Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výkon 1.6 jde zvýšit??

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Pazdi »

zbytečně se hádáte, stejně to upravovat nebude :wink:
jinak v tomhle souhlasím se Slidem...vyhazovat 1.6 ven a dávat 1.8 imo hloupost a docela ztráta času...rozdíl kolik ? 10 koní, 1s na stovku a +5km maximálka?
jako jo, výkon je to větší, o tom bez debat:-) ale na jak dlouho? bude jezdit tejden, dva, možná měsíc v 1.8 a řekne si, že je mu to málo a bude chtít zase zvyšovat (a tentokrát to nepůjde jen motor za motor, ale jak se tu píše, musel by hodit třeba IS...což už je složitější)...opravdu, pokud někdo vyloženě chce vyšší výkon než má 1.6, nemá smysl to nějak lámat přes koleno a vymýšlet blbiny...ale dát auto do cajku, slušně ho prodat...pokud nemá prachy navíc, tak chvilu šetřit a pak kupit šestivál...imo tam už i ty změny výkonu výš mají trošku lepší opodstatnění...
Slid

#82 Příspěvek od Slid »

Pamatujete si jak před lety se prodávala upravená E36 316i tuším byla od Lexani bylo v ní narváno mrtě peněz + NOS nakonec to auto se prodávalo strašně dlouho, nikdo to nechtěl mladej blázen na to neměl peníze a starší rozumnější jen kroutil hlavou a dával ruce pryč......
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Pazdi »

Slid píše:Pamatujete si jak před lety se prodávala upravená E36 316i tuším byla od Lexani bylo v ní narváno mrtě peněz + NOS nakonec to auto se prodávalo strašně dlouho, nikdo to nechtěl mladej blázen na to neměl peníze a starší rozumnější jen kroutil hlavou a dával ruce pryč......

tak ono...když to přeženu, tak každej dostane "rozum" (nechci se tím nikoho dotknout) můj brácha si pořídil Compacta...prvně paráda a přemýšlel, co s tím všecko zrobí (je fakt, že to koupil už zavánějící "tuningem" křídlo, nějaký nálepky, chrom světla - je ale fakt, že jsem pro to jel já...člověk říkal, že to stojí já nevím kolik peněz ty úpravy...nakonec jsme díky tomu, že se to moc nelíbilo srazili cenu docela dolů:) s tím, že origo díly jsme k tomu dostali)
nejdřív maximálně spokojenej...pak se párkrát svezl se mnou...a zjistil, že ta 1.6 není žádná extra střela...pár dní hledal po netu různý úpravce a různý fušery, co by mu to nějak nabušili...pak si uvědomil, že těch peněz by v tom utopil kotel...takže teď je to tak, že se spokojil s tím, co má...a po očku pokukuje po něčem silnějším, takže počítám, že to jednou prodá a kupí něco silnějšího...
(ono to tak dopadne stejně skoro u všech:) )
surfis
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od surfis »

Pazdi píše:
Slid píše:Pamatujete si jak před lety se prodávala upravená E36 316i tuším byla od Lexani bylo v ní narváno mrtě peněz + NOS nakonec to auto se prodávalo strašně dlouho, nikdo to nechtěl mladej blázen na to neměl peníze a starší rozumnější jen kroutil hlavou a dával ruce pryč......

tak ono...když to přeženu, tak každej dostane "rozum" (nechci se tím nikoho dotknout) můj brácha si pořídil Compacta...prvně paráda a přemýšlel, co s tím všecko zrobí (je fakt, že to koupil už zavánějící "tuningem" křídlo, nějaký nálepky, chrom světla - je ale fakt, že jsem pro to jel já...člověk říkal, že to stojí já nevím kolik peněz ty úpravy...nakonec jsme díky tomu, že se to moc nelíbilo srazili cenu docela dolů:) s tím, že origo díly jsme k tomu dostali)
nejdřív maximálně spokojenej...pak se párkrát svezl se mnou...a zjistil, že ta 1.6 není žádná extra střela...pár dní hledal po netu různý úpravce a různý fušery, co by mu to nějak nabušili...pak si uvědomil, že těch peněz by v tom utopil kotel...takže teď je to tak, že se spokojil s tím, co má...a po očku pokukuje po něčem silnějším, takže počítám, že to jednou prodá a kupí něco silnějšího...

Však jsem psal, ať se smíří s tím co má (měli by jste si číst celý topic a né jenom útržky). Ale otázka zněla, jak zvýšit výkon a ne jestli se to vyplatí. Proto jsem napsal, že nejvýhodnější upgrade stávajícího je výměna motoru za 1,8 a chip k tomu (hned se do mě Slid pustil, že to je blbost - stylem já mám pravdu a ty si debil). Hlavně to není tuning, kterého by se pak potencionální kupec měl bát, tak nevím, proč tu vytahuje úpravu za statisíce.

Já mám 1,6 a stačí mi. Nic měnit nebudu.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Pazdi »

surfis píše:Však jsem psal, ať se smíří s tím co má (měli by jste si číst celý topic a né jenom útržky). Ale otázka zněla, jak zvýšit výkon a ne jestli se to vyplatí. Proto jsem napsal, že nejvýhodnější upgrade stávajícího je výměna motoru za 1,8 a chip k tomu (hned se do mě Slid pustil, že to je blbost - stylem já mám pravdu a ty si debil). Hlavně to není tuning, kterého by se pak potencionální kupec měl bát, tak nevím, proč tu vytahuje úpravu za statisíce.

však já tím neutočím jakkoliv na Tebe;-) 8)
topic jsem četl celý...jen prostě mi upgrade 1.8 motor za 1.6 nepříjde zrovna to nejlepší možný, protože když se mu zdá 1.6 líná, tak 1.8 pro něj asi nebude taky žádný terno, tak počítám s tím, že ho to neuspokojí...proto píšu, že u 1.6 jakýkoliv vylepšování...mi příjde zbytečný...bo znáš tu pohádku...jen dva prstíčky tam strčíme...a taky to těm potvorám nestačilo a nakonec tam vlezly celý :lol: :lol: :lol:

tak ono...co tak pozoruju, tak se spousta lidí bojí i toho chipovanýho...
doktor

#86 Příspěvek od doktor »

jee, me by zajimalo to samy,akorat u 1,8 benzin... kolik vykonu prida chip? ma to cenu? kolik to tak stoji? me by se libilo tak 10-15kw navic, nechci si ale kupovat novy auto kuli tomu, nemate s tim nekdo zkusenosti prosim?
surfis
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od surfis »

doktor píše:jee, me by zajimalo to samy,akorat u 1,8 benzin... kolik vykonu prida chip? ma to cenu? kolik to tak stoji? me by se libilo tak 10-15kw navic, nechci si ale kupovat novy auto kuli tomu, nemate s tim nekdo zkusenosti prosim?

Tak pokud chceš přidat 15KW, tak to přijde možná i na 50K - vačka, svody vejfuk, chip atd... Takže blbost s tím cokoliv dělat. Chip ti přidá tak 10PS.
doktor

#88 Příspěvek od doktor »

aha,a tech 10ps bude trosku znat? zvedne se nak vic spotreba? to me furt vrta hlavou esli to ma cenu :roll:
Slid

#89 Příspěvek od Slid »

surfis píše:
Pazdi píše:

Však jsem psal, ať se smíří s tím co má (měli by jste si číst celý topic a né jenom útržky). Ale otázka zněla, jak zvýšit výkon a ne jestli se to vyplatí. Proto jsem napsal, že nejvýhodnější upgrade stávajícího je výměna motoru za 1,8 a chip k tomu (hned se do mě Slid pustil, že to je blbost - stylem já mám pravdu a ty si debil). Hlavně to není tuning, kterého by se pak potencionální kupec měl bát, tak nevím, proč tu vytahuje úpravu za statisíce.

Hele Surfis ty máš asi velkej problém, protože jinak nechápu tvé počínání, reakce nebyla na tebe a už vůbec ne že si debil a já mám pravdu, nechápu kde to bereš a co to meleš, reagoval jsem na celej topic kde už dsvatos mluvil o motoru tak nekecej tady kraviny, protože už mě vážně unavuje a sere tvoje narážky na mě, jestli máš problém semnou rád si to vyříkám z očí do očí, protože debila ze sebe dělat takovým přiblblem jako si ty nenechám a vážně mě unavuje, řešit s tebou totální kraviny a hledat sebemenší chybičky co jsem napsal, aby si mě náhodou zase nenapadl :!:
Přeber si to jak chceš, ale myslím to smrtelně vážně :!:
Slid

#90 Příspěvek od Slid »

Tohle byl můj první příspěvek sem, nikoho jsem nejmenoval nikoho jsem nenapadal tady je vidět jak LŽEŠ :!:
Měnit motor 1.6 za 1.8 je nesmysl, když motory jsou stejné
chip nemá význam, spíše jen upravit mapu a omezovač žádné koníky nepřidá.
Čili jedině úprava motoru, vačka,hlava, písty atd. atd. svody sportovní výfuk,komplet odlehčit, převodovku a vše optimalizovat na sebe na max. výkon. potom uděláš z 316i auto co pojede, ale za tolik peněz že se z toho poděláš a je to holý nesmysl, buď auto si nech jak je a nebo prodej a kup 6tivál a bude to lepší než překopávat 316i

surfis napsal:
hned se do mě Slid pustil, že to je blbost - stylem já mám pravdu a ty si debil

Čili vážně nechápu proč se do mě furt sereš, začalo to gumama, teď folie a teď tady
DAWE

#91 Příspěvek od DAWE »

Surfis uz se prober, Slid ma pravdu.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od surfis »

DAWE píše:Surfis uz se prober, Slid ma pravdu.
8O 8O 8O :roll: :roll: :roll:

Zase jeden co neumí číst :roll:
surfis
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od surfis »

Slid píše:Tohle byl můj první příspěvek sem, nikoho jsem nejmenoval nikoho jsem nenapadal tady je vidět jak LŽEŠ :!:
Měnit motor 1.6 za 1.8 je nesmysl, když motory jsou stejné
Čili jedině úprava motoru, vačka,hlava, písty atd. atd. svody sportovní výfuk,komplet odlehčit, převodovku a vše optimalizovat na sebe na max. výkon. potom uděláš z 316i auto co pojede, ale za tolik peněz že se z toho poděláš a je to holý nesmysl, buď auto si nech jak je a nebo prodej a kup 6tivál a bude to lepší než překopávat 316i

surfis napsal:
hned se do mě Slid pustil, že to je blbost - stylem já mám pravdu a ty si debil

Čili vážně nechápu proč se do mě furt sereš, začalo to gumama, teď folie a teď tady

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Jsi ubohý....

:smich2:

To že jsi nikoho nejmenoval neznamená, že někoho mezi řádky nenapadáš!

Uvědom si, co píšeš, jak jednáš, protože se snažíš z lidí dělat blbce a takový já přímo nesnášim! Chováš se jako malej kluk.... jájájá jenom já, všechno vím. Všude jsem byl... atd...

1. s gumam ses na.ral ty do mě - já se jenom bránil
2. ve fóliích ses na.ral do George
3. tady se opět snažíš na.rat do mě

Napsal (teď už to píšu nejmíň po čtvrtý), že nemá cenu s motorem něco dělat a napsal jsem nejvýhodnější upgrade jak zvýšit výkon (tak zněla otázka) je vyměnit za 1,8.
Nevím, jestli tě nenaučili číst, ale jak vidím asi ne.

Tím tuto debatu z mé strany končím a plkej si dál co chceš.... Nehodlám tu dál OTčkovat...

Nejlepší by bylo, kdyby to tu 100RM smáznul.
Slid

#94 Příspěvek od Slid »

surfis: tohle už si přesral a myslím to vážně....... v gumám ses navážel ty do mě už ti tam psali proč se do mě navážíš a furt tvuj fakáč atd.... folie sem napsal ano neznamená že když má někdo 3m že si znich sednou na prdel, nebylo to myšleno nijak zle a už vůbec ne na Řízka, proto sem odespla a tady sem reagoval na položený dotaz, ale tobě to opět nedá a hned zase vidíš mě tak šup něco si přidám.
Nemám zájem se do tebe navážet a do teď si mi byl docela ukradenej, seš paranoidní a za to já nemůžu, ale urážet se nenechám čili doufám, že mi to řekneš do očí protože já tobě do držky určitě.......
A tím si pro mě skončil....
pohy
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od pohy »

Slid píše:
surfis píše:
Slid píše:[quote="surfis"][quote="Slid"][quote="surfis"][quote="Slid"]Měnit motor 1.6 za 1.8 je nesmysl, když motory jsou stejné

:roll:

Máš nějaký problém, že se pořád do mě navážíš nebo máš nějaké připomínky, naposled folie atd. protože už mě vážně vytáčíš. :idea:

:smich: :smich: :smich: :smich2: :smich2: :smich2:

Je vidět, že nepřemejšlíš, nad tím, co píšeš.

Pokud chce něco vylepšit a nechce do toho moc vrážet, tak motor M43 1,8 koupí na vrakárně za max 5K a chip cca to samé. Když se podíváš, že chip vydoluje z 1,8 10 koní, tak mi vychází nárůst výkonu oproti 1,6 rovných 24 a 35nm! Pokud do toho nebudu počítat práci, tak to vyjde na 10K (práce bude stejně + - 3K). Kolik by asi stála úprava motoru 1,6 aby si zvednul 25 koní?

Tohle je nejlepší řešení, jak zvýšit výkon za optimální cenu.[/quote]
ach jo :roll:
Už vidím jak sežne 318i M43 za 5tis komplet s pc a svazkem a ještě v perfektním stavu :D
A o chipu a 10hp? je vidět že si nikdy nejel v benzinu bez turba po chipu, protože chipovat benzin bez turba je nesmysl, to nepoznáš, chip se dává až po úpravě motoru kde se optimalizuje mapa na upravený motor.
Kdyby měl diesla.......
Čili těch tvejch 10tis jsou vyhozený peníze oknem.Prostě upravovat 316i je totální nesmysl.[/quote]

Zase nevíš, o čem píšeš. Na co k motoru jednotku, na co kabelový svazek. Úplně stačí holej motor. Vždyť je úplně stejnej... :roll:

Už jen pro tu prdel, mám chuť si nechat změřit výkon na brzdě (mám to zadarmo) a pak to nechat chipnout a znovu změřit. Ale pro mě jsou to vyhozený peníze za chip.

Já končím.... nemá to cenu. Prostě si nejlepší, všechno víš, všechno znáš, všude si byl a všechno si viděl.[/quote]
Já nevím o čem píšu :lol: Píšu jen o věcech co mám zažité nebo mám s nimi nějaké zkušenosti u aut se pohybuju od malička je to můj koníček, čili nějaké zkušenosti si myslím mám a rád někomu poradím, pokud vím, že ty strhneš vždy mé řeči co píšu jiným směrem a navážíš se do mě je věc jiná, já se jen moc těším ať tě poznám live, protože si s tebou moc rád popovídám....[/quote]

nedohadujte se tu pořád. Tak máte každej svůj názor, no bóže. Vy toho naděláte
Kuaja

#96 Příspěvek od Kuaja »

Myslím, že by člověk vedle sebe 316i a 318i sotva poznal - prohazovat kvůli tak nepatrnýmu rozdílu motor (i teda jako s čipem), nemá moc cenu.
sanchezer

#97 Příspěvek od sanchezer »

vy ste ale pystolníci z divokého západu :lol: musim se smát jak se tu hádáte..vozíte si oba prdel bavorákem..určitě: rádio na plný kule..stažený okýnka..volant držíte div si nevylomíte ruku..tvrdej obličej..a pak se tu hádáte jak děti na písečku o tom kdo má lepší lopatičku!cha háá

Pro tazatele tohoto tématu:
jinak muj názor na 1,6 je takový že i stou když to člověk umí jde jezdit jak král!!!ale na závody to nejni..a podle mě jakej koliv tuning výkonu je píčovina...a pro ty co si to nemyslí..tak je to jenom o penězích..!!proto vaše názory nevyvracim,nechte si je já mam svůj!!!chceš?máš prachy?udělej jak ti tu radili!!jen tě to zajmá?prachů moc nemáš?sžij se víc s tímto autem nebo kup silnější!!
all

#98 Příspěvek od all »

popravdě, surfis se snaží odpovídat na otázku kuli které bylo toto téma založeno a ostatní to akorát rozmlouvaj je to jejich názor,ale dotyčnému tak nepomůžou s jeho dotazem ....

Ted k otázce:jako jeden se začínajících bmwčkařů jsem vlastnil 1.6 ve velice nadstandartní výbavě.. byl jsem s ní spokojenej a nechtěl jsem se jí zbavovat, proto jsem uvažoval podobně, je nej jednoduší koupit jiné a silnější auto, ale protoho, kdo nechce, je dobrý dát do 1.6 motor z 1.8 je to všechno uplně stejný, jen se prostě vymění motor... pokud nechce nic dělat s motorem, může zajet na přeprogramování jednotky... Chip... ten přidá u 1.6motoru 24Nm a 9koní je to znát na pružnosti, jestli se tomu dá tak říct... ten kdo má 2.5 se směje, ale u 100konového auta je znát snad všechno...

běda Vám jestli se do mě někdo pustí! :twisted: :twisted: mám vše ze zkušenosti a nebo od kamaráda co na 1.6 takto postupoval...
Lukys318is
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Lukys318is »

dsvatos píše:
Lukys318is píše:
dsvatos píše:E30 316 možná ujede, E36 už ne. Je o dost těžší..

JO? ses si jistej? zajimavy je ze kamosova e30 316 sedan plastak je papirove tezssi nez moje e36 318is coupé... asi jen o 50kg ale je proste tezzsi

To pochybuju. Teďka čtu, že pohotovostní hmotnost šestiválové e30 320 je 1085 Kg. Moje čtyřválcový ISo e36 váží 1250 :wink:

Tak to pak maximalne ze by se nekdo prepsal.... ale vim ze to mel tezsi, v tom pripade chyba v papirech... me zase napsali u e36 318is do malyho technicaku hmotnost 1700kg, ve velkym je tech tvejch 1250 :D
pohy
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od pohy »

[quote="sanchezer"]vy ste ale pystolníci z divokého západu :lol: musim se smát jak se tu hádáte..vozíte si oba prdel bavorákem..určitě: rádio na plný kule..stažený okýnka..volant držíte div si nevylomíte ruku..tvrdej obličej..a pak se tu hádáte jak děti na písečku o tom kdo má lepší lopatičku!cha háá

Pro tazatele tohoto tématu:
jinak muj názor na 1,6 je takový že i stou když to člověk umí jde jezdit jak král!!!ale na závody to nejni..a podle mě jakej koliv tuning výkonu je píčovina...a pro ty co si to nemyslí..tak je to jenom o penězích..!!proto vaše názory nevyvracim,nechte si je já mam svůj!!!chceš?máš prachy?udělej jak ti tu radili!!jen tě to zajmá?prachů moc nemáš?sžij se víc s tímto autem nebo kup silnější!![/qu

jako majitel 316i compact s tebou ve všem naprosto souhlasim :wink:
Odpovědět