zas vymlácená baterka a nucené čekání .... chvíli jsem ho nechal nastartovaný a udržoval otáčky nad 1000, dokud se chod motoru trošku nepřestal měnit. Pak jsem chtěl vzít tátu ať startuje a drží ty otáčky a já že povolim ty vysokotlaký hadičky aby z nich vylítl poslední případnej vzduch, ale několikrát chytl - chcípl, ale nenaskočil... a pak pošla ta baterkaaa
o půl milimetru jsem přidal dávku paliva, překontroloval jsem předvstřik jak byl před vyndánim čerpadla podle omačkanejch ploch od matek a auto furt nejede! chytne, zvuk jak traktor, hulí se z toho, smrdí to. Evidentně si s tim už někdo hrál, trojúhelníkovej šroub tam nikde neni, samý torxy napadá mě jestli kvůli tomu jak to teklo, někdo nezvýšil dávku a já bych jí naopak neměl ubrat, když už je to přetěsněný. Tohle je ale hroznej chod motoru. Pomooooc - hulí bíle až šedě, zvuk hroznej, jak kdyby jeden válec vynechával
tak jsem se trochu posunul, když dám větší dávku, aby volnoběh byl kolem 900, tak to chytá... Když dávku snížim aby byl volnoběh kolem těch 700, začne to kolísat až chcípat a blbě startuje.
Další věc je, že když zkusím zatočit volantem, tak to chcípne spolehlivě!!!
Může být el. hlava v křemíkovém nebi? nebo proč má takovej vliv servo na chod motoru? Dokonce se mi úplně povolil řemen od serva a povolil napínací kladku... Jsme kousek dál?
tak starty a volnoběh celkem vyřešenej, projel jsem to k hospodě a zpátky (asi 150m) a je to líný jako kráva, mírnej kopeček na dvojku sotva - je fakt že mám sundaný sání a druhá věc, hulí to jako prase, šedej kouř.
blinker píše:tak starty a volnoběh celkem vyřešenej, projel jsem to k hospodě a zpátky (asi 150m) a je to líný jako kráva, mírnej kopeček na dvojku sotva - je fakt že mám sundaný sání a druhá věc, hulí to jako prase, šedej kouř.
Může být na vině předvstřik?
tak kunda furt dělá to že po nažhavení hned chytne a hned zas chcípne a to je dávka nastavená na volnoběh 1000 při teplym motoru
tady http://blink.rajce.idnes.cz/e34_tds_11_ ... CN1193.jpg je vidět co to robí, no nadšenej z toho nejsem...
Tenhle motor má mnohem větší potenciál než aby rachtal a netáhl ( někoho z okolí havlíčkova brodu kdo by znal TDS neznáte náhodou?
Off Topic: To je tak, když se někdo začne srát do něčeho, o čem nemá absolutně představu jak fungovat má, nic si před tím nenastuduje, nepřečte, ale pak jenom nadává jak je to pokažené a vytáčí to do otáček když to má evidentně špatný zvuk a každý druhý normální člověk, jak by takovýto chod motoru slyšel, tak by to radši hned chcípl.
Pak mají ty tdsa mít takovou pověst jakou mají, když projdou pod rukama takovýchto hovad
starynovy píše:ten predvstrek na tom videu je snad milion..
Přesně. Vždyť takový rachot by slyšel snad i mrtvý! Člověk, který chce seřizovat rozvody a motor, který dělá takovýto bordel ještě vytáčí, nedejbože s takovýmto autem i někde přejíždí je u mě osobně hovado a ne někdo, kdo by se měl rýpat v autech
starynovy píše:ten predvstrek na tom videu je snad milion..
Přesně. Vždyť takový rachot by slyšel snad i mrtvý! Člověk, který chce seřizovat rozvody a motor, který dělá takovýto bordel ještě vytáčí, nedejbože s takovýmto autem i někde přejíždí je u mě osobně hovado a ne někdo, kdo by se měl rýpat v autech
Neporadit a pak žvatlat a nadávat, celý to řešim kuli tomu chodu motoru už od začátku, potom jsem přišel že teče vstřik čerpadlo a jdu dál. Je to humus chod. Radši radu pošli, nebo kontakt na dobrýho mechanika od havlíčkova brodu.. Tipuju ještě že by mohlo blbnout teplotní čidlo.... a další poznatek je že když se s tim rozjedu jde takovej plechovej zvuk jako když chrastěj bublinky v lednici a když chvilku jedu na stejnej plyn, tak ten zvuk ustane...
Komu neni rady, tomu neni pomoci... Jestli s takovýmto motorem i zkoušíš jezdit, tak to si myslím že už mluví za vše
blinker píše:Neporadit a pak žvatlat a nadávat....
Btw žvatlat, nadávat a prosit o rady, aniž by jsi si před samotnou opravou nějak vzdělal v daném oboru (tím myslím prostudoval si manuály, kroky jaké bys měl dělat a jak postupovat abys to právě takhle nezkurvil) je asi víc cool, co?
už ti to píšu asi po desáty nastav správně rozvody a bude to ok, tohle předvstřikem nedohoníš a dávkou už vůbec ne. Pokud na vačku pouze koukáš skrz víko,nenastavíš to pořádně ani kdyby jsi byl TDSový bůh.
lenze on nepovolil srob na vacke, takze rozvody su dobre (resp. tak dojebane ako predtym, co ich nikto 20 rokov nenastavil), vacka mimo sposobuje akurat pokles vykonu, nie to rachtanie co ma on, proste je tam predvstrek jak hovado, a to nebude ani startovat, ani tahat, ani nic, privelky je este horsi ako primaly, vsak ta nafta sa tam vstrekne, a nez sa vznieti uz davno steka po stenach dole
já bych to viděl na přeskočený rozvody na čerpadle,proto tu furt s těma rozvodama prudím,to co je na videu mám před barákem,jen já to mám ještě o zub víc a už se mi to hádá,až se oteplí a sleze sních tak na to vlítnu a bude to
moze byt, ale to si clovek vsimne ked to skoci nie? pokial to neskocilo tak je to len nastavene na max, a to sa tam da natocit celkom hodne.. 1.6? miesto 0.9.. to je uz brutal. Pokial je to skocene o zub tak moze byt aj 2