, aby celková oprava sepsána na papíře, přesně definováno, že použije Tebou donesené díly. Před tím je nějak označit, zdokumnetovat. Po výměně to samé. Ale je to vlastně na prd, protože policajtům to stačit nebude...
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Dneska mi přijel zákazník na repasi klíče na faceliftové E39. Mimo jiné se mě ptal, jestli nevím, kdo by mu mohl vyřešit problém s PDC:

Někdo mu ukradl přední čidla, tak dal lišty bez PDC a zajel s tím k Böhmovi, ať mu ten předek deaktivuje. Ten mu řekl, že to nejde, ale že to "nějak" vyřeší. Od té doby mu PDC nefungovalo vůbec, ani vzadu.

Projel jsem to diagnostikou, zjistil jsem, že jednotka PDC se vůbec nehlásí. Tak jsem se na ni podíval, byla odpojená. Zapojil jsem, přeprogramoval tak, aby reagovala jen na zpátečku a zadní 4 čidla a bylo to.

Každopádně mě tohle "řešení" docela zarazilo a nota bene si za to ještě naúčtovat peníze :!: - už si nepamatuje, kolik, ale prý to nebylo zrovna málo.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#91 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Je celkem zarážející, jak jedinec s první soukromou originální diagnostikou dokázal promarnit svoje možnosti
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#92 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

...
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
bmw3er

#93 Příspěvek od bmw3er »

Vlastni dily?????snad nemyslis važně.ty si do hospody taky nosíš vlastní ingredience,aby ti znich uvařily jídlo?se nad tim trochu zamysli...
bmw3er

#94 Příspěvek od bmw3er »

Vlastni dily?????snad nemyslis važně.ty si do hospody taky nosíš vlastní ingredience,aby ti znich uvařily jídlo?se nad tim trochu zamysli...
guyver52

#95 Příspěvek od guyver52 »

bmw3er píše:Vlastni dily?????snad nemyslis važně.ty si do hospody taky nosíš vlastní ingredience,aby ti znich uvařily jídlo?se nad tim trochu zamysli...

Je to o dohode jako vsechno, jestlize se predem dohodnete ze se pouzije dil ktery ja jako zakaznik privezu, a servis na to pristoupi a napocita si dohodnutou praci, pak v tom nevidim jedinej problem, pokud se cokoliv stane, existuje telefon a zavola se. Pokud nekdo vyzaduje, lze i dokladovat, pravdou je ze co je psano je dano.

A ano, i v te hospode se lze domluvit, treba Bobika ;)
Borec
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Borec »

Zdravím všechny, tak jsem navštívil pana Bohma se svou nově koupenou e34 2,5tds a to se špatnými starty za tepla chtěl jsem vědět zda je to vyskotlakym vstřikováním a zjistit co stím je atp. Technikovi, kterému jsem auto předával jsem vše ukázal a vysvětlil. Bylo mě řečeno že auto tam musím nechat a že se ozvou. Po týdnu jsem tam zavolal a mluvil přímo s panem B. a ten mě řekl že je to rozvody a že mě ta oprava bude celkem stát 15 očí a že si to mám rozmyslet. Ok tak jsem tp rozmýšlel a jelikož jsem nějakou tu kačku na opravu měl zavolal jsem mu a zeptal jsem se ho zda když si nechám i ty rozvody vyměnit tak jesli bude auto šlapat jako hodinky a on mě řekl že ano. tak jsem je nechal vyměnit. Další týden jsem mu volal zda už je to hotovo a on mě řekl že se čeká na díly z DE. Po 14ti dnech mě volal že je vše ok a že můžu přijít. Auto jsem si vyzvedl a zaplatil 15 očí. Přijel jsem před barák, zaprkoval vypnul motor a zkusil nastartovat už nenastartoval !!!! druhý den jsem mu auto odvezl jako reklamaci a on mi řekl že jsem mu o teplých startech nic neřekl a že jim vše fungovalo jak má nicméně jsem mu to ukázal a on řekl že je to startér. Nasral mě takovym způsobem že jsem mu řek že si auto vyzvednu odpoledne a bude vše ok. Auto jsem si vyzvedl druhý den a řekl si 1500 za opravu starteru. Starter opravdu funguje, jinak podle mě lépe než předtím. Prý i štelovali řídicí jednotku čerpadla tak aby vše jelo, prý mám vyměněny i nějaké hadičky. Přijel jsem do prace zaparkoval a zas nenastartoval. Cestou z5 domu mě to samo od sebe chíplo za jízdy 3x, volal jsem mu a řekl mi ať to nechám kněmu na jeho triko odtáhnout.
NIKDY VÍCE. "Sem taková ryba, že mě to sere."
Škoda že jsem na fórum nekoukl dříve. Výměna rozvodů a kdo ví jestli za 15očí, schválně jsem se kouknul kolik stojí orig díly na výměnu rozvodů.

Uááááá
Jak to?, že takový člověk ještě chodí?

Už jsem našel nový servis specializující se na BMW a zkušenost Vám pak předám.

WMB Bohm = poslat ČOI
Samurai-sword

#97 Příspěvek od Samurai-sword »

Ahoj

Taky se podělím o svou zkušenost u Bohma... Kdysi (už je to hodně dávno :-) )jsem koupil svý první BMW byla to E34 525i a spolu s ní mi majitel dal kontakt na Bohma jako na dobrej neautorizovanej servis. Tak jsem tam začal jezdit...A musím říct,že první roky spokojenost. Možná to ale bylo tím,že jsem to moc neřešil,prostě bylo auto hotový já si ho vyzvedl,zaplatil a jel domů. Pak jsem koupil 850i a jezdil s ní 3 roky. Všechno šlo vžycky k Bohmovi. Nevyplatilo se mi až samotný finále když jsem jí šel prodat a ona přestala jezdit. Divně to cukalo,nechytalo,vařilo se to a já byl kyselej... Tak jsem to šoupnul zase k Bohmovi a (teď to hodně zkrátím) nakonec po všelijakejch laboracích mi řekl,že je motor po smrti a že je potřeba vyměnit,že jinak to nepojede. Já měl měl kupce za prdelí,tlačil,mě zase tlačily peníze,tak jsem mu řekl ať to vymění. Ta výměna mě stála 50000,-Kč a auto se prodalo. Ale hned druhej den mi volal novej majitel,že to měl někde v servisu a že to měli na zvedáku a že motor se rozhodně neměnil,tak co to na něj prej hraju. Povídám že nic,že to Bohm. Nakonec se seberu,jedu za Bohmem a ptám se ho jak to bylo s tou výměnou motoru a on se na mě skoro obořil o co jako mi jde? Že auto jezdí,tak co?! Já mu povídám,že jo,že jezdí,ale že to asi nebylo motorem?! A že mě ta sranda stála 50000,- litrů!!! Na to už mi řekl jen něco v tom smyslu ať to neřeším a hotovo. Takže tolik asi moje zkušenost. Když jsem tam začal jezdit (rok 1998) tak byl ten plac venku furt plnej aut a v dílně 4-5 mechaniků. Dnes? Dnes je tam sám se synem a jedním mechanikem. Sice v pěkný nový dílně,ale svoji blbostí a nenažraností si zkurvil spousta kšeftů...

Na druhou stranu musím říct,že bavorákům rozumí jako málokdo. Když jsem koupil M3 E36 3.2 tak mi asi po půl roce začala nepravidelně jít na volnoběh a celkem vlažně se to vytáčelo. Přijel jsem k Bohmovi,ten to poslech a hned věděl která bije,že to jsou nějaký ventily na řízení vanosu. Objednal,vyměnil a super,už jsem zase měl M3 :-) Nebo když mi ta 850i přestala za studena chytat a já mu řekl,že jsem tam dával nový svíčky,jen se zeptal "jaký jste tam dal?" Povídám ty nejlepší od Brisku a on "hmm,tak si počkejte,to auto za 20 min pojede". Dal nový NGK nebo DENSO to už si nepamatuju a auto okamžitě nastartovalo. A řekl,že v BMW nemají Brisky co dělat. A další a další...

Takže kurva vůbec nechápu jak takovej odborník na BMW si může takhle kurvit pověst a srát si do vlastního hnízda.

Každopádně mě už tam nikdo nikdy neuvidí...
Mechosh

#98 Příspěvek od Mechosh »

Jak někdo může napsat, že pan Böhm rozumí Baworákům? :D
To je dobrej přelud.. 8O
Po doporučení jsem mu volal minulou zimu, že mám klasický problém. Dlouho jsem marodil, tak auto stálo asi 4 měsíce. Pak přišly silné mrazy a já se nemohl dostat do auta, protože baterka byla KO.
Volám mu a on mě nejdřív politoval a poradil mi jediné možné řešení. Rozbít boční okýnko u spolujezdce a dostat se do auta, aby mohl otevřít kapotu motoru.
Ale uklidnil mě, že okno na e-39 má, a že to udělá během jednoho dne.
Zdálo se mi to docela drsné řešení, tak jsem volal do autorizáku BMW.
Ta mi poradily.
Nadzvednout kliku u řidiče a otočit klíčem. Olalá.. A byly dveře otevřeny..
Takže tímto děkuji za profesionální radu..
Pokud pan Böhm používá v servisu krumpáče, tak nejni divu tomu, co tady o něm píšou.
Ale je to fakt síla.
S tím motorem, to bych asi neschroupl.
Ono stačí mít uražené, následně slepené zrcátko, jinou rezervu, probodnutou gumu, vyměněné dobré díly za špatné a podobně.
Že mu to neažrancovi vůbec strach dovolí.

:Confused2:
Odpovědět